Šta je novo?

Need for Speed Shift

Igra mi sad radi savrseno. Mislim da je uzrok mojih problema bio program Everest koji mi je radio u pozadini i merio temperature jer sam klokovao komponente i pratio sve. Sad igram sa 1280x1024, af 2x, AA2x, senke mid, text full, auto full, blur off, staza low(moze i med ali ni ne pratim sta ima okolo, bitno mi je da je oko auta sve full)
Cpu 10% klok a GPU 15%.
Prosek od 28-35 fps - meni veoma prijatno i tecno.

Pro-Career-Mod

While other mods for Need for Speed Shift have already improved the title’s graphics and physics, xupeko’s Pro Career Mod aims to extends Shift’s career mode.

Changes by this mod include changes to the race length by factor five, getting rid of the very short two-lap events. The required points to level up have also been increased by the same factor to suit the new race length, the prize money awarded for new levels has been decreased to further slow down the career mode and make it more rewarding.

Xupeko points out that this mod is meant to be used with Dario Morelli’s Real Mod 2.0b, installation is as simple as overwriting some files.

http://www.file-upload.net/download-1941853/Pro-Career-Mod-1.01-beta.rar.html

Pro-Career-Mod

While other mods for Need for Speed Shift have already improved the title’s graphics and physics, xupeko’s Pro Career Mod aims to extends Shift’s career mode.

Changes by this mod include changes to the race length by factor five, getting rid of the very short two-lap events. The required points to level up have also been increased by the same factor to suit the new race length, the prize money awarded for new levels has been decreased to further slow down the career mode and make it more rewarding.

Xupeko points out that this mod is meant to be used with Dario Morelli’s Real Mod 2.0b, installation is as simple as overwriting some files.

http://www.file-upload.net/download-1941853/Pro-Career-Mod-1.01-beta.rar.html

ponavljas se. bilo je.

Zna li neko kad ce patch? Bas mi secka na momente na 4890 a igram u 720p :(

Ja igram na 1080p sa 4870 i ne secka mi, a čak nemam ni quad nego C2D. Na kom taktu ti radi procesor? Jesi ga OC?

Pa na default, sta znam, racunam da ne treba da ga OC, pa Crysis prvi deo mi radi super u toj rezoluciji, sve na High Quality, nisam probao sa AA, njega sam ukljucio na Shift, mozda je do toga? Probacu.
Sad se setih, i drajver mi je ostao na 9.8, probacu sa 9.9, Win7x64 koristim.

Poslednja izmena:
OC i te kako utiče, meni je sa 3Ghz na 4 Ghz min fps porastao za nekih 7.

Смањи детаље стазе и стави бету 9.10 на 7цу, мени тако ради чак и у 1920х1080 релатвно глатко, има мало проблема само на стазама у граду.

Иначе ово не вреди играти без волана.

Kakva igra,drago mi je sto sam pogresio u vezi ove igre (mislio sam da ce biti bleda kopija GRID-a) nemam bas vremena da vozam :(

Poslednja izmena:
Kupih 4870 i nikako ne mogu da pokrenem ovu igru. :(
Instalirao sam nove drivere i nista. Ide ono ocitavanje na pocetku i posle toga crn ekran i ne mogu nikako da ga iskljucim, pomaze sam oreset. Komp se totalno zablokira.
Ima li neki patch ili tako nesto.
Svaka pomoc je dobrodosla jer je ovo jedina igra koju igram.
:(

Kupih 4870 i nikako ne mogu da pokrenem ovu igru. :(
Instalirao sam nove drivere i nista. Ide ono ocitavanje na pocetku i posle toga crn ekran i ne mogu nikako da ga iskljucim, pomaze sam oreset. Komp se totalno zablokira.
Ima li neki patch ili tako nesto.
Svaka pomoc je dobrodosla jer je ovo jedina igra koju igram.
:(

Prelistaj par strana naćićeš sigurno rešenje, pominju se neke senke itd... Nije hejt niti flejm ali trebao si prvo kupiti neki monitor od "22 jer ovo što si uradio je čist fail. Nadam se da ćeš ubrzo kupiti neki valjan monitor jer grafička tu ne može da pokaže svoje pravo lice:d Ja ne znam nikoga da je imao probleme na Nvidii, a i dalje se na forumu prave pojedinci blesavi kako je to nebuloza i neki mit.... I dan danas ATI kuburi sa drajverima i to je tako. A ti ili sakati igru da bi ti radila ili čekaj neke nove drajvere odnosno patch od NFSa;)

U pravu si za monitor, ali idem onako kako mogu. Sigurno je sledeci monitor, ali trenutno bih samo da proradi NFS. :(

S obzirom da se ovom porukom ukljucujem u temu verujem da ima mnogo nebitnih stvari u ovih 49 strana teme jer mene interesuje samo suvoparna igra ne neko zaludjivanje. Zato sam mislio da mi neko skrati put.
Ako je nekome to poznato neka mi javi, a ja krecem da prelistavam temu.

imas sjajnu opciju u vrhu strane "trazi u ovoj temi". onda tu upises npr crn ekran i slicno i suzis pretragu.

Mipmap detail level na Performance
Catalist A.I. na Disabled

Inace, sa mojom mašinom, 1440x900, full detalji i lepo radi..
ATI 9.9 drajveri, W7 Professional

Ajd da kazem i ja koju
aticcc 9.2 prestao da updateujem (opcije sve na defaultu)
u nfs je iskljucen AA i sve je na maximumu
a igrica predjena 50% jedini problem je dugo ucitavanje nikakva seckanja i probleme nisam imao.
Kada sam usao sa frapsom da snimim nesto provalim da onaj intro na stazi spusti i do 20fps i tako je nizak dok trka nekrene posle je sve ok .
Od programa u backgroundu uvek radi av i ponekad utor ne znam utice li to na performance al kontam sto sam uzeo quada ako cu gasiti sve programe (nisam od onih sto ima 22k residentnih ikonica u trayu:) ) proceses kod mene je 22-23 default.
Sve se odnosi na masinu iz potpisa.

Od kad sam zamenio ati radeon 3850 za nvidiu gts 250 nisam imao nikakvih problema sa shiftom. Cak sta vise radi kao podmazan :D

Joj proradilo je. Konacno. Koja glupost ne mogu da verujem. Hvala svima.:wave:
Sada cu jos da vidim kako radi.:smash:

e ovako mucim se vec nedeljama sa ovom igrom i nikve rezultate ne dobijam
naime masina je
c2q 6600 4 gb ddr2 x38 dfi lanparty sappfhire 4890 1gb ddr5 itd...
igra mi ocajno radi i secka i sve jednoj rezoluciji
kako da je poteram da radi normalno jel neko zna?
znaci poludeo sam

Brate,meni radi na 7750BE,4870 1GB i 4 ( realnih 3 :)) giga rama odlichno na 1080p i sa svim na max. Mozda malcice uspori u onoj guzvi na pocetku trke ali nishta znacajno...

naime masina je
znaci poludeo sam

Kupi nvidiu:D

naime masina je
znaci poludeo sam

Nema potrebe za nshitiom, uskoro treba da izadje patch, potvrdjeno je od EA
i vec sam postovao. Patch ispravlja 'bug' sa ATI kartama zbog kojih
igra radi losije na ovom hardveru..

Poslednja izmena:
Ajde ako cujes za to javi ovde kada bude izasao.

Evo sta se meni desavalo:
Sto sam vise cackao oko podesavanja grafike, to je igra losije radila. Vremenom sam stavio na 800x600 ili ako moze jos nize...toliko, sve na min ili off i gle cuda, nista se nije promenilo(secka na startu)!?! Ubrzo nakon toga je pocelo da me izbacuje iz igre cim pocne trka. Elem, koliko sam se iznervirao za ubijen sejv kad sam bio blizu kraja necu ni da govorim. :crash: Da ne duzim, za mene resenje je bilo sledece:

Nadjem sejv u my documents i u tom folderu obrisem fajl graphicsconfig :)
Igra pri sledecem pokretanju ucita default podesavanja. Odmah namestite podesavanja koja zelite i dobicete realan fps.

PS. Problem su mi samo pravili car details na high. To stavim na low, izgled se ne menja bitno, al zato fps :)
PPS. Koristim XP, ali je drugaru na win7 igra radila dosta bolje sa mojom kartom. Ne kazem nista, ali cu izgleda probati uskoro i sedmicu
Ako nekome pomogne :wave:

Probao sam danas na notebook-u sa P8700 (core 2 duo 2.53) i Mobility Radeonom HD 4650 - radi fino u 1280x768 svi detalji na max 16xAF bez AA. Kada je sve na medium (texture samo na max), bash fino "klizi". Imam instaliran patch i vistu x32.

Nazad
Vrh Dno