Šta je novo?

MX revolution, da ili ne???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Vidim da se kod nas na par mesta prodaje mis Logitech MX Revolution, a cena mu je zaista "revolucionarna" koja se krece od 95-110 eura. Da li se isplati dati tolike pare za mis, ako se ima u vidu da trenutno imam MX1000 koji je par meseci star, da komp najvise koristim za igrice, i da sam ljubimac logitech miseva ? Ujedno, ako prodam moj MX1000, da li je vredno dodati 40-45 eura za MX revolution. Molim Vas savete!

hteo sam da se otvorim za g15 i g5, ali mi je devojka kupila za rodjendan MX 3100 komplet, tako dok ne crkne nema menjanja :D

Cisto da pomenem da postoji i jeftinija alternativa na temu MX1000 a to je RX1000.Kupio sam ga za 20 evra,isto ima 1000dpi rezoluciju,isto koristi Set Point 3.30,zicni mis.Precizan do besvesti,posle optickog geniusa,promena ogromna.Kvalitet plastike i izrada su poprilicno dobri.Odlican za igre.Jeste da su glomazni driveri ali svidja mi se sto moze da se podesi da brzinu misa uvek odredjuju setpoint driveri tj.uvek ista.Da li je uopste moguce dodeliti neko dugme sa misa igrama?Isprobavao sam,ali nista.

Selektujes dugme u odeljku 2.
U odlejku 3.Select Task uzmes Other pa onda sledi Select Function i kad ti se otvori prozor iz padajuceg menija odaberes Generic Button.
Taj Taster postaje vidljiv u opcijama zabavnog softwarea pa ga mozes koristiti :wave:

Na MX1000 su ne mogu koristiti tasteri za brzo skrolovnje tzv. Cruise UP & DOWN

:smash:

Evo resih da se i ja malo ukljucim u diskusiju o ovom misu.
Uzeo sam ga u petak, a danas je utorak dakle koristim ga 4 dana i prvi utisci su sledeci:
1. Softver je dno i tu nemislim na sam interfejs vec na inplementaciju u win, znaci reset setovanja, nevidi ga win, stucanja neka i takve gluposti. Evo koristim i mx310 i njega setpoint 3.3 vidi normalno a mx revolution moram da deinstaliram pa add new hard..... i tako dalje i tek tad ga ugleda. Sve u svemu muka ziva :mad: :wall:
2. Sto se tice ergonomije ona je srednja - kada covek da toliko kesa za misa on ga gleda drugacijim ocima i ocekuje da sve bude perfektno- Mis izgleda fensi i tu nema spora, takodje je odradjen sasvim solidno, ali meni lezi u ruci srednje, palac je mnogo uvucen unutra pa mi se grci onaj misic izmedju palca i ostatka sake pored toga malo mi je visok ja licno volim da mi je ruka malo rasirenija na stolu ali to je sve ok i moze da prodje. Znaci srednje :trust:
3. Sto se tice funkcionalnosti tu je bez premca. Onaj revolucionarni skrol je LUUDILLOOO :wave: i mislim da ce posle ovog misa biti inplementiran na svaki sledeci. Stvarno je udobno njegovo koriscenje al to ipak mora da se proba da bi se dozivelo :) Sto se tice ostalih tastera oni su ok i kada se i ako se covek malo skoncentrise na njihovo koriscenje stvarno mnogo mogu da olaksaju rad svake vrste. Pored ovoga mogu da kazem da je donji skrol ok al jos uvek nemogu da se naviknem na njega u potpunosti, taj deo moram jos da proucavam :test:
4. Pored svega ovoga mogu da dodam jos jednu stvar, a to je da meni licno tezina misa predstavlja prilican problem jer jednostavno nisam navikao da radim sa tako teskim misevima, a dali ce se to promeniti - videcemo. :eyebrows:
5. Sto se tice igrica tu nisam previse inpresioniran al jos uvek nisam u stanovio koji je razlog.
Ja licno igram CS na mrezi (bgwireless) i nesto nisam prezadovoljan, verovatno jos nisam nasao prava setovanja za njega. Predpostavljam da se single player igrice s njim igraju bez problema. Mozda je razlog mog nezadovoljstva i njegova tezina (kad ga zaletim nemogu da ga zaustavim na vreme jer u Kanteru igram sa jako malim sensitivitijem)
6. Bateriju sam napunio jednom i jos uvek mi drzi

Sve u svemu podeljeni su mi utisci al mislim da me MIS POLAKO OSVAJA i ako ga budem koristio jos jedno nedelju dana mislim da necu moci da se odvojim od njega tako lako posle. toga. Nadam se da ovi koji imaju misa imaju slicna vidjenja kao i ja, a da ovi koji ga nemaju mogu neku korist da izvuku iz ovog mog posta. :wave:

I ja mislim da je tezina veliki problem, toliki da se postavlja pitanje vredi li praviti toliki kompromis radi "bezicnosti". Sa jedne strane kao dobijas slobodu kretanja misa, a sa druge toliko je tezak da zbog toga nemozes da ga mrdnes :) plus to je taj mx 1000 jos tezi od revolutionara koliko sam ja skapirao. Ja se jos uvek dvoumim izmedju zadrzavanja i prodaje misa mozda cak kupim onog vx - a i jos jedan za igranje il tako nesto. Prosto se silno dvoumim al velim daj da probam jos neko vreme mozda se naviknem.

Poslednja izmena:
Nekako sam skinuo najnoviji SetPoint i... sranjce ne radi!!Odnosno radi,mis takodje radi,ali kad otvorim settings uopste ne vidi misa i nista ne mogu da podesavam,kamo srece da mi samo umesto slike misa stoji bela pozadina,bez toga bih i mogao,ali zbog ovoga... vracam se na v3.01 a mozda i prodam misa,ne vredi trositi zivce vise kad ne umeju da naprave softver!!
Pozdrav ,)

Evo mene posle 10 tak dana koriscenja misa i stvari po meni stoje ovako:
1.nasao sam neku "klizavu" podlogu tako da sam problem tezine u velikoj meri sanirao.;)
2.baterija sa intenzitetom koriscenja ~5 h dnevno =7 dana. ,)
3.sto se igrica tice tu sam i dalje neodredjen al mislim da je tu softver u pitanju :trust:
4.sto se tice softvera to je stvarno bedak i stvarno neznam sta im je :mad: da bi moj komp video mx revolution ja moram na my comp pa/ properties/ hardver/device manager/ human interface devices/ usb human interface devices -uninstall pa (sa drugim misem mx 310 :bottle:) control panel add hardware i tek onda ga ugleda.
eeeeee a kad ga ugleda - misss je mnooogo dobar
a) skroll ludilooo
b) dugmici programabilni i vrlo korisni
c) donji skrol skroz koristan
d)..........

Mogu samo da zakljucim da ako vas boli k za kes il ste nenormalni ko nas nekolicina ovde onda ok u suprotnom mislim da jos nije vreme za ovakovog misa mozda neka od sledecih revizija i onda ok.
I kao sto rekoh u nekom od ranijih postova ja se primam na misa lagano i mislim da je poceo da mi se svidja vrlo - ako se covek skoncentrise malo moze mnogo da mu olaksa svaku vrstu posla.
aj zzzzzzzz

evo ovako :
nikada mi se nisu resetovala podesavanja na setpointu a evo ima vec dosta kako ga koristim.

medjutim ono sto se jeste desavalo je ista stvar kao kod no_fear
jednostavno posle svakog reset-a obrisem usb human interface device (i onda samo iscupam pa vratim ili refresh u device manageru, nema potrebe za control panel > add new hardware)

nedugo posle kupovine misha sam iz drugih razloga uradio re-install win-a i setpoint je radio savrseno. uvek pamti sva podesavanja i mish naravno uvek radi posle resa ili bilo cega.

ne kazem da treba sada svi re install win-a al eto cisto da znate :)

takodje koristim Vistu (ultimate, retail) i u njoj setpoint radi odlicno (stara verzija je malo bagovala, ali nova za vistu (3.30) radi savrseno)

eto toliko. btw, software zaista nije najsrecniji, al meni makar pamti podesavanja i uvek radi...

Nekako sam skinuo najnoviji SetPoint i... sranjce ne radi!!Odnosno radi,mis takodje radi,ali kad otvorim settings uopste ne vidi misa i nista ne mogu da podesavam,kamo srece da mi samo umesto slike misa stoji bela pozadina,bez toga bih i mogao,ali zbog ovoga... vracam se na v3.01 a mozda i prodam misa,ne vredi trositi zivce vise kad ne umeju da naprave softver!!
Pozdrav ,)
joj, cuti, znam
ja jos puk'o 50MB na prepaidu kod SBBa(uplati se paket po MBjtima pa se trosi) i kad se skinulo i instaliralo ja se setih da sam ranije skinuo instalaciju (u proseku dnevno ode 10-20MB...izgubio sam 3 dana zbog update-a)
prvo, sto skida instalaciju umesto dopune...ma,Firefox ovo radi mnogo bolje od verzije 1.5
drugo, sto svaka nova verzija donosi neke gluposti, promenjene ili ugasene mogucnosti; npr back i foward na misu i tastaturi su mi u jednog programu omogucavali da setam po prozorima, od poslednje verzije to nije moguce pa se smaram sa ctrl+tab
ma, ima da iskopam negde najstariju verziju koju i da ugasim update :D
steta sto za Vistu nema novije od 3.3 :(

odlican hardware zasu software

Kod mene SetPoint verzija 3.01 dobijena uz mišonju radi perfektno (za sada, kuc-kuc)...

E narode, jedno pitanje: jel' lampica/senzor na mišu treba da svetli ili ne?! Kod mene ne svetli...

I dešava mi se da mi miš "trokira", kao kada vučete optičkog miša po šarenoj podlozi, i malo zastane pa krene ponovo...?

Baterija je puna, menjao sam podlogu, ugao pomeranja, međutim - trokira?! Ne često, ne uvek, ali trokira... Da nije zbog onog USB risivera, uboden je skroz u dnu kućišta, faktički između miša i risivera imam: kućište (sa svim komponentama), ADSL modem, telefon, monitor, zvučnike...? Da nije zbog toga problem?! Ne mogu sada da pomeram kućište da probam, ali ako mi kažete da je do toga, onda hoću :)

Što se tiče prvog, jeste mi lakše :) Što se tiče drugog, videću da uzmem USB produžni pa da nekako montiram onaj risiver visoko pored miša...

uzmi obavezno produzni USB ,to te sigurno,ali 100% zeza,imao sam isti problem i nosio na reklamaciju,da bi mi oni rekli kako je sve u redu i ja onda lepo kupio produzni i sad shljaka bash lepo...
Inace 'bem ti bluetooth prijemnik koji ne moze da "uvati" na metar,ali shta da se radi...

Totalno sam razocaran MX Revolution, cak mi je i MX700 bolji a da ne pominjem MX1000...

???MX700???
Mogao bi makar da objasnis zasto. Ipak trebaju ljudi da imaju na umu zasto je los ili dobar kada odlucuju sta da kupe. Malo je reci odlican ili ne valja.
NI JEDAN prijatelj koji je probao misa nije rekao nesto lose o njemu. Ja sam pobrojao mane koje sam primetio i opet mogu da ga preporucim drugima. Cak se svidja i prijatelju koji je gamer, kaze da je precizan.

Ma ljudi, ovaj Revolution je e.x.t.r.a.! Toliko sam se navikao na točkić, kad ga zavrtim ode u nedogled! Onda dođem na posao pa pokušam to isto sa onim "konfekcijskim-igraonica-approved" mišonjom i izerviram se... :)

@Shiki, hvala na pomoći, evo sad ću da probam pa javljam! Svrni do foruma, nema te...?

???MX700???
Mogao bi makar da objasnis zasto. Ipak trebaju ljudi da imaju na umu zasto je los ili dobar kada odlucuju sta da kupe. Malo je reci odlican ili ne valja.
NI JEDAN prijatelj koji je probao misa nije rekao nesto lose o njemu. Ja sam pobrojao mane koje sam primetio i opet mogu da ga preporucim drugima. Cak se svidja i prijatelju koji je gamer, kaze da je precizan.

Generalno je UTISAK i OSECAJ u radu sa MX700 je bolji, a ne da je 'precizniji', 'laserskiji'...
Npr. meni mnogo bolje lezi u ruci! Na MXR, ja palcem onaj tockic sa strane mogu da dohvatim tek kada iskrivim celu ruku ili je gurnem prema napred, a takav polozaj ruke mi smeta za srednji tockic! - zakljucak - neupotrebljiv tockic!
Dalje, nepostojanje srednjeg tastera je za sada i dalje stvar navike, ali mi nedostaje! Videcemo kada se pojavi neka igrica :)
Sve u svemu, kada sam davno kupovao MX700 platio sam ga 75€ i nikada nisam zazalio ni fening, a MXR sam platio 95 i vec zalim sto sam dao 'tolike' pare za nesto sto (PO MOM LICNOM OSECAJU) ne da nije bolje od starog, nego je losije...
Iskreno, planirao sam MX1000 kojeg vise nema u ponudi u firmi gde sam 'morao' da uzmem celu konfiguraciju, i da sam na startu znao ovo sto znam danas - nikada ga ne bih kupio; ili bih zadrzao svoj stari MX700 ili bih na drugom mestu kupio MX1000...

Poslednja izmena:
Ako Deka za nesto sto je kupio i dao tolike pare kaze da ne vredi onda je stvarno tako, sobzirom da je obicno pokusavao da uveri ljude kako je ono sto je kupio najbolje, najisplativije, ... :) I ja sam ga probao i stvarno me nije odusevio. Ne sumnjam da je ekstra kvalitetan, precizan i tako to, ali jednostavno nesto tu ne stima. Kad sam pre skoro 2 godine poceo da koristim mx1000, sve je bilo ok vec na samom startu. Bio mi je malo tezi, ali vec posle nekoliko dana nisam vise imao ni taj problem. Ma sve je stvar navike, mada za onako oblikovanog misa veliku ulogu ima i velicina sake. Ne nerviraj se Deko, nego uzmi da se navikavas polako, i sve ce biti u redu. I sve se plasim da si ga platio 95e:smoke:

Na MXR, ja palcem onaj tockic sa strane mogu da dohvatim tek kada iskrivim celu ruku ili je gurnem prema napred, a takav polozaj ruke mi smeta za srednji tockic! - zakljucak - neupotrebljiv tockic!
Dalje, nepostojanje srednjeg tastera je za sada i dalje stvar navike, ali mi nedostaje! Videcemo kada se pojavi neka igrica :)

Pod jedan, nije zaključak da je točkić neupotrebljiv, nego je zaključak da imaš male prste :) Ja sa mojim palcem sasvim normalno koristim točkić... I ne bih ga sada menjao... :D

Pod dva, u ovom threadu imaš uputstvo kako da namestiš srednji klik, što u programima, što u igrama, pa prelistaj malo :wave:

Uzeo sam misha pre 7dana,i generalno mogu reci da nije losh,ali da nema tu nista toliko novo da bi se opravdala tolika cena...Tockic stvarno jeste xtra,ali da li davati 100eu za misha zbog tockica,koji se zaboravi posle 10dana....Sveukupno dobar mish,ko kaze da je losh laze,al realno precenjen...

Poslednja izmena:
Revolution treba porediti direktno sa MX1000!

Ko je koristio i jedan i drugi pa da kaze. Ja recimo nemam zelju ni da probam Revolution, jer sam prezadovoljan hiljadarkom. Ali mislim sve je to subjektivno, a i Logitech mora da izmisli neku dzidza bizu za novi model. Isto tako oni moraju da izbace novi model :)

P.S.
Revolution mi se extra svidja na oko. Extremno mi se ne svidja sto nema bazu kao MX1000, nego bodes neki BT, pa te konekcija moze zezati.

A cena mu je extra, kao i za svakog drugog MX-a iz najvise klase kad se pojavi :wave:

nekako mi vise u ruci lezi mx1000, od revolutiona sam ocekivao vise dok sam ga gledao ovak preko neta, medjutim, uzivo, utisak je slabiji. Ovde u Banja Luci je bio 85 eura prije 15ak dana kad sa mu gledao cijenu.

Ako mi Deka dozvoli:) koristicu malo duze mx revolution, pa cu onda moci da iznesem realno poredjenje u odnosu na mx1000. BigJoe je u pravu. Realan sud o revolutunu moze donositi neko ko vec koristi mx1000, ili eventualno Deka, koji je oko 3 godine koristion mx700. A ne dodje neko ko je koristio geniusa od 5e, i onda predje na revolutions i pocne da flejmuje po forumu kako je to ubedljivo, bez svake sumnje najbolji mis na svetu. Na osnovu takvih postova neko moze da se odluci za neki proizvod, i onda ukapira da je za duplo manje love mogo da dobije nesto sto mnogo vise odgovara njegovim potrebama i navikama.

Nazalost, nisam koristio mx700, ali koristio sam mx900 i mogu da kazem da je razlika velika. Ortak ima G5 i imao sam priliku dosta da radim sa njim i mogu da kazem da je preciznost ova dava misa ista.
Posle dosta vremena koriscenja MX Revolution-a mogu da primetim da mi bas smeta kad predjem na drugi mis. Kada se naviknes na njega, najbolji je 100%.

Nazad
Vrh Dno