Šta je novo?

Ne volim Facebook - uclani se i ti! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno.

...

Aktuelan način života veoma sužava mogućnosti da se čovek lično druži sa svojim prijateljima i jedan od razloga što je fejs toliko popularan.

Pa normalno da nemaju vremena za lično druženje kad non-stop vise na fejsu. :p

Slažem se da je trenutno život suviše brz i da realno ne može sve da se postigne ali zamiranje "stvarnog" socijalnog života dolazi pre svega zbog lošeg postavljanja prioriteta. Ljudi nemaju vremena za druženje, bavljenje sportom i sl. ali zato odgledaju sve premijere filmova i pre nego što se pojave u bioskopu, gube vreme na tupave igre, prate xy foruma itd.

Nemam fejsbuk profil, neću ga ni imati. Ko želi da zna gde sam i šta radim ima moj broj telefona i to je to... Žao mi je samo što ne mogu da se rešim i mobilnog, život bi mi bio mnogo normalniji...

Imao sam nalog godinu i 3-4 meseca. Posle nekih 8-9 meseci uhvatio sam sebe kako trošim nezdravo mnogo vremena na tom sajtu. Te ovo, te ono. Prvo sam prestao da dolazim svaki dan, onda jednom u nedelju dana, onda sam prestao potpuno. U aprilu sam deaktivirao nalog. Nisam otišao nijednom posle toga i to se pokazalo kao veoma pametna odluka (kratko ću da kažem da mi je vreme utrošeno znatno produktivnije).

Izgleda da je ovo najveći problem, ljudi se navuku i ne skidaju se po 5 sati dnevno. Da bi se skinuli moraju da ugase nalog.
Ja nisam imao potrebu da gasim nalog jer nisam ni bio zavisnik od FB. U prvih nekoliko dana kada sam otvorio nalog čak sam se i priključio u 2-3 grupe i primio neke poklone :D i onda sam shvatio da to nema apsolutno nikakvu svrhu i od tada ignorišem sve te gluposti. Dnevno odem na 2 minuta, bacim pogled jel mi neko nešto pisao i to je to. Kada nemam računar, preko mobilnog gledam Benchmark i mail, FB mi ne padne ni na pamet.
Očigledno je sve stvar interesovanja, kolika god da je glupost nekim ljudima odgovara. Ako nekim čudom i nestane Facebooka pojaviće se neka nova i još veća glupost i opet ispočetka. Jedni će da pljuju, drugi da ignorišu, treći da ga dožive kao najvažniju životnu stvar

Evo upravo nadjoh ovo na B92

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=453643

:eyebrows:

Poslednja izmena od urednika:
DRUŠTVENA! NE SOCIJALNA! Utuvite to već jednom! :D Molim vas! :)

Šta ti bi sa živcima?
Što se nerviraš?
Budi malo fleksibilan, nemoj da si prestrog prema nama malim socijalno ugroženim pojedincima prosperitetnog srpskog društva.
:):):)

Kod nas se to Socijalno bez problema može zalepiti na više mesta, svi smo mi tu neka kategorija, osim nekih izuzetaka.

Može li Socijalno-Društvena mreža ili Društveno-socijalna mreža? :) ;)

''Socijala Bato, nema se ni za piće.'' imao je običaj jedan moj poznanik da kaže.

FB je bar jeftin, šarena laža, privid, sve sija i pršti, ubilo se za beg od stvarnosti.

Ljudi prave ono što žele od FB-a, nije on kriv.

Još samo neko da mi objasni kako će FB mene da natera da radim ono što "on" želi.

Ma u pitanju su pare :) Gde ima mnogo ljudi,tu ima i mnogo para...

A sad da je Fb neshto previse zarazan ne bih rekao,jer 70% mojih Fb prijatelja se zali kako im dosadi posle nekog vremena pa i ne dolaze uopste ;-)

Još samo neko da mi objasni kako će FB mene da natera da radim ono što "on" želi.

Ma nisam mislio da može da te natera da radiš ono što ti ne želiš nego da
je u pitanju ozbiljna mašinerija koja zna šta prolazi kod ljudi (kao npr. Veliki brat, Farma, Oprah show....ima ih koliko hoćeš). Ništa tu nije prepušteno slučaju, rade se ozbiljna istraživanja kako privući što veći broj ljudi. Nije u pitanju pojedinac nego masa tj.
kako privući što veću masu da "kupi" ono što im serviraš.
Tebe ne mogu da kupe kao ni mene što nisu, ali zato svaki dan milioni ljudi
neumorno vise na Fejsu, razmenjuju glupe poklone, igraju nebulozne igrice i
učlanjuju se u nebulozne grupe...

Facebook je za mene odlican analiticki i marketinski alat. Za sve ostalo imam svoje prave prijatelje sa kojima se vidjam redovno na pivu, kada se okrecemo za pravim ribama koje prolaze i ne vicemo "like like like"...

Koristim ga normalno, kacim fotke najvise ali da smara - smara. Igrice, jurnjava za shatro prijateljima i virtuelnim ribama - cisto gubljenje vremena. Problem je u tome sto je Face savrseno pogodio jednu stvar a to je da ljudi vole da se pokazuju. Neki to rade umereno ali neki bas preteruju. Najgore mi je kad mi neko kaze "vidi imam preko 1k prijatelja na fejsu" - dzaba kad se u realnom zivotu vidja sa 0.00001% njih. Takodje je alarmantna cinjenica da je neki Facebook postao bitna stavka u zivotu. Recimo moja devojka je opcinjena Facebook-om. Svaki put kad dodjem kod nje, na monitoru je Facebook. Ta opsednutost ide toliko u krajnost da joj update-i statusa nekih ljudi stizu i na SMS. Najtragicnija stvar u celoj toj prici je kad me pita "e jesi video ovo na fejsu" ili jos gore kad se naljuti jer me realn ozabole da jurim komentare, postove i ostale gluposti po istom.

Divim se do imbecilnosti ljudima koji funkcionisu na takav nacin, zato kazem - Facebook je za mene odlican analiticki alat ;)

Poslednja izmena:
I jos jednom... :)

[YOUTUBE]c6L1511gKSs[/YOUTUBE]

Facebook je stvar izbora, zar ne?

Najjaca mi je dilema kada mi stigne invitation na mail, posto samo tako i odem da vidim (moja poseta traje 30 sekundi max)

Da li da uradim accept ili ignore? Pazi, ne znam coveka, mozda sam ga i upoznao (svi mi negde nekoga sretnemo, pruzimo ruku, KAO upoznamo se) ali ne dopire mi...ako ga odbijem, da li ce on da kaze bas je cool sto cuva privatnost (teze) ili je slina, sta on glumi kao nece da me prihvati :)

sto se mene tice fb je fenomenalna stvar. svi mi imamo nekoga po svetu sa kojima bismo mozda zeleli da budemo u kontaktu ili bar da vidimo kako im ide u zivotu. ali ono sto je meni gadno i zbog cega odbijam da napravim nalog je sto ljudi koji su u svkodnevnom kontaktu u zivotu pricaju na fb kao da to nisu mogli pre 1h kada su se videli ili ne mogu da odloze do sutra kada ce se opet videti.

Najjaca mi je dilema kada mi stigne invitation na mail, posto samo tako i odem da vidim (moja poseta traje 30 sekundi max)

LAJK. :p <-- To je sad popularno

Salu na stranu. I ja dnevno malo vremena provedim na FB-u. Mozda sve zajedno 5min.

Fb je kao i sve u zivotu stvar izbora, sa svim pozitivnim i negativnim posledicama tog izbora. Licno nemam nalog, niti cu ga imati, ali isto tako nemam nista protiv onih koji ga imaju. Mada bi bilo bolje da to vreme provedu u prirodi na cistom vazduhu, baveci se sportom ili jednostavno da setaju i uzivaju u toj istoj prirodi. Ne treba preterivati ni u cemu, treba pronaci zlatnu sredinu ako je ikako moguce, mada je to u danasnje vreme jako tesko imajuci u vidu bespostednu trku za novcem i sticanjem materijalnih dobara.

Necu da pricam dal je ovakav ili onakav, ali jednostavno covek mora da ima cvrst stav u vezi toga ,tako da nema te sile koja bi me naterala da pravim profil... par prijatelja su isto tako bili protiv pa malo po malo i napravise profil, a ti "rapture":D ko te sisa vidimo se jednom u x meseci, a i tad ih "izbegavam", i pravo drustvo mi se svelo samo na ljude koji nemaju profil.

Poslednja izmena:
Necu da pricam dal je ovakav ili onakav, ali jednostavno covek mora da ima cvrst stav u vezi toga ,tako da nema te sile koja bi me naterala da pravim profil... par prijatelja su isto tako bili protiv pa malo po malo i napravise profil, a ti "rapture":D ko te sisa vidimo se jednom u x meseci, a i tad ih "izbegavam", i pravo drustvo mi se svelo samo na ljude koji nemaju profil.

Ma najjace nemoj se druzis sa ljudima koji imaju fejs da te ne navuku... posle ode zivot u nepovrat, run to the hills, run for your life :p

Kakvo bre navlačenje ljudi?
Meni ode par puta dnevno po 5 minuta.
Proverim mail, proverim šta ima na fejsu, pogledam forume. Standardna radnja par puta dnevno.
Sad će da ispadne da smo i mi svi ovde zavisnici (kao što i jesmo :p).

Nema ribe koja visi na fejsu a da ne dobija 2kg godisnje. :)

Ovde se zamera sto neki ljudi umeju po 5 sati da vise na fejsu ?
Ne znam takve, za igre i kvizove sam cuo da postoje ali ih nikad nisam ni video.Na fejs mi otpada 15min nedeljno.
Koliko provodite vremena na ovom sajtu, drugim ?
Inace jel ima uopste neki sajt na kom bi mogao neko da visi 5 sati, dajte neki link da se vidi sta je tu zanimljivo ?

BlogOpen – SocialOpen 2010

copy/paste:
Ovogodišnji BlogOpen nosi naziv SocialOpen. Zvanični deo (9. i 10. oktobar) dvodnevnog radno-prijateljskog susreta je namenjen blogerima, tviterašima, poslovnim i privatnim korisnicima društvenih mreža, te svima koje interesuju teme kojima se BlogOpen bavi. A svi učesnici i posmatrači dobrodošli su i na uvodni deo programa (8. oktobar) s temom “Internet i autorska prava”. Domaćin uvodnog programa je UIKV, a prisustvo uvodnom danu je besplatno za sve učesnike i posmatrače BlogOpena.

Vreme održavanja: 9-10. oktobar 2010.

Mesto: Novi Sad, amfiteatar SPC Vojvodina

Teme zvaničnog programa:

* Blog, Twitter, Facebook, LinkedIn, Youtube
* Društvene mreže i poslovanje
* Zaštita autorskih prava
* Istine i zablude o mrežama
* Sadržaj i/ili forma
* Marketing i internet
* On-line reputacija
* Search marketing
* Copywriting i SEO
* …

Ma najjace nemoj se druzis sa ljudima koji imaju fejs da te ne navuku... posle ode zivot u nepovrat, run to the hills, run for your life :p

"Ne poznajem nikog, ne zelim da upoznajem onoga koga ne poznajem, ne tolerisem razgovor... ":d, navucen sam ja na druge stvari :guitar::p... kako mislis da se normalno druzim sa nekim ko je skoro od jutra do mraka "aktivan" na svom profilu, nemoj samo mi kazes da i ja to isto uradim :crash: ...

Ovde se zamera sto neki ljudi umeju po 5 sati da vise na fejsu ?
Ne znam takve, za igre i kvizove sam cuo da postoje ali ih nikad nisam ni video.Na fejs mi otpada 15min nedeljno.
Koliko provodite vremena na ovom sajtu, drugim ?
Inace jel ima uopste neki sajt na kom bi mogao neko da visi 5 sati, dajte neki link da se vidi sta je tu zanimljivo ?

Evo link:
VojvodinaCafe
rekao bih, ako se ne varam, da imaju člana koji ima korisničko ime Uriel!?
Naravno da ovo nije jedini sajt gde posetioci odrade prosečno osmočasovno radno vreme, ima toga, ima.

^^ Jok nisam ja taj, ja sam clan samo ovog foruma, i to je to :)
evo nesto gde se moze provesti malo vremena, ako se ne razgleda cesto
http://2leep.com/0/1/1237/

Poslednja izmena:
Uclanjujem se.. ;) Vidim pozitivne stvari, ali vidim i mnogo negativnih.. ali mozda i najveci razlog sto jos nisam otvorio nalog je zbog onih koji te bledo pogledaju kada saznaju da ga nemas.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno