Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
He he , citam ovo i da nije tuzno bilo bi smesno.Secam se da se skoro
vodila neka rasprava o Neobee-ju i kvalitetu njihovih usluga.Neki su
na vreme upozoravali ali avaj.Uglavnom skoro svi su bili u fazonu sto
da platim xxx din. skuplje kad cu kod Neobee za manje para imati istu
uslugu.Pa izgleda da se mnogo vas polakomilo na cenu i otislo kod doticnih.
E sad trpite i nemojte da kukate ko babe.
PS:
Ja sam kod Beotela skoro 3 meseca,protok je isti kao i prvog dana,a veza mi
pukne jednom u 3 dana neprekidnog koriscenja.Tehnicku podrsku sam pozvao
samo jednom-da me prikljuce.A placam samo 300 dindzi vise od vas.
PSS:
Ne bunim se ja sto je dosta vas na Neobee-ju.Tako rasterecujete druge
provajdere pa mi ostali nemamo problema :)
Ajd vozdra i ubuduce pamet u glavu !!

Aj' se uzdrzite od takvih komentara. ;)
Ne pomazete uopste. I meni bi bilo najlakse da odjurim do drugog provajdera, a NeoBEE sam uzeo zato sto sam hteo da vidim kako radi, posto pucam na paket 512/128, za koji ako je 2500din, neka radi 6 dana u nedelji po 20 sati sa protokom 45kb/s, a sve ostalo vreme neka trokira -> ja super srecan... ;)

pa kad voli decko da se nasladjuje tudjom mukom,sta ces :)

Konacno ste shvatili onu moju logiku, hehe :p
Sezam i Beotel caruju, a i Verat nije za bacanje. Svi ostali, nikako!

Ja sam imao u planu takodje beotel (u NS je za njihov ADSL zaduzen nspoint), i vec dogovorio da navratim da sklopimo ugovor (imao namjeru uzeti i ruter u paketu, jer mi treba LAN port, a neobee nista slicno ne daje), ali sam ipak uplatio wireless i to veci paket 512k (kontam ovi rjesili konacno problem sa AP-om). Fazon je u tome sto je 512k wireless i up i down 512kbit/s, sto je meni bitno, a i dok radi (kada nema problema sa njihovim ap-ovima, a to je ponekad i po 2-3 dana, mada rijetko) radi savrseno.

Po svemu sudeci (a ne vjerujem da svi provajderi ne pate od slicnih bubica) , mozemo samo da se prebacujemo sa jednog servisa na drugi...ovo je srbija i vecina bitnijih stvari u njoj ne funkcionise...zasto bi funkcionisala vecini uglavnom nebitna stvar - internet. To je to.

Ja sam uzeo iz tog razloga u Neobee jer sam koristio dial up mesec dana mesecni paket. Bio sam zadovoljan kako je radilo i ajde da probam kako ce ovo raditi. Sad sam ga na brzinu uplalio da vidim da li ce puci. Verovatno nece. Evo ponedeljak je i izgleda da je sredjeno, nadam se ne privremeno.

ma daaa ista prica...sporo mi se dize WINDOWS XP od kada sam stavio ADSL modem!
a ukoliko iskljucim/ukljucim MODEM komp mi se zakuca
koje ******! jeb'o NEOBEE ili ko je vec krivac..TELECOM..ma nemam pojma, znam da imam drugih obaveza i da nemam ja sada vremena da mislim zasto ne radi. Uzeo sam ADSL misleci da ce raditi bezprekorno, kada ono..SHIT NEVIDJENI!

Poslednja izmena:
Shit nevidjeni? Pa ti se vrati na dial-up.

Neobee mi je, osim ovog vikenda, radio i i dalje radi savrseno. Modem i nije nesto dobio sam ga fraj i stvarno necu da se zalim... Pa sama cinjenica da ga oni cene 20EUR dovoljno govori o tom uredjaju. ADSL je u NS u fetusnoj fazi. I dalje se radi i na centralama i na drugoj infrastrukturi. Kad samo pomislim da dobijam 25-28Kb/s kroz zicu postavljenu 1969. na kojoj mi je dial-up pucao svakih 20 minuta, dodje mi nesto toplo oko srca i sav se raznezim od optimizma...

Pomislite samo ko stoji iza ADSL-a... Telekom. Dobro je da je UO sa tromim ljudima iz jagnjecih brigada i stavio ADSL na dnevni red... Bice bolje...

Takav stav se ceni... ;)

Abdee je napisao(la):
Kad samo pomislim da dobijam 25-28Kb/s kroz zicu postavljenu 1969.

Koliko vidim ti si jedini koji dobija toliki protok na neobeeu ;)

Ali priznajem, ne ide mi kao gx-x-u 32KB/s :d

Mada, i ja bih ubedio sebe da mi je toliki protok da sam dao preko 2000din.

skinem 2.26GB za 24h pa ti racunaj, reko sam da je prosek 27 a da ide do 32, ali ne pada ispod 25, a 80% vremena ne pada ispod 26. ja sam za 2200 din dobio 3 meseca interneta pa ti racunaj, a mogu da se prebacim i na neobee posle ako ocu, a necu :)

nstomi je napisao(la):
koje ******! jeb'o NEOBEE ili ko je vec krivac..TELECOM..ma nemam pojma, znam da imam drugih obaveza i da nemam ja sada vremena da mislim zasto ne radi. Uzeo sam ADSL misleci da ce raditi bezprekorno, kada ono..SHIT NEVIDJENI!

Lepo je sto si ti nezadovoljan, ali kad ti nesto ne radi kako treba onda je potrebno i da nadjes pravi razlog za to. Pa mozda posle nadjes i resenje, a ne samo da narices nad svojom sudbinom.

http://www.tweakxp.com/article37114.aspx

nstomi je napisao(la):

tebi i ne treba ADSl :d ....zasto si ga uzimao :crash: ....da bi resetovao PC i gledao koliko treba da se podigne XP(imas i tweakove...imas link)....99.9% nas ne gase racunare i non-stop nesto vuku sa neta....vrati se ti lepo na modem,pa kad se setis da upalis komp,ti se onda konektuj preko dialup-a...ah da i Xp ce ti se podici brzo :) :D

@gx-x
Dobro, drugar, shvatili smo te... :)

Sto se tce nstomi-a, no comment... :S: Da mi ne radi, pa glavu bi im otkinuo :d, 3 modema sam promenio i po jedan splitter i filter dok nije proradilo...

gx-x je napisao(la):
skinem 2.26GB za 24h pa ti racunaj, reko sam da je prosek 27 a da ide do 32, ali ne pada ispod 25, a 80% vremena ne pada ispod 26. ja sam za 2200 din dobio 3 meseca interneta pa ti racunaj, a mogu da se prebacim i na neobee posle ako ocu, a necu :)
Ocu da poludim kad procitam ove cifre. :wall: :crash: Ja se ubih na P2P ali nikako vise od 300MB dnevno, transfer katastrofa na P2P, prelistao sam mnoge forume, sve sam probao ali jednostavno nece, probao razne programe, kao da sam uklet. Evo juce krenuh neki divx da skidan, 22 seeda aktivna, preko 50 peerova, od tih 50 barem 25 njih je preko 90% skinlo fajl, teoretski trebalo bi da ide ko podmazano ali nece, dowload je najcesce oko 5kB/s neki puta skoci do 11kB/s, nikako da vidim ono 28,30 kB/s. Samo na pocetku kad sam skidao prvi torrent fajl (DVD film) imao sam 30kB/s transfer, posle toga uvek sve kilavo. Vec sam dosadan sam sebi od ovolikog kukanja :bottle:

@nstomi
@staxm
I meni se XP uzasno sporo dize od kad imam ADSL, ja ovo pripisujem P2P programima. Kad god ostavim racunar na duze da skida nesto kroz P2P program posle toga masina kao da je lipsala, sve tako kilavo radi, startujem program on se dize i dize, uradim restart sve traje ko vecnost. Mislim da nesto u P2P programu zezne stvar, P2P kao imaju neki sistem kesiranja kao da to kesiranje zezne sve zivo, kao da je iskljucem UDMA. Racunar tj. XP se dizao ko munja, twekovo sam ga sa Winer Tweak SE. U zadnje vreme poceo je da zeza i sa dobijanjem IP adrese od modema-rutera, desava se da ne uspe da dobije lokalnu IP nego pokupi apipu.

Poslednja izmena od urednika:
P2P se ne koristi tako... :)

Treba da nabacas 50 fajlova i onda ces imati tih 20+ kb/s... ;)

Nije internet samo p2p i to nikada necu zameriti ako ne radi kako treba jer zavisi od milijun faktora. Kad krene da mi lose radi surf, kad mi http/ftp budu losi i ako im se jos koji put desi ovakvo slogiranje onda cu odmasadaodma da menjam provajdera. Meni ne treba 5 ili 25GB dnevno. Treba mi siguran net. A gigabajti se lako nalaze po pijacama.

Delija je napisao(la):
P2P se ne koristi tako... :)

Treba da nabacas 50 fajlova i onda ces imati tih 20+ kb/s... ;)

To je za DC+ ali na torrentima mislim da nije to pravilo.

@Abdee
Nema tih gigabajtova na pijaci, ja retko kad skidam DivX film, kad vec skidam onda skidan DVD a to bas ne moze da se nadje, mozda za godinu dve. Skidam iskljucivo za svoju dusu ne zanima me rezanje i preprodaja.

hip hip huray opet je proradio, pitam se kad ce konacno da oprave taj takozvani server i da se stabilizuju sa neobee adsl-om. Ima li neko informaciju sta ih konkretno muci konstantno? :type:

Poslednja izmena:
@Abdee:

jeste, internet je p2p i tacka. za surf i forume mi je i modem bio dobar.

hejvule je napisao(la):
rasterecujete druge provajdere pa mi ostali nemamo problema :)

djalf je napisao(la):
Konacno ste shvatili onu moju logiku, hehe :p Beotel car. Svi ostali, nikako!

Nemojte da im spamujete :eyebrows: temu vidite da su dosli skoro do 300. poruke. :zgran:
:smash: :bottle:

Poslednja izmena:
@Abdee
Lossless albume koje skidam bih nasao na pijaci nikad, pa ni tad... :d

A i kad bi ih nasao negde DEBELO bi ih platio... ;)

gx-x je napisao(la):
@Abdee:

jeste, internet je p2p i tacka. za surf i forume mi je i modem bio dobar.
Dobro, shvatili smo te.....svi menjamo ISP-a.
Na Neobee adsl-u sam puna 4 meseca i krckam peti. Jedna masina mi radi 24/7 a druge kad mi trebaju, sve su na tom "jeftinom linku" i prosecno, evo sad u ovom losem trenutku za Neobee, je 26,7 KB/s na p2p tj torentu, a pik mi, je bar trenutno na 33,9. Al da se ne lazemo, teorijski limit adsl-a za 256kbps je oko 27 a ne 32 kolko bi bilo prostim deljenjem i pretvaranjem bitova u bajtove, bla, bla, bla...tako da stvarno radi losije od tvog za 0.4 KB/s, mozda.
Za torent i ostale p2p programe vazi ono sto rece Delija i tu nema pravila, tj. ima, ako ima vise onih koji emituju, puni se i link, ako su svi pogasili mozes da cekas kolko oces, nema. Pa u jednom trenutku smo nas 12 bili na 99,8% skidanja nekog fajla i cekao sam par dana da se neko zakaci i posalje nam tih 0,2%, a dotle, da sam imao link od 8Mbps , ceo bi iskoristio kako je emitovano... Napunis vise stvari i mora da ide full.
Tacno je da su ovaj vikend imali probleme, ali se i broj korisnika drasticno povecao. Kolko vidim prosirili su i IP opseg na 81.x.x.x a do sada je bio iskljucivo 80.74.x.x , danas ni DNS server nije resolvao dobro adrese u jednom trenutku, ali sad radi OK. Veliki je to posao. Pokazimo malo strpljenja, a naravno da ako kvalitet usluge ne bude zadovoljavajuci, trziste ce odraditi svoje i eto nas kod tebe da ti gusimo link :D
Do juce smo bili na 56k (oni srecniji) ili na 28 (pcm) a sad nam sve smeta.
Taman sam se odmorio i ocistio masine za vikend kad nije radio net :smoke:
pozdrav svima

@TyphoonX
U pravu si za detekciju NetLimiter-a!!!

StrongDC++ RC10 CVS 130, koga mi traze da instaliram na jednom hub-u, ima detekciju na koliko je limitiran bandwith u NetLimiter-u.

LDC++ je zabranjen na dosta hub-ova, rekoh ti vec.
BTW i iz obicnog StrongDC++ RC10 se ne vidi. ;)

Evo shot-a kako sada radi net (eMule + DC++, protok NetLimiter-om podeljen otrprilike na pola, posto bi eMule pojeo ceo bandwith). Samo kad bi tako potrajalo... :trust:

p.s. Tako je inace bilo pre ovih cudesa za vikend...

Prilozi

• Clip2.jpg
    Clip2.jpg
    112.8 KB · Pregleda: 85
lega99 je napisao(la):
To je za DC+ ali na torrentima mislim da nije to pravilo.

pa ako torrent ima vise leechera od seedera nece raditi punom brzinom. ako hoces 25+ brzinu preko torrenta koristi private trackere.

sto se tice sporog ukljucivanja xp-a procitaj malo bolje prethodne postove.

Comet Hunter je napisao(la):
pa ako torrent ima vise leechera od seedera nece raditi punom brzinom. ako hoces 25+ brzinu preko torrenta koristi private trackere.
Kako na koji nacin, ako mislis na DHT to sam dozvolio, ako mislis na privatne torrent sajtove nemam njihove adrese, sajtovi podzemlje itd me ne zanimaju (ne skupljam DivX, ima ih na buvljaku i nisam jugo nostalgicar), imam drugi ukus. Ne znam sta vi to skidate sa torrenta, ja provenstveno po neki DVD film, sto se tice muzike to sam skinuo cerci sve MP3 fajlovi ima ih ko pleve, tiu mi ne treba ni torrenti ni P2P ima i na http, nesto nisam naisao na ripovane original muzicke CD-ove u ISO pa da se to posle sprzi.

Comet Hunter je napisao(la):
sto se tice sporog ukljucivanja xp-a procitaj malo bolje prethodne postove.
Ako mislis na diskusiju SP1 SP2 to sam procitao. Imam XP pro SP2, sve zakrpe azurne, Makstor 40GB i Makstor 80GB, Barton 2600, mem dual kanal 2x256Mb 333, Ati 9200 Vivo, maticna MSI K7N2, ISDN liniju na kojoj je ADSL 256/64. Ako nisi mislio na to baci hint (link na temu)
:d

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno