Šta je novo?

Nekoliko početničkih Android pitanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D ovo mi je prvi android
Znao sam da sam trebao da uzmem galaxy s za sebe još prošlog leta *** xD

Šta je to launcher xD? Kako se isti ubacuju ili snimaju, kako već? Kako da uđem u debugging mode (to mi treba za rootovanje) da li mogu da s****m nešto tako? Da li gubim garanciju? Da li mogu da brikujem telefon? Kontam da je isto lako kao sa iphone-om samo što ovo nikada nisam radio a prošlo mi je 20+ iphone-ova kroz ruke...

Treba da prilagodim sajt ribi koja će ga koristiti za casual potrebe + networking + fruit ninja i angry birds xD znači ne da ga nabudžim i da se drkam ja sa njim, zapostaviću svoj iphone ako to uradim *** XD znači ne treba da ga prilagođavam advanced korisniku već nešto skroz prosto da bude a funkcionalno. Ok ovaj android sistem koji je na njemu i sam sistem korišćenja mi je užasan posle iphone-a, na prvu ruku, ne znam kako će biti kasnije....

EDIT: aaaa Launcher je nešto kao... user interface ovaj na početku jel da? A koji je inače užasan na x10 mini pro... as i said before

Poslednja izmena:
Carski forum :) Jedan od glavnih pitanja u pocetnickim temama je kako da odma zakomplikuju stvari :D Nema potrebe za rootom, bio sam sarkastican, pogotovo sto nije za tebe vec za devojku.. Stavi novi Android ako ima na mrezi, stavi neke aplikacije koje ti/njoj trebaju i teraj..

Poslednja izmena:
Ok znam to da je nepotrebno, ali kako da se ubacuju launcheri, vidim da ovde ima jednostavnijih nego ovaj default što ima na fonu? Simple install ili nešto komplikovanije?

Launcher Pro je najbolji koliko sam uspeo da uhvatim ovde, instalira se najnormalnije kao aplikacija, sad ne znam da li moze doci do nekih komplikacija i kako to radi, ja sam zadovoljan Sense-om pa se nisam bakcao s tim..

Lancher pro definitivno, mada je sto ljudi sto cudi, pa treba probati i ADW, pre konacne odluke.

Launcher Pro mnogo bolje radi, testirao sam ih sve i on se najmanje gubi...

meni se nijedan launcher "ne gubi", svi rade ono za sta su predvidjeni, samo je stvar sta ti se vise svidi.

ADW - kompletna kastomizacija home screen-a

Pro - kvalitetnije preformanse home screen-a

Zanimljivo je da niko ne pominje go i zeam launchere. Ja sada na cyanogen 7 imam adw po defaultu, ali menjaću ga sigurno.
Zeam je najbrži od svih koje sam koristio, jedino nema mnogo podešavanja.

---
Ttalk

Ja sam probao nekoliko njih i najbolji za sada po meni ADW launcher pro verzija(ona koja se plaća)
Imaš da izabereš više načina rada(iphone,nexsus.....)

A koji pro launcher ako nije tajna? Jel ima više vrsta ili samo jedan, ne kontam?

pa jedan, uvek trazis poslednu verziju ili jednostavno skines sa marketa. mada mislim da postoje posebne verzije za 1.6 i za 2.x

Da, to je taj.

Samo postoji jedan mali problem.

Widgeti za njega se placaju.

tj widgeti rade u Plus verziji koja se placa (3$)

jel postoji neki nacin da se kupi nesto sa marketa za nas iz srbije?

sorry ako je bilo ranije, tek nabavio android telefon :)

android je mahom dzabe. svaki shareware i buy program ima svoju freeware varijantu ili slican program, ponekad je dzabe i bolji. google-aj :)

Molim vas recitemi samo jedno. Jel se android marketu pristupa samo sa telefona? Ja preko pc-a nema sandse da downloadujem bilo koju aplikaciju (u utorak ili sredu uzimam fon pa se prpremam), jednostavno mi kaze: theres no associated device to this account, jurio sam neka resenja na netu i nista. Pliz pomoc :(

Uloguj se na marketu (na PC-u) sa istim nalogom kao sto si se ulogovao na telefonu.. Morao bi da ti onda prepozna telefon automatski. Onda kad kliknes "Install" na kompu, krenuce ti instalacija na telefonu, naravno ako ti je upaljen wifi ili mobilni net..

edit: aha, jos ni nemas telefon, tek ce onda da ti to proradi. Znaci ti ne skidas nista na komp, ti samo pokreces download na telefonu preko pc-a..

Poslednja izmena:
Super, sada mi je jasno, hvala druze!!!!!!!

Ako hoćeš legalno, nema skidanja na komp.
Tek kada aktiviraš gmail na odredjenom telefonu, proradiće ti i android market na kompu.
Kao sto rekose, to služi da ti pokrene instalaciju na mobilnom.
A, možeš i ovako, instaliraš chrome to phone aplikaciju. Onda u browseru kojeg koristiš, instaliraš add-on (ja u operi imam opera to phone) i kada klikneš na njega, on ti pošalje link na telefon i otvori ga u marketu.

---
Ttalk

Znaci nema sanse da se na neki nacin napakuju lepo aplikacije na memorijsku karticu i onda da se sa njih instaliraju, kao na primer sto sam radio na s60v3.

ima nacin - trazi .apk fajlove na netu, evo ti starting point:

filestube.com

ukucas na primer - mvideoplayer apk - u pretrazi, i on ti izbaci download rar arhive sa apk fajlom unutra, koji onda naknadno mozes da otpakujes, stvais na SD i pokrenes instalaciju sa mobilnog uredjaja.

znaci narodna verzija, kao sto sam i mislio. hvala druze!

Koji program za sms preporučujete, neki bolji od ovog default-a jer je jelte užasan za korišćenje... Isto tako za notes ili tako nešto i sve neke sitne uslužne programe koji pomažu u everyday life-u

Handcent sms, chomp sms, go sms.

OnePunch notes.

:)

GO SMS bi ti preporucio bez premisljanja, ali sad jedino mozes da skines "Pro" verziju, a po komentarima sa Marketa izgleda da su u*rali motku samo tako, poruke se salju i dobijaju sa par sati zakasnjenja i ostale nebuloze. Moguce da ce to da isprave uskoro, u svakom slucaju najbolja je, samo da ispeglaju tu Pro verziju.
Za Notes je vrh ColorNote Notepad ili Evernote koji je dosta opsirniji..

Koristim go sms pro od kako se pojavio i nisam nikada imao takvih problema. I po meni je pro znatno bolji od stare verzije, ako nista drugo, ono zbog opcije folder view-a i schedule sms-a.

Poslednja izmena:
GO SMS bi ti preporucio bez premisljanja, ali sad jedino mozes da skines "Pro" verziju, a po komentarima sa Marketa izgleda da su u*rali motku samo tako, poruke se salju i dobijaju sa par sati zakasnjenja i ostale nebuloze. Moguce da ce to da isprave uskoro, u svakom slucaju najbolja je, samo da ispeglaju tu Pro verziju.
Za Notes je vrh ColorNote Notepad ili Evernote koji je dosta opsirniji..

Što se tiče aplikacija za sms iste komentare (na marketu) čitam već godinu i po, koristio sam i chomp i handcent i go sms, nikada nisam imao tih problema, treba sam isprobati a ne verovati komentarima na marketu.
Za notes može da se proba i catch notes i mobisle notes.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno