Šta je novo?

Najbolja vremena u RBR-u

skinuto na 1.19.30 sa citroenom i onda na 1.19.28 sa toyotom...ubedjen sam da mogu na 1.18.50...

Evo malo i ja da se pofalim. Za sada samo japan S1 jer vidim da je popularna. Vreme je 7:51 i mislim da je odlichno, s' obzirom da igram na tastaturi, da sam se jednom ukuc'o solidno i par puta delimichno izleteo sa staze. Inache moje omiljene su Jp S3 i Engleska S1 jedino shto nisam snimao riplejeve.
Cepam Subarua, na manualu, bez ikakvog setupa, a u opcijama su iskljuchene sve pomoci, tako da kad se ukucam negde motor se ugasi pa mora u ler itd :)
Verujem da mogu bar josh 30sek da se popravim. Joj da mi je tek volan bilo bi :guitar:
Po meni jedini reli vredan paznje, stvarno majstorski uradjena. Jedino se vozila malo chudno ponashaju kad krene rotacija po razl. osama, al pored toga igra je savrshena.

Prilozi

• japan_s1.rar
    681.5 KB · Pregleda: 25
Evo josh i Pirka Menoko iliti japan s3, moja omiljena :)

Uzivajte! ,)

Prilozi

• japan_s3.rar
    451.3 KB · Pregleda: 22
moje vreme za japan s1 je oko 8min i 5 sekundi...moze to jos dole bar za 10 sekundi, ali mi uvek popusti koncentracija pa se sjebem :wall:
p.s. i ja vozim na tastaturi.

Poslednja izmena:
Eve josh jedan.
Shta vam je ljudi, gde ste? Necu sam da vozim :trust:
Ovaj sam vozio chini mi se u julu ili avgustu, ne seca se vishe ni ja.
Najjache je bilo kad sam postavio prethodni rek. 3:45 za istu stazu. Ortak je pokushavao ceo dan da mi obori neki stari od recimo 3:54, ja sam legao da lalam, a on je nastavio da vozi do 2h ujutru, kad sam se ja vec bio probudio od buke Subaru-ovog dvolitrasha :), i onako bunovan uzeo da vozim i isprve odvezem 3:45 i vratim se da dzonjam. Smejao sam se narednih 5 dana zbog toga. Od tog dana, tj noci, taj drug vishe ne vozi RBR :d u stvari vishe ni nece da dodje kod mene :S:

Prilozi

• UK_S1.rar
    367.2 KB · Pregleda: 28
moj harwood

evo mog vremena 3.51.91. verovatno moze i bolje nisam dugo vozio ovaj stejdz.

Prilozi

• harwood.rar
    353.9 KB · Pregleda: 29
Mislim da nepotrebno onoliko stiskash na kratko koshnicu. Probaj umesto toga da pritiskash i pushtash gas. Stiskanjem kochnice samo destabilizujesh auto i nepotrebno ga usporavash.

demios je napisao(la):
Po meni jedini reli vredan paznje, stvarno majstorski uradjena. Jedino se vozila malo chudno ponashaju kad krene rotacija po razl. osama, al pored toga igra je savrshena.

Pa... cudno zato sto igras na tastaturi.. Tastatura radi na principu ON/OFF :) a kad pogledas snimke relija, vidis koliko oni motaju taj volan.. ;) Tako da je stvarno neophodan volan za potpuni dozivljaj i uzitak..

Poslednja izmena:
@demios:
skinuo sam vreme sa xsarom na 3.41.61. (moze to i bolje).
lepo si primetio kako stiskam pomalo kocnicu pred krivinu. tako zanosim auto. to mi je valjda stil voznje.
covece, tvoje vreme sto si ga postovao za harwood je 3.37.nesto. stvarno nisi los, mada cu pokusati da ti oborim vreme
vidimo se
steta sto nema ostalih da malo voze... :)
dajte neku tabelu da ispisemo svoje rezultate pa da se cepamo :smoke:

Poslednja izmena:
@boris Mislio sam na rotaciju kad krenesh da se krshish, pa se u vazduhu obrce samo shto ne poleti. Naravno da znam da tastatura radi po ON/OFF principu i zato mi je najteze da vozim po asfaltu, gde je neophodno lepo doziranje ne samo stiringa, vec i gasa i koshnice. A imam neki Genius volan i nije ni za k****.
@sale Nisi ni ti losh, josh samo malo i stigo si me. Ja volim da vozim rizichno i atraktivno ali to ne znachi i brzo, ali shta cu, ipak bitno je uzivanje u voznji a ne obaranje rekorda :) Ja bih ti savetovao da shto manje koristish kochnicu, jer igrash na tastaturi i svaki put kad je stisnech kao da si zakochio maksimalno. Verji mi iprobaj umesto toka samo na kratko da pushtash gas. Valjda si i sam izvalio da auto mnogo bolje kochi motorom nego kochnicom, pogotovo kad je nagazish momachki. Ja kad sam pocheo da igram igru vozio sam sa automatskim menjachem i nisam mogao nikako da vozim, jednom rechju poludeo sam, sve dok se nisam oprobao na manualu i video kako moze lepo da se uspori sa shto manje kochenja, koju koristim samo pri extra naglim kochenjima i ponekad pri zanoshenju.

probacu da manje koristim kocnicu, ali to je moj stil voznje, a navikavati se na novi je prilicno tesko. probacu jedan dan kad budem imao vremena...
pipnem kocnicu pred krivinu iz dva razloga: prvi je da bih zaneo auto i bolje udenuo nos u krivinu, kako bih od polovine krivine mogao dodati gas i izleteti...
drugi je da smanjim brzinu pred krivinu i prodjem je idealno bez rasipanja snage na proklizavanje sto mi ne uspeva uvek jer nekad bocno klizam kroz krivinu, sto ne valja za stopericu...
koliko sam shvatio ti vozis sa manuelnim menjacem i pred krivinu saltas nanize da bi smanjio brzinu i prosao krivinu u visokim obrtajima. to je strava, ali ja vozim sa automatskim menjacem i na tastauri, tako da mi se cini da poram da pipnem kocnicu pred krivinu.
za jurenje rekorda si skroz u pravu. treba naci svoje limite i ne cimati se oko tudjih rekorda ako ne mozes da ih skines, jer i nad bogom ima bog. skinuo sam sa neta replay gde tip vozi harwood za 3.10.nesto. bruka, da vidis samo kako je prosao onu sumu na pocetku stejdza - kao metak. ispravio je skoro svaku krivinu i prosao ih sumanutom brzinom. ja to ne bih mogao dok sam ziv...mozda ga okacim ovde kad dodjm kuci. vrlo je lep za oko...

Voznja tj bilo koja simulacija je k**** na tastaturi(eto rbr se moze koliko toliko voziti ali da vas vidim u GTR ili GTL!!!)!Nabavite volane i to dobrane sa ff i onda cemo pricati!Ili ako ocete onda cemo cepati gt4 na tipkama!
Mnogo je lakse voziti na tipkama nego na dobrom ff volanu pogotovo rbr!Probao sam iz znatizelje i znam!Nema sile,rupa,proklizavanja,zanosenja zadnjice,blokiranja kocnica i jos mnogo toga sto se oseti na volanu i remeti voznju!
Zato bas u japan s1 kada mi opici u rupu pa mi odvuce volan ustranu uff!
Ma nemate pojma to je samo puko strebanje staze i voznje sa tastaturom a ne prava vonja!

@demios
Da vozis na realistic setovanjima za ostecenja nebi mogao da nastavis ni posle manjeg udarca a ne da se lupas i vozis dalje!
Meni je mnogo puta crko motor na japan s1 posle 5-6min!A da ne pricam o drugim stvarima!

Da bre, na volanu se preznojis, bole te ruke posle, ako ne verujete, dokaz je u avataru.. :D ;)

@ Marko:
sta si se istripovao? nemam volan i vozim na tastaturi, pa sta? neko bi rekao da je lakse da se vozi na volanu, jer mozes da laske doziras gas i kocnicu. sve ima svojih prednosti i mana. nema svako para za volan. ne razumem tvoje nipodastavanje nasih voznji na tastaturi?
sto se tice realistic setovanja, kad vozim sampionat vozim iskljucivo na realistic. kad jurim najbolje vreme na nekom stejdzu vozim sa iskljucenom stetom. ionako kad juris rekord nemas prava ni na jednu grasku, pa ti je sve jedno da li je steta ukljucena ili nije. sva moja vremena, kakva su - takva su, su odvozana bez ijedne graske...ne vidim zasto prozivas ljude sto obaraju rekorde sa damage off?
inace, svaka staza mora da se uci napamet, hteo ne hteo, jer kad se trudis da oboris vreme ceo dan, naucices je makar bio ***** posle 50 puta.

Poslednja izmena:
@Marko, nema veze damage sa rekordima. Shto kaze sale, ionako da bi oborio rekord ne smesh nigde ni da zakachish. Noiker sam samo onaj dan vozio inache ga uopshte nisam vozio osim jednom u shampionatu, tako da onaj jedan ukuc i nije strashno. A shto se tiche voznje na tastaturi, imak mislim da je mnogo teze nego na volanu. Trebalo mi je 7 dana, svaki dan po 2h da predjem samo rally school, pogotovo onaj deo sa kochenjem pred krivinu, kako bi inercija pritisla prednje tochkove i omogucila bolji grip. Polomio sam se dok to nisam preshao.
Uostalom probaj i sam na tastaturi pa cesh da vidish. Mogo bi recimo francusku na kojoj je samo prolazenje serpentina mila majka, sve ostalo je extra za*e*ano.
@sale gde si skino taj demo, bash ocu da gi vidim. :) I obavezno probaj na manualu, sa automatikom je pravo muchenje, svaka ti chast ako si te rezultate postigo na njemu.

Poslednja izmena:
@ demios: ne znam ni ja gde sam ga skinuo, postavicu da ovde kad dodjem kuci iza ponoci...
jedina zamerka automatskom menjacu je ta sto nekad hoce da te ostavi u visoj brzini na nizim obrtajima...sto je ****** jer dok se izvuces iz niskih obrtaja...prodje vecnost.
sad da se privikavam na manual...*******o

Poslednja izmena:
Niko vam ne kaze da nije tesko na tastaturi.. Naravno da je tesko.. Mi vam pricamo sta je realnije i bolje. Vozio sam ja na tastaturi, i moze lepo da se vozi.. ALI.. ALI da samo znate kakav je trip kad motas volan sa force feedback-om, osetis svaku neravninu, rupu.. i kad mozes da doziras gas i kocnicu.. :eyebrows:
Ako ikad budete imali kinte za volan, savetujem totalno.. Daje totalno drugu dimenziju igri i samom osecaju.. Da ne pricam o drugim simulacijama voznje..

@sale
Ja sve staze sto sam vozio sam vozio sa realistic damage!Ugasen mi je pacenotes i neucim niti znam nijednu stazu bukvalno napamet!Prihvatio sam rbr totalno ozbiljno i tako je i vozio!
I ja sam poceo sa tastaturom davnih dana da se vozam na kompu ali ne volim kada mi neko kaze kako se auto ponasa,namesta i sl a vozi na tastaturi!To nema veze sa osecajem!Osim ako nisi vozio neki od tih kola(usta cisto sumnjam!)
@demio
Damage ima itekako veze sa vremenima!Ako si vozio sampionat na realistic bez ijednog restarta i malo gledao u garazi dok ti je auto bio na popravci shvatio bi o cemu pricam!
Da li su se tebi nekada istrosile pakne pa je napred slabije kocio,motor izgubio snagu,radio na 3cilindra,crko turbo,prokuvao,otislo vesanje,amortizeri???
Sve se to desava i jos dosta toga i auto polako gubi perfomanse koje je imao na pocetku staze!Tako da itekako ima veze da li vozis sa damage on ili off!
Jos pogotovo na duzim stazama kao japan s1!!!

@ Marko: ni ja je ne ucim napamet, samo da bih je naucio, ali kad je predjem 50 puta u nameri da ostvarim sto bolje vreme, naravno da cu je zapamtiti donekle...
opet ti kazem da kad vozim sampionat vozim na realistic, a kad rusim svoje rekorde damage mi i nije potreban, jer ionako moras da odvozas bez greske...mogao bih i da ga ukljucim nista mi ne bi smetalo...
nemoj da si lozana, zasto ja sa tastaturom ne bih mogao da pricam kako se auto ponasa? kvalitet vise ove igre je to sto mozes i na tastaturi da osetis auto i vozis ga prilicno brzo.
sad ispada da mi nemamo prava da komentarisemo i vozimo, jer nemamo volane :zgran:
ne znam sta ti je odjedamput?

Ajde vishe da se ne raspravljamo, iskljuchi/ukljuchi damage, radi shta osh, al dajte bre neke rezultate. Zalili ste se kako niko nece da odgovara na vashe izazivanje i sad kad smo se javili mi koji igramo na tastaturi, sad udariste drvlja i kamenje na nas. Dajte bre neki rezultat, mojne vishe pricha u stilu "Ne znate vi kako se ponasha auto." ili "Verovatno nikad niste vozili nishta slichno u stvarnosti." itd. Ocemo nove relultate.
Meni je malo krivo sho se ranije nisam odazvao, ali mislio sam da ja na tastaturi nemam shta da trazim pored vas na volanima. I sad kad smo pokazali da i na tastaturi moze da se igra i krenuli sa rezultatima, vi samo neshto komentarishete. Odvezite bez damagea, sa odvrnutom muzikom (ne chujem ni motor) bez pacenotesa (kao ja), neiteresuje me, ali samo dajte bre neki chelindz smorio sam se. Bash kad sam se nalozio jedino se Sale trudi. Zadajte neki domaci ili slichno na nekim drugim stazama, samo da bude zanimljivije. Iako je igra relativno stara, a RB, na veliku zalost, pokojni, ovo je trenutno jedini reli vredan paznje. 'Aj' te malo angazujte se. Shto manje priche, a vishe voznje.

Pa ako mi neko od vas obori bilo koje vreme neka najavi!
Pun je thread vremena procunjajte malo pa sta vam najvise odgovara navalite!
Da vas vidim!
tastatura i volan = two different worlds!

evo i tabele stare god dana!Neka vremena su se menjala kao na pr japan s1 i jos koja!

Prilozi

• rbr hotlaping.rar
    3.3 KB · Pregleda: 31
@ Marko:
demios ti je oborio harwood, (ako je tvoje vreme 3.41.46) na 3.37.nesto, a meni fali 15 stotinki (3.41.61). mozda ga i nocas oborim...
tastatura i volan su stvarno dva razlicita sveta, nesto je negde lakse, a negde teze, ali zbog toga nemas prava da nipodastavas nase rezultate.

neciji rekord...

kao sto sam obecao saljem poslasticu sto sam skinuo sa neta, ali ne mogu da se setim odakle, nije ni vazno. uzivajte!

Prilozi

• Akos Eng1 3.10.70.rar
    302.3 KB · Pregleda: 26
Tastatura = arkada tj za malu decu
FF Volan = simulacija tj za prave vozace!
*** tako je!

p.s. trazi vec jednom neki volan onda cemo biti ravnopravni!

japan s1

@ demios:
evo stigao sam ti vreme u japanu s1. moje je 7.51.32 :)
saljem u attachmetu dokaz
@ Marko: preterujes, nije bas tako. vozi i ti na tastaturi, to je lakse nego da ja dajem 70e na volan. ako neces nemoj vise da nas smaras.
sta kazete za replay za harwood?

Prilozi

• moj rekord.rar
    677.2 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Ma ok!
Nego mozete me derati u engleskoj ne volim je auto skace kao konzerva tj totalno nerealno!Ali zato asfalt tj francuska , sneg finska , japan tu i tamo ma sve sem engleske!
Inace ne vozim vise rbr nakon GTL sve je bezveze!(jedino eto GTR i R-factor mogu proci mozda i lfs ali ga nevozim!)
rbr jeste najbolji rally ali je daleko od realnosti(ne bas jako daleko ali nije ni realno!!)Auto kao da ima 300kg ma cim se moze voziti na tastaturi sve je jasno!
GTL,GTR no way na tastaturi!Ne mozes krenuti uopste!

istina, auto skace u harwoodu ko blesav, ali sta je tu nerealno. pricas kao da si vozio WRC automobil...
Demios ti je srusio vreme u harwoodu, a i meni fale stotinke, pitanje je vremena. sad sam probao ali mi danas ne lezi harwood. mozda sutra :).
potpisujem da je francuska mnogo laksa za voznju na volanu. na tastaturi je *******o do koske. lepo se vidi u tvom snimku (zaboravio sam koj stejdz) gde ti je vreme 2.36.XX. kako ti auto lepo skrece kad doziras volanom, a na tastaturi cima za pomalo, pa auto dosta grublje skrece i kad se na to dodaju sumanjute brzine i one kozje stazice, mozes i sam da zamislis koliko je *******o za voznju na tastaturi u Francuskoj.
Marko, volan u ruke, covek ti je skinuo vreme u Harwood Forestu, i ostavi se praznih prica...:D

Evo jos jedan rekord. Idemo redom.

Enjoy! ,)

s2 3:51, s3 3:34

Edit: U medju vremenu je pao na brzaka josh jedan na uks3. Nije neshto, iz 7-og puta, al' ajd' da bidne zanimljivije.

Prilozi

• UkS2.rar
    367.8 KB · Pregleda: 20
  • uks3.rar
    407.1 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno