Šta je novo?

Nba 2k9

kada birash timove, na tastaturi pritisni desno da dodje u "neutralni" polozaj, a kursorom na gamepadu izaberi levo ili desno ;)

Da bi konfigurisao svoj dualshock moras da udjes u kontrole, da namestish sta kako hoces i to po principu: tastatura (strelice) i space da bi izmenio, i dugme na gamepadu da potwrdish ;)

kod mene je sledece:
X-PAS
O-SPIN
∆-Crosover
□-SUT

A gde ti je trcanje, prebacivanje igraca, itd...
A vama ostalima?
Cisto pitam da bih i sebi lepo podesio, da vidim sta je najlogicnije.

Poslednja izmena:
Ja sam podesio sto pribliznije PES-u, inace se mozak bori da vuce pogresne poteze. :d

Ja jos uvek ne mogu da nadjem resenje za sledeci problem. Nikako nece da mi sacuva podesavanja za dzojped, tj. sacuva ih on ali kada hocu da biram timove ne mogu dzojpedom da predjem na tim. Onda odem i kao promenim neku komandu i on pita da sacuva podesavanja i onda moze da se predje. Ali onda sledi novi problem. Kada pocne utakmica on je opet sam stavio tastaturu na neki tim a dzojped na sredinu pa moram pre skakanja za loptu da ponovo namestim, i zbog toga na kraju utakmice mi kaze kao "ne mozes da dobijes neko sledovanje za dosignuca posle utakmice, zato sto si u toku iste promenio tim". ?!?! Ovi iz 2k sportsa kao da nikad u zivotu nisu napravili igru. Nikad nisam igrao neku igru i da sam imao ovoliko problema sa svim i svacim.

ljudi jeste vi botovi iili sta jel vi vidite da taj engine nije ni za ku..........c.
Ovi sto su pravili Igru nisu se potrudili da valja na pc jeste vi to primetili mozda nije problem do graficke nego do engina koji niti je lep niti radi kako valja:D

Znam da samo potpaljuješ hejt, ali te, na sreću, niko ne shvata ozbiljno. Endžin je prelep za jednu sportsku igru, a "ovi što su pravili igru" su je fenomenalno portovali za PC, ali nisu imali na umu ljude sa kantama od računara, starim 6-7 godina i koji bi da igraju sve najnovije igre na njima. Inače, kod mene izgleda prelepo i sve radi kako valja.

Ja jos uvek ne mogu da nadjem resenje za sledeci problem. Nikako nece da mi sacuva podesavanja za dzojped, tj. sacuva ih on ali kada hocu da biram timove ne mogu dzojpedom da predjem na tim. Onda odem i kao promenim neku komandu i on pita da sacuva podesavanja i onda moze da se predje. Ali onda sledi novi problem. Kada pocne utakmica on je opet sam stavio tastaturu na neki tim a dzojped na sredinu pa moram pre skakanja za loptu da ponovo namestim, i zbog toga na kraju utakmice mi kaze kao "ne mozes da dobijes neko sledovanje za dosignuca posle utakmice, zato sto si u toku iste promenio tim". ?!?! Ovi iz 2k sportsa kao da nikad u zivotu nisu napravili igru. Nikad nisam igrao neku igru i da sam imao ovoliko problema sa svim i svacim.

To je problem do "leka" koji ipak nije savršen, ne do same igre. Pogledao sam na forumu 2K sportsa i nisam video da se neko žali na to.

ljudi jeste vi botovi iili sta jel vi vidite da taj engine nije ni za ku..........c.
Ovi sto su pravili Igru nisu se potrudili da valja na pc jeste vi to primetili mozda nije problem do graficke nego do engina koji niti je lep niti radi kako valja:D

Babo aj ne spamuj ovde :d

Jedno pitanjce. Kako da zakucam ispod kosa, odmah posle skoka u napadu tj. iz mesta?

Neko je pitao u vezi alej upa, izvodi se tako shto se drzhhi Shift+Space, odnosno pivot+dodavanje. Potrebno je samo u najboljem trenutku to izvesti. Recimo T-Mac za Yao-a, Yao hvata sve zhivo. :D Inache, Yao je nenad*ebiv, daje sa poludistance, pod koshem, o tablu, lupa banane, pokretljiv ... Shaq je popio nekoliko fejshela, chak ga je i povredio pa mrcina od 150 Kg mora sa rukom na kuku na klupu. :D

***, igram preko tastature, al' sam savladao sve poteze. One fazoone oko taktike, gradjenja napada i sl. ne koristim. Da sam hobotnica mozhda bih i mogao, iovako izgleda kao da sviram klavir dok igram. :)

Jedno pitanjce. Kako da zakucam ispod kosa, odmah posle skoka u napadu tj. iz mesta?

Drzhi sprint i pritisni jedan od 4 ponudjena shuta. Mozhda mora da se drzhi duzhe, ja bar tako radim ...

Poslednja izmena:
Brrr.... Sav sam uzbudjen , igra mi verovatno dolazi sutra ili prekosutra (neka i mene sunce ogreje :D).

Коначно

Коначно скинуо игру ноћас :banana:!

Сад још да купим двослојан ДВД па забаве може да почне :D.

Извештај до сутра :smash:.

(ONLY WORKS WITH DUAL/QUAD CORE CPU):
- search for your "NBA 2K9" folder inside your C:\Documents and settings\...\ etc.
- inside there is a "Saves" folder, and inside this there is a "Config.cfg" file, open it up with notepad
- the last four lines should be:

.....
CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1
.....

NOW, if you have a dual core (like me), try to set the second lien to = 2 like this:

CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = 2
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1

and load the game... the framerate is almost doubled! Try for yourself!

I think that with a quad core you could enable also the other two threads using values 3 and 4... let me know!

I ask myself... how could it be possible? the Dual core cou are not correctly used without this fix?

EDIT: I also tried this:
STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1
it seems to almost remove the jerkiness during camera fast moving, even though at cost of 1-2 fps (far better than without the first fix though...)

Kod mene ne postoji gore pomenuti fajl Config.cfg!?@Ima li neko ideju?

Igra je fenomenalna, u jednom trenutku ne mogu da poverujem da je to samo igra kako sve realno deluje, animacije igraca, publika kad igras kuci i npr. prelamas rezultat, cekas sudiju da doda loptu da se izvede aut, sjajno, na mojoj masini 16*10 sve high, igraci ultra high nema seckanja osim kad ide kadar cele dvorane u pauzama izmedju cetvrtina kad fps opadne a za to me bas zabole :p zakasnih na posao danas zbog kosarke :D

Neko je pitao u vezi alej upa, izvodi se tako shto se drzhhi Shift+Space, odnosno pivot+dodavanje. Potrebno je samo u najboljem trenutku to izvesti. Recimo T-Mac za Yao-a, Yao hvata sve zhivo. :D Inache, Yao je nenad*ebiv, daje sa poludistance, pod koshem, o tablu, lupa banane, pokretljiv ... Shaq je popio nekoliko fejshela, chak ga je i povredio pa mrcina od 150 Kg mora sa rukom na kuku na klupu. :D

***, igram preko tastature, al' sam savladao sve poteze. One fazoone oko taktike, gradjenja napada i sl. ne koristim. Da sam hobotnica mozhda bih i mogao, iovako izgleda kao da sviram klavir dok igram. :)

E, lepo se nasmejah. Nego, ja sam remapirao tastere, da bi mi bilo slično PES-u. Nego, gde si ti video to za alley-oop? Ima li negde nekakav manual, izgiboh da popamtim sve one kombinacije za napad i odbranu. Ebali ih oni B tasteri, dok uklavirim koje dugme je za šta, prođe pola utakmice. :D

^Pa rekoh, Shift+Space. To je ustvari lob pass, kad usmerish strelice prema igrachu koji je najblizhi koshu, koji izlazi iz bloka, i sl. Ono, gledaj kako ti se krecu/otvaraju igrachi, mojne samo sa superstarom da solirash. ;)
Prebaci kontrole za keyboard pa probaj. :)

E, lepo se nasmejah. Nego, ja sam remapirao tastere, da bi mi bilo slično PES-u. Nego, gde si ti video to za alley-oop? Ima li negde nekakav manual, izgiboh da popamtim sve one kombinacije za napad i odbranu. Ebali ih oni B tasteri, dok uklavirim koje dugme je za šta, prođe pola utakmice. :D

A kako si to remapirao tastere?
Jesi li uspeo da promenis i za napad i za odbranu, a da bude razlicito?

STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1

Ovu opciju obavezno ukljucite ako hocete da igra radi bez ikakvih zastajanja. Tek sam sada to video i namestio, radi bez imalo stuzanje cak i kada se kamera brzo pomera.

@NastyB

Evo napravih video sa alej-upovima:

[YOUTUBE]Y5YVssrLdkM[/YOUTUBE]

Sorry za malo trzanje, ja bilde snimao u native rezoluciji i full size :wall:
Inache, radi mi ok igra sa onim fixom. Ultra High, 4xAA ...

Igra je fenomenalna, u jednom trenutku ne mogu da poverujem da je to samo igra kako sve realno deluje, animacije igraca, publika kad igras kuci i npr. prelamas rezultat, cekas sudiju da doda loptu da se izvede aut, sjajno, na mojoj masini 16*10 sve high, igraci ultra high nema seckanja osim kad ide kadar cele dvorane u pauzama izmedju cetvrtina kad fps opadne a za to me bas zabole :p zakasnih na posao danas zbog kosarke :D

Bas me zanima kako tebi sa tom 9600GT sve radi u bez seckanja i to na ultra high?!? Ajde daj neki screenshot iz igre, bas me zanima koliko je to fps-a pa ti ne secka igra.

@NastyB

Evo napravih video sa alej-upovima

Sorry za malo trzanje, ja bilde snimao u native rezoluciji i full size :wall:
Inache, radi mi ok igra sa onim fixom. Ultra High, 4xAA ...

Hvala, sad ću malo da vežbam. A, usput, kakav fix pominješ??? Nisam čuo za to

@Nenad22

Gde ovo upisuješ?? U neki config.ini??

vala kucanja nije stalno mi polazi za rukom :) Igram na pecurkama naravno

Ok, ja sam LEVU podesio da mi bude kretanje (lakse je) a kako si ti podesio DESNU, tj. sta si podesio???
Jel mora da bude ona skala "zuta" ili kako??

P.S. jel neko spomenuo Free throw da su teski ? Master skoro 95% Perfect!!

Poslednja izmena:
Bas me zanima kako tebi sa tom 9600GT sve radi u bez seckanja i to na ultra high?!? Ajde daj neki screenshot iz igre, bas me zanima koliko je to fps-a pa ti ne secka igra.

:trust:

nba2k92008-10-2723-46-14-14.jpg

nba2k92008-10-2723-51-03-01.jpg

nba2k92008-10-2723-45-04-92.jpg

Slike je glupi photobucket downscale-vao inace je rezolucija 1680*1050...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno