Šta je novo?

Nba 2k9

cime je bolje igrati na tastaturi ili nekom joypad-u imam SAITEK p2600 bas se nesto i ne snalazim na njemu ne mogu da povatam komande:D moram priznati malo su mi komplikovane kontrole i kretanje kroz sam menu
imao sam odmah zamerku na instalaciju same igre uzasno dugo traje ne znam kako je kod ostalih ali meni je sigurno nekih 30tak minuta instalirao jel to normalno ili? inace imam ovu reloaded verziju
a igra sama po sebi jako zahhtevna moram dosta da obaram grafiku da mi radi koliko toliko normalno

cime je bolje igrati na tastaturi ili nekom joypad-u imam SAITEK p2600 bas se nesto i ne snalazim na njemu ne mogu da povatam komande:D moram priznati malo su mi komplikovane kontrole i kretanje kroz sam menu
imao sam odmah zamerku na instalaciju same igre uzasno dugo traje ne znam kako je kod ostalih ali meni je sigurno nekih 30tak minuta instalirao jel to normalno ili? inace imam ovu reloaded verziju
a igra sama po sebi jako zahhtevna moram dosta da obaram grafiku da mi radi koliko toliko normalno

Igra je pravljena za džojped, tako da je bolje da se navikneš na njega. Što se tiče instalacije, kod mene je trajala svega par minuta.

Moze li da da utiske neko ko ima malo (vise :d ) stariju masinu? :p

Ovaj...kako se izvode slobodna bacanja? Iz nekog razloga, ne mogu ni da dobacim do koša (čak i na perfect release), nije mi jasno o čemu se radi.

Evo ti slika Sunsa iz igre, kompletan roster i dvorane Atlante i Sunsa, pa uporedi kolika je razlika :) Iskreno, iznenadio bih se da je drugačije - čak je i NBA Live pre par godina imao različite hale. Slike dvorana su zrnaste zbog velike kompresije.

Puno hvala majstore. :)

Sto se tice dvorana razlika po meni je sasvim dovoljna , a sto se tice rostera Sunsa pa imao bih neke primjedbe (recimo Amarijeve atletske sposobnosti su vece) ali necu sada da sitnjicarim. ;)

Evo danas sam dobio PES 2009 :banana: pa ce i cekanje NBA 2K9 nekako lakse da ide , a sam NBA ocekujem do sledeceg vikenda.

POzdrav :wave:

Definitivno imam neki čudan problem sa šutiranjem - osim slobodnih bacanja, igrača često iz čista mira ni iz igre neće da dobace do koša, čak i kada dobijem perfect release :(

Jel' moguće da sam jedini koji ima taj problem?

EDIT: Hm, evo ga http://2ksports.com/forums/showthread.php?t=192150

Poslednja izmena:
@mmarkovic
Hvala za info! Znaci, ima neke nade i za mene, jupi :)

Ljudi imam jedno pitanje.

Na gameplay video-s sam video kad igrac vodi loptu da imam nekakva skala ispod njega i da se puni ili prazni vremenom , a video sam i neki mini-map terena i kako odredjeni dio postaje crven.

Ako neko zna sta to znaci.

Ljudi imam jedno pitanje.

Na gameplay video-s sam video kad igrac vodi loptu da imam nekakva skala ispod njega i da se puni ili prazni vremenom , a video sam i neki mini-map terena i kako odredjeni dio postaje crven.

Ako neko zna sta to znaci.

Ta skala,ja mislim,je stamina bar. A taj mini map je,valjda namestanje taktike.Znam da je tako bilo kad sam igrao 2K8 pa kad pritisnem krstic onda mi izbaci to.

pa teze komande nisam video.treba ce mi 3 dana da se naviknem!

Poslednja izmena:
Koliki vam je prosecan FPS u igri? Meni oko 45, i tacno se oseca kako animacija nije tecna i kako fali onih 15 do 60, na kojima bi mislim sve tecno islo. Inace iskljucio sam AA, i stavio crowd na medium, ali opet isto. Igram pola sata i otpadnu mi oci. Inace, sredio sam problem koji sam gore pominjao reinstalacijom drajvera.

I jos jedno pitanje. Imam Logitech Precision gejmped. Zasto svaki put kada pocnem neku utakmicu stavi mi proizvoljno tastaturu na jednu ekipu a gejmped u sredinu, pa moram pre svake utakmice da to podesavam?

Koliki vam je prosecan FPS u igri? Meni oko 45, i tacno se oseca kako animacija nije tecna i kako fali onih 15 do 60, na kojima bi mislim sve tecno islo. Inace iskljucio sam AA, i stavio crowd na medium, ali opet isto. Igram pola sata i otpadnu mi oci. Inace, sredio sam problem koji sam gore pominjao reinstalacijom drajvera.
(ONLY WORKS WITH DUAL/QUAD CORE CPU):
- search for your "NBA 2K9" folder inside your C:\Documents and settings\...\ etc.
- inside there is a "Saves" folder, and inside this there is a "Config.cfg" file, open it up with notepad
- the last four lines should be:

.....
CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1
.....

NOW, if you have a dual core (like me), try to set the second lien to = 2 like this:

CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = 2

and load the game... the framerate is almost doubled! Try for yourself!

I think that with a quad core you could enable also the other two threads using values 3 and 4... let me know!

I ask myself... how could it be possible? the Dual core cou are not correctly used without this fix?

EDIT: I also tried this:
STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1
it seems to almost remove the jerkiness during camera fast moving, even though at cost of 1-2 fps (far better than without the first fix though...)

Ja ne mogu da nađem folder gde čuva podešavanja. Imam "napunjenu" verziju igre.

EDIT: Ništa, našao sam, u Application Data je.

Poslednja izmena:
(ONLY WORKS WITH DUAL/QUAD CORE CPU):
- search for your "NBA 2K9" folder inside your C:\Documents and settings\...\ etc.
- inside there is a "Saves" folder, and inside this there is a "Config.cfg" file, open it up with notepad
- the last four lines should be:

.....
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = -1
.....

NOW, if you have a dual core (like me), try to set the second lien to = 2 like this:

CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = 2

and load the game... the framerate is almost doubled! Try for yourself!

I think that with a quad core you could enable also the other two threads using values 3 and 4... let me know!

I ask myself... how could it be possible? the Dual core cou are not correctly used without this fix?

EDIT: I also tried this:
STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1
it seems to almost remove the jerkiness during camera fast moving, even though at cost of 1-2 fps (far better than without the first fix though...)

Baš to probah, ali ne vidim neku razliku u gameplayu, možda nešto sitno. Doduše, kod mene je i bez ovoga fps vrlo visok, oko 50 u proseku.

Dešava mi se da nekada startujem igru i da je fps svega 10-12, posle reseta obično sve proradi. Čudno skroz, možda se kolje sa nekim programom. Bagovita je igra poprilično nadam se da planiraju da izbace neki patch.

Nešto ne verujem da će biti patch-a za ovo.

Mislim da mi je ovo povećalo framerate. Ne mogu da tvrdim, jer je i pre ovoga bio dobar ali ipak mislim da sad ide tečnije.

Ta skala,ja mislim,je stamina bar. A taj mini map je,valjda namestanje taktike.Znam da je tako bilo kad sam igrao 2K8 pa kad pritisnem krstic onda mi izbaci to.

Ne znam bas za staminu , jer video sam da se u toku jednog napada puni do kraja naglo pa opet isprazni , ja mislim da to pokazuje nesto tipa gde i kada je igrac najbolji ali sta konkretno.

E,sad se setih bitnog pitanja. Je l' se i dalje ziceri i polaganja onako junacki promasuju? :d

Ne kao u predhodnim delovima ali se desava:D
Igra razbija kako je dobra sinoc sam upalio Far Cry 2 na 5 min i brze bolje se vratio na NBA:p

Joj, joj, joj ... sada sam odigrao PvP i mogu vam reci Zbogom PES-e;)
salim se, kada se igra u dva ziva igraca mnogo je lepshe nego ovako protiv kompa, mada je i protiv kompa ok, stim da ima velikih oscilacija u igri, nekada previse mashe, nekad daje previshe nemogucih koseva.
Grafika NO COMMENT, igrivost VRHUNSKA, provalio sam komande full i sada uzivam u najjacoj simulaciji kosarke na svetu ;)

Odoh da igram ... ne mogu da kucam ;)

Daj kad si provalio kontrole, kaži ono što nas sve interesuje ali nismo smeli da pitamo: Kako se zakucava?

Jel se desava nekome da kada postigne kos napad se nastavlja dok ne istekne vreme?

Daj kad si provalio kontrole, kaži ono što nas sve interesuje ali nismo smeli da pitamo: Kako se zakucava?
Pa vrlo prosto :) a opet logichno, imas posebno dugme za to, ne znam napamet koje je, posto koristim dualshock gamepad. Sve u svemu odradish akciju da se oslobodih cuvara, stisnes to dugme + sut + neki kursor i kuca ... naravno mora da mu se malo napuni thrill bar ispod :)

Jel se desava nekome da kada postigne kos napad se nastavlja dok ne istekne vreme?
Ne, na svu srecu, ova moja verzija radi savrsheno. Jedino sto mi se cudno desava je to da ako lopta posle postizanja poena odskoci daleko, igrach ode po nju, pa da sudiji pa sudija igracu iza linije ... smor:)

Definitivno ću zbog ove igre da kupim bolji joypad. Jeste bagovita, ali je prava simulacija košarke, a ne kao arkade EA Sportsa.

Definitivno ću zbog ove igre da kupim bolji joypad. Jeste bagovita, ali je prava simulacija košarke, a ne kao arkade EA Sportsa.

preporuka za joypad imam SAITEK p2600 odlican je malo se mucim da povatam sve kontrole ali nekako uspevam ali svakako mozes da konfigurises kako ti volja u samoj igri :D

Al da zakucam u smoj utakmici jako tesko uspeo jednom - dvaput ali slucajno :wall:
ne mogu to da provalim nikako probao sam da zakucavam kao na dunk takmicenju ali bezuspesno :mad: :wall:

preporuka za joypad imam SAITEK p2600 odlican je malo se mucim da povatam sve kontrole ali nekako uspevam ali svakako mozes da konfigurises kako ti volja u samoj igri :D

Al da zakucam u smoj utakmici jako tesko uspeo jednom - dvaput ali slucajno :wall:
ne mogu to da provalim nikako probao sam da zakucavam kao na dunk takmicenju ali bezuspesno :mad: :wall:

za dunk takmicenje ti trebaju OBE palice i moras ih namestiti u kontrolama ;)

za dunk takmicenje ti trebaju OBE palice i moras ih namestiti u kontrolama ;)

Da li moze da se podese kontrole tako da mi pass bude steal u odbrani, sut da bude blok, itd...
Znaci kao u nba live-u?
Jer kada namestim i defence i offence, kontrole mi se uvek promene.

Nazad
Vrh Dno