Šta je novo?

MX revolution, da ili ne???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Vidim da se kod nas na par mesta prodaje mis Logitech MX Revolution, a cena mu je zaista "revolucionarna" koja se krece od 95-110 eura. Da li se isplati dati tolike pare za mis, ako se ima u vidu da trenutno imam MX1000 koji je par meseci star, da komp najvise koristim za igrice, i da sam ljubimac logitech miseva ? Ujedno, ako prodam moj MX1000, da li je vredno dodati 40-45 eura za MX revolution. Molim Vas savete!

Sam si sebi odgovorio kada si rekao da je stara tema. Probali smo sa starijim drajverima :) To jest, sa najnovijim u tom trenutku, a šta Logitech planira da izbaci kroz 2 meseca ne možemo znati pa da smo dete Baba Vange i Kleopatre iz vremena dok je bila muškarac.

primetices ako pogledas da su ti noviji drajveri u kojima mozes da stavis middle button na tockic (a mozda ima i u starim, nisam pogledao) iz 10. meseca 2006. godine

dakle postojali su i u vreme aktivnosti teme

pogledajte u logitechovom softwareu i nacicete podesavanje koje dozvoljava da iskljucite toggle slobodnog okretanja, samim tim middle button moze biti assign-ovan na tockic

a gde imaju ti najnoviji drajveri?

how about logitech-ov sajt ?

drajveri i nisu tako novi, al su noviji od onih na cd-u koji se nalazi u pakovanju uz misha

Poslednja izmena od urednika:
evo ljudi, instanlirao sam stare drajvere samo da bi proverio, i da, i u starim drajverima mozete dodeliti middle click na tockic !

dakle stvarno... takve dezinformacije u zvanicnom testu...

btw, meni i dalje nije jasno o kakvim elektro motorima prica autor testa, jer su tu samo prekidaci koji switch-uju izmedju click-to-click i slobodnoh okretanja, a dok je slobodan okrece se usred inercije, naravno

EDIT
za one koji jos nisu provalili : u podesavanjima tockica ISKLJUCITE "Allow manual shifting" tada cete u podesavanjima za tastere moci da izaberete middle click za kada se stisne tockic (u listi je, pod other)

Poslednja izmena:
Mis nije nista posebno, dobar je, ali nije nista posebno... Pogotovo nije gejmerski mis! Ako si hteo da se igras bolje da si uzeo G5!!!

sto se tice trajanja baterije, mogu samo da vam kazem (kao heavy user) da mi traje minimum 5 dana. Pretpostavljam da onom kome traje manje od 5 nesto nije u redu sa istom :) Kombinacija i dodeljivanje dodatnih funkcija svim tasterima je moguca uz dodatak uberOptions. Poz!

probaj da instaliras uberoptions kao dodatak na logitechov setpoint ... najlakse ti je da za mouse3 koristis search dugmence odma iznad tockica :)

kako bre ne mozes nikako da promenis

ukoliuko zelis da ti middle button bude search taster (iznad tockica) :

samo treba da izaberes search taster iz liste u prvom tabu, i kao funkciju dodelis Other pa iz liste izaberes Middle Button

ukoliko zelis da ti tockic radi kao middle button :

odes u tab za podesavanje skrolova (4. tab), iskljucis opciju Allow Manual Shifting between modes. i zatim u prvom tabu izaberes tockic i dodelis mu funkciju other, pa iz liste izaberes Middle Button

** ukoliko si instanlirao uberoptions nece ti biti u listi middle button vec Mouse:3. Middle Button

DA,bar za ovo malo vremena koliko sam ga procackao,stvarno odlican mis i mogu reci da je najbolji do sada a probao sam ih dosta,samo jos da se naviknem na tezinu i bog da me vidi!!
Jedino me nervira sto kad njega podesim kako treba (u SetPoint-u) onda mi touchpad jaaaako sporo pomera pointer,a ako podesim touchpad kako treba onda mi jaaaako brzo pomera mis i malo je zaj... naci kompromis izmedju ta dva (jer ne koristim mis 100% vremena,kad sam u krevetu i surfam lakse mi je da koristim samo tastaturu i touchpad)!?
Pozdrav ,)

E ovako,sem ovog sto me nervira oko razlicite brzine pointera,nervira me i sto se posle svakog restarta resetuju i odredjena podesavanja!!
Na primer podesim pointer da mu Windows poveca preciznost sto dovede do povecanja brzine pa je onda moguce koristiti ga normalno jer vise nije prespor,ali posle restarta se to opet vrati na staro i treba mi cetiri-pet prelaska preko touchpada da bih presao preko celog 17" ekrana!!
Zatim kada koristim search taster OBAVEZNO mi otvori po dva taba,nikad jedan i to me nervira a i ta dva koja otvori uopste nisu podesena kako treba jer sam Google search podesio da bude na Srpskom i da trazi rezultate samo na Srpskom i Engleskom a ovde je sve na defaultu,tj jezik je Engleski a trazi rezultate na svim jezicima pa dobijam milione rezultata od kojih su ogroman deo beskorisni!!
A kad u SetPoint-u podesim da bude ukljucen Smart Move (nekad mi zgodno dodje ta opcija) ono se opet posle restarta vrati na staro,a za sve to je ocigledno kriv SetPoint jer se ne vraca sve na default samo od sebe,a sumnjam da je neki konflikt u pitanju sa XP Home,pa ima li neko resenje,posto sam sa misem dobio v3.1 a mislim da noviji nema!?
Pozdrav ,)

Hvala,skinuci pa ce da vidimo kakvo je stanje sada!!Cudo da ga nema na Logitech sajtu,za ovih par nedelja kako imam misa sam par puta bio na njihovom sajtu i pisalo je da je zadnji 3.1!?
Pozdrav ,)

Aj videcemo da li je ovaj manje bagovit od prethodnog,nekako mi samo taj softver kvari uzivanje sa ovim misem,a kad das tolike pare za misa i pokajes se nema nista gore!
Pozdrav ,)

Gospode, kakvo je dno ovaj SetPoint. Kad vidim ovakve softvere dobar mi je i Microsoft.

da ne stavljam ovu poslednju verziju SetPoint-a?
sta li su sada upropastili?

Tek sam sad video ovu temu. Stvarno sam se nasmejao na test misa, kao nema srednji klik, ima motor, ima jos dosta toga, ali ovo je vrhunski. Ne mogu da verujem da niko nije spomenuo to sto mu se baterija ne menja. To mi je toliki *****izam da je to strasno, zamisli da stavis bateriju a da ne mozes da menjas, ovi su gori od apple-a. Mis je PERFEKTAN ako izuzmemo bateriju i software.

Mislim da su mogli mnogo bolje da ga odrade,a narocito me nervira sto skroz i konstantno resetuje podesavanja u Windows-u,jer kad god podesim da poveca preciznost kursora da bih uopste mogao nekako da koristim touchpad,on posle restarta ponisti ta podesavanja i opet moram da podesavam,iako trenutno ne koristim misa on opet zeza Windows podesavanja,steta sto nema neku 3rd party alternativu!!Ili mozda ima?
Pozdrav ,)

Meni u zadnjem setpointu nestoji slika od mx1000 već samo belo!!

i meni isto, a ja se totalno istripovao, rekoh mozda sam nesto sj*bao prilikom reg. cleaning-a...

meni se desavalo da se set point zaglupi, pa nikako ne mogu da namestim misa da radi kako treba + 1 nedeljno restart podesavanja.

od kako sam presao na 3.30 verziju nije mi se ni jednom restartovao.

ja koristim onu verziju sa CD-a tacnije 3.01 i nika mi se nishtanije resetovalo,a formatirao sam komp jedno 6 puta u medjuvremenu i svaki put najnoramalnije instalirao i sve radi:)

To sa belim periferijama u novim SetPointima je stvarno bio problem. A nije moglo ni da se konfigurisu specijalni tasteri itdd. Na srecu je resenje jednostavno - web update. Samo proverite za Logitech web update, on odradi svoje i voala, sve je normalno i radi.

Cisto da pomenem da postoji i jeftinija alternativa na temu MX1000 a to je RX1000.Kupio sam ga za 20 evra,isto ima 1000dpi rezoluciju,isto koristi Set Point 3.30,zicni mis.Precizan do besvesti,posle optickog geniusa,promena ogromna.Kvalitet plastike i izrada su poprilicno dobri.Odlican za igre.Jeste da su glomazni driveri ali svidja mi se sto moze da se podesi da brzinu misa uvek odredjuju setpoint driveri tj.uvek ista.Da li je uopste moguce dodeliti neko dugme sa misa igrama?Isprobavao sam,ali nista.

Rx1000 sam kupio devojci i ona je extra zadovoljna. kvalitetan misonja, samo mi smeta nedostatak standardnih back/forward dugmica.

Jesi li razmisljao mozda o G5 mishu?? Posedujem ga i mogu ti reci da je odlican. Ergonomija, preciznos i sve ostalo je odradjeno bez greske. I moze da se koristi na bilo kojoj podlozi. Ja ga vec duze vreme koristim na povrsini radnog stola i sve radi savrseno.
Za gameing ti nece trebati nista bolje!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno