Šta je novo?

MX revolution, da ili ne???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Vidim da se kod nas na par mesta prodaje mis Logitech MX Revolution, a cena mu je zaista "revolucionarna" koja se krece od 95-110 eura. Da li se isplati dati tolike pare za mis, ako se ima u vidu da trenutno imam MX1000 koji je par meseci star, da komp najvise koristim za igrice, i da sam ljubimac logitech miseva ? Ujedno, ako prodam moj MX1000, da li je vredno dodati 40-45 eura za MX revolution. Molim Vas savete!

Kupio sam ovaj mis pre nedelju dana i mis je extra a narocito u Visti. Naime instalirao sam Vistu 64-bitnu i savrseno radi u njoj i cini mi se bolje radi u Visti nego XP-u samo sto sam morao skinuti nove drajvere. I u igricama nema nikakvih problema. Ko moze i hoce da izdvoji za misa 90-95 eura neka uzme ovaj i nece pogresiti...

Ko nije radio na MX700/MX1000, naravno da ce da svrsi kada proba MXR - pitanje je bilo: DA LI VREDI ZAMENITI MX1000 SA MXR??? Ja i dalje tvrdim: NE, cak i da kostaju isto, a ne jos i da se doda 40€ ... fiju fiiii :bottle:

Ko nije radio na MX700/MX1000, naravno da ce da svrsi kada proba MXR - pitanje je bilo: DA LI VREDI ZAMENITI MX1000 SA MXR??? Ja i dalje tvrdim: NE, cak i da kostaju isto, a ne jos i da se doda 40€ ... fiju fiiii :bottle:

Ja sam hteo da uzmem mx1000 i u zadnjem trenutku se predomislio i uzeo ovaj mis i sigurno nisam pogresio posto sam kod druga rdio na mx1000 i po meni ima razlike i to u korist revolution-a... a kako mislis da treba dodati 40 eura? Najjeftinije sto moze da se nadje mx1000 je oko 5300 a ja sam moj revolution platio 7250, dakle 25 eura vise...

Poslednja izmena:
ma vrh je,moze da prica ko shta hoce,mozda je precenjen i o tome moze da se diskutuje,ali performanse su vrhunske,...
razer ima precizniju optiku a i laser za neshto manje para..
ali dizajn je druga pricha

People best buy trenutno je MS Industrial MM-706LC.Laserski a josh bezichni i dpi mu je 1600 tako da leti kao lood po ekranu,morao sam da mu smanjim brzinu jer mi je previze osetljiv,a cena mu je 1500 dinara!!!!!!IMA I DEVET TASTERA!

sa kolikom garancijom?

A Logitech koshta 5x vishe a plastika je sasvim malo bolje uradjena kod Logitechovih modela ali to je nijansa.A shto se samog kvalitet misha tiche (radio sam i sa Logitechom a sada sa MS-om) mogu reci da je moje mishljenje da se je MS malo bolje pokazao bar kod mene a i mislim 1500din za wirles smeshno pa ko hoce neka proba u svakom sluchaju ga mozete kasnije promeniti.Moja topla preporuka!
P.S.-ko ima MS Industrial molim ga da iznese svoje mishljenje

Poslednja izmena:
Da se razumemo,ne tvrdim da je MS Industrial bolji od Logitecha ali mislim da je best buy trenutno MS poshto dobijate stvarno dobar mish za 1500 i to bezichni a ako vam se ne svidja MS onda razmotrite A4 Tech koji koshta nekih 20-tak evra (zicani,laserski) i koji je takodje u rangu preformanisi kao i Logitech.Znaci ko ne bi da pukne 50 i mnogo vishe eura za misha onda neka pogleda MS Industrial MM-706LC,koji se pokazao super bar kod mene i ortaka koji su ga kupili pre mene,voleo bih da ako neko ima ovg misha iznese svoje utiske u vezi sa istim!

Ja hoću ovih dana da kupim MX Rev. MX 310 me je služio 3 godine, ali počinje već da štuca. Nadam se da ću biti zadovoljan. Takođe, javljam kako Rev radi na Macu.

Ako neko prodaje svoj Rev ili zna gde može da se kupi povoljnije nego u proseku, može mi se javiti na mail ili PP :)

Evo i moja 2¢ o MX-u.

Ergonomija: Manji je od MX1000, pa koje je 1000arka velika, lepo će mu ležati Rev.
Težina: Očekivao sam da će biti teži. Imam utisak da mi je MX310 teži, ali evo, sad uzimam u ruku i MX500 i Rev je teži.

Točkić: Dva moda..klik-klik i nečujni scroll (Logitechov patent...) Prvi mi je prebučan i nekako nesiguran, verovatno bi podešavanje dužine scrolla rešilo stvar, ali sam ga isključio i kao default stavio ovaj drugi, precission scroll, a on je baš osetljiv, pa se desi da ga slučajno jedva dodirnem, a on odskroluje. Mislio sam da se i bočni točkić može okretati normalno, za 360º, ali ne, on je kao klackalica, malo levo, pa se vrati na centar, a isto tako i na desno. Kao korisniku Opere (ponekad i FF-a), itekako mi nedostaje middle click, ali onaj generički. Dodelio sam tu funkciju i search dugmetu i bočnom točkiću, ali to ipak nije to, jer često ne uhvatim miša celoom šakom, pa mi ili bočni točkić ili search dugme nisu blizu (zato sam oba mapirao).

Precission Scroll: Dignuta dževa nepotrebno oko ove funkcije. Kako neko negde reče, pre je postojao srednji klik, pa se dobije transparentni 4-way navigaor, a miš se samo vuče u željenom pravcu skrola. Sa ovim novim načinom skrolovanja se dobija na brzini i jednostavnosti, ali se gubi preglednost, a ona je ključna pri skrolovanju. U suprotnom se jedostavno pritisne PgUp/Down i eto na na početku ili kraju (kada se kombinuje sa Ctrl).

Zaključak: Ja se nisam pokajao što sam dao toliko para (doduše, kupio sam ga ovde na Benchu preko oglasa), ali mislim da dobar deo ljudi neće naći dovoljno razloga da opravda ovu "investiciju". Na duge staze, mislim da ga samo dizajn i kvalitet mehaničkog scrolla čine mojim favoritom. Precission scroll je vrlo precizan i vrlo zahvalan kad je prst na točkiću.

LLC za Mac dobro radi. Čitao sam da je nekim ljudima pravio neke bagove, nadam se da neću biti te sreće :)

Ima, ima, ali mu je "mana" što je potreban znatno veći pritisak neko na klasičnom mišu, da bi kliknuo, a uz to, isključio sam mu običan skrol (suviše bučan za moj ukus, kad da je na mišu od 2€) i za default postavio Precission scroll, ali je ovaj drugi mnogo osetljiviji, pa mi se srednji klik često završi skolom i klikom na nešto deseto :)
Al dobro :)

Ima, ima, ali mu je "mana" što je potreban znatno veći pritisak neko na klasičnom mišu, da bi kliknuo, a uz to, isključio sam mu običan skrol (suviše bučan za moj ukus, kad da je na mišu od 2€) i za default postavio Precission scroll, ali je ovaj drugi mnogo osetljiviji, pa mi se srednji klik često završi skolom i klikom na nešto deseto :)
Al dobro :)

Veruj mi da ćeš se navići na to da moraš da malo jače pritisneš za middle click. Da vidiš mene kako kao sivonja stiskam na poslu miša od 3€ :smoke:

jel neko ima g7 ili jos bolje jer neko koristio g7 i mx revo pa ga ih upored. malo me brine taj tocak sa strane kod revo da mi se ne desi da ga stalno njakam palcem pa kontam uzeti g7.

jel neko ima g7 ili jos bolje jer neko koristio g7 i mx revo pa ga ih upored. malo me brine taj tocak sa strane kod revo da mi se ne desi da ga stalno njakam palcem pa kontam uzeti g7.

ja sam kupio g7 i samo malo ga probao.

Mis je odlican, mada sam ga imao 2 dana. Jedino sto mi se nije svidelo je baterija, ima ih 2, jedna u misu, a druga na punjacu pa se rotiraju. Ali nekako mi je to bilo smorno.

Vratio sam ga prodavcu jer se ispostavilo da je mis bio koriscen, a onda sam na poklon dobio mx 3100 komplet sa MX 1000.

MX 1000 mi je ok, ali zamerka mu je njegova tezina (i posle godinu dana ne mogu da se naviknem) i kratko trajanje baterije.

ja sam kupio g7 i samo malo ga probao.

Mis je odlican, mada sam ga imao 2 dana. Jedino sto mi se nije svidelo je baterija, ima ih 2, jedna u misu, a druga na punjacu pa se rotiraju. Ali nekako mi je to bilo smorno.

Vratio sam ga prodavcu jer se ispostavilo da je mis bio koriscen, a onda sam na poklon dobio mx 3100 komplet sa MX 1000.

MX 1000 mi je ok, ali zamerka mu je njegova tezina (i posle godinu dana ne mogu da se naviknem) i kratko trajanje baterije.

a koliko je proslo izmedju menjanja baterija za g7?

jel se secas bar dal si u ta dva dana morao da menjas?

Nazad
Vrh Dno