Šta je novo?

Najbolji android telefon do 250e????

PavleXD

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
151
Moj drug zeli da uzme fon do 250e ..mora da bude android....Ako znate koji bi bio bestbuy napisite!!:):):)

Ipak giga rama, jak cpu/gpu kod s2 garantuju jos sigurno godinicu pa malo i preko. osim toga veoma popularan fon sa ogromnom bazom korisnika kojekakvih romova i podrskom zajenice......

^ pa covek je rekao telefon do 170e za zenu, zato niko S2 nije ni pominjao. A za 250e je bolje kupiti Galaxy Nexus zbog podrske i 720p displeja ;)

^ Nisam rekao da nije ok. :) Ali kad neko danas kupuje novi telefon da ga sluzi dve godine, 480x800 nije bas ulaznica za buducnost. Opet, to ne znaci da je los.

Ali zašto? Taj telefon je bio telefon godine 2011 i svi su bili oduševljeni ekranom, pa nisu nam se valjda izoštrile oči od tad? Ili će se izoštriti u naredne 2 godine? :) bitno je da telefon lepo radi (a on radi fenomenalno), to što izlaze telefoni sa 500ppi ne znači da u ostale odjednom ne može da se gleda. Nemojmo biti kao amerikanci :)

Sve je stvar navike, ko je navikao na 480x800 na 4-4,3'' to ce mu izgledati odlicno a sve vise nepotrebno - dok ne proba ;) Ja sada nema sanse da bih presao na telefon sa 4'' bez qhd rezolucije ili na 4,3'' bez 720p rezolucije displeja a maksimalno bih izbegavao pentile (na SGS II nije pentile vec rgb i to je dobro). A to sto je sada trend 1080p displeja.. pa ja se nesto ne ljutim, samo neka budze displeje, ne znam kome bi to smetalo :)

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio, u rezime-u bi bio sledeci redosled :
1. Samsung Galaxy S - I9000 (ili Advance - I9070)
2. Xperia U
3. LG L7
4. Alcatel 997

Nisam znao da je kamera na Galaxy S bolja od Xperie U.
Vidim da je tu po ceni i Xperia Arc S LT18i. Sta mislite o njemu?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio, u rezime-u bi bio sledeci redosled :
1. Samsung Galaxy S - I9000 (ili Advance - I9070)
2. Xperia U
3. LG L7
4. Alcatel 997

Nisam znao da je kamera na Galaxy S bolja od Xperie U.
Vidim da je tu po ceni i Xperia Arc S LT18i. Sta mislite o njemu?

taj redosled ti je samo ako gledaš kameru. po svemu ostalom 997 je ubedljivo no1 od tih telefona. opet, ako gledaš kameru onda nije ni za 14. mesto a ne za 4. :)

S'tim sto bih ja isao na opciju mts postpejd paket sa 50% popusta i Galaxy Nexus iz oglasa. Jeste da je malo ''sporiji'' za igrice i ostala sranya od GS II (meni se bar **** za igrice itd) ali ce zato dobiti KLP i ima veci i bolji 720p super amoled ekran.

Nema Galaxy Nexus nov za te pare ni pod razno. Jedva da uopste moze da se nadje nov.

Pa nema ni GS II ali polovni mogu da se nadju.

Ne pricam napamet, jos pre par strana su se pominjali SGS II novi za 250e al' ja ih nesto ne vidim.. po budzacima za te pare jedva da mozes da kupis i S3 Mini. Oglasi su vec druga prica ali ni tu nesto nisam vidjao nove SGS II za 250e, polovne sam vidjao i za manje.

Poslednja izmena:
Ocigledno ne pratis te iste oglase :)
Ima za 240-250 evra na dosta mesta...

Ja cekam k'o ozeb'o sunce da naleti neki HTC One S S4, pa visim 2x dnevno na KP :d

Odavno gledam Huawei Ascend P1, sta mislite o njemu? Vidim ima ga po oglasima za oko 250e.

I jos jedno pitanje. Zeni za rodjendan planiram da uzmem jedan telefon do 250e i nekako mi je najprivlacniji S3 mini la fleur zbog izgleda.
Vidim da hsv kaze da ne vredi 250e ali nisam nasao neki telefon slicne cene da je nekako vise za zenski pol? Imate li nesto da mi predlozite ili da uzmem ovaj la fleur?
Hvala.

Imas i ovde na bench-u u oglasima nov P1 za 230 evra, ali bez garancije. Odlican telefon.

Ne da S3 Mini ne vredi nego ni Galaxy Advance/Xperia P/Desire X. Jednostavno ovi telefoni vrede oko 200-220e max po mom misljenju, posebno sada kada padaju cene jacih quad core telefona. A kostaju i po 400e+ u nekim radnjama sto je nebulozno mada ih ima i za 240-250e.

Huawei P1 je odlican fon samo ne znam sta bi za JB apdejt..

A sto se telefona za zenu.. ako vec hoces neki da sto bolje izgleda i uz boju kucista za zene, do 250e imas taj S3 Mini la fleur, mozda negde nadjes crveni Sony Xperia P pa mozda cak i beli Desire X mada su Samsung i Sony bolji. Koji god da izaberes neces pogresiti.

Evo imas u oglasima nov S3 Mini (beli) za 210e, ovo je ok.

Poslednja izmena:
Imao bih nekoliko pitanja da li vredi dati 280E za S2 i drugo da li vredi kupiti S2+ za 250E. Znaci da li se isplati kupiti S2+ koji je po ceni isiti kao S3 mini. I kakva je razlika u izmedju S2 i S2+ a usput ako moze neki komentar i za S3 mini. Sta je ovde dobra kupovina, ako u opste postoji dobra kupovina. Hvala na komentarima.

S2+ moze da se pazari za 235 evra sa sve 6 meseci pisane garancije, a najveca razlika u odnosu na S2 je manji interni "storage" - 8 Gb, naspram 16 Gb.
Chipset je drugaciji, ali su performanse slicne - jedva nesto slabija grafika na S2+, nesto jaci CPU, osetno manja potrosnja baterije, a ono sto je meni lepse na "obicnom" S2 je tekstura na zadnjoj strani telefona - S2+ je gladak, ali u plavo-sivoj boji izgleda skroz zanimljivo.

S2+ dolazi sa JB, ali i S2 moze da se upgrade-uje na isti.

S2+ moze da se pazari za 235 evra sa sve 6 meseci pisane garancije, a najveca razlika u odnosu na S2 je manji interni "storage" - 8 Gb, naspram 16 Gb.
Chipset je drugaciji, ali su performanse slicne - jedva nesto slabija grafika na S2+, nesto jaci CPU, osetno manja potrosnja baterije, a ono sto je meni lepse na "obicnom" S2 je tekstura na zadnjoj strani telefona - S2+ je gladak, ali u plavo-sivoj boji izgleda skroz zanimljivo.

S2+ dolazi sa JB, ali i S2 moze da se upgrade-uje na isti.

Kod mene je pisana garancija 1god. Znaci smatras da S2+ vredi ne davati tih 30E vise za S2, jedino ne znam kakava je kamera S2 - S2+ i kakav je S2+ u odnosu na S3 mini posto su ista cena?

Po meni je najveci plus na S2+ to sto mu baterija traje 20% duze, a minus (8Gb, naspram 16Gb) je vrlo mali jer su memorijske kartice jeftine.

S2 je bolji od S3 mini, bez dalje price.
Kamera, kao i sve ostalo osim onoga sto sam pomenuo, je ista na S2 i na S2+.

Po meni je najveci plus na S2+ to sto mu baterija traje 20% duze, a minus (8Gb, naspram 16Gb) je vrlo mali jer su memorijske kartice jeftine.

S2 je bolji od S3 mini, bez dalje price.
Kamera, kao i sve ostalo osim onoga sto sam pomenuo, je ista na S2 i na S2+.

sto se tice custom rom-ova da li custom rom sa S2 odgovara i na S2+ ili ne i da li baterija na S2+ uspe da izdrzi ceo dan uz neko da kazem jace koriscenje? Da li vise izdrzi od recimo HTC Sensation Xe?

Poslednja izmena:
Posto je drugi chipset u pitanju verovatno je potrebna mala modifikacija iliti ne verujem da moze "jedan na jedan".

BTW, S2+ u obe boje (plavo-siva i bela) deluje malo zenskasto :)

EDIT: Trebalo bi da je trajanje baterije osetno bolje nego na Sensation-u. I "obican" S2 ima bolju bateriju, a i Sensation je omrazen po tom pitanju.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned, poslusao sam te (sto se tice zeninog izbora, a onda sam castio i sebe jer mi je godinu dana rastrurena tastatura na E75).

Kupio sam za sebe (Xperia P) i zenu (Xperia U), mada cu uskoro ako nadjem povoljno preci na Acro S (zbog izdrzljivosti).
Zajedno sam oba platio 300e.

Dajte mi predlog koje zastitne maske da kupim, da nisu glomazne a da vrse funkciju ( i gde).
Telefoni su sa jednom maskom (preko oglasa). Gde se moze nabaviti onaj pink donji deo za XU?

Kao sto rece hsv.stoned, nije potrebna zastitna folija iz razloga sto ima fabricku. Jesam li u pravu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno