Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probaj onda da stisnes i drzis trackpad. Treba da u donjem levom uglu pise safe mode.

Javi jel radi.

Sent using Tt.

ocigledno mi nesto kontstantno promice...
hocu da uradim back up fabrickog ROM-a na huawei u8500 (mts zvezda).
jel to moze da mi zavrsi nandroid? ako ne moze dajte neku sugestiju, oslepo sam od citanja.
hteo sam sa clockworkmod ali nema podrske za u8500.

Pa prvi deo se odnosi na instalaciju recoveria sa kojim mozes da uradis nand backup, a update samo ako hoces bolji dual-touch.

Ponovo mi se javlja sličan problem:

Primetio sam da mi telefon više ne sinhronizuje kontakte sa Google-om, tačnije, sinhronizuje u pravcu Google->android, ali ne i u suprotnom, pa kad unesem neki kontakt u telefon, on se ne pojavi na netu. Jel' zna neko u čemu bi mogao biti problem? Takođe, u podešavanjima sinhronizacije Google account-a mi stoji da je poslednja sinhronizacija kontakata odrađena još davnog 30. marta, dok Gmail i kalendar redovno sinhronizuje svakog dana. I bez obzira koliko ja puta ručno pokretao sinhronizaciju kontakata, neće. Wtf?!

Opet je prestao da sinhronizuje kontakte, ali ovaj put konstantno pokušava da ih sinhronizuje, što vidim po onoj ikonici sinhronizacije koja se pojavljuje u notification bar-u na delić sekunde, pa nestane i tako svakih nekoliko sekundi. Em što neće da sinhronizuje, em što pretpostavljam da to ždere bateriju. Ima li neko ideju zašto ovo radi?

Ne sećam se kako sam prošli put rešio problem, odradio sam clear data neke aplikacije, ali ne znam koje...

Mislim da sam pronašao rešenje bez brisanja bilo čega, čisto ako se neko sretne sa istim problemom.

Pomoću aplikacije "Android assistant" (preko potrošnje baterije) sam video da je u pitanju "Google services framework" to što pokušava sinhronizaciju, odradio sam mu force stop i sve se vratilo na normalu i ponovo radi kako treba.

A šta je u osnovi problema, who cares :-D.

Napokon sam i ja sinhronizovao kontakte sa google mailom, i sad imam sledeći problem: svi brojevi su u formatu 381-641-234567, i logično, ne mogu da ih zovem. Kako to da sredim?

I da malo proširim... ja sam prvo sve kontakte sa SIM kartice (prethodni telefon crkao) kopirao na telefon, i preko LG Sync aplikacije to sređivao na kompu. Sad kad sam importovao na gmail, kad uđem na kontakt i idem na edit imam sledeću situaciju:
1. na vrhu strane mi je Google contact from "[email protected]" i tu samo mail od te osobe
2. niže ide Google contact from "[email protected]" pa tu telefoni te osobe, u ovom "pogrešnom" formatu
3. još niže, kako skrolujem, PC Sync contact from LG PC Suite, opet ime te osobe i brojevi u ispravnoj formi
4. i na kraju, opet PC Sync contact from LG PC Suite, opet ime i telefon te iste osobe...
Kako ovo sve da dovedem u red?

(dobrim delom sam ja zabrljao oko ovoga; u tom LG PC Suite sam odmah po dobijanju telefona sređivao kontakte - prošle godine, mergovao razdvojene brojeve itd; ali me sad ovo nervira (iako mi ne smeta u upotrebnom smislu imenika))

Pa eto... pucajte! :)

Kako da podesim da mi Opera bude default browser? Stara Opera je imala u opcijama da to podesim, ali ova nema...

Odeš u applications nađeš default browser (koji god ti bio) i odeš clear defaults, pa sledeći put kada budeš pratio ili otvarao neki link on će te pitati koji hoćeš da ti bude default browser. Mada trebao bi da te pita čim instaliraš neki 3rd party browser (mene barem pita). Možeš i preko aplikacije homesmack sa marketa.

Poslednja izmena:
Da li neko zna aplikaciju koja stavlja vremensku prognozu u lock screen? Nadam se da me razumete... Imam samsung glaxy spica fon, i mnogo mi se svidja kako to izgleda kod sense ui-ja... :))

Pa ubaci opera ikonicu u dock. Zadržiš prst na nekoj ikonici (npr. browser) u docku dobićeš ovo, izabereš application i tu u listi nađeš operu

device-2011-10-18-205830.png
device-2011-10-18-205855.png

Poslednja izmena:
Da li neko zna aplikaciju koja stavlja vremensku prognozu u lock screen? Nadam se da me razumete... Imam samsung glaxy spica fon, i mnogo mi se svidja kako to izgleda kod sense ui-ja... :))

Skini widgetlocker, pa sa njim ces moci da uredjujes lockscreen.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

WTF?! Nece da je instalira. To jest, instalira ali posle instalacije prijavi da nije available za Srbiju... Mogu samo da gledam teme. Ima li neki nacin da proradi? Fon je rutovan i ima 2.2 cini mi se :)
Izgleda da ce morati preko APK-a ili kako vec da se instalira. Probacu pa javljam. Hvala! (ovo je update) :)

Poslednja izmena:
da li postoji nacin da se aplikacija instalira na sd karticu,tako da ne koristi memoriju telefona uopste?

app2sd uz pomoc ove aplikacije mozes neke programe da prebacujes na SD ili na memoriju telefona.

cak i taj mali deo koji je na telefonu mi pravi problem,jer imam svega ~100mb za aplikacije :(

onda ti treba custom rom sa ext particijom na sd card koja ce da fakuje kao da je phone memory

Na koji način mogu u imeniku da dodelim avatare kontaktima, npr. da ih importuje sa fejsbuka ili nečeg sl.? Znači, da li može da se odradi neki batch? HTC Sense je u pitanju.

@savudin, moja preporuka je SyncMyPix, besplatan,brz i one kontakte koje automatski ne spoji mozes rucno ih povezati

Pa mora da postoji Facebook for HTC Sense već u telefonu, uloguj se sa svojim FB nalogom i spajaj kontakte. Neke će ti sam predložiti, neke ćeš morati ručno, ali jednom kad to odradiš, više nećeš morati, čak ni posle resetovanja telefona jer on u vcard kontakta ubacuje belešku sa adresom FB profila. Nema potrebe za eksternim aplikacijama kod Sense-a.

SyncMyPix je super odradio posao, baš što sam tražio, hvala Igore! Znam da FB for Sense to radi ali ja tu nešto nisam dobro sync-ovao na početku i još nešto sam čačkao pa nisam na taj način uspeo. Svejedno, radi.

par pitanja- negde sam procitao ali sada ne mogu da nadjem odgovor (ne zelim da radim niti root niti flash telefona)- da li postoji mogucnost kupovine preko android marketa - tel je telenorov sgs2. probao sam sa market enabler ali nije uspelo. neke aplikacije(winamp) sam probao da skinem sa oficijelnog sajta proizvodjaca ali mi opet nije omogućeno jer se navodi kao da ta aplikacija ne moze biti pokrenuta na mom telefonu.
da li postoji mogucnost izmene modela telefona u goggle acountu za koji ne znam ni kako je određen jer ga ja svakako nisam odredio
da li postoji drugi nacin kupovine aplikacija sem marketa
mogu li na svoj tel koji ponavlajm ne zelim da rootujem instalirati "narodske" full verzije aplikacija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno