Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

Predjite svi na Telenor. Ja sam vec dugo vremena kod njih i do sada nisam imao ovakve probleme.
Svima sam odavno pricao da je Telekom djubre ali nece ljudi da veruju u to....
Ne pada mi na pamet da ikad predjem na Telekom.... Prevaranti jedni.

Na stranu sto je Telekom neopevano djubre u skoro svakom pogledu, ali zar glavna prednost MIX paketa nije u tome da se mogu zvati sve mreze mobilne i fixne telefonije u Srbiji u okviru "besplatnih" minuta? Ok, prenosenje jeste zaista velika stvar koja znaci, mada me zanima i ovo - kako i kada mislite da potrosite minute i sms-ove kada vam se u roku 2-3 meseca vec nakupilo par stotina?

Na kraju balade ja koristim mix zato sto ne moram da vodim koju mrezu zovem, nije mi uopste bilo primarno prenosenje, pa zato vas pitam sto samo to potencirate? A smece od Telekoma ce vrsljati jos neko vreme, ali nicija nije gorela do zore...

To se potencira iz jednog prostog razloga, reklamirali su mix paket, a onda su navodno rekli da je to promo period iako nigde u reklami to nisu naveli. Sto znaci da su varali potecijalne i trenutne korisnike, a to nikako nije bezazleno. Samo nazalost niko im nista ne moze.... Samo da mi istece ugovor....

Naravno da nije bezazleno prevarili su laganjem ljude da potpisu ugovor na 24!!! meseca. Propasce, i treba da propadnu posle ovoga, uvek sam ih branio ali sada su preterali (ovo nije 'sitno laganje' kao besplatan razgovor za novu godinu koji nije besplatan (vec je 750din sa gomilom ogranicenja).
Predvidjam im spustanje na 20% trzista u narednim godinama jer su korisnici izgubili poverenje i radije ce platiti istu uslugu Telenoru 20% vise zato sto veruju da ova firma drzi rec i ne siluje korisnike koji su potpisali ugovor.

Ljudi, oni sutra mogu da kazu da da su pretplate 10 puta vece, sta ih sprecava, opet izmisle "do sada je bio promo",
ovo su vrlo ozbiljne stvari koje ce ih jako puno kostati.

Poslednja izmena:
Nije im ovo prvi put. Ko se seca pre par godina kad su poceli pripejd tarife tipi, toki, neti bila je ista fora ali sa porukama, po kojoj ako predjete na toki tarifu poruke su od ponoci pa do jedan ili dva nocu bile 20 para ili tako nesto sitno, i posle mesec dva stiglo je obavestenje: ovo je bila promocija od sutra vise ne vazi cao. Naravno niko nije rekao da je promocija u pitanju. U svakom slucaju ako ne budem uspeo da raskinem ugovor sacekacu da istekne i NIKAD:mad: vise Telekom.

Pa oni su oduvek bili poznati po svojim niskim udarcima.

Zasto uopste pricati o promeni tarife koje su spremni da eventualno urade, kad im lakse da kradu na listingu? Konkretno ja sam imao slucaj da su mi jednom prilikom ukrali oko 2500 din i tri puta sam reklamirao i pokazivao listing na kome se jasno vidi da su ukrali i opet nista. Odjbli su me onako iskusno, sa objasnjenjem mi smo proverili a ti plati ili tuzba i iskljucenje. Advokat mi je rekao, citiram: Nemoj da si smesan, nema toga koji ce dobiti spor protiv Telekoma, dok je sve kako je u drzavi.

I kako ja sad da se zalim na promo ili ne promo period ako oni mene cepe par hiljada za racun? A iz poslovnih razloga nisam bio u mogucnosti da predjem na drugog operatera?

I jos nesto. Koliko ljudi iam koje ovo uopste ne tangira jer niti citaju net niti ih interesuju poruke koje im Telekom salje, ili koji prekorace limit i sl. Mi smo jedan jako cudan narod. Za svoju guzicu se ne borimo... :(

A evo vam deo, pocetak ugovora u komo stoji koji je tarifni paket odabran.

Kao sro se moze videti stoji PROMO MIX.

Oni su se unapred vec u ugovoru ogradili, a na stranici na sajtu ce samo da izbace recenicu u kojoj stoji da u mix paketu ima prenosa.

Na mom ugovoru ne postoji nigde reč "promo", piše samo "MIX 500".
Verovatno zbog toga što nisam uzimao telefon i što ugovor nije na 2 godine, nego mogu da ga raskinem kad god hoću...
Onaj SMS su mi poslali, kao i svima i verovatno tu baš ništa ne može da se uradi...
Biće da to "PROMO" piše samo na onim ugovorima, gde je uz broj uzet i telefon.

To sto u ugovorima pise PROMO meni znaci promocija u smislu dobijas i telefon po popularnoj ceni zato sto potpisujes ugovor na 2godine (jer si magarcina i verujes im da ce fer i nece ti sutra reci da nema prenosenja besplatnih minuta ili da je minut 10 puta skuplji ).

Inace u ugovorima PROMO ne znaci nista, mogli su da stave PRMCJ ali bez objasnjenja(*) to nema tezinu
--
(*) potpuno cemo promeniti uslove ugovora za 2 meseca jednim sms-om,
ovo je samo da vas navucemo kao stoku jer tako dozivljavamo svoje korisnike

Poslednja izmena:
Sada sam pogledao moj ugovor, potpisan pre nepune 2 godine (19. aprila mi istice) na bel150, i stoji promo bel150, tako da to promo nema nikakve veze sa prenosenjem minuta. Jako nisko, 19. aprila cu paket smanjiti na najnizi (ne napusta mi se mreza u potpunosti zbog broja koji koristim ceo zivot), a neki veliki paket cu uzeti kod drugog operatera... Inace mislim da bi zbog ovoga svi koji su ugovor potpisali u periodu kad je bilo prenosenja minuta, mogli i da ga raskinu

Poslednja izmena:
Da, to je promocija za telefonske aparate, a ne za tarifne profile.

Da li je neko stvarno proverio sa pravnicima legalnost M:ts-ovog postupka? Gde pise koji su uslovi raskida ugovora u slucaju da se ne slazem sa promenama? Meni je logicno da ako hocu samovoljno da raskinem ugovor (a telekom ga se pridrzava), da treba da im nadoknadim preostali period iz ugovora. Medjutim, nije mi logicno da ako oni nesto promene i ja se ne slazem sa promenom i zelim da raskinem ugovor zbog toga, da opet treba ja da nadoknadim za preostali period do isteka ugovora. Ako ja placam penale u obe situacije onda je ono: "ako niste saglasni sa promenom, ugovor mozete raskinuti u roku od 8 dana!".

to je nauk svima nama da ubuduce PROCITAMO sta potpisujemo...
Ko vama brani da uzmete jedan primerak ugovora i da im kazete ponecu ga sutra kada procitam sve...
Nego, na sajtu i dalje stoji to prenosenje minuta naradna tri meseca ia za mix i za bel pakete. ispada da je bel opet u povoljnijem polozaju od mixa... ?

Nije me mrzelo da zovem onaj korisnički servis

Ja: "Ništa lično, ali želim da vičem na nekog zbog *****skog ukidanja prenošenja minuta"
Retard sa nekim izmišljenim imenom: "Zašto gospodine?"
Ja: "Zato što mi ukidate uslugu koja je deo paketa, a pravdate se time da je bila samo promocija, gde mogu da vidim reč promocija uz prenošenje? Na sajtu nema, niko mi nije rekao prilikom prenošenja, dakle?"

pauza

Retard sa nekim izmišljenim imenom: "Pa, ovaj, to je promocija."
Ja: "Dobro, kako da znam da mi necete smanjiti broj minuta i poruka upola sledeći mesec i reći da je ovo bila promocija"
Retard sa nekim izmišljenim imenom: "paaaaaa, necemo..."

Ja: "Dobro, znate i vi da sam u pravu, nemojte shvatiti nista licno, samo mi recite jer vas bar zovu non stop i viču?"
Retard sa nekim izmišljenim imenom: "pa zovu... "

Mrzim ih!

Jel zna neko neki telefon ili faks van korisnichke podrshke da se i na njima malo istresam?

Ja sam se izvikao u lice nekoj uzvisenoj u expozituri u Nikole Pasica, na kraju sam se zalio i poslali su fax sa mojom zalbom, sad cekam odgovor..........

To je jedino sto mozemo da uradimo, ja sam i zvao i poslao mail na tu adresu (naravno bez odgovora), i rekao sam da cu javiti svima koji hoce da predju sa 63 da odustanu, a to sam zaista i uradio, bilo je pitanje dana kad ce jedan drug uzeti, sad nece.
Sto vise ljudi da zove i pise, mozda se i predomisle kad vide kakvu su glupost uradili.

Očigledno je na našem tržištu mobilnih usluga prošlo vreme privlačenja korisnika i straha od konkurencije. Sada se sve zna,karte su bačene i počinje vreme zgrtanja para.

Pa ne iskoristim sve minute na MIX250 a ne mogu da odem na MIX125 jer sam potpisao za BEL100 :) .
A ovo je tek nevidjena glupost kod telekoma, telefon isto kosta i uz bel 100 i uz mix 500, ne znam zasto brane ljudima da se prebace... Na telenoru mozes sa Pro 60 (540+PDV) na Prenesi 125 recimo (500+PDV).

Ja imam ugovor na bel 50 (300din) a preko automata sam se prebacio na mix 50 (250din). Tako da treba probati ako su profili priblizne vrednosti

Ja imam ugovor na BEL100 i ne mogu da se prebacim na MIX125 preko automata dok na MIX 250 mogu.

Malo off:
Imam Bel 100 i hteo bih da predjem na MIX 500,zbog vise minuta i zbog toga sto ne moram vise da mislim koji broj zovem.Cene su priblizne i to nije problem.
E sad...ono sto me muci je uspostava veze u MIX paketu koja iznosi 2,9 dinara +pdv.Da li to vazi i u okviru besplatnih minuta ili tek kada iskoristim te minute?
Kod bela toga nema ali opet ima neki odgovor na poziv koji se naplacuje 1,9 dinara + pdv pa me zanima da li i to vazi u okviru besplatnih minuta ili nakon toga?
Generalno,sta je bolje?

Taj "odgovor na poziv" je u stvari uspostava veze. I na mixu i na belu se placa tek kad probijes besplatne minute.
A sta je bolje? Pa mix naravno :)

Kad nazovem 788 za promenu paketa,automat mi trazi neku sifru wtf?

To je PUK2 kod. Nazovi korisnicki servis i trazi da ti ga daju. Trebace ti br.lk i JMBG ako se dobro secam.
Tacnije, zadnje cetiri cifre PUK1 koda ;) . Taj podatak pise na kartici koju dobijes uz postpaid SIM karticu pa ukoliko je nisi izgubio mozes sa nje procitati taj podatak.

Samo se nadam da neko iz MT:S-a cita ovaj thread i voleo bi da znaju svi iz mts-a da im se slatko na***** ma*** :mad::-devil-:

I ocigledno je:

MT:S - IMATE NEPRIJATELJE ! :mad:

Edit: A sto ne ukinu zaokruzivanje na 60 sec lopine jedne,to im nije promocija... More,jedan tanak elasticno-krut prut je za sve njih!

Poslednja izmena:
zashto bi to radili?
Zashto bi oni to radili dok ne moraju?
Da ti mozhesh polovnu plochu i procesor da prodash za 500e mesto za 100e kao ne bi prodao za 500e?
U Srbiji u nekim oblastima trzhishte ne postoji
Ovce su za shishanje...konkurencije kao da nema...svejedno ti kod kog si "provajdera" osudjen si na shishanje.
Mnogo cje da se potresu ti iz MTS, a vi dzhaba kidate zhivce....bolje uzmite digitron u ruke i rachunajte shta vam najvishe odgovara i gde cje najmanje da vas shishaju.

Poslednja izmena:
Ovde nije u pitanju šišanje korisnika. Jer sam ja birao telefon koji ide uz tarifni paket koji odgovara mojim potrebama, a ne obrnuto. Problem je što se ukida prenošenje minuta i sms-ova pod izgovorom završetka nepostojeće promocije.

Vrh Dno