Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

U pitanjuje ATI Radeon HD 4600 graficka pokusavam pokrenuti igru NFS Rivals sledece sto mi trazi jeste drajveri.

qf7mbfwmwhk9n4cz8mq8.jpg

Da li mogu drajveri da se update. I kada skinem preporucljive 13.4 ili koje vec, da li stare moram uninstall u Devic Manager ili kako vec...
Ako nekog ne mrzi neka mi okaci direktan link drajvera *.exe

Poslednja izmena:
kada gledam verziju drajvera preko Device Manager kaze da je verzija drajvera 8.970... slika

A link 1 post iznad tvog ti nije dovoljan?!? :banana:

mozes promeniti u registriju verziju drajvera i onda radi i sa starim

A link 1 post iznad tvog ti nije dovoljan?!? :banana:

Skinuo sam to, instalirao i opet nista.

Pardon, tebi treba Legacy. Ali i to se nađe za 10 sekundi na AMD sajtu...

I to sam radio, skinuo sam ovaj Catalyst Software Suite i opet nista. Instalirao, resetovao racunar sve onako kako i dolikuje. Probam startati igru kaze isto.

mozes promeniti u registriju verziju drajvera i onda radi i sa starim

Mozes mi objasniti kako ?

Poslednja izmena:
pa nedjes u registry-ju verziju drajvera i promenis u koju god oces to je samo text

kn-CCCcatversionreg.png

The "catalyst version" in the window is just a text registry entry, you can edit it to whatever you want. If the driver version is correct just ignore it or change it to something enjoyable, like 13.37 or lol.cake(or just 12.4 so the updater works, but where is the fun in that?).

Poslednja izmena:
pa nedjes u registry-ju verziju drajvera i promenis u koju god oces to je samo text

Pogledajte prilog 129013

The "catalyst version" in the window is just a text registry entry, you can edit it to whatever you want. If the driver version is correct just ignore it or change it to something enjoyable, like 13.37 or lol.cake(or just 12.4 so the updater works, but where is the fun in that?).

Resim jedan problem dodjem na drugi. http://www.zaslike.com/files/dha3al5xucx8yz9elmkh.jpg

http://answers.ea.com/t5/Need-for-Speed-Rivals/NFS-Rivals-Directx-Error/td-p/1885577

Kako sam skontao problem moraju ovi iz EA da rese...

TISUĆAAA! :)

^to su leaked drajveri sa Sapphire-ovog sajta, skoro isto pakovanje ali meni daje po neki bag. Crn ekran u color setovanjima sto sa pravim AMD WHQL nije slucaj.

AMD Catalyst™ 13.12 WHQL

Release Notes

FEATURE HIGHLIGHTS OF AMD CATALYST™ 13.12

​Support for the following new products:
• AMD Radeon™ R9 290, 280, and 270 Series
• AMD Radeon™ R7 260, 250, and 240 Series
​Improved AMD CrossFire™​ scaling for the following game titles:
• Call of Duty®: Ghosts (multiplayer component)
• Splinter Cell Blacklist
• Saints Row 4
• Metro Last Light
​New AMD Enduro™ Technology profiles for the following game titles:
• ​XCOM: Enemy Unknown
• Need for Speed Rivals
• Total War™​: Rome 2
• Battlefield 4
• Saints Row 4
• Splinter Cell Blacklist
• FIFA 14
​• Support For AMD CrossFire frame pacing
Frame pacing ensures that frames rendered across multiple GPUs in an AMD CrossFire configuration will be displayed at an even and regular pace
Frame pacing is enabled through the AMD Catalyst Control Center, or on a per application basis
Frame pacing is supported on DirectX® 10 and DirectX 11 applications using resolutions up to (and including) 2560x1600 on a single display

Pozdrav, imam par pitanja :)

1. Imam hd5770, izbrisao sam stari drajver (prvo preko control panela, zatim i ono sa driver sweeper). Instalirao 13.11 BETA i nešto ne valja :( Ne znam tačno kako da objasnim, uglavnom start meni mi je kao na win98 :( Jel mi drajver ne radi kako treba, ili treba još nešto da se instalira? Šta je ovo Catalyst Software Suite, treba li mi to?

2. Kad pokrenem BF4, igra mi nije u fullscreen, već se u dnu vidi start meni, a u vrhu ono X, minimize i to... To se dešavalo i sa starim i sa novim drajverima. Što to?

3. Čemu uopšte služi ovaj driver sweeper, nije li dovoljno izbrisati driver preko control panela? Jer imam utisak da je upravo on krivac za problem pod 1. bojim se da sam izbrisao nešto što nisam smeo :(

Unapred hvala :)

p.s. zaboravih napomenuti, operativni sistem je Win7 32bit

Poslednja izmena:
ja ne koristim driver sweaper i slicne alate, dovoljno je da unistal drajver koristeci amd catalyst install manager, restartujes komp i instaliras nove drajvere.

Cek instaliram 13.12, i stoji mi idalje u catalystu da je catalyst 13.9? Da pokusavam ponovo?
Samo sam instalirao preko ovih sto imam...
edit: kontam sad mozda je ostao stari catalyst a drajveri da su se promenili na 13.12, sto sam uspeo i da vidim tamo u system info sto ima da se pokrene u katalistu....

Poslednja izmena:
Cek instaliram 13.12, i stoji mi idalje u catalystu da je catalyst 13.9? Da pokusavam ponovo?
Samo sam instalirao preko ovih sto imam...
edit: kontam sad mozda je ostao stari catalyst a drajveri da su se promenili na 13.12, sto sam uspeo i da vidim tamo u system info sto ima da se pokrene u katalistu....

Zato što kad idu whql preko beta drajvera, uvek ispisuje tako. Ako te to nervira, deinstaliraj pa instaliraj ponovo, onda će pisati kako treba.

Zato što kad idu whql preko beta drajvera, uvek ispisuje tako. Ako te to nervira, deinstaliraj pa instaliraj ponovo, onda će pisati kako treba.

hmmm pa nisam imao beta drajvere, nego isto prethodne zvanicne... avaj samo da je instalirano, a sta ce da pise nije vazno :D

ima neko mozda 13.11 beta 8 da uploaduje ? Ova 13.12 mi radi kao i beta 9 (10% manje fps u warthunder a to je jedino sto igram pored POE trenutno)

Battlefield 4 sam presao sa 13.1 drajverima koje sam imao do pre 2-3 dana i potpisujem da sam u proseku dobio 5 fps vise sa ovim 13.12 (ista misija, isti kokovi 5850). Min fps ne pada ispod 40 na prilicno visokim podesavanjima.

Ja sam instalirao ove a i prethodne drajvere za windows 8.1 ali nemam nikakve opcije u ccc??? Ne mogu ni da sredim sliku na drugom uredjaju tj LCD? Graficka mi jeste iz ATI Radeon HD 4000 serije ali radi extra(skoro sve igre mi idu na high) doduse imam dobar procesor sa cetiri jezgra! Nije mi jasno kakav je ovo ccc kad nema opcija kod mene,na win7 x64 je sve radilo ok?!

1.jpg

Ja se danas igrao skoro ceo dan dok nisam skontao da driveri jos nisu spremni za 8.1 win ... Moje karte su 280x i 290x ..

Ja sam instalirao ove a i prethodne drajvere za windows 8.1 ali nemam nikakve opcije u ccc??? Ne mogu ni da sredim sliku na drugom uredjaju tj LCD? Graficka mi jeste iz ATI Radeon HD 4000 serije ali radi extra(skoro sve igre mi idu na high) doduse imam dobar procesor sa cetiri jezgra! Nije mi jasno kakav je ovo ccc kad nema opcija kod mene,na win7 x64 je sve radilo ok?!

Pogledajte prilog 131790
Za tvoju kartu idu 13.9 http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64
Instaliraj ih u windows 7 compatibility mode.
Prvo raspakuj ali ih ne instaliraj prekini.
udi u folder AMD pa Setup exe startuj u windows 7 compatibility mode.

Display Driver Utility je najbolji, svaki put njega safe modu posle brisanja iz control panela i nemam nikakvih problema vec 7 meseci, a pre toga je bilo kuku majko.

Driver cleaner je bagovao nonstop, driver sweeper isto nonstop, a samo brisanje iz control panela mi je pravilo conflict-e samo tako.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno