Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nastavak priče: nakon sat vremena dodatnog punjenja večeras, moj mob se bez pardona, uz jedan biiip i to na punjaču - ugasi! Kaže, prazna baterija... znači, bolesno. Upalim ga, piše 20%, i evo sad, za ~15min dogura do 80%. Btw, telefon je nov, tj. star 3-4 meseca, ne bi trebalo da je do baterije, a i prvi put se dešava danas.

Rom je 2.1 stock, a baterija se kalibriše kako? :) Ovo mi se nije dešavalo do sad... nije meni problem da mi pokazuje 10% gore dole, ali da se gasi - to mi jeste problem :/ Moraću da se nateram da ubacim neki drugi rom...

Meni ovo više liči na hardverski problem.

Da li?

Sad sam po prvi put snimio amonra recovery i flashovao custom framework-res.apk, pa me interesuju 2 stvari:

1. Da li cu pre update-a na official gingerbread morati da uradim unroot i da vracam stock recovery, ili cu moci samo da zakacim mob na komp i pregazim sa gingerom?
2. Na UOT kitchen-u mi ne uspeva da promenim ikonice za power switch (vidi sliku), pa jel to moze ili ne?

gsmarena005.jpg

Poslednja izmena:
@darkos mozes iz recoverya (ides na wipe battery state), ili root explorerom obrises batterystats.bin ( /data/system/), a mozes da skines battery calibrator sa marketa, ovo radis kad je baterija napunjena 100%. Probaj da flesnes neki drugi rom pa vidi sta se desava, mada i meni ovo deluje kao hardverski problem.

Poslednja izmena:
Što se baterije tiče, nakon što se telefon resetovao, sve radi normalno. Nakon 13h, sad je na 60%. Ne verujem da je HW problem u pitanju (bar se nadam da nije). Pratiću ponašanje u narednom periodu, pa ću da se javim sa nastavkom ako bude problema...

Skoro sam kupila nov mob,rootovala ga,instalirala link2sd, napravila particiju na kartici od 2gb koju sam dobila uz telefon i instalirala dosta aplikacija...sad sam kupila memorijsku od 8gb pa me zanima kakva je procedura kod zamene kartica,pretpostavljam da i na novoj treba da napravim particiju ali sta ce da se desi sa aplikacijama koje ostanu na staroj kartici? da li je neophodno da prekopiram fajlove sa stare kartice jer na starom symbianu je na praznoj kartici sam pravio fajlove i foldere koji s mu potrebni?

Mozda malo glupo pitanja ali buni me to sto ja tu drugu particiju ne vidim,kad idem na properties karitice pise capacity 1.3 gb a to je kapicitet bez druge particije?

napravi nandroid backup, pa posle vrati kada ubacis drugu karticu (naravno i na novoj kartici moras imati istu ext particiju)

Ako sam dobro razumela ponovo preko onog programa minitool napravim particiju na novoj kartici i sa back up vratim na karticu podatke?

Ili kopiras sa root explorerom sve sa te particije u jedan folder na ovoj koju vidis, zatim na komp... pa kad ubacis novu sa root explorerom iz tog foldera sve vratis na particiju koju ne vidis.

Nandroid je jednostavnije resenje, al za njega moras da imas Clockwork Recovery. Bar ja tako mislim.

ako imas clokwork recovery mozes u njemu sve da odradis i particionisanje nove karitce kao i pre toga bekap i posle toga restore tog bekapa

Pošto su Gingerbread ROM-ovi za moj telefon došli do vrlo upotrebljivog stepena, vreme je da se isprobaju :D.

SITUACIJA

Imam fabrički 2.1 ROM. Telefon je rutovan i instalirao sam app2sd. Na SD kartici ima ext2 particija od 500 MB i kroz GParted sam proverio da još ima 140 MB slobodno.

PITANJE

Da li će mi novi ROM prepoznati instalirane aplikacije na SD kartici kada je vratim posle instalacije novog ROM-a? Znam da Android 2.2+ prebacuje nativno aplikacije na SD karticu ako one dozvoljavaju i to stavlja u .android_secure folder.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje : Zasto mi u messaging-u nema moje slike kada saljem poruke ljudima..A napravio sam kontakt sa svojim brojem telefona i stavio sliku?

Zato što ti u kartici nije upisano, da je to tvoj broj. A android nema tu mogućnost. Moraš da staviš karticu u neki stari telefon i njime upišeš.

Ttalk.

Kad instaliram 2.3.4 i kernel za njega. Da li se automatski koristi ext4 standard ili ja moram nekako da ga konvertujem?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Primetio sam da mi telefon više ne sinhronizuje kontakte sa Google-om, tačnije, sinhronizuje u pravcu Google->android, ali ne i u suprotnom, pa kad unesem neki kontakt u telefon, on se ne pojavi na netu. Jel' zna neko u čemu bi mogao biti problem? Takođe, u podešavanjima sinhronizacije Google account-a mi stoji da je poslednja sinhronizacija kontakata odrađena još davnog 30. marta, dok Gmail i kalendar redovno sinhronizuje svakog dana. I bez obzira koliko ja puta ručno pokretao sinhronizaciju kontakata, neće. Wtf?!

Kako da instaliram igru neku na karticu posto ovako mi kaze da nemam mesta a imam 8 giga?!Hvala unapred

Прво ослободи место на меморији телефона!

Ne postoji neki drugi nacin,malo je glupo da stalno brisem nesto da bih instalirao nesto?:S:

А који телефон имаш?

To je veliki i*iotizam na Androidu.. Telefoni od 500e imaju ne znam, 300mb memorije na telefonu, od kojih 100 ode negde u prazno i ostane ti 200 za aplikacije.. Ako hoces vise moras da rootujes i da se d*kas.

Imam Motorolu Milestone,kada skinem neku vecu igru stavim fajl u folder Android-data,instaliram i posle kad krene download kaze mi da nemam mesta:smash:

Čudna stvar mi se dešava sa telefonom (HTC Wildfire)... Krenuo sam da instaliram neku aplikaciju, tu je on malo zaglupio (vrteo onaj instalacioni ekran do besvesti), ja ga isključio (telefon) i kad sam krenuo da ga ponovo uključim, ostao mi zaglavljen na onom belom ekranu "HTC quietly brilliant" i neće dalje. Pokušao sam da ga restartujem par puta, vadio bateriju, ista stvar... W T F?!

Pih, morao sam da odradim hard reset... Glupi HTC :smash:!

Nisam ni znao da to može. For future reference, kako se to radi?

Kako da ga držim kad je touch :S:?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno