Šta je novo?

Narudzba Avalon ASIC chipova [STARA TEMA, READ ONLY]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
aoooo, pa sto se niste svi skupili i javili? tema stoji ovde 5 dana?

posaljite mi na onu gore adresu novce. imate fore do 19 h...posle toga kraj! ionako jos uvek nemam jasan plan kako cu toliko sprava doneti u Srbiju. kako budete poslali novce, tako mi pustite PM koliko ste narucili.

jos jednom da napomenem: posebno ce se placati PCB!

ko ne bude imao za PCB da plati sredinom maja ili se ne bude odazvao i poslao sredstva neophodna za njegovu izradu (jer je ovde brzina sve + ostali ne mogu/ne treba da trpe zbog nekoga), automatski prepusta svoje chipove nekome drugome.

to kazem jer ce postojati priličan RED za njegovu izradu. novce ce dobiti nazad cim neko bude uleteo na njegovo mesto. ili ce dobiti cipove koje je platio.

Da li mozes da ga pomeris za sutra posto ne mogu da podignem sredstva iz banke jer ne rade nedeljom :wall:

@genijalcin jel mogu da ti posaljem sa bitstampa posto su mi tamo btc

Ko pita ne skita, to radim sa bitcoin withdrawal, tamo ukucam tvoju mtgox adresu i iznos, jel to ta procedura?

A jel mogu do sutra u 11 da uplatim posto danas nikako ne mogu da podignem pare.

ja ti opet ponavljam da ne diraš staru deviznu štednju. može da pođe po zlu mali milion stvari, a ti bi da pare koje si stavio na oročenu štednju da podižeš sad odmah.

dosta je čipova naručeno, možda će neko odustati...možda ćeš za 4 meseca moći od nekog da kupiš gotov uređaj, a možda ćeš moći da naručiš preko neta...

pa skida nešto mtgox kada podižeš sa računa i saljes + fee za rudare 0.0005.

nebitno. kada se PCB bude naručivao, malo ću bolje sve to organizovati, sad nije bilo vremena.

Hoce li i PCB ici preko BTC

Kazes "..do sada je sve ukupno naručeno oko 500k čipova od avalona.." Pa to je "sica", to je oko 140Thash/s kada bude sve proradilo, bolje da ne stigne nijedan :D.

poslata i poslednja porudzbina chipova.

https://blockchain.info/tx/7340a7f6fa462cad132f2e006f82b58a2ac434388a07cafaebb771f193db6cdd

KRAJ

..........................

@no name

da, sa njim sam se dogovorio, za sada. jer jos uvek covek radi na tome. videcemo sta ce mi poslati i dokle je stigao. poslednji put kada smo se čuli, radio je na PIC32 kontroleru.

stacksm.jpg

PCB će biti veličine 80x120 mm.

Koliko li ce ce njemu trebati vremena da sve to sklopi posto su verovatno i drugi narucili a ovde pise da moze da sastavi svega 500 modula nedeljno.

Timescale:
Shipping could begin within a week of receiving the chips.
This will put the date approximately mid July.
Production capability ~500 modules per week.

Izgleda dobro, nadajmo se najboljem.

Koliko li ce ce njemu trebati vremena da sve to sklopi posto su verovatno i drugi narucili a ovde pise da moze da sastavi svega 500 modula nedeljno.

Timescale:
Shipping could begin within a week of receiving the chips.
This will put the date approximately mid July.
Production capability ~500 modules per week.

500 modula nedeljno je 5k chipova.

;-) to jet, to je prilicna kolicina. Narudzbine jos nisu moguce. Ja bih opet h i to vreme da skratim na min. Zato sam i rekao da ko ne bude na prozivci za pcb - ispada.

Jer moram da imam da platim sve na vremee.

Koliko bi otprilike mogla da kosta carina i da li ce se placati PDV na module ?

poznavajući naše carinske običaje, ja bih to da izbegnem ako je to ikako moguće.

trenutno razmatram dve mogućnosti:

1. da iscimam svog čoveka da mi to doveze iz Hamburga

a ako ne bude on mogao da donese>

2. da sednem u avion i sam da donesem to odande u torbi

i da se onda ti troškovi raspodele (proporcionalno, po broju naručenih modula). mislim da bi tako bilo jevtinije, jer:

ne bi plaćali dodatne dažbine + ne bi gubili vreme u transportu i carini , pa bi uređaje isplatili gotovo odmah, dok još diff ne počne ludački da skače u avgustu.

____________________________________________________________________________________

naravno, ako ima neko bolji/pametniji predlog - neka ga iznese.

@gen. koliko ces imati pcb nije to veliko ali ipak poslacu ti ejdno resenje na pm

nije veliko (80x120mm), ali ce ih biti 50+ komada.

pored toga, nije toliki problem u troskovima slanja, nego u nasoj carini. koliko ce oni to zadrzati, koliko ce to naplatiti? to su sve velike nepoznanice koje bi mogle da nas kostaju puno vremena i novca.

@gen. koliko ces imati pcb nije to veliko ali ipak,hoceli covek stavljati i kilere na cipove, poslacu ti jedno resenje na pm

ok, pročitao i primljeno k znanju.

biće varijanta da se naruči PCB bez kilera, i sa. ja bih to ovako odradio: naručio bih mu odvojeno kilere ranije (tj. odmah) i rekao mu da odmah ih pošalje (jer, gde ću nositi toliki metal po aerodromima), a po PCB bih otišao tamo lično i spakovao ih u torbu. u BG to sve lepo sklopim i to je to.

kao što ti odgovorih u poruci: ovde je vreme ključno. ako recimo paket bude putovao 7 dana i još toliko se bude zadržao na carini, za to vreme će diff 2 puta skočiti.

nije skupa avionska karta do Hamburga. oko 250 eur. i na to da se doda neki hostel, hrana i slične dnevni troškovi, to ispadne trošak od 10 eur po modulu. ma ni toliko.

^ Plan ti je sasvim ok, bolje teško da može, eventualno da ti je (ili nekom od nas) upravnik carine u BG rođak :d.

Evo sta sam nasao u vezi placanje carine, sto bi te moglo interesovati posto se moduli uvezu iz EU. (E sad veliko je pitanje da li to vazi samo za kompletne konfiguracije ili i module ali u svakom slucaju bi to trebalo proveriti.)

Na uvoz kompjutera i mobilnih telefona iz zemalja EU više se ne plaća carina a carine za uvoz kozmetičkih preparata, frižidera, televizora, radio uređaja i novih automobila smanjene za po nekoliko procenata.

ma nije problem toliko u carinjenu, nego u tome što se ne možeš pouzdati u njih i što bi u svakom slučaju izgubili puno vremena, živaca, a verovatno i novca u proceduri (Srbija ***. a i kako da dokazem/objasnim cemu ovo sluzi?). a vreme je ovde novac. znači bukvalno se trkamo sa ostalima.

ako se slože ovi koji su naručili, ja bih najradije odradio to sam, organizovao put i to lično završio. znači, čim se poruči PCB, ja napravim plan i računicu, i javim vam koliko treba da se doplati po modulu za put. gaca obezbedi, ako može, neophodne papire (da ovo radimo za nauku i za slučaj da me budu smarali na aerodromu), i to je to.

čim dobijem datum kada bi moduli trebalo da budu gotovi, rezervišem kartu i ostalo šta treba i budu moduli u BG u roku od 2 dana.

naravno, vi mi se odužite tako što mi ostavite da se igram sa modulima 1 dan. :-devil-:

Da, možda je najveći problem i objasniti čemu ovo služi pa +čekanje...pih.

Može. A šta biva ako ne radi sastavljen modul npr, hoće čika nemac da refundira? :) Mislim dođeš tamo i recimo tvoju gomilu ti preda, valjda će moći da se nasumice isproba jedan-dva modula iz gomile da li šljakaju ;). Dobro to je još daleko, ali razmišljam unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno