I meni je jako cudno to sto neki losiji timovi igraju puno bolje nego u stvarnosti , dok neki bolji puno losije.
Evo kada bi meni rekli da izaberem najjaci tim sa kojim je najbolje igrati normalnu utakmicu nikad nebi uzeo Boston jer iako u stvarnosti i na papiru slove kao nepobjedljivi kad krenes igrat nista ne moze da prodje , dok neki timovi koji su cista pusiona recimo Toronto su sjajan izbor.
Evo u stvarnosti samo bi budala rekla da Toronto ima sanse u ozbiljnoj i vaznoj utakmici protiv Bostona , ali ja cu na ovoj igri radije uzeti Toronto nego Boston jer jednostavno su mi bolji na parketu.
E sad moje misljenje je sledece

D) da je potrebno usvojiti nacin igre svakog tima i primjenjivati ga i u igri i u odbrani i u napadu da bi svaki tim dao najbolje od sebe.
Primer Phoenix Sunsi su mozda najbolja ekipa u igri za igrat jer i u stvarnosti njihova igra je jednostavna uzmi loptu i ozezi , vrhunac njihovi akcija je *****ndRoll (jako zahtevno) pa samim tim svaki igrac moze igrati sa njima , ali one ekipe koje igraju komplikovaniju kosarku i koje se bolje od Phoenix-a (Boston) za njih je potrebno znati njihov nacin igre i znati ga primeniti u igri.
Pre mesec dana sam mislio da je Dirk najslabiji igrac u igri (od ovih veliki) i radije bi uzeo Oklahomu nego Dallas , ali kada sam stavio realnije slidere i shvatio da sa Dirkom treba sutirati Fade-Away preko ruke protivnika sa linije za slobodna bacanja i da on odatle moze imati 50% procenat suta promenio sam misljenje i sada mislim da je on najbolji krilni centar u igri , dakle samo se trebalo dosjetiti i shvatiti kako to Dallas radi i ekipa dolazi na svoje.
E zakljucak bi bio da Lakersi imaju vrstu igre za koju je potrebno biti strucnjak u poznavanju odbrane da bi se zaustavili dok za mnoge druge ekipe je dovoljno Man to Man sa malo Help Defense i to je to.
Ako je stvarno ovo tacno sto sam napisao (a ja mislim da je) onda 2K jedna od najboljih izdavackih kuca ikad , a 2KSport jedan od najboljih timova ikad , jer je nivo
simulacije ne normalan.
Naravno da bi se ovo potvrdilo potrebno je biti veliki poznavalac NBA i znati sve o svim klubovima i njihovim trenerima i taktikama koje koriste , a ne tek puki igrac jedne sportske simulacije ili novinira koji to ocjenjuju.
Dakle samo istinski poznavalac NBA bi mogao reci koliko je ova igra uistinu realana.
Eto podugacak post , ali sam bas razmisljao o ovome , jer kada igram ovu igru zelim da to bude kao prava NBA utakmica , a kada se opet i mentalno iscrpim dok igram sa timovima koje poznajem i koji nisu neka Enigma pomislim na ovo gore.
POzdrav :wave:
P.S. Ako je iko ovo i procitao (ako ima neko dovoljno lud :d).