Šta je novo?

Najbolji android telefon do 250e????

PavleXD

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
151
Moj drug zeli da uzme fon do 250e ..mora da bude android....Ako znate koji bi bio bestbuy napisite!!:):):)

Inače i S2+ ima samo 8GB interne memorije, a S2 ima 16...

I S2+ je slabiji malo od S2 u testovima i čak S2+ ima slabiji zvučnik...

Inače i S2+ ima samo 8GB interne memorije, a S2 ima 16...

I S2+ je slabiji malo od S2 u testovima i čak S2+ ima slabiji zvučnik...

Vec sam pisao - baterija (trajanje) je nekih >20-ak % jaca na S2+ (sto bi meni bilo vrlo bitno), a sto se tice testova - u vise testova je brzi S2+...

Sto se tice Gorilla Glass-a jos uvek nije ni pokazano ni dokazano da je na S2+ slabije staklo... Pored toga na S2 staklo nije sjajno - kolega pored mene ima isti, tako da... :)

Memorija - za razliku u ceni moze da se kupi 32 Gb kartica, tako da... :)

Poslednja izmena:
Nikad kartica nece biti bolja od interne memorije pocev od brzine, pa do sigurnosti... A gorilla na S1 i S2 je najbolja, posle toga su pocele da pucaju... Nije dokazano zato sto niko nije lud da kupi S2+ :D

Dooooobro, shvatili smo da ti imas obican S2 i da je zato ultra-mega-giga najbolji :d :D

cheers

Pa nema tu sta ja da pricam, sve ima na netu. Ne mogu ja da hvalim nesto sto nije tako ili da kudim. Tako je kako je, barem na internetu sve mozes naci i proveriti.

Al i pored toga nije lose da i djilkos to napise 10x dnevno u raznim temama :d

Pa učio sam of najboljih :p

Videh po oglasima Xperie S za 200-215e, navodno malo koriscene, a novi XP su oko 200-210e a 4 meseca star XP 170e, mislim da su ovo konacno dobre i realne cene.

Obzirom da trenutno vec 5. godinu koristim SE K770i i da pocinje polako da otkazuje poslusnost, zanima me sta je najbolje uzeti od sledecih telefona?

LG Optimus 4x HD P880
Xperia P
Xperia T

Ne menjam cesto telefone i koristim ih dok ne ispuste dusu, bitan mi je kvalitet izrade. Pozeljna je i solidna softverska podrska (moze i nezvanicna) i kamera, ali nisu od presudnog znacaja. Gledano po specifikacijama, jasno je da je Optimus 4x hardverski najjaci. Medjutim, imajuci negativno iskustvo sa koriscenjem LG Cookie KP500 (softver i hardver), LG mi zbog toga ne uliva bas neko poverenje. Sa druge strane za Sony Ericsson (Sony) sve pohvale. Verujem da bi LG Nexus 4 bio najbolja opcija, ali on je osetno iznad 250€. Za sta se odluciti? Nesto drugo uzeti u razmatranje?

Medjutim, imajuci negativno iskustvo sa koriscenjem LG Cookie KP500 (softver i hardver), LG mi zbog toga ne uliva bas neko poverenje.

KP500 je bio krš od kako se pojavio, jer je to bio entry-level telefon sa touchscreen-om. Nemoj otpisati LG zbog njega.

Sveo si veoma dobar izbor. Sva tri su stvarno odlična. LG je najslabiji što se tiče podrške, ali je pa najjači. Sa druge strane, više bih se uzdao u Sony što se tiče update-a. Moja preporuka je da uzmes Xperia T, zbog odličnih karakteristika i odlične kamere.

Ne bih rekao da je XT u prednosti sto se tice apdejtova.. mislim da jos nije dobio JB ali svejedno, oba telefona ce najverovatnije ostati na 4.1/4.2. Displej na Optimus 4X ima bolje uglove gledanja ali je za pregled multimedije bolji ovaj sa braviom na XT (zivlje boje, svetliji i atraktivniji prikaz). Kvalitet izrade je solidan na oba telefona a 4X ima mocniji cpu/gpu.. autonomije im nisu bas najbolje ali su ok. Zvuk i kamera su bolji na Sony-u.

Sad sve zavisi koliko koji kosta. Ako oba kostaju 250e npr LG je bolji izbor ali ako si nasao XT za 240e a 4X za 280e npr onda mozes da ustedis pare ako ti ne trebaju jaci cpu/gpu na LG-u.

Poslednja izmena:
Citajuci review-ove sve vise naginjem ka XT. Svidja mi se interfejs na XT kako su ga uradili. Za LG uglavnom pominju sitne softverske bagove i nesto slabiju kameru. Verovatno bi se to dalo ispraviti kroz nezvanicne romove. Koliko sam video u testovima, po pitanju 3D i grafike, LG je jaci, a u CPU delu su skoro pa egal. Koliko vidim, XT ima JB 4.1. http://www.sonymobile.com/global-en/software/phones/xperia-t/

XT sam koristio vise puta, ima jedan ortak iz kraja. Telefon radi solidno, dizajn je subjektivna stvar ali je taj telefon ipak originalan, izrada solidna kao i materijali kucista. Ekran je dosta dobar, prikaz je ostar zbog hd rezolucije ali su uglovi gledanja ipak losiji nego sto sam ocekivao.. tu je LG u prednosti ali opet XT ima malo bolji kontrast i braviu koja napucava boje ako se ukljuci i stvarno pravi razliku u prikazu koji je atraktivniji i zivlji. Zvuk je odlican, kamera solidna ali ipak pogledaj semplove po netu pa proceni da li ti odgovara (tu je u prednosti u odnosu na LG).

XT je ok telefon ali je bio skup, sada moze da se nadje za razuman kes i najveca mana je baterija koja je morala da bude 2000mAh, ovako uz stalno ukljucen 3G i sinhronizacije silne ima brzo da ide na punjac. Ali ako nisi zahtevan korisnik racunaj na 24h prosecne upotrebe od svega po malo ili malo vise, u zavisnosti sta koristis.

I dalje stoji da je za istu cenu Optimus mocniji telefon u smislu da je quad core ali je i XT dual core dosta brz s'tim da je moj zakljucak da je XT malo bolji na polju multimedije.. kada se sve sabere i oduzme. Za igranje hd igrica je bolji LG.

Poslednja izmena:
Moja preporuka ti je LG 4X ili eventualno, ako može malo preko limita, Sony Acro S (kao S, samo vodooporan i ima slot sa mSD) koji je kolega uzeo preko KP za 280 eu na KP.

U principu, vise od 150€ (Nokia 3330 2002. godine) nikad nisam dao za telefon. Iskreno, ne daju mi se duplo vece pare. Ovako do 250€, koji evro gore dole, mi je plafon, a tu su mi XT i 4X izbor. Zanimljivo mi deluje i Samsung ATIV S, ali to je win telefon. (da ne razvodnjavam dalje temu)

Odlucio sam se LG 4X HD. Pre nego sto odem da ga uzmem imam jednu nedoumicu.
Koliko sam video, kod nas se u radnjama prodaje pomenuti aparat namenjen azijskom trzistu (nesto duza kutija), a meni bi vise odgovaralo da uzmem onaj namenjen evropskom trzistu (kraca kutija). Na prvi pogled, jedina vidljiva razlika je u velicini pakovanja (azijsko je 100's, a evropsko je krace). Nekako, vise imam poverenja u ove namenjene za Evropu.
E sad, da li ja bespotrebno paranoisem ili stvarno ima neke istine u tome da su ovi za evropsko trziste kvalitetniji (prolaze stroziju kontrolu kvaliteta)?

Razmisljao sam se da telefon uzmem preko, ali mi je to isuvise cekanja. (sadasnji telefon me iz dana u dan sve vise izludjuje)

Najbolje je da postavis ovo pitanje u LG Optimus 4X temi, ovde slabo ko zalazi..

Nazad
Vrh Dno