Šta je novo?

Multimedija za auto

• Začetnik teme Začetnik teme dexx01
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam pazario za Mondea Mk4. 5 tipsku na Aliju, montirao i sve lepo radi ali ne mogu nikako da se logujem na Gmail nalog na Google play i na youtube, imam net konekciju ali kaze problem sa Google serverom. Čak ne mogu ni sa USB-a da instaliram apk file Google play, service i framework.

Prilozi

• IMG_20251217_103903.jpg
    IMG_20251217_103903.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20251216_111519_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg
    Screenshot_20251216_111519_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20251216_104206.jpg
    IMG_20251216_104206.jpg
    101.6 KB · Pregleda: 77
  • IMG_20251215_164959.jpg
    IMG_20251215_164959.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 87
Zameni Play apk modovanim

Pokusao sam preko USB-a ali nece, moraću direktno da skinem apk na memoriju multimedije pa da instaliram, da probam hoće li onda da radi.

Pa da je tako jednostavno ... 😀
Replacing the system Google Play APK involves advanced Android modding, requiring root access, custom recovery, and a signed modded APK that matches the original's signature (or you'll need to disable signature verification), which is risky and can break your device; the general process is backing up, booting into recovery, flashing the modded APK (sometimes with Xposed/Magisk modules), and wiping cache ...
Već pripremljenih modovanih apk ima, treba da se pobrineš za ostalo.
A možeš i da probaš Lucky Patcher-om. Ili onu varijantu sa instalacijom kao kod Huawei uređaja koji nemaju te servise.

Lično, bio bih presrećan da se otkačim od guglovih bulšita, koristi alternative. Bez GMail-a na HU-u možeš da živiš

Ja imam neku jeftinu kinesku multimediju i radio i andorid auto rade dobro, app store i ne koristim. Jedini problem imam sto ne radi automatski night mode na mapama, nikako to ne mogu da namestim. Probao sam razna podesavanja sa neta.

Ja sam bio prezadovoljan sa Mekede od 10", doduse uzeo sam varijantu sa dobrim hardverom. Direktno sa njihove Ali prodavnice, stiglo za manje od nedelju dana DHL-om (od kad je krenuo dhl tracking 2 dana mozda) i izbegao sam carinu srecom. Stigla da blendom za moj auto i to.

Ja sam pazario za Mondea Mk4. 5 tipsku na Aliju, montirao i sve lepo radi ali ne mogu nikako da se logujem na Gmail nalog na Google play i na youtube, imam net konekciju ali kaze problem sa Google serverom. Čak ne mogu ni sa USB-a da instaliram apk file Google play, service i framework.
Samo da javim da sam pre par dana pokusao ponovo da se logujem na Google play i uspelo je, automatski se prijavio i na youtube. Podešavanje ekvilajzera je moguće I veoma sam iznenađen kvalitetom zvuka i jačinom nakon podešavanja ekvilajzera. Za sada sve lepo rado, samo još da uspem da povežem gos antenu original od auta a ne onu sto sam dobio uz multimediu, nema bas neki dobar signal, sve ostalo je super. Ima dosta tema, prikazuje punjenje alternator a, parking senzora, zadnja kamera, brzinu kojom se vozi, prikaže čak i sliku auta i koja vrata su otvorena. Ima još dosta toga što nisam otkrio ali ima vremena.

Da li neko moze da preporuci neki pojacavac za fm antenu, posto sam ja kupio kao na slici i ne valja nista.

51Qes3g64vL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Šta će ti pojačavač?
Nhf, ali ako ti je potreban nešto tu nije u redu. Bilo instalacija (to se uvek najpre proveri), bilo sama antena (vrlo verovatno) ili na kraju i sam uređaj (moguće)

Inače pojačavač bez eksternog napajanja nema svrhu

Šta će ti pojačavač?
Nhf, ali ako ti je potreban nešto tu nije u redu. Bilo instalacija (to se uvek najpre proveri), bilo sama antena (vrlo verovatno) ili na kraju i sam uređaj (moguće)

Inače pojačavač bez eksternog napajanja nema svrhu
Multimedija ima zicu za napajanje pojačivača za antenu i uključio sam ga u opciji, ali i dalje ne dobijam dobar signal kao sa fabričkim radiom.

Neki aftermarket? Nema pomoći.
Ako si hteo dobar radio mora da se plati mnogo više od uobičajnog šta ljudi kupuju. Inače su obično đubre

Što se tiče prijema radio stanica, gledajte da multimedia ima čip 7708, a nikako 4745 ili 6856. Sa 7708 nema razlike u odnosu na originalni radio (provereno).

Da samo jedan čip cini ceo uređaj ... ajde
Ne zanosite se, ne koštaju Alpine, Blaupunkt, Pioneer, Kenwood slučajno toliko koliko koštaju. Ok, dobar deo cene plaćaš samo brend, ali hardver unutra čini osetnu razliku.
Ozbiljno kvalitetan "kinez" košta jako približno renomiranim brendovima.

Kvalitetna naponska sekcija, DAC, filteri, Op-Amps, oscilator, sami konketori, pa čak i šasija i uzemljenje.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: kVu
Ja sam samo napisao da je prijem FM stanica isti, a za ostali deo priče tipa bluetoth i pojačalo je druga priča.
Ono što nije isto kao original je pronalaženje alternativne stanice, koja kod kineza ne radi nikako i treba isključiti tu opciju.
Ja koristim digitalni optički izlaz koji ide na DSP pojačalo, tako da mi kvalitet internog pojačala nije važan.

Ok, slažem se za prijem.
Viđao sam uređaje sa stvarno dobrim prijemom, glasni koliko hoćeš (večini bitno). I radio i uopšte. Ne smatram se nekim velikim "sluhistom", ali mi je i kod njih često smetao tanak zvuk Možda kod svega par modela sam bio zadovoljan zvukom u celini, a takvvi su koštali lepu sumu.

Kod digitalnog izlaza nema nikakvog prizvuka i kada se u priču uvuče i merni mikrofon što se tiče konačnog rezultata
bolje mi radi kinez sa dig. izlazom, nego original sa analognim izlazom na isto pojačalo.

Izgleda sam našao fix, bar ovako na prvu, testiraću više posle. Naime, fora je da se ugasi audio u bluetooth opcijama na telefonu i da se potom restartuje multimedia. Iz nekog razloga ovo rješava problem mnogima. Btw, telefon je S25U ali izgleda je generalni problem, ko koristi wireless android auto (na kineske multimedie, mada me izašla malo manje nego orginalna za F10 😒). Na Renault Rafale recimo i njegovoj fabričkoj multimediji android auto radi kao sat.
Ovo nije bio fix ali definitivno jeste kad sam multimediu factory resetovao. Evo već mjesec dana bez ikakvih problema, ništa ne sjecka. S obzirom da na multimediji nemam ništa i da se koristi isključivo kao Android Auto, sve bilo gotovo za par minuta.

Jel neko video ovo uživo: Temu 7 Inch Andoid Auto bukvalno za 30-tak EUR neka bazična android auto spravica....Ako jeste, kakvi su utisci?

Takođe, imam i varijantu za moja auto : Ruancheng R2 sa odgovrajućom maskom, jel neko imao iskustva sa ovom firmom i ovim uređajem?

Da samo jedan čip cini ceo uređaj ... ajde
Ne zanosite se, ne koštaju Alpine, Blaupunkt, Pioneer, Kenwood slučajno toliko koliko koštaju. Ok, dobar deo cene plaćaš samo brend, ali hardver unutra čini osetnu razliku.
Ozbiljno kvalitetan "kinez" košta jako približno renomiranim brendovima.

Kvalitetna naponska sekcija, DAC, filteri, Op-Amps, oscilator, sami konketori, pa čak i šasija i uzemljenje.
Ok, koja od tih podrzava kontrole na volanu i displeju auta, a takodje i android auto wifi, a da je do 400 evra?

"Malo" ti je uopšteno pitanje. Želiš li i takav odgovor?

Ja koristim digitalni optički izlaz koji ide na DSP pojačalo, tako da mi kvalitet internog pojačala nije važan.

Multimedija ima digitalni optički izlaz i to ide na posebno pojačalo koje u tom slučaju ima i svoj DAC?
Nisam znao da postoji i takvo rešenje. Bar ne na tim kineskim multimedijama.
Koje pojačalo zapravo imaš?

Jel radi preko te veze i FM radio?

...ili te nešto nisam dobro razumeo?!?
🤔

Dobro si razumeo. Iz multimedije ide optikom u Audison Forza AF C4.10 bit pa na zvučnike i iz pojačala ide izlaz na još jedno pojačalo samo za subwoofer.
Radi sve, od FM radija do navigacije.

Zanimljivo da je i tako nešto počelo da postoji.

Zapravo bi trebalo da prave multimedije bez audio pojačala (jer je to zapravo i najskuplje napraviti da zaista valja), i da ima samo taj digital audio OUT.
A ti onda sebi biraj pojačalo i zvučnike.

... ... ...

Inače, što se tiče one antene što tražiš i pojačala za antenu, ako je FM prijemnik njanjav, nema tu spasa.

Ta FM-signal pojačala zapravo najčešće degradiraju kvalitet FM signala i nužno su zlo tamo gde je FM signal na granici upotrebljivog prijema.
U gradovima uglavnom nema problema sa jačinom signala. Možeš da imaš problem sa smetnjama i interferencijom (a pojačalo pojačava i te smetnje), ili imaš problem sa trash prijemnikom, što je vrlo često u loših multimedija.

Mozda je offtopic ali da li si siguran da je problem u pojacalu/multimediji?
Ja sam tako jurio na starim kolima, menjao antenu na krovu i multimediju u nadi da ce mi radio lepo raditi al mucak. Mogao sam bukvalno da slusam TDI i HitFM i to u odredjenim delovima grada gde je verovatno ultra jak signal. Na kraju je bilo da je problem negde u instalaciji od antene u krovu do same multimedije i nije mi se isplatilo da kupusam auto pa sam koristio samo android auto 😀

Nije bilo dovoljno jasno?

Да ли неко има неку препоруку за андроид ауто мултимедију за мотор? Или за комуникацију за кацигу?

Ako moze pomoc,imam multimediju i rikverc kameru,kamera mi "baca" nisko pa sam hteo da je zamenim i kupio sam ovu kameru na kojoj moze da se podesava ugao.
Kupio sam ovu poslednju 1080p.
U gepeku sam raskacio dzek sa stare kamere i prikacio novu medjutim ne daje "sliku"
Na multimediji ne mogu da pronadjem da li podrzava taj AHD sistem ali posto ne daje sliku pretpostavljam da ne podrzava.
Mislim se ako presecem zicu bi se dobio CVBS sistem da li bi onda radila kod mene?
Evo slike multimedije,nove kamere i kabla.

Prilozi

• 20260201_111404.jpg
    20260201_111404.jpg
    407.6 KB · Pregleda: 27
  • 20260201_111511.jpg
    20260201_111511.jpg
    438.5 KB · Pregleda: 27
  • 20260302_180627.jpg
    20260302_180627.jpg
    117.1 KB · Pregleda: 28
  • 20260302_180616.jpg
    20260302_180616.jpg