Evo i moja 2¢ o MX-u.
Ergonomija: Manji je od MX1000, pa koje je 1000arka velika, lepo će mu ležati Rev.
Težina: Očekivao sam da će biti teži. Imam utisak da mi je MX310 teži, ali evo, sad uzimam u ruku i MX500 i Rev je teži.
Točkić: Dva moda..klik-klik i nečujni scroll (Logitechov patent...) Prvi mi je prebučan i nekako nesiguran, verovatno bi podešavanje dužine scrolla rešilo stvar, ali sam ga isključio i kao default stavio ovaj drugi, precission scroll, a on je baš osetljiv, pa se desi da ga slučajno jedva dodirnem, a on odskroluje. Mislio sam da se i bočni točkić može okretati normalno, za 360º, ali ne, on je kao klackalica, malo levo, pa se vrati na centar, a isto tako i na desno. Kao korisniku Opere (ponekad i FF-a), itekako mi nedostaje middle click, ali onaj generički. Dodelio sam tu funkciju i search dugmetu i bočnom točkiću, ali to ipak nije to, jer često ne uhvatim miša celoom šakom, pa mi ili bočni točkić ili search dugme nisu blizu (zato sam oba mapirao).
Precission Scroll: Dignuta dževa nepotrebno oko ove funkcije. Kako neko negde reče, pre je postojao srednji klik, pa se dobije transparentni 4-way navigaor, a miš se samo vuče u željenom pravcu skrola. Sa ovim novim načinom skrolovanja se dobija na brzini i jednostavnosti, ali se gubi preglednost, a ona je ključna pri skrolovanju. U suprotnom se jedostavno pritisne PgUp/Down i eto na na početku ili kraju (kada se kombinuje sa Ctrl).
Zaključak: Ja se nisam pokajao što sam dao toliko para (doduše, kupio sam ga ovde na Benchu preko oglasa), ali mislim da dobar deo ljudi neće naći dovoljno razloga da opravda ovu "investiciju". Na duge staze, mislim da ga samo dizajn i kvalitet mehaničkog scrolla čine mojim favoritom. Precission scroll je vrlo precizan i vrlo zahvalan kad je prst na točkiću.
LLC za Mac dobro radi. Čitao sam da je nekim ljudima pravio neke bagove, nadam se da neću biti te sreće