[YOUTUBE]eScDfYzMEEw[/YOUTUBE]
Koliko vidim, mi ne znamo nista. Znamo ono sto smo pogledali na TV-u ili u dokumentarcima, verujemo u ono sto nam se cini logicno, i znamo ono malo sveta sto smo videli svojim ocima. Iz toga izvlacimo zakljucke koji uopste ne moraju imati blage veze sa zivotom, jer je uzorak vise nego mizeran.
Niti to sto bane ne vidi promene znaci da promena nema, niti to sto drugi vide promene znaci da su promene znacajne (sem ovih sto se dave u pancevu).
Hajde onda da priznamo da nemamo pojma i da nista nismo sami izmerili i ispitali nego su nam sve to neki ljudi rekli i mi sad verujemo u jednu ili u drugu stranu price, da cak i naucnici koji su ucili skole su samo napunili glave podacima i sad nam ih reprodukuju kao papagaji, i da spustimo loptu, priznamo jedni drugima da ne znamo, i umesto sto ratujemo jedni sa drugima, misleci da znamo nesto, shvatimo da nemamo pojma.
Jedina stvar koja se jasno vidi je ta, da je ljudima najlakse da bez mnogo razmisljanja, odaberu jednu stranu misleci da znaju nesto, i trube kako je istina jedino ono sto oni misle da je istina.
Bane hoce da kaze, mada dosta nespretno, i ja se sa time slazem, da klimatske promene, i sve ostalo sto je navedeno u temi (ne ulazeci u to u kojoj smo meri odgovorni za to) su
posledica sistema u kojem zivimo i nacina zivota koji vodimo, tj. posledica nas samih.
Ukoliko ne promenimo sistem, i nacin zivota, posledice ce ostati iste, koliko god se neki tamo bavili ekologijom, i da, pored sve potencijalne ozbiljnosti tog problema, imamo mnogo vecih problema sa nama samima i nasim drustvom.
Jedino korenita promena u samom coveku, moze spasiti coveka od njegove gluposti.
Takodje mi se cini, da niti je sve tako crno, niti je buducnost svetla. Jedni pokusavaju da lobiraju za naftu i potrosackok drustvo, druge se ipak trude da razvijaju i implementiraju nove, cistije tehnologije, i sad bih ja rekao da ja ipak mislim da ce ovaj mracni period zagadjivanja planete proci pre nego sto unistimo planetu, i da cemo uspeti da predjemo na cistije izvore energije, i pre svega cistiji nacin zivota i vise svesti, ali znajuci koliko je moje misljenje beznacajno u svemu ovome, ipak necu reci nista.