Šta je novo?

MyIE2 @ ZoNi.Web!

Na tim screenshotovima se lepo i vide razlike između ova dva engine-a.

Kakve veze ima da li je jedan malo brzi od drugog i obrnuto...u situaciji kada je cable net u tek u zachetku... Ajde prvo da vecina nas dobije kabl vezu pa cemo onda da razglabamo ove finese.... dok se kacim na 4-5KB meni je sve sr...

Pa baš na sporim linkovima (modem) dolazi do izražaja ta razlika u renderovanju tabela. Probaj da surfuješ forumom iz IE-a i iz Mozille preko spore veze. Videćeš jasnu razliku. U Mozilli, dok se cela tabela učitava, ja već čitam sadržaj u gornjim redovima. Sa IE-om moraš da čekaš dok se sve ne učita.

random je napisao(la):
Sa IE-om moraš da čekaš dok se sve ne učita.

Da, u Operi "vidish" kako se uchitava, dok kod IE-a chekash dok se skoro sve ne uchita... IMHO to nema nikakve veze jer se u oba sluchaja uchitava iritirajuce sporo i to nervira.

ZoNi je napisao(la):
...

ha, ha... naravno, zato sto je pronadjeno onih 0.5% sajtova koji se bolje prikazuju u Mozilli :beat:

Ok, hajde onda da vidimo obrnut slučaj -- daj neki sajt koji se bolje prikazuje u IE nego u Mozillii. A da je pritom validan HTML po bilo kojoj specifikaciji (ovo je posebno bitno da bi poređenje bilo pošteno).

Zoni, jel ces nesto slicno da pravis i za prave browsere kao sto je Opera?
Npr. MyOpera :mrgreen:

Matthias je napisao(la):
Zoni, jel ces nesto slicno da pravis i za prave browsere kao sto je Opera?
Npr. MyOpera :mrgreen:
NE pravim JA MyIE2... ali, ne verujem da ce se praviti "MyOpera", jer je cilj prvenstveno pokrivanje potreba korisnika free softvera...

inace, Opera vec ima mnoge stvari koje su u MyIE2...

Vec 10-ak dana intezivno koristim Mozilla FireBird 0.6.1+..... i moram konstatovati da sam prijatno iznenadjen.... za one koji vole neshto experimentalno....nema "pikantnih" opcija kao shto ih imaju ostali, ali je evidentno da imate "sirovu mashinu" ispod haube.....browser nije ni u beta fazi razvoja ALI se sa njim moze sasvim lepo obavljati posao na net-u.... mislim da ce kod mene biti "vozen" do daljnjeg....
Par mana su shto se ne mogu snimati stranice u jednom fajlu i shto nema valjan History( ovo je manje bitno)....

8)

ZoNi je napisao(la):
...

NE pravim JA MyIE2... ali, ne verujem da ce se praviti "MyOpera", jer je cilj prvenstveno pokrivanje potreba korisnika free softvera...

inace, Opera vec ima mnoge stvari koje su u MyIE2...

Ok, ma znam da ne pravis ti MyIE.
A Opera kao nije free? Jest da ima onaj banner gore (koga se lako resevamo), ali je free.
Posto vec i ima mnogo stvari kao MyIE pravo je vreme da ljudi predju na njega. :)
Da mu jos stave i opciju da snimi stranicu u jednom fajlu bilo bi lepo.

Matthias je napisao(la):
A Opera kao nije free?
pa, NIJE free - placas je ili novcem ili time sto ce ti Opera s vremena na vreme "krasti" deo propusnog opsega (koji si opet platio novcem!)... [naravno, postoji i "onaj" nacin, ali to opet pokazuje da Opera nije free...]

uz to, Operin engin je cak i losiji nego Mozillin... uglavnom, na internom MyIE2 forumu, bilo je reci o tome, i svi ucesnici su bili protiv toga... za koriscenje Mozillinog engina bilo *nas* je par, ali ipak ne verujem da ce biti nesto od toga!

Matthias je napisao(la):
Posto vec i ima mnogo stvari kao MyIE pravo je vreme da ljudi predju na njega.
Da mu jos stave i opciju da snimi stranicu u jednom fajlu bilo bi lepo.
mislis: da ljudi predju na MyIE2? (njega?) Uzgred, naravno da MyIE2 moze da snimi stranicu u jednom fajlu (mht) - kao sto i IE moze!

ZoNi je napisao(la):
za one koje interesuje: nekoliko novih i korisnih(?) pluginova se nalazi na http://myie2.zoniweb.cjb.net ... takodje, najnovija verzija programa, prevoda na srpski, nekoliko novih skinova (izdvojio bih Noia 3.0) itd...

pozdrav
Ne znam zasto, ali popup-ovi sa tog tvog cjb-a redovno :butt: IE ctp; !!

ZoNi je napisao(la):
ne razumem... sta si 'teo da kazes? da cjb popupovi sye8u IE?
ma, verovatno cu uskoro da uzmem svoj domen... nego, ja cekam da nas NIC i Vlada dozvole i fizickim licima domene... nesto mi se cini da to nece uskoro :(
Upravo to :rolleyes: .
Sto se NIC-a tice tu se izgleda jos dugo nece menjati politika, pa potrazi nekog "privrednika" da ti pomogne O:) .

Crni je napisao(la):
...

1. Upravo to :rolleyes: .

2. Sto se NIC-a tice tu se izgleda jos dugo nece menjati politika, pa potrazi nekog "privrednika" da ti pomogne O:) .
1. hm... nisam primetio... osim onih novih dosadnih pop-upova, koje default postavke pop-up filtera u MyIE2 ne mogu da ubiju...

2. ma, nije to problem... nego, ja 'teo posteno, da to bude stvarno moj domen...

ZoNi je napisao(la):
...

1. hm... nisam primetio... osim onih novih dosadnih pop-upova, koje default postavke pop-up filtera u MyIE2 ne mogu da ubiju...

2. ma, nije to problem... nego, ja 'teo posteno, da to bude stvarno moj domen...
1. To za pop-up filter stoji, ali nisam uvek u prilici da koristim pop-up filter :(
2. Ako cekas da postenje dodje u Srbiju nacekaces se, nego registruj ti to da ne gubis vreme ;)

Nije bas problem, ali me nervira sto koji god skin da stavim scroll bar-ovi su tamno sive boje, osim ako na samom sajtu preko css-a nije drugacije namesteno.
Kako moze ovo da se sredi, tj. promeni da budu recimo iste boje kao pozadina na koriscenom skinu?

MyIE2 0.9x

ako nekog interesuje, evo malog screenshota iz MyIE2 0.9x

najprimetnije je da je dodat SearchBar, ali i puno sitnica koje ce jos vise olaksati rad!

trenutno se testiraju neke dodatne opcije SearchBar-a...

ps. Crni, sad sam tek skontao da su kod mene scrolbarovi u MyIE2 isti kao u npr. Windows Exploreru!

Re: MyIE2 0.9x

ZoNi je napisao(la):
ps. Crni, sad sam tek skontao da su kod mene scrolbarovi u MyIE2 isti kao u npr. Windows Exploreru!
Ma i ja sam zaboravio da napomenem da se ono sivilo desava u ME :) dok je u XP-u prihvatljivije jer je u skladu sa Explorerom, pa ne smeta bas toliko osim ako ne koristis neku simpaticnu temu :)

BTW slican slucaj je bio i sa nekim skinovima, pa nije hteo da oboji kompletan ToolBar i/ili StatusBar, pa sam to rucno sredio, ali ScrollBar-ove nikako da doteram u red :(

Zoni, hoce li biti nekog skina "based on" FausX Last Cobalt skinu!? To je po meno ubedljivo najlepsi icon/skin suite, pa reko da li imas neke ambicije u tom pravcu ;)

Zoni, ja koristim 2129 ???!!!

Jok brate. Ja sam pre mesec dana skinuo 2129 sa oficijelnog sajta i to neku combo verziju tesku 3.5mb... A vidim sada je 2126. poslednja :eek: :eek:

Nema veze, poslusacu te i skinucu verziju sa tvog sajta.

Uzdravlje... O:)

Nazad
Vrh Dno