Šta je novo?

MyIE2 @ ZoNi.Web!

ZoNi, koristim ćirilični WinXP, da li mogu meniji u MyIE2 da budu na ćirilici... (pitah već u nekom drugom threadu...)

Mislim, koristim 0.7.1240 i većina stavki unutar menija je na ćirilici, ali sami meniji gore nisu, iako naravno u IE, zahvaljujući našem LIP jesu.

Pozdrav

paaa.... to sam već uradio i imam sledeću situaciju (vidi sliku)
sa posebnim osvrtom na "kuke i kvake" pod History - favorites su npr. u Sidebaru ok - ćirilični...

Pozdrav

OK za History,
ali da li moze nesto da se ucini za nazive menija?

Nije neki problem, ali je eto, nedoslednost

Pozdrav

Ma ja i ovako kad to skinem i instaliram odmah rascerupam i pobacam sve sto mi ne treba, pa to lepo zamotam opet u celofan :)

Zoni da li ti je poznato zasto 0.8.220 nece da mi zapamti Proxy listu, tj tu je dok ne zatvorim MyIE ali posle nestaje? :?: :?: :confused: :confused:

Zoni, a da li ti je poznato zasto mi s vremena na vreme izmesa raspored linkova (po njegovoj volji). Uzasno me nervira!

Imam veliki problem sa najnovijim myie2!!Otkada sam ga instalirao najnoviju verziju preko stare nece nijedan sajt da mi ucita!Probao sam da deinstaliram i opet instalirap i opet nece.Inace preko internet exploera potpuno normalno otvara stranice.

Fico, takav problem je bio prijavljen... prvo sto mi pada na pamet je da firewall ne da novom MyIE2 da izadje... ako nije to, onda probaj ovo: skini sa mog sajta "NO Setup" verziju, raspakuj u neki novi folder, pa probaj onda... to bi trebalo da resi problem...

@ apolon: linkove gde? U dropdown listi ili u sidebaru? ja to nikada nisam primetio... (koji OS, IE, MyIE2?)

Skinuo sam sa tvog sajta no setup i preko njega je isto!Ne koristim firewall.znas li jos nesto da isprobam?

ZoNi je napisao(la):
@ apolon: linkove gde? U dropdown listi ili u sidebaru? ja to nikada nisam primetio... (koji OS, IE, MyIE2?)

Toolsbar-Links, MyIE2 0.8.220 sa tvog sajta, WinXP SP1....jednostavno promesa ih po volji!

Zna li neko zashto (od skoro) imam problem da mi TaskManager prijavljuje 30-55% zauzeca procesora kada MyIE2 ima otvorenih 7-8 prozora koji su pritom "uchitani", a pritom sam offline... Skrolovanje, oznachavanje texta, sve ide sporije i sa lagom...

A ONO NAJBITNIJE: kada imam jednu internet stranicu otvorenu, bilo u IE ili u MyIE2, CPU Usage je 0-3% (shto je ok), ALI DOK MRDAM MISHEM PO EKRANU (IE ILI MyIE2) ZAUZECE JE 100% i SVE JE ZNATNO SPORIJE!!!

poz

Koliko shvatam, taj MyIE2 je zasnovan na MSIE rendering engine-u.

Činjenica 1: IE rendering engine datira iz 1997-e godine i već godinama vuče za sobom neprijatne bagove u interpretaciji CSS 1 i 2, da ne pominjemo nedostatak podrške za DOM level 1 i 2, kao i neke druge propuste, recimo nedostatak podrške za transparentne PNG-ove.

Činjenica 2: IE rendering engine je spor. Ovo se posebno vidi pri učitavanju sajtova čiji je layout urađen pomoću tabela. Prazan ekran minut i po, pa onda prikaže sve odjednom.

Činjenica 3: IE rendering engine je toliko nazadan da je i sam Microsoft odustao od njega. IE za Mac se ne razvija više, a najavljeno je da je IE6 SP1 poslednja standalone instalacija koja će se pojaviti pre Windowsa Longhorn, za koju se očekuje kompletan rewrite.

Činjenica 4: Trenutno na tržištu postoje bar tri bolja i modernija web endžina: Mozilla-n Gecko, Operin engine v7, i KHTML, koji koristi Apple Safari.

Činjenica 5: Barem Mozilla i Opera nude jednake, ako ne i više mogućnosti od MyIE2. Opera se plaća, hajde nju da preskočimo, ali tu su sjajni browseri Mozilla Seamonkey i Mozilla Firebird. Ovo su browseri najnovije generacije, sa podrškom za najnovije web tehnologije. Cutting-edge stuff.

Dakle, posle izlaganja ovih par činjenica: ako već ne želite da koristite IE, zašto baš MyIE2 a ne Mozilla Seamonkey ili Firebird?

P.S. Da bi se izbegao nepotreban flame war, molio bih samo argumentovane odgovore korisnika koji su zaista koristili neki od ova dva browsera.

necu odgovarati na post random-a, jer sve sto je rekao smatram potpuno nebitnim ili netacnim (moje misljenje!) [inace, koristim i Firebird, tj. Phoenix, vec dugo vremena, bas kao i Operu - za SeaMonkey prvi put cujem!]

uglavnom: sa mog sajta mozete skinuti novu verziju MyIE2 - 0.8.350, kao i srpski prevod za istu! Naravno, tu su i neki novi pluginovi i skinovi!

Ok, ja sam samo u prolazu, video topic pa reko da pitam. Kapiram da vi znate bolje. A za ovo što je netačno -- nisam razumeo tačno šta je netačno -- Ali.. biće da me je neko slagao.

P.S. Mozilla SeaMonkey je skup aplikacija Mozilla Browser + Mail + Composer + ChatZilla. Mozilla SeaMonkey je ono što se u žargonu obično naziva prosto "Mozilla". Trenutna stabilna verzija je 1.4 (www.mozilla.org)

Ok, evo odgovoora:

cinjenica 1: tacno, ali IEov engin je vec tada bio znantno napredniji, tako da su ga ostali tek poslednjim verzijama sustigli... inace, i Opera i Mozilla imaju probleme sa CSSom...

cinjenica 2: sporiji je kad se ucitavaju kompleksne tabele, ali je zato brzi kad na strani ima mnogo slika...

cinjenica 3: hmmm... zamena teza... MacIE se ne rzvija zato sto Apple radi istu glupost koju je ranije radio M$ - ugradjuje svoj browser (Safari) direktno u OS (cujem li ja to: Monopol!)... inace, verovatno su se Apple i M$ dogovorili da od sada browser potpuno integrisu u OS, pa se zato M$ povlaci sa Maca, ali istovremeno pravi novi, potpuno integrisani IE7 (koji ja jedva cekam!)

cinjenica 4: moguce, ali smatram to potpuno nebitnim (Mozilla je spora do besvesti, nova Opera je smor...)

cinjenica 5: ne nude! MyIE2 koristi IE engine, koji omogucava da 99% sajtova vidis onako kako su zamisljeni, a ne sa polomljenim tabelama ili menijima (kao u Operi, npr)...

dakle, ja ZELIM da koristim IE sa dodatnim opcijama iz Opere/Mozille - a MyIE2 nudi upravo to!

eto, toliko... :)

ZoNi je napisao(la):
cinjenica 1: tacno, ali IEov engin je vec tada bio znantno napredniji, tako da su ga ostali tek poslednjim verzijama sustigli...

Ovo je klasičan mit, idealno za neki FAQ. Misliš da su MSFT tada imali engine koji je bio 6 godina ispred svog vremena? Odgovor: nisu, obzirom da su neke tehnologije (CSS2, DOM, XHTML), definisane tek u međuvremenu.

ZoNi je napisao(la):
inace, i Opera i Mozilla imaju probleme sa CSSom...

Ovo me zaista zanima da potkrepiš nekim primerom, pošto, koliko sam ja dosad video, i Mozilla, i Opera v7 totalno poštuju W3C po tom pitanju.

ali istovremeno pravi novi, potpuno integrisani IE7 (koji ja jedva cekam!)

A šta misliš, zašto prave novi browser od nule, umesto da ispravljaju nebrojene bagove u starom? Ako je engine bio toliko ispred svog vremena. Odgovor: ipak nije bio.

cinjenica 4: moguce, ali smatram to potpuno nebitnim (Mozilla je spora do besvesti, nova Opera je smor...)

Što se tiče sporosti, pričamo o enginu.. Firebird nije spor. A to da je Opera "smor".. Ok.. Ne razumem šta to znači.

cinjenica 5: ne nude! MyIE2 koristi IE engine, koji omogucava da 99% sajtova vidis onako kako su zamisljeni, a ne sa polomljenim tabelama ili menijima (kao u Operi, npr)...

E vidiš TO je zamena teza. Zapravo sindrom kokoške i jajeta. IE renderuje 99% sajtova onako kako je dizajner zamislio (ponekad i "umislio") jer svi dizajneri rade sajtove tako da se prvenstveno dobro vide u IE. A dizajneri to rade zato što 90% ljudi koristi IE. A 90% ljudi koristi IE zato što se 99% sajtova dobro vidi iz njega. I tako dalje, you get the picture.

U ovom procesu stagniraju web tehnologije. Sad je 2003-a godina, a i dalje se masovno koriste table-based layouti za sajtove (iako je korišćenje tabela za definiciju elemenata na stranici u početku smatrano za "budženje"). Evo recimo i ovaj phpBB koristi tabele, a ne CSS za layout, koji je čistiji (lakši za pisanje, održavanje), fleksibiliniji, i mnogo manji.

Razlog u tome što se CSS ne koristi je baš u tome što je potrebno mnogo "budžiti" kod da bi ga IE na kraju sažvakao kako treba (kao što već rekoh Gecko i Opera v7 žvaću sve što je po W3C specifikaciji).

I tako, ovo je opširna tema. Ne znam da li ste već raspravljali o tome na benchmark forumu u nekoj drugoj temi? Znam da je skoro bilo dosta buke na elitesecurity-ju oko iste priče (ovde i ovde), pa predlažem da baciš pogled na tu priču ako te ne mrzi (a rekao bih po tvom advocacy-ju MyIE2 da te zanimaju browseri i web tehnologije), ima jako dobrih argumenata. Neki siže svih rasprava je bio u tome da su se poklonici Explorera na kraju oslonili na argument "jeste Mozilla bolja, ali IE svi koriste, tako da mi je zgodnije".

random je napisao(la):
...

E vidiš TO je zamena teza. Zapravo sindrom kokoške i jajeta. IE renderuje 99% sajtova onako kako je dizajner zamislio (ponekad i "umislio") jer svi dizajneri rade sajtove tako da se prvenstveno dobro vide u IE. A dizajneri to rade zato što 90% ljudi koristi IE. A 90% ljudi koristi IE zato što se 99% sajtova dobro vidi iz njega. I tako dalje, you get the picture.

Nisam bash upucen u ovu problematiku i ne mogu nishta argumentovano da dodam, ali OVO je 100% tachno...

ma, ova tema je potpuno nepotrebna - niti cu ja ubediti tebe, niti ces ti ubediti mene...

ja imam na mom PCu instalirane IE6 SP1, MyIE2 (poslednju zvanicnu verziju i najsveziju alfa verziju, za alfa-testiranje), Operu 6, Operu 7, Mozillu 1.3, Phoenix 0.5, Firebird 0.6, desetak shell-ova za IE, plus par malo poznatih browsera... posle relativno dugog (ali ipak povremenog) koriscenja svih njih, zakljucio sam da mi najvise odgovara MyIE2 (kao i vecini obicnih surfera!)

da napomenem: ranije sam koristi Netscape (cuveni 3.01 Gold nikada necu prezaliti), jer sam mislio da je bio najbolji... sada mislim da je to IE u saradnji sa nekim add-onom (MyIE2 mi deluje najmocnije), a sutra... videcemo!

Sto se tice novog Internet Explorera 7, ako je verovati glasinama iz M$-a, on nece biti dostupan za download kao poseban prozivod, vec iskljucivo u okviru operativnog sistema/service packa. Takodje IE vise nece u sebi inkorporirati Outlook Express. Outlook Express-u je proglasen za napusteni proizvod od strane M$-a i njegovo mesto zauzece ubuduce MSN/Hotmail. Ko hoce Outlook kao mail klijent morace da kupi full verziju Outlook-a. Inace M$ ce narednih godina pruzati podrsku za OE ma sta to znacilo.

Ocigledno M$ preko IE-a ne zeli da korisnicima pruzi funkcionalni browser vec ga koristi za svoje ciljeve koji nemaju veze sa korisnoscu kupaca OS-a. Da je to tacno svedoci i cinjenica da, otkako je pobedio Netscape, nije ni prstom mrdnuo oko IE-a, a znamo da su pre izlazile nove verzije svakih 6 meseci. IE je nudi jako malo konfora prilikom surfovanja netom, pa se zato i nude polufabrikati tipa MyIE2 kao zakrpe za katastrofalni korisnicki interfejs Internet Explorera.

Sto se tice Netscape-a, vidim da je izasla alpha verzija 1.5 Mozille (poslednji NS 7.1 je baziran na Mozilla-i 1.4) tako da ima nade za taj browser, makar i pod Mozilla projektom. Tu je i Firebird koji radi sjajno, ali mu fale sve opcije koje ima Mozilla, ali zato ima neke koje nema Mozilla. Dok dodje do verzije 1.0 Final bice to odlican browser za razliku od IE-a koji je totalno zastareo po svim pitanjima.

delimir je napisao(la):
1. Sto se tice novog Internet Explorera 7, ako je verovati glasinama iz M$-a, on nece biti dostupan za download kao poseban prozivod,

2. Takodje IE vise nece u sebi inkorporirati Outlook Express.

3. Inace M$ ce narednih godina pruzati podrsku za OE ma sta to znacilo.

4. Dok dodje do verzije 1.0 Final bice to odlican browser za razliku od IE-a koji je totalno zastareo po svim pitanjima.
1. mislim da je to vec zvanicno saopsteno...

2. odlicno! zasto bi browser u sebi imao takve gluposti kao sto su e-mail i download program? ovako, svako moze da izabere sta mu odgovara!

3. verovatno da ce tehnicka podrska odgovarati na pitanja i da ce izdavati sigurnosne update-ove

4. he, he... pa, dok Firebird dodje do 1.0, mozda ce IE vec biti na 7.5 (npr)... Firebird znatno kasni u odnosu na pocetni roadmap (cak je neko vreme na Mozilla forumima kruzila glasina da ce biti prekinut razvoj!)

u svakom slucaju: sto vise browsera, to bolje!

delimir je napisao(la):
Takodje IE vise nece u sebi inkorporirati Outlook Express. Outlook Express-u je proglasen za napusteni proizvod od strane M$-a i njegovo mesto zauzece ubuduce MSN/Hotmail. Ko hoce Outlook kao mail klijent morace da kupi full verziju Outlook-a.

Ta izjava je povučena. Nešto su se oni zbunili.

http://www.internet-magazine.com/news/view.asp?id=3636

http://news.zdnet.co.uk/software/applications/0,39020384,39115720,00.htm

2. odlicno! zasto bi browser u sebi imao takve gluposti kao sto su e-mail i download program? ovako, svako moze da izabere sta mu odgovara!

Outlook Express nije deo Internet Explorera. U pitanju je poseban program (msimn.exe).

4. he, he... pa, dok Firebird dodje do 1.0, mozda ce IE vec biti na 7.5 (npr)...

Pa da, ali kakve veze ima Firebird kad je Mozilla Seamonkey već na verziji 1.4 i radi jako stabilno. Doduše traži minimum Pentium II za udoban rad, ali to većina ljudi ima.

Vrh Dno