Šta je novo?

Must have app's (MacOS X)

ako nije bilo:

PLEX

jedina zamerka: ili nisam jos provalio, ili nema shuffle svih pesama u kolekciji.

Ako vas nervira što µTorrent za Mac OS X nema neke od najboljih stvari koje ima Windows verzija, samo treba da skinete najsvežiju beta verziju sa sajta (trenutno 1.5.2). Najvažnije je da ima dijalog za gde da se skida torrent po otvaranju fajla sa sve advanced dugmetom (nedostatak toga me je najviše nervirao). Ali ima i svih podešavanja kojih ima na Windows-u, a nije ih bilo ranije. A i nešto što Transmission ima, a to je brzina na ikonici u Dock-u.

Samo ima jedan bug. Brzinu download-a i upload-a pokazuje neprecizno, pa je onda zakucana na jednu vrednost po 5 i više sekundi dok se ne promeni an neku drugu, a onda je zakucana na tu i tako sve. Čini se kao da brzinomer hvata samo već promene u brzini. Biće da je to u pitanju.

Pardon, greška u kucanju. Hteo sam da napišem da hvata samo veće promene. P ispada ovako.

Kod:

Evo jedne fine stvarčice...

DisplayConfigX

Generalno ono za šta je meni trebao je da bolje podesim osvežavanje i clock za svoj monitor. Računam da za bolje monitore koji idu preko DVI kabla ovo nije potrebno, ali za ove malo jeftinije i naročito analogne modele itekako jeste.

Dakle ono što me je nerviralo konkretno kod mog monitora (koji je analogni) je bilo to što sam imao horizontalne linije koje su se nekada brže a nekada sporije kretale odozdo naniže, plus što pojedine rezolucije OS X nikako nije mogao propisno da centrira.

U windowsu se ovakve stvarčice lako rešavaju iz samog drajvera, ali u OS X-u toga nema. E tu uskače ovaj program koji vam praktično omogućuje da sve to lepo i fino namestite... Aleluja! :d

Pozdrav,

Zanima me kako podesiti Encoding za titlove u Movist-u? Probao sam sa svim encoding-ima iz liste, ali ni jedan ne prikazuje sva nasa slova (u nekim slucajevima "proguta" par slova).

Hvala.

izasao hyperdock 1.1 koji radi na lion-u (poslednja vezija trenutno 1.1.3)

izaslo to odavno :)

ali ima problem sa "app exposeom". Prikazuje minimizovane prozore(i otvorene naravno), a trebalo bi recent files...a pre toga se resetuje dock....cudno ponasanje ;o

Mislim da sam i njega probao :(

Veci problem je, sad videh - da je zadnja verzija izasla 2010-e :( Steta, nije los programcic.

Mislim da je pravi encoding za latinicu u titilovima Windows 1250. A ako baš ništa neće probaj UTF-8 ili UTF-16, ko zna, možda taj što je pravio titl nije radio na Windows-u.

A probaj sa Perian-om, to ti je nadogradnja za QuickTime (kodeci) i ima automatsko učitavanje titilova, ako se fajl sa titlom nalazi u istom folderu sa filmom i isto se zove i automatski detektuje enkoding, što sam u praksi zaključio da dobro radi. A program sa najviše opcija za bilo šta ti je VLC player, on ima sigurno svaki mogući enkoding.

Poslednja izmena:
Probacu i taj. Definitivno VLC najbolje radi sa titlovima.

Izgleda da radi sad. Cudi me sto Arial Black ne radi... Fin je Movist, nadam se da ce nastaviti sa razvojem.

Nisam skoro probao VLC, ali od svih playera koje iole nešto znače pod OSX-om, kada je reč o titlovima moja top lista bi bila sledeća:

1. Movist
2. Chroma
3. MplayerX

pa...probaj app expose, normalno u Lionu bi trebao da ti pokaze recent otvarane fajlove dole i prozor u sredini(ako je otvoren ili nije minimizovan)

a ponasanje sa hyperdockom je: isto kao kako je radio snow leopard app expose, prikazuje u sredini prozor i dole prikazuje minimizovane prozore ako ih ima, ali pre nego sto to pokaze PRVI put, resetuje mi se dock ;p (kasnije se ne desava reset) ali i dalje se ponasa kao stari app expose

ne znam da li sam ja nesto u opcijama ukljucio pa mi to pravi.....nem pojma..

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=136146

Movino a very nice and user friendly application for Mac. Using this application you can use your mobile phone camera as a webcam. The best part is, it can be connected via bluetooth and you can take it anywhere you want.
For installation files just go to this link Movino Tested on Nokia E71.

1.Download a broadcasting application for your phone. Then install it on your phone.
* For example for Nokia S60 3rd Edition, Feature Pack 1 download movino_s60_v3.sisx
2.Also download the GUI application and a QuickTime component for Mac OS X movino-osx-1.01.dmg.
* To install the main application, just drag it to your application folder.
* To install the QuickTime component(MovinoQT.component), drag it into the Library/QuickTime
directory, either the system-wide directory or the user-specific directory.
* Installation is complete.
3. Now Switch on bluetooth on your Mac/Mobile.
4. Run the movino application on your Mac.
5. Run the movino on your mobile phone and click options go to connect and choose bluetooth select your Mac
and thats it you're done
Enjoy free webcam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Gde da nadjem neki program za ciscenje mac-a. Vec 2 godine koristim macbook, u zivotu nikada nista nisam cistio, samo sam trpao na hdd. Radi i dalje prefektno, al rekoh vreme je da nadjem neki softver da malo pocistim, verovatni bi imalo sta da se delete-ne :)

Thanks.

Gde da nadjem neki program za ciscenje mac-a. Vec 2 godine koristim macbook, u zivotu nikada nista nisam cistio, samo sam trpao na hdd. Radi i dalje prefektno, al rekoh vreme je da nadjem neki softver da malo pocistim, verovatni bi imalo sta da se delete-ne :)

Thanks.

CleanMyMac -> http://www.macpaw.com/

Teshko smece od programa koje je mnogima, ali bash mnogima sje*alo sistem...

Pa ne znam... Ja ga koristim povremeno i nisam primetio nikakave anomalije, niti mi je ikada sje*ao sistem. Doduše ume da zezne po neki program, tj da mu obriše cache ili neki temp koji ovaj koristi, ali to skontaš posle prvog korišćena i kažeš mu da to ne dira ubuduće.

Crapware i shitware u pravom smislu te reci. Za zaobilazenje u debelom luku.

OK, možda ja ga ne koristim pa ne znam, malo sam ga isprobao samo i video da otrpilike može da odradi isto što i Clean my Mac. Mada opet vidim da ga useri hvale preko neta, pa...

Sve u svemu ispada da nema savršenog cleanera koliko vidim...

Teshko smece od programa koje je mnogima, ali bash mnogima sje*alo sistem...

Redovno ga koristim vec godinu i po da mi brise s*anja i nista mi nikad nije s*ebao. Tamanio sam sve zivo, jezike, univerzalne appove, leftovere od prethodnih instalacija, logove i cache, i bas sam zadovoljan kako radi. Inace moj OSX je 'isilovan' do krajnjih granica, sa paketima dovucenim i kompajliranim preko macportsa, dakle jedna velika papazjanija.

Moguce da je rizicno sklanjati PPC kod iz univerzalnih appova, nemam pojma, ne znam da li imam bilo koji instaliran i dalje.

Poslednja izmena:
OK, možda ja ga ne koristim pa ne znam, malo sam ga isprobao samo i video da otrpilike može da odradi isto što i Clean my Mac. Mada opet vidim da ga useri hvale preko neta, pa...

Sve u svemu ispada da nema savršenog cleanera koliko vidim...

A koja je poenta svega toga na MacOS-u? Sta cisti? :)
Inace, mogu da ga hvale koliko hoce, softver je bloat. Upada u autorun ne moze tako lako da se izbaci, svuda ga ima, integrise se... i smara! Plus ne sluzi nicemu.

A koja je poenta svega toga na MacOS-u? Sta cisti? :)
Inace, mogu da ga hvale koliko hoce, softver je bloat. Upada u autorun ne moze tako lako da se izbaci, svuda ga ima, integrise se... i smara! Plus ne sluzi nicemu.

Koja je poenta i šta čisti...?!? Pa ako ti to ne vidiš teško da će ovde neko (pa i ja) uspeti da ti otvorim oči. Osim toga, čovek koji je postovao ispod mene ti je i rekao za šta ga sve korsiti! Eto...

Nadam se samo da nisi od onih, koji koriste default poglede i wallpapere, preview za čitanje PDF fajlova a Quicktime player za gledanje filmova, isključivo Safari i sve i samo što ide u paketu sa OSX-om. Takvima nikada ništa ne treba i ništa od ovakvih programa nema poentu niti nekog smisla...

Vrh Dno