Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čemu služi DSP Manager? Tj, da li mogu da ga obrišem sa telefona? Telefon je LG GT540, android 2.3.7, sa CyanogenMod 7.1.0 (ako je bitno), i uz rom mi je došao DSP koji ranije nikad nisam koristio. U čemu je problem? Pa kad ga upalim (bilo šta: Equlizer, Dynamic range compresion itd), secka mi muzika, tj. prekida, krči, kao da je loš snimak - kad isključim sve opcije u DSP problema nema. Ne znam da li je telefon preslab za ovo (ARM6 na 600Mhz i 256rama), ali mi ničemu ne koristi u praksi. Koristim stock audio player, pošto radi sve što očekujem - pušta muziku ;)

Čemu služi DSP Manager? Tj, da li mogu da ga obrišem sa telefona? Telefon je LG GT540, android 2.3.7, sa CyanogenMod 7.1.0 (ako je bitno), i uz rom mi je došao DSP koji ranije nikad nisam koristio. U čemu je problem? Pa kad ga upalim (bilo šta: Equlizer, Dynamic range compresion itd), secka mi muzika, tj. prekida, krči, kao da je loš snimak - kad isključim sve opcije u DSP problema nema. Ne znam da li je telefon preslab za ovo (ARM6 na 600Mhz i 256rama), ali mi ničemu ne koristi u praksi. Koristim stock audio player, pošto radi sve što očekujem - pušta muziku ;)
U principu sluzi samo za vestacko sminkanje muzike,sto nekad moze da pomogne..Dolazi i u sklopu MIUI rom-a i mislim da mozes da obrises bez posledica..Mada bolje sacekaj jos neko da potvrdi :)

Obriši ga, nećeš imati nikakvih problema.

Čemu služi DSP Manager? Tj, da li mogu da ga obrišem sa telefona? Telefon je LG GT540, android 2.3.7, sa CyanogenMod 7.1.0 (ako je bitno), i uz rom mi je došao DSP koji ranije nikad nisam koristio.
sluzi za fino podesavanje izlaznog audio signala. Dolazi ugradjen u CM i nema potrebe da ga brises jer je ionako mali.
na mom gt540 kad je pojacan na max dolazi do krcanja zvucnika i vrlo loseg kvaliteta muzike (samo na volume max i iskljucenom dsp), onda DSP tu pomaze, ukljucim u njemu bass reducer i imam glasan zvucnik bez krcanja, druga situacija je kad ukljucim telefon na eksterne zvucnike u DSP ukljucim bass boost

Moram da vas pitam malo vezano za bateriju na vašem telefonu, koliko vam traje kad je napunite do kraja? Ja imam problem sledeće prirode (vidi slike):

1. baterija traje 1d 4h, sasvim OK obzirom da dosta koristim telefon, često surfujem itd. Obratite pažnju da je telefon skoro bez prestanka "Awake" poslednjih ~25% od punjenja baterije (tad sam ugasio Juice Defender koji je bio upaljen).

2. Baterija je od pune do 12% otišla za 14h, pri čemu je telefon napunjen naveče - ispraznila se preko noći :smash: (JuiceDefender i dlaje ugašen)

3. Pogledam u BetterBatteryStats šta se dešava, i ispada da mi je Tapatalk napravio čudo sa baterijom, da on u pozadini nešto pokušava.

Kako ovo rešiti (sem brisanjem Tapatalka), da li mogu negde nešto da podesim i da uklonim problem?

Prilozi

• screenshot-1321803884818.png
    screenshot-1321803884818.png
    22.3 KB · Pregleda: 94
  • screenshot-1321869151864.png
    screenshot-1321869151864.png
    23.6 KB · Pregleda: 86
  • screenshot-1321869082533.png
    screenshot-1321869082533.png
    48.8 KB · Pregleda: 94
Da ti nisu ukljucena obavestenja na tt? Mislim na ono kad stalno proverava dal ima novih postova u temama na koje si predplacen.

Sent using Tt.

Meni su ukljucena na najmanji period i ne samo ta aplikacija nego sve sto imam pa mi ne pravi problem. Ako hoces poslacu ti moj tapatalk pa vidi kako se ponasa

Jel neko mozda zna kako da namestim kad dodam novi kontak (uvek biram da ide na google sync) da odmah bude u grupi koju sam napravio za kontakte...
Npr kod mene na telefonu je ukjuceno da mi prikazuje u imeniku samo grupu kontakata koju sam ja napravio,a ne da prikazuje sve tj. My Contact.
Problem nastaje kad dodam novi kontakt koji se automatski doda samo u MyContact (koji ne prikazujem u imeniku) pa moram sa kompa da taj kontakt prebacim u moju grupu da bi se pojavio i u imeniku...
al' sam ga zakomplikovao,a u stvari je jednostavno pitanje :)

Unapred izvinjenje postavljacu teme na upadanju, i ja sam pocetnik sa Androidom u nevolji :d
Da li je moguce da alarm nece da zvoni kada je telefon ugasen tj. telefon nece da se upali i odzvoni svoje u zadato vreme?! Tako funkcionisu i najjeftiniji telefoni vise od decenije, a ovo najnovije cudo nece? Izem ti napredak, moram na kompu da koristim alarm dok se ne snadjem sa ovim cudom :D. To cudo je btw 2.3.4 gingerbread na samsungu Galaxy mini - rutovan :)
Imam srece da sam ostavio ukljucen neki program za alarm na kompu, ladno bih razbio fon da sam ostao da spavam :D

Ako ti je vec problem da drzis telefon upaljen preko noci, stavi ga u airplane mod i nemoj ubijati clock app.

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Pa ono, nije problem ali nema potrebe da bude upaljen nocu, no ako bas mora onda ce da radi ***.

Meni smartphoneovi skoro deceniju to ne rade. Kod njih je to drugačije rešeno, tj sve zavisi od os.

Ja se ne secam kada sam ugasio telefon preko noci, uvek mi radi, naravno silent ukljucen :)

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Isključene su mi notifikacije u TTalku; a pratiću ponašanje telefona narednih dana sa/bez ttalka i slično, da vidim da li negde mogu da dobijem na bateriji, a rešim se ovakvih problema ;)

Uskoro treba da uzmem Android telefon pa imam par pocetnickih pitanja oko backup-a podataka.
Imam Nokiu E72, i pre nje sam uglavnom imao symbian telefone pa sam sve radio preko PC Suite-a bez problema.
Mene zanima koje formate prihvata Android za kontakte/kalendar/poruke?
Ajd poruke mi nisu previse bitne, ali kontakti i kalendar jesu, ne bih da sve rucno prekucavam. Kontakte iz nekog razloga ne uspevam da sacuvam u .csv sa PC Suite-om (nesto nece da ih iscita) ali sam poslao kao "business card" tj .vcf na racunar, mislim da ce njih i android prepoznati bez problema. Medjutim ne znam sta da radim za kalendar. Njega cuvam preko Nokia Backup-a koji pravi .nbu fajl.
Jel ima neki nacin da se to izvuce/prebaci u neki format koji je kompatibilan sa androidom, da mogu brzo da prebacim, ili cu ipak morati da prekucavam? :)
Ako nesto znaci, tel koji planiram da uzmem je SE Xperia Pro, mada kapiram da nema razlike.

Kontakte prebaci na gmail i zakaci telefon za taj gmail nalog i gotovo. Trebalo bi da moze nekako i kalendar da se prebaci, ali nisam se bavio time.

Uskoro treba da uzmem Android telefon pa imam par pocetnickih pitanja oko backup-a podataka.
Imam Nokiu E72....

Kad sam uzeo dhd, sve kontakte iz, takodje, e72 sam prebacio preko bt-a.

Dhd ih je ucitao bez problema sve do jednog :). Ukljucujuci i email adrese, postanske adrese, mobilne ili fiksne brojeve, sve je fino poredjao :p.

E sad, za kalendar ne znam kako ce ici jer ga nisam nesto koristio na nokiji. Ako nemas puno upisanih obaveza, odvoji pola h prepisi sve u gcal preko kompa i pojavice se na telefonu nakon sto ga setujes.

Sto se tice kontakata i google-a, ja kontakte ne drzim na serveru jer mi slike kontakata prilikom poziva budu zamrljane nakon sto odradim sinhronizaciju (valjda google prihvata neku bas malu rezoluciju slika kontakata pa zbog toga budu upropascene nakon sinhronizacije).

Problem je sto necu paralelno imati oba moba pa ne mogu direktno iz telefona u telefon :)

Ja ne koristim slike za kontakte tako da cu najvrv staviti kontakte na google nalog. Cak mi je tako i zgodnije, taman iz browsera pokupim e-mail adrese jer ih nemam sve u telefonu i uvek se prisecam koja mi treba :D

Inace sam guglanjem naisao na resenje uz pomoc stapa i kanapa pa cu mozda i to odraditi:
Use Nokia PC Suite to sync calendar to Outlook. Then use Google Calendar Sync to sync with Google Calendar. Then your android phone will pull it out of there.

Jedno pitanje..Ima li android,zapravo HTC neki kod da mogu da vidim lifetimer,kao sto je to moglo na symbianu? Trenutno sam na miui ROM-u i tu cak nema ni onih tajmera za pozive,vec samo na mesecnom nivou onaj monitor..

Da li mogu ja da bez problema odinstaliram documents 2 go, road sync calendar i road sync mail sto je doslo uz mob? nisu mi potrebni...documents to go bi nabacio full verziju.
i sta je uopste servo search? google ne daje neke odgovore...

Imam par apsolutno početničkih pitanja za vas,LG GT540 Android je 2.1,update urađen preko LG suite,mob je iz Telekoma.

Kako da vidim šta mi se nalazi na SD kartici?Kapiram da mi treba neki file explorer ali ja ne mogu da ga nađem :wall:.Odem na Android Market da skinem neki manager ali ni to ne znam kako da odradim :wall:.

Aj pomagajte odmah,ubiće me komšinica što nemam pojma a pravim se pametan cheers

Ajd, pomoći ću ti, ali samo zbog komšinice. :D

Na marketu pretražiš (u gornjem desnom uglu imaš lupicu) za ES File Explorer ili Astro. Bilo koji od ta dva će ti vršiti posao.

Pozdrav!

Možeši neki jednostavniji file manager, ne verujem da će komšinici trebati neke napredne mogućnosti. Po defaultu uz Android dolati Filer, vidi ima li ga među aplikacijama. Custom ROM-ovi često zamenjuju Filer nekim drugim file manager-om, recimo na sadašnjem ROM-u imam OI.

Corax

povežem mob preko USB-a,ali Android Market mi prijavljuje da mob nije povezan.

Skinuo sam Astro .apk i kako da ga instaliram na mob?

Poslednja izmena:
Treba ti internet na mobu, ne razumem te to za kabl sa kompom. Ukljucis wifi na telefonu, nakacis se negde (nekome? :D) i otvoris Market. Sa Marketa direktno instaliras Astro.

Ili ukljuci Data protok, ukljuci Market i skini Astro.

Provalio sam sve,vuhu :happy:.

Instalirao sam Astro Manager i iGO,sad teram dalje.

Ako se ne snađem sam,moraću da vas smaram ponovi :type:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno