Šta je novo?

Need For Speed Rivals

Jeee kakvo je ovo djubre. Zavrsio sam racer tutorial i obrisao. Kao tenk da upravljas. Da sam nastavio da igram dobio bih rak mozga.

Vrlo sam razocaran. Po meni ovo je neigrivo.. Potpuno neupravljivo, usporeno, kamera uzas.
Steta, a bas sam ocekivao bar malo da se poigram.

Gejmeri, mozda ne skrecete u druge teme, pa evo ovde cu citirati par svojih i par postova na koje sam dobijao neke odgovore. Mozda ste nailazili na slican problem.

U pitanjuje ATI Radeon HD 4600 graficka pokusavam pokrenuti igru NFS Rivals sledece sto mi trazi jeste drajveri.

qf7mbfwmwhk9n4cz8mq8.jpg

Da li mogu drajveri da se update. I kada skinem preporucljive 13.4 ili koje vec, da li stare moram uninstall u Devic Manager ili kako vec...
Ako nekog ne mrzi neka mi okaci direktan link drajvera *.exe

Dobijam odogovr i isti resavam.

mozes promeniti u registriju verziju drajvera i onda radi i sa starim

Sledece sto mi javlja je...

Vase neko misljenje?

Moje misljenje, neces se naigrati i da pokrenes na toj grafi

Probaj... nista te ne kosta ja se nadam :) A mislim da noviji drajveri ne mogu za tu grafiku jer ne podrzava dx11...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Serija 4000 od Radeona ne podrzava DX11.

Serija 4000 od Radeona ne podrzava DX11.

Aha... kod drugara je to, ali koliko sm video DX11 je na racuanru...

A upravo gledam i kod mene na racunaru stoji da je DX11 iako je znatno slabija graficka HD 3600, znaci mogu ga instalirati ali ne koristi ili kako, sta? ne razumem se ut o bas najbolje

Win 7 i 8 dolaze po difoltu sa integrisanim dx11 u sebi, ali posto tvoja karrica nije dx11 ne mozes da pokrenes ni jednu igru koja je iskljucivo dx11. Posto tvoj hardware to nepodrzava. Mislim "mozes" (softverski i zato i pise dx11), al to ti je isto ko da ne mozes. Jel bi ti radilo ocajno da imas i najacu grafu trenutno.
Sa druge strane ovaj nfs radi na dx10 kartama u sta sam se i sam uverio. Ortak fura na 9800gt 1Gb u nekoj maloj rezoluciji i sve low i neradi bas najsrecnije. A te dve karte su ipak slabije od 9800gt i sumnjam da ce te se bas naigrati i da pokrenete, al nada umire zadnja.
E sad za pocetak koji win je u pitanju? 7-8 i 32 ili 64bit? Drugo je kako si resio prvi "problem" i sta si cackao po reg fajlovima, posto si samo trebao da update-ujes drivere, jel su i hd3000 i hd4000 podrzani od 13.9 drivera.

Poslednja izmena:
Jel ce raditi na amd athlon II x4 2.9ghz, 4gb ddr3 ram, ati 6670 1gb ddr5, ako je vazno maticna je asrock n68c-s ucc?

Win 7 i 8 dolaze po difoltu sa integrisanim dx11 u sebi, ali posto tvoja karrica nije dx11 ne mozes da pokrenes ni jednu igru koja je iskljucivo dx11. Posto tvoj hardware to nepodrzava. Mislim "mozes" (softverski i zato i pise dx11), al to ti je isto ko da ne mozes. Jel bi ti radilo ocajno da imas i najacu grafu trenutno.
Sa druge strane ovaj nfs radi na dx10 kartama u sta sam se i sam uverio. Ortak fura na 9800gt 1Gb u nekoj maloj rezoluciji i sve low i neradi bas najsrecnije. A te dve karte su ipak slabije od 9800gt i sumnjam da ce te se bas naigrati i da pokrenete, al nada umire zadnja.
E sad za pocetak koji win je u pitanju? 7-8 i 32 ili 64bit? Drugo je kako si resio prvi "problem" i sta si cackao po reg fajlovima, posto si samo trebao da update-ujes drivere, jel su i hd3000 i hd4000 podrzani od 13.9 drivera.

Win7 32bit.
Nisu mogli da se update drajveri. U registry samo promenio 'slovima' drajvera jer ih tako vidi igra, da bi se taj deo preskocioo, ali sam naisao na drugi problem vec sam naveo u prethodnom postu.

Instaliraj zvanične catalyst drajvere za win7.

0xc000007b

šta da radim sa ovim i dalje me muči, pa ako može neko da mi pomogne.

Win7 32bit.
Nisu mogli da se update drajveri. U registry samo promenio 'slovima' drajvera jer ih tako vidi igra, da bi se taj deo preskocioo, ali sam naisao na drugi problem vec sam naveo u prethodnom postu.

Sto kaze covek instaliraj zvanicne catalyst drivere. Za win7 32bit imas 13.9 koji podrzavaju hd3000 i hd4000. Vrati u reg na koji trenutno imas. Kucas na googlu amd, kliknes prvi link, izaberes koju graficku i os imas, skine, pokrenes instalaciju i to je to. Ako pak nece tako nekim slucajem, odradi full uninstall i onda pokreni.

^ Mora minimum neki cpu sa 4 jezgra, neki solidan

Probacu kod drugara na C2D 8300 cini mi se 8GB DDR2 @800 i 9800GT pa javljam ovih dana :-D

za igranje u 60fps:

-GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60.0

Da li je istina da igra zakucana na 30 frejmova ?

Probacu da je otkujem :)

koliko sam ja razumeo, to se desava kada otkljucate igru na 60FPS zato i pitam da li radi taj fix odnosno te dve komande a da se igra ne ubrza 2x

Pojavila se BlackBox verzija igre 1.2 sa 3DM bensedinom,kazu da bolje radi.
Skida se sa ostrva,pa cemo videti.:)

Poslednja izmena:
Malo bolje radi ali i dalje problemi sa zvukom.
Zanimljivo da mi na medium detaljima i vecoj rezoluciji radi bolje nego na low i manjoj rezoluciji.:d

Malo bolje radi ali i dalje problemi sa zvukom.
Zanimljivo da mi na medium detaljima i vecoj rezoluciji radi bolje nego na low i manjoj rezoluciji.:d

Koliko videh to je do neoptimizovanosti za malo slavije procesore. Navodno pomaze.
for those having problem with echoing sound,sound loop etc,follow these steps: 1.run the game 2.open task manager 3.find "NFS14.EXE" 4.right click on it and click on set affinity 5.now remove the tick from either CPU 1 OR CPU 0, NOT both. 6.save settings and close task manager

Mada sumnjam da pali, al nekosta te nista da probas. Meni igra radi isto kako god da je podesim, max, min, sve jedno je. Najcesce je zakucana na 30, ali se nelibi da padne i na 25 u nekim deonicama.

I kod mene problemi sa zvukom. Igra mi radi na na 15fps, čisto razočaranje - verovatno zbog trojezgarnog procesora. I naravno joystick ne mogu da podesim kako ja želim. Igra pun promašaj.

Koliko videh to je do neoptimizovanosti za malo slavije procesore. Navodno pomaze.

Mada sumnjam da pali, al nekosta te nista da probas. Meni igra radi isto kako god da je podesim, max, min, sve jedno je. Najcesce je zakucana na 30, ali se nelibi da padne i na 25 u nekim deonicama.

Resava problem zvuka ali igranje vise lici na slajd shou.:p

Vrh Dno