Šta je novo?

Najjeftiniji market lanac za online kupovinu kod nas? (Zabranjeno traženje i zamena vaučera - instant ban)

Vase tvrdnje su kontradiktorne. Kako ocekujete da dobijete kvalitetan proizvod a da ga platite malo?

Trziste je fluidno i prilagodjava se potrebama potrosaca. Ocigledno da u Beogradu u ovom trenutku postoji potraznja za lako dostupnom robom na ustrb cene i kvaliteta i to nam je sto nam je. Kada kao drustvo budemo sazreli i shvatili da nase navike i potrebe diktiraju ponudu trzista, i da odricanjem i promenom navika mozemo da uticemo da u buducnosti imamo bolje uslove, tek onda moze doci do promena. Do tada cemo morati da se potrudimo kako bi jeli hranu boljeg kvaliteta.
Meni ovaj post deluje kao demagogija, pravdanje bolesnih cena ,,potrebama potrošača" i relativizovanje odgovornosti lanaca marketa koji imaju monopol, da pa rade šta im je volja. Cene su u toj meri izopačene da mnogi proizvodi iz Srbije znatno manje koštaju u drugim državama nego ovde. I za to verovatno ima neko ,,opravdanje".

Ispašće na kraju da su sami potrošači krivi što za ozbiljan novac dobijaju proizvode vrlo lošeg kvaliteta.

A što se tiče ove primedbe Zašto očekujemo kvalitetne proizvode po pristupačnoj ceni:

Ne očekujemo ništa spektakularno. Ako na deklaraciji piše da narandže spadaju u prvu klasu, u najmanju ruku bi trebalo da ne budu trule
SSuvo grožđe prve klase ne bi trebalo da bude užeglo.

Čokolada ne bi smela ići u prodaju ako je istekao rok trajanja.

Mislim da ne tražimo previše, samo ono što piše na deklaraciji.

Meni ovaj post deluje kao demagogija, pravdanje bolesnih cena ,,potrebama potrošača" i relativizovanje odgovornosti lanaca marketa koji imaju monopol, da pa rade šta im je volja.
Da li znate sta znaci izraz demagogija jer vidim da ga nevesto koristite?

Jednostavno pravilo ponude i potraznje diktira cene na trzistu. Ako to ne znate, predlazem vam da uradite domaci pre nego sto pocnete da krivite druge. Ima ovde u par reci veoma je prosto.

Meni mnogo više logike ima da zbog enormno visoke cene mlečnih proizvoda ( normalno mleko ili jogurt nećeš naći za manje od 200 RSD, bar ja ne znam za to), mesecima bojkotujemo sve mlečne proizvode što zbog lošeg kvaliteta, što zbog visoke cene. Ove jeftinije opcije su užasnog kvaliteta. Onda bi shvatili da nemaju kud i da moraju da dovedu u red i kvalitet i cenu.
U DM ima organsko mleko za 149/159 dinara

Da li znate sta znaci izraz demagogija jer vidim da ga nevesto koristite?

Jednostavno pravilo ponude i potraznje diktira cene na trzistu. Ako to ne znate, predlazem vam da uradite domaci pre nego sto pocnete da krivite druge. Ima ovde u par reci veoma je prosto.

Demagogija je laički rečeno zaluđivanje naroda iracionalnim pričama, kako bi se ostvarili interesi određenih interesnih grupa. Konkretno, treba da poverujemo da su bolesne cene u marketima rezultat loših ekonomskih prilika u svetu, a ne monopola i eksploatatorske politike trgovinskih lanaca. Takođe, treba da poverujemo da su potrošači jako bezobrazni i previše traže za svoj novac. U suštini tražimo samo pristojan kvalitet po razumnim cenama, a ne precenjeno đubre.

Demagogija je laički rečeno zaluđivanje naroda iracionalnim pričama, kako bi se ostvarili interesi određenih interesnih grupa. Konkretno, treba da poverujemo da su bolesne cene u marketima rezultat loših ekonomskih prilika u svetu, a ne monopola i eksploatatorske politike trgovinskih lanaca. Takođe, treba da poverujemo da su potrošači jako bezobrazni i previše traže za svoj novac. U suštini tražimo samo pristojan kvalitet po razumnim cenama, a ne precenjeno đubre.
Ja dobro znam sta je demagogija, ali vi ocigledno ne znate taj izraz ispravno da koristite. Nit obmanjujem, nit imam neke koristi od toga. Pricam vam o cinjenicama koje su urezane u kamenu hiljadama godina a ne na osnovu trenutnog emotivnog stanja. Za trulim pomorandzama i mlekom loseg kvaliteta ocigledno postoji potraznja pa se zato i prodaju. Kad budete prestali da ih narucujete mozda se situacija promeni a i vi budete manje iritirani.

@Beach Girl
Ja imam sasvim suprotna iskustva sa online dostavom - par puta mi nisu doneli naručeno voće uz obrazloženje da je u lošem stanju i da nije za isporuku.
Takođe, kad god su mi doneli nešto sa neodgovarajućim rokom, sa previše oštećenom ambalažom ili bilo kavom drugom "falinkom", lepo pozovem Maxi ili Ideu online (ili još bolje napišem e-mail, to više vole) i rešimo sve za minut, uvek u moju korist. Par puta (doduše još pre par godina) je neki proizvod nedostajao, javim im i donesu ga drugim vozilom uz izvinjenje.
Kod užeglih stvari nije baš da je njihova krivica jer to se ne vidi golim okom, ali i to možeš da reklamiraš bez problema.

@m1tsu
Bojim se da je problem kompleksniji i da se teško može rešiti bojkotom, bar ne dugoročno. Ti pominješ zakon ponude i potražnje. Verovatno znaš i da postoje proizvodi sa elastičnom i sa neelastičnom potražnjom. Hrana i osnovne higijenske potrepštine su tipičan primer ove druge grupe. Ali drastično poskupljenje baš te grupe proizvoda u poslednjih par godina teško da je krivica isključivo trgovaca, jer su prethodno svi podigli svoje cene/marže pre njih u lancu. Koliko je meni poznato, trgovci imaju svoje standardne marže koje primenjuju na ulaznu cenu, možda ima prostora da one budu manje, ali ne verujem da će tek tako da ih prepolove, verujem da bi pre zatvorili biznis jer bi procenili da im se ne isplati. Pri tome i da prepolove marže to bi se osetilo u krajnjoj ceni kao sniženje od max. 10-20%.
Zašto je hrana, pogotovo neka iz uvoza, toliko skuplja nego pre, verovatno ima ljudi koji znaju bolje od mene. Mogu samo da pretpostavim da je kombinacija skoka proizvodne cene (Ukrajina, cena transporta, cena veštačkog đubriva itd.) i veće ugradnje naših uvoznika (što opet može da bude iz raznih razloga koji nisu za ovu temu, ali ih svi verovatno znamo)-
Dakle, da bi prodavac spustio cenu značajno, trenutno treba da se desi jedna od ove dve stvari - da dobavljač spusti cenu (akcije, promocije), ili da je proizvod pred istekom roka trajanja.
Ili može da pokuša da promeni dobavljače, ukoliko je to moguće. Da li ti vidiš neko drugo, bolje rešenje ?
Kad smo kod bojkota, ja na primer trenutno procentualno manje trošim na hranu nego pre par godina, a hranim se još bolje, zato što sam maksimalno optimizovao nabavku i diversifikovao prodajna mesta. Ako bih bojkotovao mesta gde sada kupujem mogao bih da odem kod malih lokalnih prodavaca koji su ekstremno skuplji u mom kraju, ili da kupujem na pijaci robu švercovanu iz Mađarske, sa nejasnim načinom hendlovanja kvarljive robe i bez plaćenog PDV (nekome je svakako nešto plaćeno, ali ne državi).

@Beach Girl
Ja imam sasvim suprotna iskustva sa online dostavom - par puta mi nisu doneli naručeno voće uz obrazloženje da je u lošem stanju i da nije za isporuku.
Takođe, kad god su mi doneli nešto sa neodgovarajućim rokom, sa previše oštećenom ambalažom ili bilo kavom drugom "falinkom", lepo pozovem Maxi ili Ideu online (ili još bolje napišem e-mail, to više vole) i rešimo sve za minut, uvek u moju korist. Par puta (doduše još pre par godina) je neki proizvod nedostajao, javim im i donesu ga drugim vozilom uz izvinjenje.
Kod užeglih stvari nije baš da je njihova krivica jer to se ne vidi golim okom, ali i to možeš da reklamiraš bez problema.

@m1tsu
Bojim se da je problem kompleksniji i da se teško može rešiti bojkotom, bar ne dugoročno. Ti pominješ zakon ponude i potražnje. Verovatno znaš i da postoje proizvodi sa elastičnom i sa neelastičnom potražnjom. Hrana i osnovne higijenske potrepštine su tipičan primer ove druge grupe. Ali drastično poskupljenje baš te grupe proizvoda u poslednjih par godina teško da je krivica isključivo trgovaca, jer su prethodno svi podigli svoje cene/marže pre njih u lancu. Koliko je meni poznato, trgovci imaju svoje standardne marže koje primenjuju na ulaznu cenu, možda ima prostora da one budu manje, ali ne verujem da će tek tako da ih prepolove, verujem da bi pre zatvorili biznis jer bi procenili da im se ne isplati. Pri tome i da prepolove marže to bi se osetilo u krajnjoj ceni kao sniženje od max. 10-20%.
Zašto je hrana, pogotovo neka iz uvoza, toliko skuplja nego pre, verovatno ima ljudi koji znaju bolje od mene. Mogu samo da pretpostavim da je kombinacija skoka proizvodne cene (Ukrajina, cena transporta, cena veštačkog đubriva itd.) i veće ugradnje naših uvoznika (što opet može da bude iz raznih razloga koji nisu za ovu temu, ali ih svi verovatno znamo)-
Dakle, da bi prodavac spustio cenu značajno, trenutno treba da se desi jedna od ove dve stvari - da dobavljač spusti cenu (akcije, promocije), ili da je proizvod pred istekom roka trajanja.
Ili može da pokuša da promeni dobavljače, ukoliko je to moguće. Da li ti vidiš neko drugo, bolje rešenje ?
Kad smo kod bojkota, ja na primer trenutno procentualno manje trošim na hranu nego pre par godina, a hranim se još bolje, zato što sam maksimalno optimizovao nabavku i diversifikovao prodajna mesta. Ako bih bojkotovao mesta gde sada kupujem mogao bih da odem kod malih lokalnih prodavaca koji su ekstremno skuplji u mom kraju, ili da kupujem na pijaci robu švercovanu iz Mađarske, sa nejasnim načinom hendlovanja kvarljive robe i bez plaćenog PDV (nekome je svakako nešto plaćeno, ali ne državi).
Oni na kraju refundiraju novac za to đubre koje su uvalili, a prethodno pokušavaju da te ubede da prihvatiš nekakav vaučer od 1.000 RSD, u stilu ovih vaučera koje lovimo na temi.

Nije problem refundiranje novca, to se na kraju nakon ubeđivanja desi. Problem je to što kupce prave budalama i pokušavaju da im za ozbiljan novac uvale đubre koje je odavno zrelo za kontejner. Rade to svesno i namerno i bez blama. Evo sad imam punu terasu trulih narandži. Normalnu osobu bi bilo sramota da tako nešto poklanja klošarima, a kamoli prodaje.

Problem je zapravo tretiranje kupaca kao idiota i uporan sistem Ako prođe prođe.

Povrh svega ne znaju šta će sa bajatim voćem koje nije prodato u redovnoj prodaji zbog pobune kupaca,bpa sad to uvaljuju u online prodaji.

🎉 Maxi Online ti daruje promo kod! 🎉

Iskoristi promo kod POX1000 za porudžbinu preko 6.000 RSD i dobijaš 1.000 RSD popusta. Promo kod možeš iskoristiti jedanput za termine dostave 24.02-27.02.

Naruči šta želiš i sačekaj da ti stigne na kućnu adresu u terminu koji odabereš. 🛒

Želimo ti ugodnu kupovinu. 😊

Tvoj Maxi Online

Iskoristi promo kod DRO1000 za porudžbinu preko 5.500 RSD i dobijaš 1.000 RSD popusta. Promo kod možeš iskoristiti jedanput za termine dostave 24.02-27.02.

Naruči šta želiš i sačekaj da ti stigne na kućnu adresu u terminu koji odabereš. 🛒

Tvoj Maxi Online

Iskoristi promo kod DRO1000 za porudžbinu preko 5.500 RSD i dobijaš 1.000 RSD popusta. Promo kod možeš iskoristiti jedanput za termine dostave 24.02-27.02.

Tvoj Maxi Online
Hvala za kod, svakako, ali moram da istaknem da već duuugo nisam poručivala proizvode online ili kupovala direkrno u Maxi-ju i Idea-i, i pre poziva na bojkot, jer su nenormalno naduvali cene. Bukvalno nemam čime da dosegnem postavljeni limit za primenu koda. Iz principa neću da im plaćam 50% do 100% više za istu robu nego u C & C-u, Svetoforu, Mereu...

Mozete valda samo tih par dana bez MAXI vaucera i kupovine.
1740403257869.png

Stvarno je fazon da ih iskuliramo na nedelju dana , već su digli frku kako će da tuže efektivu haha

Naravno da treba!
Ja sam poceo sve više da se snabdevam na pijaci, šverc komerc, siva ekonomija 🖕

bojkot ima smisla samo ako se promene navike na duze vreme ovaako sve nadoknade sledece nedelje...

Treba doslovno da nadjemo zamenu na "pijaci", manjoj lokalnoj radnici ili ne znam kakvi su oni rusi.

Pa ne znam kakva je al za milku ne dam 900 dinara.

Rusi su ok, samo nemaju baš velik izbor artikala, ali to što imaju zna da bude ekstra povoljno, a zadovoljavajuć kvalitet. Super je Plus C&C, kome je u blizini, jer su kod njih cene za gomilu artikala niže nego kod većine marketa na akciji, a imaju velik izbor svega i dobra im je mesara.

Metro može biti ok za veće kupovine.

Jel ima neki trenutno važeći za Maxi, isprobah jedno 5 komada i sve je isteklo, hvala.

Nazad
Vrh Dno