Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa to kazem, sa prepaid ti je internet jako skupa i luksuzna stvar

Jedno kratko i offtopic pitanje: Treba mi aplikacija slicna advanced device lockeru na s60, znaci da kada mi neko mazne fon, on automatski posalje poruku na neki definisani broj cim se zameni sim kartica. Dva puta sam ovako spasavao telefon. :)

Jedno kratko i offtopic pitanje: Treba mi aplikacija slicna advanced device lockeru na s60, znaci da kada mi neko mazne fon, on automatski posalje poruku na neki definisani broj cim se zameni sim kartica. Dva puta sam ovako spasavao telefon. :)

Eh, koliko ima security aplikacija na Androidu, prošvljaj malo netom, biće ti zanimljivo da čitaš šta sve mogu. Možeš i da juriš telefon pomoću GPS-a. :D

Recimo prey. On ti je i za laptop i za android.

---
Ttalk

Hvala, nasao sam mobile defense, lookout security, wave secure, ali kao sto rece morbius sve se svode na gps i daljinsko zakljucavanje. Meni treba aplikacija koja ce mi poslati sms sa nove kartice, to mi je dva puta spasilo fon. Sada cu probam prey!

Imam "problemčić" sa telefonom... naime, dešava se da ne mogu ni da prihvatim ni da odbijem poziv. Telefon počne da zvoni (zvono i vibracija), ja se "javim", zvonjava i vibracija pauziraju ~1sec, i onda nastave opet. Isto se dešava i ako "odbijem" poziv, pauza 1sec pa nastavlja da zvoni dalje. Pokušao sam i sa touch i HW dugmićima. Onaj ko me zove, njemu zvoni normalno, kao da se ne javljam na telefon.

Desilo mi se do sada 2x, oba puta problem je rešen resetovanjem telefona, ugasim/upalim i sve radi normalno. Da li se dešavalo još nekom, i da li znate šta je u pitanju?

znam kako da resis sigurno - update-uj firmware ako je izvodljivo, jer je definitivno nesto u sistemu otishlo u tri lepe. ne verujem da je ovo hardverski problem, ne bi trebao nikako da bude pa ako ima opcija, odradi novi firmware

Da li vam se čini da je Android suviše hardverski zahtevan? Možda neoptimizovan? Nova tema? :)

u poredjenju sa cime ?

ako poredis sa iOS-om, ja licno ne vidim razliku, a imao sam 3GS, i iPad svojevremeno (ovo izjavljuem na konto cinjenice da Apple pravi svoje proizvode da UVEK izgledaju smooth sta god da je u njima) , a ako poredis sa Symbian-om, i generalnim napretkom mobilnih telefona, to je vec druga prica.

spajanje PDA i mobilnog telefona je dovelo do toga da su danshnji mobilni sistemi apsolutno funkcionalni dzepni kompjuteri. napredak ARM-a je obezbedio proizvodjachima hardvera i softvera da bukvalno tretiraju aktuelne mobilne platforme kao kompjuter. a sobzirom da moj i tvoj android mogu da edituju dokumente, rade video chat, pustaju HD ready sadrzaj (neki 2.2 tableti i 1080p po potrebi), manipulisu fajlovima, i sve ostalo - onda ne, android nije hardverski prezahtevan, vec ide u korak sa hardverskom tehnologijom koja mu je na raspolaganju.

ARM chip iz Nokia 3210 je primera radi, mocniji od 2x2 metra kompjutera koriscenom u Apolo 11, davne she'set devete, a ono sto danas radi ARM + Android reshenje je jace od mog i tvog desktopa iz 2004.

Cool facts bro.. :)

znam kako da resis sigurno - update-uj firmware ako je izvodljivo, jer je definitivno nesto u sistemu otishlo u tri lepe. ne verujem da je ovo hardverski problem, ne bi trebao nikako da bude pa ako ima opcija, odradi novi firmware
I ja mislim da nije hardverski problem - zato što proradi posle reseta telefona. A videću za firmware, zavisno od slobodnog vremena i učestalosti javljanja problema ;)

Posto vidim da se ovde vodi diskusija da se ukljucim u istu.

Uzeo sam pre dva dana LG GT540 za 1din u mts-u mob je extra i sve fecera i usao sam brzo u stos malo mi ne ide kucanje poruka ali polako.E sad procitao sam celu ovu a bogami i par stranih tema i pokusao root moba ali bezuspesno.

Prvo sam pokusao sa kod forom tj. da udjem u skrivena podesavanja ali tamo nema root enable opcija potom sam pokusao sa Universal root-om nije uspelo i poslednji pokusaj sa 4zroot aplikacijom ali nista se ne desi tj. ona kao odradi ali mob se ni ne resetuje i kad proverim da li je mob rootovan naravno kaze da nije pomagajte!!!!Da verzija androida je 2.1-update 1

Jos par pitanja kao noob sa Android platformom.Kada ako ikad uspem da rootujem mob da li bi trebalo da predjem na Androidom 2.3 Cyanogenmod7 kolko sam skapirao tu nema peripetija sa 2sd app om tj. sve fecera out of the box,
malo uputsva za install istog moze linkovi isto thx.

probaj - z4root tako sto ces da stavis temp root dok ne podesis sta treba, pa onda udaris restart. ja licno sam isto i na telefonima i tabletima imao slican problem, i uek problem resi temp root na z4root

Jel to negde na kutiji od telefona pise da cim ga otpakujes uradis root-ovanje :D

Pošto i ja pređoh na android,posle godina na windows telefonima, interesuje me ima li na androidu neka aplikacija kao AutoFlight za wm (aplikacija koja uključuje i isključuje flight mode u zadato vreme).Još sam taze u ovome.

Sent from my X10i using Tapatalk

Ne znam da li postoji neka aplikacija baš za to, ali mislim da sa tasker-om možeš to da uradiš. I mnogo više.

---
Ttalk

Pošto i ja pređoh na android,posle godina na windows telefonima, interesuje me ima li na androidu neka aplikacija kao AutoFlight za wm (aplikacija koja uključuje i isključuje flight mode u zadato vreme).Još sam taze u ovome.

Sent from my X10i using Tapatalk

Možeš to da odradiš sa PhoneWeaver-om.

To jeste.. mada opet, vrtim se na nekih 60, 70 aplikacija svo vreme na WF-u bez rootovanja.. Samo se malo srede prioriteti..

Kako gt540 vratiti u fabričko stanje. Sada mi android system jede bateriju a ranije nije. Dali je dovoljan hard reset ili mora flash. Ako mora koji da stavim pošto sam ga uzeo u mts-u sa 2.1

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Uradio sam ja to baš sinoć jer mi je mob počeo da radi nekako usporeno tj. kao da secka i učitavao je baš mnogo netreba ti hard reset.
Idi na postavke>privatnost>resetovanje fabričkih podataka.Mob će se resetovati sve će obrisati i vratiti sve kao kad je bio nov.

Pa zar nije to hard reset. Na to sam i mislio ili postoji jos neki način

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Kako vam radi indikator baterije? Telefon stoji 2h na punjaču, skinem ga, obavim razgovor od ~5min, i dobijem upozorenje da je ostalo 15% baterije i da ga stavim na punjač, wtf? I sad, nakon 5min ponovnog punjenja, piše 80% napunjen... nema veze sa vezom :/
Telefon je LG GT540, a indikator je neki default uz telefon.

menjaj sve to nekim dodatnim softverom, losa je ocigledno optimizacija. ja sam na dva telefona, i tri tableta imao slicne probleme.

Kako vam radi indikator baterije? Telefon stoji 2h na punjaču, skinem ga, obavim razgovor od ~5min, i dobijem upozorenje da je ostalo 15% baterije i da ga stavim na punjač, wtf? I sad, nakon 5min ponovnog punjenja, piše 80% napunjen... nema veze sa vezom :/
Telefon je LG GT540, a indikator je neki default uz telefon.

Meni se to dešavalo na starim telefonima kojima je baterija bila raspad.

@darkos Koji rom je u pitanju? Jesi kalibrirao bateriju? Meni na stock 2.1 radi normalno, a na ovim kuvanima ne bas najbolje, al nije lose. Trenutno mi je na telefonu android 2.3.4 CM7 i tu se baterija napuni za nekih 2 sat i 20 minuta, al cim ga skinem sa punjaca padne na 99 i nastavi da pada jako brzo (izvucem dan, uz normalno koriscenje). E sad u battery Use mi je stajalo da android system koristi 99% bateriju, posle malo googlanja sam pronasao da akmd2 deamon stalno koristi procesor, preimenovao sam isti, resetovo telefon i mnogo je bolje. Telefon mi je na bateriji nekih 14 sati, a baterija je na 80%.

Sto se tice lg gt540 2.1 roma koji dolazi uz telefon i kuvanih, definitivno prelazak na neki kuvani (recimo ovaj data2system 2.3.4 CM7), sve radi savrseno, ima podrski za iptables, swap, ext particije, rootovan je, ima busybox, radi stabilno na 800+ Mhz, mnogo vise slobodnog rama, a i odradjena je zamena data i system particije tako da imate 245 mega slobodnog prostora za instalaciju aplikacija.

Nastavak priče: nakon sat vremena dodatnog punjenja večeras, moj mob se bez pardona, uz jedan biiip i to na punjaču - ugasi! Kaže, prazna baterija... znači, bolesno. Upalim ga, piše 20%, i evo sad, za ~15min dogura do 80%. Btw, telefon je nov, tj. star 3-4 meseca, ne bi trebalo da je do baterije, a i prvi put se dešava danas.

@darkos Koji rom je u pitanju? Jesi kalibrirao bateriju?
Rom je 2.1 stock, a baterija se kalibriše kako? :) Ovo mi se nije dešavalo do sad... nije meni problem da mi pokazuje 10% gore dole, ali da se gasi - to mi jeste problem :/ Moraću da se nateram da ubacim neki drugi rom...

Jesi probao da izvadis bateriju i vratis je..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno