Šta je novo?

MyIE2 @ ZoNi.Web!

Ma da smo ranije imali mogucnosti za vise programa da koristimo srpsku varijantu (pod uslovom da je dobra) verovatno se ne bi nikad ni navikli na engleski, ali ce dobro doci za mladje narastaje i one koji tek ulaze u kompjuterske vode... Ostali ce se ipak malo teze odluciti da menjaju navike :(

hajde, ljudi, pomozite mi malo... ako vec imate MyIE2 ubacite srpski na par sati i recite da li primecujete neku bitnu gresku/nelogicnost/ bilo sta...

hvala unapred...

inace, prevod na sajtu je 1.0 beta - cekam jos malo da vidim da li su ostale neke gluposti, pa da ga zvanicno ubacimo u download deo sajta myie2.com :)

Evo probah prevod- mislim da je ok, osim sto bih mozda par stvari izmenio u nazivima (mada je sve to vrlo diskutabilno i pitanje slobodne procene), tako da su sve moje primedbe jezicke prirode.
Ako je vec prevod na srpski, mozda bi bilo zgodno da se u sto vecoj meri izbegnu strani nazivi gde je to moguce. Npr. verovatno bih upotrebio Pretrazivac umesto Brauzer (Vidi>Opcije>Podrazumevani brauzer)

(Vidi>) Goto verovatno treba da stoji odvojeno (Go to), a mozda bi mu trebalo i dati srpski naziv

!! Tamo gde stoji "Velicina teksta",je ono polje koje se (u engleskom) zove Encoding. Iznad je Fonts, a na njegovom mestu treba da stoji velicina teksta. !!

Ako je vec dat naziv "tulbarovi", onda je malo nejasan naziv komande "Zakljucaj alatne linije". Logicnije mi zvuci npr. "zakljucaj tulbarove", ili da se tulbarovi sasvim krste kao "alatne linije"

Nije mi bas sasvim jasno zasto ne vidim korektno Č i Ć u menijima (winXP, instalirane podrske za cyr i lat, default lang. english [mozda radi korektno ukoliko je default srpski]).

Bez obzira na ove sitnice, Zoni, svaka cast za ovaj prevod. Myie mi se cini kao mozda najkorisnije parce softvera za koriscenje interneta (od strane "obicnih" korisnika), i mislim da je sjajno sto ce on sa tvojim prevodom biti priblizen i ljudima koji se ovde (i sire) ne snalaze sa stranim jezicima.

&pozdrav!

DS9, hvala na ovim primedbama - ovo za Goto sam nekako preskocio (bice Idi), a ovo za Velicinu teksta je obicna greska (ostalo verovatno iz prethodne verzije...)... sad sam video da je tu ostalo i Fonts...

e, sad... tulbarovi ili linije? ili polja? (to je ok za Adresno polje) ili?

za CH i CC mi takodje nije bas jasno sta je problem... ja ih vidim ok... pogledaj attachment - mislim da je to bitno!

sto se tice Brauzer vs. Pretrazivac - pa, ne znam, za obicne korisnike Pretrazivac je verovatno Google ili Yahoo... licno, ovde mislim da nije lose da u srpski ubacimo poneku rec koja ce obogatiti jezik (nije neophodno sve nazivati vec postojecim recima!)

ok... veceras ce verovatno na mom sajtu biti i Srpski 1.00 beta2 ;)

Inace, ZoNi dobre si screenshot-ove dao. Kada se tako namesti (dakle da je default jezik srpski) onda se svi karakteri korektno vide.

Cisto da se pomene da je ovo probano na winXP, a na drugim windowsima bi verovatno trebalo podesiti analogne opcije.

I jos novija verzija MyIE2 0.7.1355 :)

Changes in Current Version:
Could not open .htm files under some special version of Windows
Zoom page feature, could be used with Ctrl+'+', Ctrl+'-' and Ctrl+'*' shortcut

ZoNi je napisao(la):
... pogledaj attachment
Nije vezano za myIE, ali koja je ovo tema upotrebljena ? Po ovom jednom screenshot-u mi se cini da bi mi se bas dopala...jel za Style ili za WB ? :?:

(btw, sklonio sam duplirani attach i tvoj post vezan za to...)

Jedna molba za ZoNi-a u vezi Google Power Search plugin-a: Da li bi mogao da ubacis pretrazivanje slika?

Kada ukljucim podrsku za IE plug in-ove.. narocito za google, MyIE postane jako nestabilan... ionako nije bas najstabilniji!

@ alexandar: pa, postoji vec... otvoris plugin, u dnu kliknes dugme Images, i to je to...

@ marti: da! MyIE2 je jako nestabilan sa IE plugin podrskom pod Win9x (ovo se posebno odnosi na Google toolbar!!!)!!! Zato na zvanicnom sajtu stoji da se to nikako ne preporuccuje!!! Inace, na XPu i 2000 je veoma stabilan!

upozorenje ti pise i u opcijama (vidi attachment)

ZoNi je napisao(la):
@ alexandar: pa, postoji vec... otvoris plugin, u dnu kliknes dugme Images, i to je to...

Boze kako sam corav :eye: , inace plugin je odlican.
Ja nemam problema sa IE Pluginovima pod XP-om.

Alexandar je napisao(la):
.1. Boze kako sam corav :eye: ,
2. inace plugin je odlican.
3. Ja nemam problema sa IE Pluginovima pod XP-om.
1. he, he... mozda sam trebao da stavim malo veci font? :beat:

2. drago mi je da ti se svidja! (inace, mnogima se najvise svidja onaj sat iz Calendar 2.1 plugina...)

3. ne bi ni trebalo da ih bude!

Nekoliko pitanja za korisnike

Cemu sluzi opcija default path (za snimanje slike) kada se meni uvek otvori my pictures?

Stavio sam da mi je MyIE pri snimanju sa AutoSave snima stranice u .mht ali ih on i dalje snima u html+dir. Zasto???

Ah, da... Da li je neko uspeo da importuje Operine bookmarke u IE Favorites? :)

Dobar je ovaj novi MyIE2 0.8.130 cheers

Ispravili su onaj BLANK bug, a i nekako mi je malo lepsi, a? ;)

@zoni

evo jos jedan transfer sa IE na MyIE2...

Izvini, mozda laicko pitanje, ali vidim da hoces da pomognes...

da li novu verziju mogu da preteram preko postojece, ili prethodnu moram da deinstaliram?

Pozdrav

deki30

Da li ima opciju kao ie6 da se na slici pojave ikonice radi lakseg snimanja na hdd?

Kliknes i odvuces do "Simple Collector" (jednostavni kolektor, u donjem desnom uglu).

ZoNi je napisao(la):
NOVO: MyIE2 0.8.130... plus par finih pluginova!

sve na http://myie2.zoniweb.cjb.net
NOVO: MyIE2 0.8.220
http://downloads.planetmirror.com/pub/majorgeeks/browsers/m2combo.zip
mada pretpostavljam da ti to vec znas :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno