Šta je novo?

Need For Speed Rivals

Ako sam dobro razumeo ovaj krs novi most wanted nije imao zakljucan fps ali je svejedno bio uzasno optimizovan pa je pad sa 60 na 50 fps delovao kao pad sa 60 na 15-20 fps u ''normalnim'' igrama.

E sad sve zavisi kako su to odradili, The Run je isto imao zakljucan fps na 30 ali je igra radila normalno-fluidno uz to da je pad ispod 25 fps dovodio do ''seckanja'' ali to mi se nije desavalo osim sa downclock-ovanom grafickom (hteo sam da probam kako sve to izgleda). Znaci The Run je radio sa gpu na 800/1200 i max podesavanjima sa 29.xx-30 fps i sve to je delovalo kao 60 fps u drugim voznjama.

Ako tako bude i sada ne vidim nikakav problem. Mada je problem sto sve ovo deluje vec vidjeno tj vec ''obrisano sa hdd'' :d

ja i dan danas sa odusevljenjem instaliram i igram underground 1 i 2 i mosta wanted 1, pa i hot pursuit 2010, a sve ostalo uopste nemam volju da igram, a zagrizeni sam nfs fan...dokaz da je gejmplej bitniji od grafike...

The Run je izgledao i radio odlicno dok Most Wanted je pored losije grafike imao taj cudan lag na kontrolama bez obzira na kojoj se konfi igrao. Ocekujem kao The Run da radi dobro ;)

Nikada se nisam "vozio" na tastaturi ali potrebni su opaki refleksi za ovaj nfs, tako da bi volan tesko preziveo :) Ipak je gamepad za NFS keva...

Otkad sam polomio Ferarijev volan igrajuci Underground, nisam probavao u NFS-u koristiti volan. Jedino neki koji bi imao hod od 720 stepeni xD Ako to postoji uopste...

Odlican NFS , fino odradjen world, zanimljiva arkadica... Prica kakva je ne znam nisam zalazio u trke, ali za sada deluje OK.

I kakva je zahtevnost, optimizacija? Ne pada mi na pamet da gubim vreme na razne gluposti tipa kopanja po cfg, cekanje pec-a koji ce da poveca fps za 2,21 i sl :d

I kakva je zahtevnost, optimizacija? Ne pada mi na pamet da gubim vreme na razne gluposti tipa kopanja po cfg, cekanje pec-a koji ce da poveca fps za 2,21 i sl :d

Sto se tice predhodnika pad sa 60 na 45 (zapamtio sam tacno, koliko me nerviralo) je izgledao kao pad na recimo 20. Kako na mojoj konfi tako i na i3 3220+8Gb+560ti. Sto znaci da nije bila miljenik ni crvenih, ni zelenih, ni plavih. :D

Rivals radi u neku ruku jos gore. Cim ti puca vidik obara performanse i gpu usage zajedno. Razlika u performansama izmedju minimuma i maximuma nepostoji sa sve spustanjem rezolucije, tj min fps je idalje isti. Mozda trazi 2Gb vrama posto je jedino tu konstantno na 1Gb ili 64bit verziju posto kuca i ram na 3.5Gb, a nisamo nasli na netu valjani 64bitnu exe fajl kad smo testirali kod ortaka. Radi losije nego BF4 i ako je isti engine u pitanju. Moj ti je predlog, za sad preskoci, ni ja je jos nisam skinuo kuci kad sam video kako radi.

^ probacu sutra jer stize uveliko :d

A nemam vece probleme sa video ramom jer monitor nije full hd pa je zauzece sa 2x/4xMSAA cak i u najzahtevnijim igrama oko 950-1000Mb a i tu je i 8Gb rama pa i to znaci. Bas sam ovih dana testirao zauzece procesora sa msi ab, poslednja verzija ima te cpu/ram parametre koji se prate u toku igranja. FC3 4 jezgra po 50% zauzeta u proseku, sve na max sa 2xMSAA, Grid 2 tu negde a iz nekog razloga SC Blacklist (sve max i 2xMSAA) drzi jezgra na 90-100% non-stop ali opet radi tecno.

Ovaj nfs mi deluje kao da moze da se igra za razliku od ovog novog mw..

Stvarno su retardi sto su ogranicili na 30, mislim meni ne smeta,jer ko zna dal cu terati i toliko... al zamislite ljude koji su dali npr. 2000 evra za konfiguracije...

Poslednja izmena:
Stvarno su retardi sto su ogranicili na 30, mislim meni ne smeta,jer ko zna dal cu terati i toliko... al zamislite ljude koji su dali npr. 2000 evra za konfiguracije...

Ako tih 30 fps radi kao 60+ fps u drugim voznjama.. u cemu je onda problem? :) Vec sam napisao da je The Run radio fluidno sa zakucanih 30 fps, bukvalno kao sve ostalo sa 60.

Ali ako bude padova sa 30 na 25,6 fps i to uz veliko ''seckanje''.. e to je vec druga prica.

Poslednja izmena:
Razlika izmedju 30fps i 60fps u The Run-u je bila vise nego ocigledna. :) Interesantno je da obe igre koriste Frostbite i obe su bile zakucane na 30fps... bar (prva) u pocetku. Mislim, kao da teraju inat i da daju taj "ultrasposobni" endzin na kasicicu, kao da je 60fps rezervisano za nextnextnext gen ili sta god.

Sto se tice predhodnika pad sa 60 na 45 (zapamtio sam tacno, koliko me nerviralo) je izgledao kao pad na recimo 20. Kako na mojoj konfi tako i na i3 3220+8Gb+560ti. Sto znaci da nije bila miljenik ni crvenih, ni zelenih, ni plavih. :D

Rivals radi u neku ruku jos gore. Cim ti puca vidik obara performanse i gpu usage zajedno. Razlika u performansama izmedju minimuma i maximuma nepostoji sa sve spustanjem rezolucije, tj min fps je idalje isti. Mozda trazi 2Gb vrama posto je jedino tu konstantno na 1Gb ili 64bit verziju posto kuca i ram na 3.5Gb, a nisamo nasli na netu valjani 64bitnu exe fajl kad smo testirali kod ortaka. Radi losije nego BF4 i ako je isti engine u pitanju. Moj ti je predlog, za sad preskoci, ni ja je jos nisam skinuo kuci kad sam video kako radi.

Meni igra radi savrseno sa zakucanih 30fps ni traga od fps drop-a sve na ultra.

X86 nemam lek za x64 ne zelim Origin app u racunaru :-D

jedini nfs koji bi igrao ne underground 2 i most wonted :/

ovo je za sad neko razocarenje zbog locked fps :/

Undergroun 2 i Shift 2 mogu uvek da igram. Shift bez drifta i sa volanom obavezno, drugacije ne moz da se igra kako treba, a bogami i undergroundu je imao dobar filing sa volanom, makar u ono vreme. :D

Rivals ovo malo sto sam odigrao mi deluje ipak suvise lagan za voznju bar na pocetku. Pomislim eto me u bankini, potegnem rucni i prozujim krivinom u nekom bolesnom driftu. Verovatno puca u globalu na mladju populaciju gde se to ceni. :D

Jel vredi da skidam Rivals za ovo moje sokocalo, ili da cekam upgrade kompa pa onda?

Jel vredi da skidam Rivals za ovo moje sokocalo, ili da cekam upgrade kompa pa onda?

Ako ne patis od detalja mozes probati, ali sem detalja (koje ces slabo ionako da vidis sa tom konfom) nema igra sta posebno da ponudi, gejmplej nije nesto posebno.

Ok, hvala.

Meni radi odlicno, tj. ne koci sa maksimalnim detaljima u 2560x1600. E sad, kao igra je *****no, ali zato mi je klinac srecan sto moze da vozi za pandure :d

Kako vama radi igra? Meni radi na 15 fps (nekad i manje :S: ) na masini iz potpisa...Rez. na 1280x1024 i medium detaljima :trust:

Ova AsRock ploca ima i mogucnost otkljucavanja cetvrtog jezgra.
x6 je preskup za mene.:(

PS AMD dominira.:wave:

Definitivno je danas malo 2 jezgra za igre... Gledaj da uzmes neki fx 6xxx mnogo bolje nego bilo koji x3... A i osiguran si za buducnost jer ima 6 jezgra (3 fpu jedinice kako god :) ).

Danas su potrebna 4 brza jezgra ali ova igra je smesno cpu zahtevna, bukvalno koristi 3-4 jezgra po 20%. FPS zakucan na 30 na max podesavanjima i 1680x1050 ali se jednom u 10 min desi pad na 26 fps uz seckanje i to nezavisno od situacije npr nije samo kada se sudarim u nekoj guzvi i sl nego i u nezahtevnim situacijama, znaci neoptimizacija. A 30 fps u ovom slucaju nije dovoljno, igra nije fluidna.

Grafika je muljava kao da igram na matoroj konzoli (tj sve sto je udaljeno 30m od automobila), sve je napucano i smrt za oci, nerealno i sve svetluca, svetli.. u ovim bojama i sa ovim efektima ovaj endzin je djubre i dobar mozda samo za neki space fliper ili simulaciju male sirene :d :d

Igrao mozda 1h i batalio, ovo treba da ima oznaku zabranjeno za starije od 12 godina :d :d Jednostavno ovo je ultra-glupo, dosadno, vec vidjeno aka obrisano posle pola sata (da se razumemo - stari most wanted, underground 1,2, carbon su mi odlicni/ok NFS i razmisljam ponovo da instaliram mw). Ucitavanja traju po 20 sekundi sigurno, trening na pocetku ubija u pojam. Gubljenje vremena sto se mene tice i letece u kantu.

Poslednja izmena:
Danas su potrebna 4 brza jezgra ali ova igra je smesno cpu zahtevna, bukvalno koristi 3-4 jezgra po 20%. FPS zakucan na 30 na max podesavanjima i 1680x1050 ali se jednom u 10 min desi pad na 26 fps uz seckanje i to nezavisno od situacije npr nije samo kada se sudarim u nekoj guzvi i sl nego i u nezahtevnim situacijama, znaci neoptimizacija. A 30 fps u ovom slucaju nije dovoljno, igra nije fluidna.

Grafika je muljava kao da igram na matoroj konzoli (tj sve sto je udaljeno 30m od automobila), sve je napucano i smrt za oci, nerealno i sve svetluca, svetli.. u ovim bojama i sa ovim efektima ovaj endzin je djubre i dobar mozda samo za neki space fliper ili simulaciju male sirene :d :d

Igrao mozda 1h i batalio, ovo treba da ima oznaku zabranjeno za starije od 12 godina :d :d Jednostavno ovo je ultra-glupo, dosadno, vec vidjeno aka obrisano posle pola sata (da se razumemo - stari most wanted, underground 1,2, carbon su mi odlicni/ok NFS i razmisljam ponovo da instaliram mw). Ucitavanja traju po 20 sekundi sigurno, trening na pocetku ubija u pojam. Gubljenje vremena sto se mene tice i letece u kantu.

Apsolutno se slazem sa tobom evo malopre sam je izbrisao sa kompa...Zesca glupost od igre,nisam je igrao ni pola sata :D . Po meni najbolji je Carbon i Most Wanted (stari). Sto se tice cpu-a ne ide mi u glavu zasto meni secka igra?Probao na low detaljima i opet isto,cak sam i smanjio rez. i opet secka :mad: ...Mada iskreno boli me uvo posto sam je izbrisao :D :D :D .

UZas radi, jos sam skinuo verziju na ruskom...

Retardinjo igra, u pravu je covek 100%!

^Bukvalno, ja sam je instalirao samo zbog dobre grafikice. Znaci nisam stigao ni da odigram onaj glupi tutorijal... Pritisnem ESC ono mi izbaci neke jadi koje imaju veze sa originom... i moram da idem na alt+f4 ili task menazder. I tako opet sve iidemoo. 20 fps samo bije :D

Poslednja izmena:
Izgleda da kod nas sa dvojezgrenim procesorima je ova igra limitirana na 15fps, a ne na 30fps..

Nazad
Vrh Dno