Šta je novo?

NBA 2K10

Sneak Peek Gameplay

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6HclFvuJI8s&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6HclFvuJI8s&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Spacing izgleda mnogo bolje,barem u ovih par sekundi.

Poslednja izmena:
Jeste da je ekstremno malo igre (gameplay-a), ali sam u 51. sekundi snimka video nešto što nije bilo u 2K9, a to je da igrač Golden State-a (suviše je sitno da se vidi ko je) prolazi pored svog čuvara, a da najbliži odbrambeni utrčava u liniju i postavlja se u blok. Očigledno je da je veća pažnja posvećena odbrani (hvala Bogu) a i prilikom napada Lejkersa (ono kad Kobi priča, a iza je igra) izgleda kao da GS igra neku vrstu zone (1:20 minut snimka). A i pokreti igrača mi deluju dosta prirodnije, kao i to što iz ovog ugla kamere izgleda da su poboljšali odnos proporcije igrač/teren tako da je sad mnogo realnije.

Uf, jedva čekam...

Zar nije to zabranjeno u NBA??? :D

Nije zabranjeno, samo retko koji tim to koristi. Pa i u NBA 2K9 možeš da postaviš zonske formacije 2-3, 3-2 i 1-3-1.

San Antonio je zahvaljujući zonskoj odbrani došao do titule...čitao sam o tome, ali se ne sećam koje godine je to bilo. Naravno, to ne znači da su stalno igrali zonu, nego su je često koristili, tako da protivnički tim nije znao da izađe na kraj sa tim.

Poslednja izmena:
Zvanicno jeste zabranjeno,samo se ne kontrolise rigorozno.

Tacnije promenjeno je,2001 je dozvoljena zonska odbrana .:)

Poslednja izmena:
Da, ali to ne beše "prava" zona koju dozvoljava FIBA, već nekakva hibridna varijanta.

khm...
Zone defense in basketball

Zone defense corresponds to the number of players on the front of the zone working its way to the back of the zone. For example, a 2-3 zone is a zone defense in which two defenders are covering areas in the top of the zone (near the top of the key) while three defenders are covering areas near the baseline.

Other types of zone defense include:

* Match-up zone, a hybrid of man-to-man defense and zone defense where players apply man-to-man defense to whichever opposing player enters their area. Coach John Chaney, formerly of Temple University, is this defense's most famous proponent.
* Box-and-one in which four defenders are in a 2-2 zone and one defender guards a specific player on the offense. A variant of this is the triangle-and-two, in which three defenders are in a 2-1 zone and two defenders guard two specific offensive players.
* 1-3-1 Half Court Trap where a quicker, but long-limbed forward guards the ball handler , attempting to disrupt quick passes as the guards have to pass around the wingspan of the larger forward. The center stands around the free throw line, with a guard protecting the low post. The other two players stand on either side of the Center, with all 3 players keeping their arms stretched out. From many aspects it works more like a man-to-man defense, as your players wear down quicker and it is tough to shoot from the perimeter over a tall forward. This zone requires a unique player to be the ball defender.

When a team plays a zone, the defenders must keep their hands up and in passing lanes and quickly adjust their positions as the ball and the offensive players move around. Teams that successfully play zone defenses are very vocal and effectively communicate where they, the ball, and their opponents are or will be.

Teams playing a zone occasionally try to trap the ball handler, an aggressive strategy designed to double-team the player with the ball. While this tactic may cause a turnover, it leaves one or more players on the offense undefended.

Zone defenses were prohibited in the National Basketball Association prior to the 2001-2002 season. The NBA currently permits the use of zones; however, teams generally do not use them as a primary defensive strategy, and no zone defense may feature an unguarded defender inside the free-throw lane (a violation of that results in a Defensive Three-Second Violation, which is a technical foul). Zone defenses are more common in international, college, and youth competition.

Hvala. Sta da radim kad sam poslednji put gledao utakmicu u doba kad je Garnet bio ruki. Omiljeni kosarkas-Charles Barkley :D

Ne znam kad se pojavilo na sajtu, ali ja sam video juče i odmah je pala narudžba:

http://www.sendit.com/sendit/10053511.product?switchcurrency=EUR

Veoma razumna cena. Čak i da je ocarine sa 100% i razvale sa poštarinom, opet će biti jeftinije nego kod ovih naših bandita.
9 oktobar, plus dva tri dan manje-više...taman da se malo naviknem na narodnoj verziji, a onda u online dranje tupavih amera! :D

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4KdOJ4kJ2J0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4KdOJ4kJ2J0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

ETA 27 Days :p

Poslednja izmena:
Uf, ala potenciraju Derika Rouza (jes mi bio jedan od omiljenih u 2K9). Bio je zaštitno lice Draft Combine-a i mogu da se kladim da će on "krasiti" naslovnjak NBA 2K11.
Mada, ovo zakucavanje preko Perkinsa je malo preterano...

Ja sam porucivao preko Sendita i nisam placao niakakvu postarinu niti carinu.

Poslednja izmena:
Za carinu mogu da razumem ali kako bre ne platis postarinu :trust:. Mozda je neka sice 2-3 evra ali mora da se plati. Inace nije 27 (sad vec 26) dana do izlaska vec 29 dana + vreme dok stigne za nas sto cekamo oridjinale.

Ja sam porucivao preko Sendita i nisam placao niakakvu postarinu niti carinu.

Iskreno, izgleda da zavisi kom cariniku padne. Već sam pominjao da su mom ortaku na DVD od 14€ (tada oko 1000 dindži) zalepačili carinu od 700 dinara. Ovo je prvi put da sebi nešto naručujem, pa ću videti. Ako prođe bez carine, onda mora da padne stranjski oriđinale PES 2010 i, naravno, Mafija 2...

I ja nameravam da uzmem original, ako do toga dodje, uzimam Lakerse i bole me uvo :d

Poslednja izmena:
Samo polako,admin na 2K forumu je potvrdio online.

Pa dobro jel zna ovaj Xavier da na ovom svetu ima vise hiljada besnih ljudi koji bi ga u ovom momentu ustrojili, da ne pominjem to sto 2K moze da ga tuzi ako se ispostavi da ovo nije tacno.

Dajte, ljudi, pa na oficijelnom sajtu možete da naručite igru, a tamo lepo piše koje sve mogućnosti ima PC verzija. Šta mislite, da će onima koji su PC verziju naručili preko sajta 2K Sportsa da stigne i propratno pismo u stilu "Ha-ha, malo smo se zezali, PC verzija nema ništa od onoga što piše tamo!"
A to što je napisao neki dileja sa GA sajta, prenoseći pisanja sa foruma, "kupivši" za 19,99$ nešto što izlazi za mesec dana... heh, onda može slobodno da prenese i pisanja sa srpskih foruma da smo najlepša, najpametnija nacija na svetu i da su nam, recimo, košarkaši i fudbaleri već prvaci sveta. Ne znate to? Pa, piše na forumima jelensuperlige, B92, sportskog žurnala...sve validni sajtovi...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nAsxId_drV0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nAsxId_drV0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Jeste da nije tema ali morao sam,ovo je smesno.Gasol zakucava ko da je V.Carter:D

Poslednja izmena:
^ Ne samo 2K9, i prosli delovi su bili mnogo bolji...Bar od 2K5 pa na dalje, koliko ja znam, posto od tad igram 2K. A u Live uvek imas osecaj k'o da igras kosarku na fudbalskom terenu :d Sto se Live-a tice, bolje da ga pravi EA Big, kad vec onako dobro rade NBA Street (kad se samo setim sati provedenih uz v3...), mogli bi oni i ovo :)

Hm, meni se cini da ima tu nekih unapredjenja u odnosu na proslu verziju, pokreti igraca i animacija su prirodniji.

Ali, daleko je to manje realisticno ipak u odnosu na 2K. S druge strane, moze biti zabavnije jer mi je 2K uvek bio nekako... dosadan.

S druge strane, moze biti zabavnije jer mi je 2K uvek bio nekako... dosadan.

O boze, kad igram sa par drugara koji su na priblizno istom nivou kao ja utakmice su toliko realisticne i napete i zanimljive i atmosfericne i ne znam kako jos da opisem osecaj ali bukvalno vristimo od uzbudjenja i skacemo sa stolica :party:. Cak i kad igram sezonu skroz mi je zanimljivo, sto mi se nije desavalo ni sa jednom drugom sportskom igrom. Sve su mi bile dosadne kad igram sam.

Ovi igraci u LIVE mi uopste ne izgledaju kao pravi ljudi dok se krecu i driblaju, jedino su sutevi solidno animirani.

Poslednja izmena:
Animacije i modeli su u Live katastrofalni.Ovaj uvod na pocetku kad je predstavljanje Gasol se ponasa ko da je 2pac :d

O boze, kad igram sa par drugara koji su na priblizno istom nivou kao ja utakmice su toliko realisticne i napete i zanimljive i atmosfericne i ne znam kako jos da opisem osecaj ali bukvalno vristimo od uzbudjenja i skacemo sa stolica

Verujem ti, mozda je samo do mene. Na zalost, igrao sam samo par puta protiv ljudi, ali mogao sam preko Live servisa, nije me nesto privlacilo. Prvo sto su izvrsili neke modifikacije u timovima online, pa se igralo prakticno bez velikih zvezda, drugo nekako mi je sam tempo igre previse smoren, a i nije to bas to protiv nepoznatih ljudi. Problem je verovatno i u tome sto se nisam prilagodio stilu simulacije i navikao sam, igrajuci godinama nba live, da silujem u reketu i zakucavam. Ali nije bilo ni povratka na Live, jer je posle 2K izgledao smesno...

Kakav užas od igre!! Pokreti su smejurija, likovi su pišanje, čak ni DH12 ne liči na sebe, iako im je on "zaštitno lice" igre. Ovo je smešno čak porediti i sa 2K9, a tek sa 2K10. Jedina stvar koja je dobra je ona navlaka za ruku kod Hauarda.
Ove godine 2K10 nema konkurenciju...

Vrh Dno