Šta je novo?

Ne volim Facebook - uclani se i ti! :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"LEBA I IGARA. Dajte narodu leba i igara..." , to je jednom prilikom neko rekao i bio je 100% u pravu.
A i da, Wikipedija nije stvar za prozivanje, jedna od najkorisnijih stvari na netu je bas ona. Bolje da se sa nje uci, nego sa TV-a.
+1
A ako ćemo već o istoj :D http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_and_circuses
Sa kim sam želeo da podelim svoju privatnost podelio sam je na stari dobar način. Ličnim kontaktom. Mislim da nema ništa bolje od toga, a sve ostalo je "LEBA I IGARA...".
Igrom slučaja imam nalog, ali je obično deaktiviran. Pre par godina, dok je još bio aktivan, odlučim ja da obrišem sve "friends" koji mi nisu bukvalno prijatelji :smash: i shvatih upravo ovo što si napisao, da se s njima čujem i vidim u svakom slučaju :d

Ne morate imati FB acc da bi gledali necije slike nit da bi ih poslali nekome, na svakom albumu njegov vlasnim ima public link koji mozete poslati na mail kome zelite i taj ce pregledati slike iako nema nalog.

Drugo, po cemu se zavisnost, blejanje na FB razlikuje od blejanja na bench forumu? Ajde iskreno, ovde dodjes gledas ko je kupio koju maticnu, kakva mu je soba, dal je kloknuo procesor, ima li neki novi drajver koji treba instalirati ima li negde u gradu neka povoljna memorija. Usput upoznas i neke zanimljive ljude.

Na fejs odes da vidis ko je kupio nov auto, kava mu je soba, da li se dobro proveo na nekom koncertu, da li ima neko zanmiljivo desavanje, u kom klubu ces blejati za vikend, ima li negde nekog dobrog zezanja. Usput upoznas neke zanimljive ljude.

IMHO, FB ako nista moze i treba da rezultuje realnim socijalnim kontaktima, dok je na benchu to mnogo redje... mada je moje iskustvo pozitivno u oba slucaja, tako da mi nije jasno oko cega se buni bilo koji ucesnik foruma koji provodi vise od 30 minuta na ovom forumu ili ga posecuje bar 5 puta dnevno... a siguran sam da ima i takvih koji su ovde vise sati dnevno ili se vracaju svakih par minuta da kliku na new posts ne bi li videli da li je neko prokomentarisao neku njihovu mudrost aka. lajkovao status ili jos gore raspravljali se sa nekim ubedjujuci ga da je krug cetvrtast.

Da me ne shvatite pogresno bench mi je jako drag inace ne bih bio ovde 10 godina (datum reg. laze imao sam nalog jos na onom zutom)... samo ne kapiram kako ljudi koji vise na jednoj vrsti mreze hejtuju neku drugu u tolikoj meri. A da ima *****a na FB ima... moderacija tamo nazalost nije kao ovde i to je glavna mana... ali se da izbeci, block this person je cudo :)

Ne morate imati FB acc da bi gledali necije slike nit da bi ih poslali nekome, na svakom albumu njegov vlasnim ima public link koji mozete poslati na mail kome zelite i taj ce pregledati slike iako nema nalog.

Drugo, po cemu se zavisnost, blejanje na FB razlikuje od blejanja na bench forumu? Ajde iskreno, ovde dodjes gledas ko je kupio koju maticnu, kakva mu je soba, dal je kloknuo procesor, ima li neki novi drajver koji treba instalirati ima li negde u gradu neka povoljna memorija. Usput upoznas i neke zanimljive ljude.

Na fejs odes da vidis ko je kupio nov auto, kava mu je soba, da li se dobro proveo na nekom koncertu, da li ima neko zanmiljivo desavanje, u kom klubu ces blejati za vikend, ima li negde nekog dobrog zezanja. Usput upoznas neke zanimljive ljude.

IMHO, FB ako nista moze i treba da rezultuje realnim socijalnim kontaktima, dok je na benchu to mnogo redje... mada je moje iskustvo pozitivno u oba slucaja, tako da mi nije jasno oko cega se buni bilo koji ucesnik foruma koji provodi vise od 30 minuta na ovom forumu ili ga posecuje bar 5 puta dnevno... a siguran sam da ima i takvih koji su ovde vise sati dnevno ili se vracaju svakih par minuta da kliku na new posts ne bi li videli da li je neko prokomentarisao neku njihovu mudrost aka. lajkovao status ili jos gore raspravljali se sa nekim ubedjujuci ga da je krug cetvrtast.

Da me ne shvatite pogresno bench mi je jako drag inace ne bih bio ovde 10 godina (datum reg. laze imao sam nalog jos na onom zutom)... samo ne kapiram kako ljudi koji vise na jednoj vrsti mreze hejtuju neku drugu u tolikoj meri. A da ima *****a na FB ima... moderacija tamo nazalost nije kao ovde i to je glavna mana... ali se da izbeci, block this person je cudo :)

javi se na priv, imash gajbu piva od mene. ozbiljno

Poslednja stvar na svetu koju zelim da ucinim jeste da otvorim profil na facebooku!!!
Toliko prijatelja me je ubedjivalo kako je to super stvar ali sam odoleo svim navalama i sada me vise niko i ne pita za to niti mi ista slicno sugerise jer su shvatili da sam odlucan u nameri da nikad ne pristupim istom.
A ako me nesto nervira na FB to je trka pojedinaca ko ce da ima vise "prijatelja", a najveci broj njih nikad nije ni video niti je ikada i cuo za njih i sada mu je to prijatelj!!! Uzas.
Jednostavno FB je postao sve samo ne ono za sta je prvobitno bio namenjen i dok je to u pocetku bila potreba da se pronadje neko sa kim se dugo nije bilo u kontaktu i povezu veze koje su davno pokidane, danas je postao trend i stvar prestiza imati profil, po mogucstvu sa sto vise prijatelja i jos vise "lajka".

Poslednja izmena:
^ahaahahaha svaka cast kako si nashao :D

FB je glupost, ali ga koristim jer mi je bio koristan u par navrata.
Koristim samo za komunikaciju, sa udaljanim prijateljima, nemam vremena za igranje.
Stvarno sam pronasao neke drage ljude prko FB-a posle kusur godina, a pokusavao sam godinama preko druguh sredstava i nije islo.
Sto puta je zdravije pola sata dnevno prelistati FB nego gledati TV ili citati nase novine!

trenje uvajgazadunje :p

pa dobro, ja gotivim da ubivam vreme sa tim igricama, trenutno pikam - treasure isle :d zaraza opasna, farmu vishe ne igram, jer su ubacili otprilike ajfelovu kulu i aerodrom da pravish na farmi :S:

:D

De_Face_by_obsid1an.jpg

Zato si ti bio prvak :d u svim igrama na fejsbuku. :D

Poslusaj savet sto ce ti cica dati: "preporuchio bih ti da se skoncentrishesh na chicken coop, i da, ako ti je bash tolko stalo, nadjesh komshije za farmu, koji imaju chicken coop sa crnim, i zlatnim *****hkama - tu mozesh da odradish odlichan loot, i da dobijesh stvari koje se inache kupuju tim FV cash-om. naravno - sve osim zgrada, zgrade ne izlaze u mistery eggs"

:laugh: HAHAHA. Legendarno!

OFF with his head!

Uporedjujes 2 razlicite stvari! Kao prvo forum je sad integralni deo sajta. Ovde dolazim prvo da se edukujem i informisem, druzenje posle. Niko te nece kastrirati iz drustvene zajednice ako nemas profil ovde, cak stavise mozes da vidis sve teme i da postujes kao gost.

Ako bih ja ovde gledao ko je dosao da kupuje sta, poklao bih pola foruma (moderators included :) ). Poredjenje ti je na mestu ko sto bih ja poredio Maria Callas i Jelenu Karleusu i rekao da su obe operske pevacice! Elem, from my POW, FB mi izgleda isto kao i Grand, uvukao se svuda i poceo svima da diktira.

Pogledati na primer ovu glupost elsec

Sorry mare morao sam da napisem my 0,02$, uvredio si mi svetinju u bookmarks-u :type:.

Midgard odlicna slika

Pa i ja mislim da na ovom forumu obitavaju inteligentni ljudi, i onda gledam ekrema i slicne *****izme.
Ova tema treba da se preimenuje u "Ne volim fejs jer ga svi imaju, a ja hocu da budem drugaciji"

Bas mi je drago sto sam naleteo na ovo, iznenadio sam se koliko ljudi se "uclanilo" u Pecinu grupu :)

Cisto da se zna, ni ja ga ne podnosim, a pritisci na mene da otvorim nalog nikad nisu bili veci :). Sustinski sam protiv toga (tj protiv nacina na koji ga ljudi koriste, narocito kod nas), ne interesuju me tudje slike, bolesno mi je da neko gleda moje, grozno mi je da na istom "wall-u" komuniciraju svi ljudi iz svih perioda mog zivota, a potpuno je neprirodno cak i da ih zamislim zajedno u istom trenutku.

Mozda bi mi sve to i manje islo na zivce, ali kad vidim gomilu koja ponavlja "Aj proverimo fejs...", povraca mi se...

Najgore je sto su i dogadjaji u stvarnom zivotu poceli debelo da imaju veze sa time, npr. na letovanju se ljudi slikaju na raznorazne nacine, a u podsvesti im je kako sve to obavezno ide na "fejs" :). Znacajnije je sto ide na fejs, nego to sto se trenutno desava.

Istina, nesto se i propusta kad ignorises te drustvene mreze, mogu da zamislim i gomilu pozitivnih strana, ali koga je briga, sto se vise takvih servisa stvara, to vise vapim za normalnom komunikacijom i pravim, ljudskim momentima uopste.

Poslednja izmena:
Daleko bilo da svi imaju face ...

Videh anketu -glasah...Nemam FB ,i drago mi je sto nemam ...Malo je cudno krenula anketa ovoga jutra...Ocekujem u toku dana vise glasova na "Imam",ipak bi bilo logicno da su hejteri trenutno u manjini... A tema mi dade ideju za potpis :)

Ova tema treba da se preimenuje u "Ne volim fejs jer ga svi imaju, a ja hocu da budem drugaciji"

Ovo ti je glupo stvarno... hocu da budem drugaciji od cega? ,sta jel su se svi rodili sa fb profilom:D pa sam je neki prepotentni pametnjakovic:d, kome to ne treba, i j.b.m. mater valjda ti je svaki zivi stvor a pripadnik ljudske vrste manje vise po default-u prijatelj i pomoci ce ti u nekom manjem problemu(a upravo na tome se baziraju odnosi ljudi na ovom forumu;)), bas vidim kako se pomaze na fejs-u traze se zlatne koke i ajfelove kule:d... a mozda se ja i isuvise objektivno oglasavam u vezi fb, jer sam imao lose licno iskustvo sa nekim ljudima, tako da nemojte toliko teatralno da me shvatate...

OFF with his head!

Uporedjujes 2 razlicite stvari! Kao prvo forum je sad integralni deo sajta. Ovde dolazim prvo da se edukujem i informisem, druzenje posle. Niko te nece kastrirati iz drustvene zajednice ako nemas profil ovde, cak stavise mozes da vidis sve teme i da postujes kao gost.

to shto te neko pritiska da napravish fejsbuk - nije mana fejsbuka konkretno, i TI si taj koji je pobrkao babe i zabe - zamenio si ponashanje ljudi na fejsbuku, sa samim sajtom.

zar ne bi, u nekoj umanjenoj varijanti vazila analogija:

osoba1: care, pa ti se razumesh u kompjutere ko car!

osoba2: da, hvala ..

osoba1: koji ti je nick na benchmarku ?

osoba2: nemam profil tamo ..

osoba1: svega ti da si kompjuterski car, a nemash benchmark profil ???

Ako bih ja ovde gledao ko je dosao da kupuje sta, poklao bih pola foruma (moderators included :) ). Poredjenje ti je na mestu ko sto bih ja poredio Maria Callas i Jelenu Karleusu i rekao da su obe operske pevacice! Elem, from my POW, FB mi izgleda isto kao i Grand, uvukao se svuda i poceo svima da diktira.

opet - zamena teza. opet spominjesh ponashanje ljudi, kao entitet, i zamenjujesh ga sa fejsbukom. nije osnova fejsbuka, niti sam sajt, niti ono shto pruza to shto se svima uvuklo svugde, vec ponashanje ljudi koji koriste fejsbuk.

fejsbuk ti nigde ne servira to shto tebi smeta. tebi smeta:

1. shto te pritiskaju ljudi da napravish fejsbuk - nema veze sa samim sajtom.

2. shto ljudi provode vreme na njemu, uglavnom zaludno - opet nije krivica samog sajta nego korisnika, dodushe delimichno, jer je dizajniran tako da privlachi ljude. ali kao shto postoje ljudi koji seku vene na tanju savic - postoje ljudi koji ne znaju ko je ona. opet - nigde fejsbuk nije uradio "navlaku" direktno, nego posredno.

3. shto korisnici koriste socijalnu mrezu za sporedne stvari: igrice, virtuelni showroom, prestiz, i preteranu potrebu za eksponiranjem - stara dobra socioloshka teorija psihologizma vishe nije toliko stara - sad je, u ovom kontekstu i najtachnija. opet - nije kriv sam sajt.

Pogledati na primer ovu glupost elsec

srsly ? ocesh da ti nadjem SVE retardirane tuzbe koje su tokom niza godina podneli MS, Apple, Intel, AMD i ostali, koje zasigurno koristish, pa da ovo uopshte ne deluje kao smeshno i glupo ? ti si tek sad chuo za ameriku ?

Sorry mare morao sam da napisem my 0,02$, uvredio si mi svetinju u bookmarks-u :type:.

nije mare uopshte uvredio benchmark nit mu je to bila namera - nego ga ti bash bash nisi razumeo.

Pridruzujem se klubu mrzitelja Facebook-a:D
Mada ne mrzim toliko sam Facebook nego nacin na koji ga ljudi koriste.

P.S. Zasto meni nije dozvoljeno da glasam na anketi vezanoj za Facebook?

Kako ti nije dozvoljeno da glasas ?

Zakacio bih se sa profesorom koji hoce "da me obavesti" porukom na fb!
Se*em ti se na sistem. Imas lepo mail, pa svima posaljes.
Sreca, pa su mi za vreme studiranja svi slali mail.
Nemam otvoren nalog na "fejsu", nikad ga i necu otvoriti, iskreno se nadam.
*profil, wutheva...
Ne vidim smisao, pored skajpa, i gugla.
Di da kupim onu majicu? :d

EDIT: Ne mrzim fejsbuk, ne mrzim ljude koji ga koriste. Ne vidim sebe tamo i ne zelim da me neko ucenjuje (poslacu ti obavestenje na fejs i iskljucivo na fejs).
mail mi je jednostavan i lako zapamtljiv :) , pa mi svako moze poslati sta hoce na mail. Inace ni ne moram da znam nesto sto je samo na fejsu. Pfff..

Poslednja izmena:
Daleko bilo da svi imaju face ...
Malopre naleteh na FB anketu, ovaj deo me se najviše "dojmio":
Anketa je privatna i niko cak ni moderatori ne mogu da vide sta je za ko glasao tako da budite iskreni.

Neko ga voli, neko ga ne voli, neko ga mrzi/prezire - ali nije anketa na temu "Da li ste ubili nekoga" pa da mora da se naglašava tolika tajnost podataka :wall:

Da, ja imam nalog; a uz to i normalan RL život...
p.s. i ne stidim se toga ;)

Zakacio bih se sa profesorom koji hoce "da me obavesti" porukom na fb!
Na FON-u beše jedan ispit za koji je jedini način da dobiješ obaveštenja i literaturu da napraviš Yahoo mail nalog i učlaniš se u Yahoo grupu.
E TO je tek nebuloza.

Slažem se da FB nije okruženje za akademsku komunikaciju. Za to treba da postoji poseban sistem ili da se koristi mail.

to shto te neko pritiska da napravish fejsbuk - nije mana fejsbuka konkretno, i TI si taj koji je pobrkao babe i zabe - zamenio si ponashanje ljudi na fejsbuku, sa samim sajtom.

zar ne bi, u nekoj umanjenoj varijanti vazila analogija:

osoba1: care, pa ti se razumesh u kompjutere ko car!

osoba2: da, hvala ..

osoba1: koji ti je nick na benchmarku ?

osoba2: nemam profil tamo ..

osoba1: svega ti da si kompjuterski car, a nemash benchmark profil ???

opet - zamena teza. opet spominjesh ponashanje ljudi, kao entitet, i zamenjujesh ga sa fejsbukom. nije osnova fejsbuka, niti sam sajt, niti ono shto pruza to shto se svima uvuklo svugde, vec ponashanje ljudi koji koriste fejsbuk.

fejsbuk ti nigde ne servira to shto tebi smeta. tebi smeta:

1. shto te pritiskaju ljudi da napravish fejsbuk - nema veze sa samim sajtom.

2. shto ljudi provode vreme na njemu, uglavnom zaludno - opet nije krivica samog sajta nego korisnika, dodushe delimichno, jer je dizajniran tako da privlachi ljude. ali kao shto postoje ljudi koji seku vene na tanju savic - postoje ljudi koji ne znaju ko je ona. opet - nigde fejsbuk nije uradio "navlaku" direktno, nego posredno.

3. shto korisnici koriste socijalnu mrezu za sporedne stvari: igrice, virtuelni showroom, prestiz, i preteranu potrebu za eksponiranjem - stara dobra socioloshka teorija psihologizma vishe nije toliko stara - sad je, u ovom kontekstu i najtachnija. opet - nije kriv sam sajt.

srsly ? ocesh da ti nadjem SVE retardirane tuzbe koje su tokom niza godina podneli MS, Apple, Intel, AMD i ostali, koje zasigurno koristish, pa da ovo uopshte ne deluje kao smeshno i glupo ? ti si tek sad chuo za ameriku ?

nije mare uopshte uvredio benchmark nit mu je to bila namera - nego ga ti bash bash nisi razumeo.

Igi pogresno si ti sad mene shvatio - nemam nista protiv FB, vec protiv nacina na koji svi dopustaju da im vodi zivote. Ej bre, drug se nadje sa nama da bi nam pricao sta radi na FB. Da ti ne kazem sta me boli, ovaj svrbi za to!

Opet ti nisi mene razumeo, kao i obicno, ja se hvatam za ono sto je napisano, a za apple i sve ostalo me zabole, ali ovo je moras priznati smejurija glupa, znaci sad da napravim neku social mrezu, sajt ili whatever i nadenem mu naziv koji u sebi ima rec "book" ima da fasujem neku tuzbu!?!?!

Kao sto si i ti rekao, ne mrzim FB, ali on se polako pretvara u ovo sto ljudi propagiraju, zamenu za sve, (videces kad tad ce "Matrix" biti RL :p), a to sto smo mi takvi pa prihvatamo sve sto nam serviraju oberucke ce nam se svima obiti kad u glavu (pocelo je, ali tek je POCELO.....)

Kako ti nije dozvoljeno da glasas ?

Dupli fail:D

Prvo nisam bio ulogovan a posle sam slucajno kliknuo na imam.

E da jos jedan razlog sto ne volim Facebook je sto je postao epicentar sve foliraze na ovom svetu, mislim niko se vise ni ne fotografise radi neke uspomene nego da svi mogu da vide kako je on sad faca sto je bio negde ili sto je uradio nesto, tuga. Al dobro barem je vise pocelo da se ceni znanje u photoshop-u.

Inace, sta ako neko npr uzme i postavi moju sliku na FB bez mog odobrenja, ali u okviru svog naloga. Jel mogu negde da se bunim?

...a koja je poneta ovog treda? Jel sada Face postao konkurencija Benchmarku...

Da li je Face dobar ili ne to govori broj njegovih korisnika. Licno me ne zanima previse Facebook - ali da je mocno sredstvo komunikacije sa sirokom grupama ljudi - jeste. Isto tako sve vise kompanija vidi upravo Facebook i tzv. socijalne mreze kao buducnost online advertajzinga ili informisanja posto zapravo nude interaktivnost a za razliku od specijalizovanih foruma i sajtova lako se koriste i koristi ih svako - cale, keva, sveca, komsinica itd

Da Je Grand muzika dobra ili ne govori broj njenih slusaoca.I domace kompaniej vide upravo Grand paradu kao buducnost advertajzinga....
Da je windows najbolji operativni sistem govori broj njegovih korisnika (lako se koristi) i keva i tetka i komsija znaju da koriste...

mogu ovako da redjam primere al ne secam se ko je i kada stavio znak jednaksoti izmedju quality i quantity

Poslednja izmena:
Poenta je stav pojedinaca prema njemu, a ne da li je on dobar ili ne.

Po meni je stvar u principu, kada se pre par godina Facebook pojavio, vecina na ovom forumu ga je ismevala, a danas neki "provedu samo 5 minuta dnevno".

Bolje je i nemati kriterijume, nego ih imati a ne pridrzavati ih se. Pobogu, neki iz ove teme su izuzetno tehnicki pismeni i meni licno ne ide u glavu kako su sebi dozvolili da "imaju profil". To je kao "znam da Grand ne valja, ali ga gledam jer su pustili 2 dobre Shabanove unazad 5 godina" :d

Poslednja izmena:
Kakve veze ima Facebook sa Grandom? :trust:

Mislim da je weasel jednostavno hteo da kaze da su popularno i dobro dva razlicita pojma.

EDIT: video sam da je editovao post i napisao ovo tako da samo zanemarite ovaj post.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno