Šta je novo?

Najbolja vremena u RBR-u

Ja takodje predlazem da koristite manuelni menjac.. Ja sam sve vreme vozio automatik(onda kad smo se klali u vremenima Marko, Bojan, Ja i ekipa..) Onda sam probao sa manuelnim i cudo koliko brze ustvari mozete da vozite(ja sam mislio da ce biti suprotno) a i feeling je mnogo bolji.. Mada na tastaturi je stvarno teze izvodljivo, jer vam je dosta prstiju vec zauzeto..
Sto se tice volana, nije tacno da je 100 evra minimum, 65 evra je volan kao moj(koji je fenomenalan za taj novac), a postoji i revizija koja bi trebalo da je bolja naravno koja je oko 70..
Sto se tice toga da li cete se priviknuti, naravno da hocete.. Par nasih ljudi sa kojima vozim LFS, su prelaskom sa misa na volan, dosta popravili vremena u roku od par dana, a i sam dozivljaj im se naravno utrostrucio.. :) Videcete, sve to ide prirodno, zato sto sve radite prirodnim putem, a ne tipkanjem po tastaturi..

uh, sad sam u velikoj dilemi za volan :wall:
ne znam da li da stedim kintu za Logitech? jos sam mator konj, ko zna sta bi mi cale rekao da me vidi kako vozim sa volanom :d verovatno bi se zabrinuo za moje mentalno zdravlje (kao da do sad nije :p)
kako vozi ortak LFS misem? valjda tastaturom?
inace, neko mi je sa ovog foruma dao link da skinem LFS alpha pre pola godine, ako ne i vise (verovatno Bojan), i kasd mi ga je ortak skinuo (ja imam dial up) potpuno sam se razocarao. jedna staza i neki no name auto...u cemu je fora? u modovima? a kad mi je Bojan narezao GTR nisam umeo da ga pokrenem...moralo je da se prcka po registry-ju i nisam uspeo...bas sam maler za te simulacije.
sta je GTL? jel ima da se kupi narodna verzija, a da se pri tom ne cupaju kablovi i ne drka po registry-ju?

sale prdez je napisao(la):
uh, sad sam u velikoj dilemi za volan :wall:
ne znam da li da stedim kintu za Logitech? jos sam mator konj, ko zna sta bi mi cale rekao da me vidi kako vozim sa volanom :d verovatno bi se zabrinuo za moje mentalno zdravlje (kao da do sad nije :p)
kako vozi ortak LFS misem? valjda tastaturom?
inace, neko mi je sa ovog foruma dao link da skinem LFS alpha pre pola godine, ako ne i vise (verovatno Bojan), i kasd mi ga je ortak skinuo (ja imam dial up) potpuno sam se razocarao. jedna staza i neki no name auto...u cemu je fora? u modovima? a kad mi je Bojan narezao GTR nisam umeo da ga pokrenem...moralo je da se prcka po registry-ju i nisam uspeo...bas sam maler za te simulacije.
sta je GTL? jel ima da se kupi narodna verzija, a da se pri tom ne cupaju kablovi i ne drka po registry-ju?

Pa lepo misem.. zato sto imas vecu kontrolu, znaci nije samo ON/OFF kao na tastaturi nego koliko pomeris misa, toliko se okrene volan.. Znaci najbolje za voznje ti je Volan, pa dzojstik(znaci palica, ne dzojped), pa Mis, pa tastatura.. Ne znam bas kako bi se mis snasao sa RBR-om, i da li moze uopste..
Sto se tice LFS-a... Kao prvo, nemaju licence za prave automobile, ali je zato jedna od najboljih simulacija pravog automobila. Znaci ne mora da izgleda kao pravi, zasnovan je na pravom, ako me razumes.. Pristup samoj igri, i fizici je toliko pedantan i detaljan da je to strasno.. Znaci, sam kreator je perfekcionista, i sve hoce da bude sto realnije, nista se ne zbrzava, nista nije tu bez razloga..
Kad probas igru, ako nisi neki veliki poznavalac simulacija voznji, i ako ne pratis to trziste, moze ti izgledati na prvi pogled bezveze.. Zvuk ce ti verovatno lose zvucati, ali objasnicu ti zasto je to tako.. Znaci oni su napravili zvuk koji se desava real time, znaci daje ti detaljne informacije sta se desava sa motorom, i obrtajima motora, i zahvaljuci tome znas uvek sta se desava sa motorom, koliko si dao gas, itd, znaci napravljen je da ti bude koristan, informativan da bi sto bolje znao sta se desava sa autom, znaci zvukovi nisu snimljeni mikrofonom iz pravih kola, i ubaceni u igricu, kao u ostalim simulacijama, znaci ne pruzaju ti informacije kao LFS zvukovi, nego samo lepo zvuce... ako razumes na sta mislim..
Takodje igra je napravljena bukvalno samo za volan, odnosno sa volanom tek vidis sve cari igre(kao i RBR).. Znaci mozes ti da vozis sa tastaturom, ali ne mozes apsolutno nista da zakljucis na osnovu toga.. Mozes misem voziti kola sa prednjom vucom, samo se treba malo privici, i imati strpljenja, ali naravno tek sa volanom ti vidis koliko je to u stvari dobro uradjeno, i kako osetis kao da vozis prava kola.. Jedino RBR i LFS su meni pruzili takav osecaj zadovoljstva i osecaj kao da stvarno vozis kola(sad ce da se ubace verovatno neki da kazu kako ja nemam ni polozen vozacki ;), ali sam dovoljno vozio kola da znam o cemu pricam ;))
Veliki broj nasih ljudi se nalozio na LFS, i voze jedan auto i jednu stazu jos od juna prosle godine, i jos im naravno nije dosadilo, a vecina je kupila i licencu, koja ti otvara ostatak sadrzaja igre, a tu je tek.. :eyebrows:
Nego, ajde da ne idemo off topic, ako te zanima nesto o LFS, slobodno pitaj, ima tema "Live for speed, ovo nije normalno" pa cemo tu da nastavimo.. :)

(sad ce da se ubace verovatno neki da kazu kako ja nemam ni polozen vozacki , ali sam dovoljno vozio kola da znam o cemu pricam )
Boris i LFS = bla,bla,bla!!
Daj oladi sa tim zvukom i licencama!
LFS nije ni do kolena GTL-u!!!
@sale
Sta je GTL?
Najnovija simulacija od Simbina(onih koji su napravili GTR!!!) i ujedno sada najbolja simulacija voznje na pc-u!!!
Uostalom pogledaj vise o gtl-u ovde!
http://www.nacionalnaklasa.com/forum/showthread.php?t=1390

Poslednja izmena:
MarkoJ. je napisao(la):
Boris i LFS = bla,bla,bla!!
Daj oladi sa tim zvukom i licencama!
LFS nije ni do kolena GTL-u!!!
@sale
Sta je GTL?
Najnovija simulacija od Simbina(onih koji su napravili GTR!!!) i ujedno sada najbolja simulacija voznje na pc-u!!!
Uostalom pogledaj vise o gtl-u ovde!
http://www.nacionalnaklasa.com/forum/showthread.php?t=1390

Jel imas ti tacku na toj tastaturi!??
A to "ujedno sada najbolja simulacija voznje na pc-u" molim te naglasi da je tvoje misljenje...
Ja sam decku detaljno objasnio zasto je meni i vecini LFS trenutno najbolja simulacija... Super ti argument "od onih koji su napravili GTR!!" :wall:
Nego necemo da sirimo offtopic ovde.. Lepo nek decko otvori temu o GTL, ili da nastavi onu LFS temu.. Ovde cemo o RBR vremenima..

@Boris:
hvala na iscrpnom odgovoru...pricacemo jos o tome...samo ja kad sam instalirao onu alphu, vozio sam krugove bez problema sa onim autom. secam se da je bio dosta spor...
sto ne postujes neko vreme za Finsku?
@Marko:
jel' ima da se kupi normalna verzija GTL (if you know what I mean)?

@sale
kod nas jos nema gtl original da se nabavi(bar koliko ja znam)!!!
Narodna verzija postoji kao i uvek!

mozes mi reci u jednoj recenici o kakvoj se igri radi? sta se vozi npr. i koliko ima staza i na koliko diskova staje i sl. verovatno cu je kupiti. kad je izasla?

na koliko je diskova?

Ufatih malo vremena jutros posle 12h, bez zvuka (ortak dzonja) i sa par solidnih greshaka, Fin S3 5:30, ima da ide ispod 5:23, obecavam :).

tastatastatttttaaaaattttttuuuuuraaaaaa

????
@Demios: svaka cast! prosto neverovatno.

fins3 5:27.97, katastrofalno sam odvezao :)

edit. Sledeca je bila dooosta uspeshnija 5:24.14 hahahaa
Ajmo sada svi :wall: :crash: pa onda :bottle: i :guitar:

edit2. HAAAA, NAPOKON, kao shto sam obecao, ispod 5:23, 5:22.41.
Evo vam malo da se sladite! Dosta mi je za vecheras :banana:

Prilozi

• fins3.zip
    754.1 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
upravo sam odgledao replay. stvarno si brz. svaka cast. jos jedan dokaz da za vrhunska vremena nije potreban volan. ja sam na 5.46 i mozda bih mogao jos malo dole, ali 25 sekundi ni u ludilu.
p.s. par puta si ispravio krivinu, ali nije nista strasno :) mozes ti ispod 5.20 :p

Prilozi

• richardburnsrally_sse_2006_02_02_16_06_28_04.jpg
    richardburnsrally_sse_2006_02_02_16_06_28_04.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
nisam ja u fazonu da modujem igru...ja igram kako je serijski napravljena. ne znam ni da li bih znao da to sve instaliram...

nisam ja u fazonu da modujem igru...ja igram kako je serijski napravljena. ne znam ni da li bih znao da to sve instaliram...

Niko ne prica da modujes, i ja izbegavam da stavljam nove "fizike" koje dolaze uz modele kola.. Ja sam recimo skinuo Xsaru 2005 model, koji menja onu gadnu Xsaru iz RBR-a.. Mnogo lepse i detaljnije izgleda, a i inace mi je taj 2005 model najlepsi.. Fizika ti ostaje ista kao i u default Xsari.. Takodje ovaj novi Kronos skin je super fora.. Gledas na Eurosportu, pa onda upalis RBR i sa istim kolima i istim skinom odvozas, pa posle gledas replay.. ;)

meni se svidja default Xsara. koliki je taj skin i kako se instalira? jel' moze da se vrati posle stara Xsara? ako moze, daj link.
jesam li vam rekao da obozavam ovu igru. najbolja voznja ikad.
pozdrav

Poslednja izmena:
meni se svidja default Xsara. koliki je taj skin i kako se instalira? jel' moze da se vrati posle stara Xsara? ako moze, daj link.
jesam li vam rekao da obozavam ovu igru. najbolja voznja ikad.
pozdrav

Prvo moras ovu osnovnu Xsaru 2005 (8.6mb) da skines, to je verzija koja je vozena 2005-e..
Malo je komplikovanije ubaciti je, ali snacices se, sve je u README file-u..
E kad nju stavis, onda mozes da ubacis onaj skin sto sam postavio u proslom postu.. ili da zadrzis ovaj, kako hoces.. Preporucujem ti da ne instaliras fiziku nove Xsare, taj deo preskoci, ostavi staru fiziku...
Zar ne izgleda sexy.. ;)

Prilozi

• xsarapreviewurq.jpg
    xsarapreviewurq.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
suvise je to *******o za mene, nemam sad vremena, mozda kasnije...
u svakom slucaju hvala ti za trud
pozdrav
p.s. nisi mi rekao da li moze da se vrati stara Xsara kasnije.

p.s. nisi mi rekao da li moze da se vrati stara Xsara kasnije.

Moze moze, naravno.. samo ne vidim razlog sto bi vracao.. :) Imas sve u readme fajlu, koliko se secam, samo prekopiras taj folder stare xsare negde, pa kad oces da vratis samo ga vratis gde je bio..
Jeste malo komplikovaniji proces da je ubacis, ali zaista kad procitas uputstvo ne traje duze od 5 minuta.. Ali je dobar feeling posle gledati replay sa aktuelnim izgledom automobila kao i u pravom reliju.. ;) Inace, skoro je izasla i Fabija..

samo skin, ili kompletan auto?

samo skin, ili kompletan auto?

Komplet.. :)
Fabia se veoma lako instalira, samo iskopiras folder tamo u cars, i izmenis jedan deo u cars.ini, sve je objasnjeno u readme-u.. Inace Fabia menja Corolu, a stize i nova fizika uz nju, malo sam je vozio, tako da je nisam bas detaljno ispitao..
Evo ti download link

Prilozi

• fabia_preview_2.jpg
    fabia_preview_2.jpg
    158 KB · Pregleda: 48
koliko je tazak fajl? i kako to mislis da menja korolu? ako menja korolu onda je to korola saskinom fabie. ako je zaseban auto, onda zasto menja korolu? nesto mi tu smrdi...

koliko je tazak fajl? i kako to mislis da menja korolu? ako menja korolu onda je to korola saskinom fabie. ako je zaseban auto, onda zasto menja korolu? nesto mi tu smrdi...

Igra je takva da ne mozes da ubacujes dodatna kola, a da stara ostaju, nego uvek moras da zamenis sa nekim autom. Tako ona Xsara 2005 menja onu staru Xsaru, itd.. Mozda ce to da provale, pa ce moci i da se samo dodaju kola, a da stara ostaju. Menja Korolu, da, ali samo njeno mesto, znaci nije skin Fabie, vidis sliku?? Novi model, i dobijas fiziku novu da se ne bi ponasala isto kao Korola, kapiras??
Klikni na link, pa ces da vidis koliko zauzima..

ne mogu, sad sam na poslu...i kako ide ta fabia? ona korola mi je bila najgori auto u igri, bez konkurencije. kakva je fizika fabie? obrni par stejdzova pa reci. moram priznati da sam jako skeptican kad neki fan pravi svoju fiziku...ko zna na sta lici?
kad ce nastavak? vidim da si u toku...

ne mogu, sad sam na poslu...i kako ide ta fabia? ona korola mi je bila najgori auto u igri, bez konkurencije. kakva je fizika fabie? obrni par stejdzova pa reci. moram priznati da sam jako skeptican kad neki fan pravi svoju fiziku...ko zna na sta lici?
kad ce nastavak? vidim da si u toku...

Nisam probao Fabiu, samo sam pola minuta upalio, i nisam dalje, jer sam morao da idem, tako da ne znam da ti kazem kakva je, veceras cu da je probam pa javljam. Inace, ni ja nisam fan novih "fizika" u bilo kojim igrama, ja isto volim da sve bude kako su autori igre zamislili, ali nazalost, nece biti drugog dela Richarda, jer je firma Gizmondo(prave neke male konozole, nalik game boy-u) kupila sve programere RBR-a, tako da sad rade za njih, i prave neke glupave igre.. :wall:
Tako da sad igru u zivotu odrzavaju moderi, praveci nova kola, a uskoro trebaju i nove staze da izadju :banana: , to ce malo potrajati, jer nije bas jednostavno to uraditi.. Tako da sam ja do sada samo skidao modele kola, a nisam stavljao nove "fizike", znaci zamenio sam Xsaru za novu, zamenio sam Subaru za novi model, itd.. Posto onu Korolu nisam ni vozio, stavio sam i fiziku Fabie, ko zna, mozda su je fino uradili..

Poslednja izmena:
Vrh Dno