Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

sreca pa ima i drugih operatera osim ovog budjavog MTS-a
toliko su neposlovni u svakom pogledu da je pravi mazohizam i dalje koristiti njihove "usluge"

Baš lep način da se korisnicima predstaviš u najboljem svetlu, u momentu stupanja na položaj generalnog direktora. Gestom pokažeš kakva će generalno biti orjentacija firme pod tvojim vođstvom, i kako nameravaš da se posebno koncentrišeš na brigu o korisnicima.
Dobrodošao, g Radujko

Sledeći potez u fixnoj (puštam mašti na volju - da ne misli neko da je informacija):
Cela Srbija jedna zona. Ista cena bez obzira da li zoveš prvog komšiju, ili granični prelaz Preševo. Deja vu.

Tacno, pise da imaju pravo na promenu, ali koliko znam pise i da je korisnik upoznat sa uslovima kad potpisuje, a to je bilo da mix ima prenos minuta, mene niko nije obavestio da je to promocija, nego me je lik u radnji upoznao sa tim da su KARAKTERISTIKE mix-a, prenos neutrosenih minuta i poruka i nebitno koja se mreza zove, samim tim sam pri potpisivanju ugovora obmanut, tako da mislim da to moze biti neki osnov, ali opet bi trebalo neko ko je advokat ovde da to pazljivije protumaci.
Znaci ne radi se o promeni paketa, smanjenju broja minuta i sl. nego o tome da su obmanuli javnost time sto sad tvrde da je bila to samo promocija.
A nije mi jasno kakvi to ****** rade tamo kad misle da ce neko poverovati u pricu o istekloj "promociji".

Vojo, u pravu si. Ali šta ćemo sad? :mad:

Cisto infoirmativno, za jednog mobilnog operatera takav paket predstavlja pravu nocnu moru u smislu obracuna i profita. Operateru je prvi i osnovni cilj da korisnici prave saobracaj (sto vise) a prenosenje je obicno jedan od poslednjih poteza koji se povlace.

Ovaj potez MTS-a je.... ne znam sta da vam kazem, nisam to ocekivao. Oni kopiraju konkurenciju u svemu ali ocito su shvatili da su naleteli na tvrdo i da to nece bar tako lako da ide.
Inace, MTS nema 60 vec 48% trzista.

Slazem se da im nije u interesu da drze ovakav paket sa prenosom minuta ali cinjenica je da su u ovoj zadnjoj 'mobilnoj marketinskoj trci' navukli dosta korisnika zahvaljujuci copy/paste tehnologiji i primeni tih poteza. Dakle, ja za pricu o promociji za MIX cujem prvi put. To je i po meni osnov za tuzbu ali sigurno da sam ja u celoj toj prici mali mis.

U principu to je bilo nesto sto su nam stvarno dali za dz i mene su na osnovu toga uspesno zadrzali tako da ja sada 'glavnicu' svog saobracaja placam telekomu. Cak sam i u avgustu (pre MIX-eva) potpisao dvogodisnji ugovor na BEL-u. Nakon isteka ugovora cu definitivno raskinuti ugovor (ili preci na profesionalnu tarifu i staviti karticu u fijoku a izvaditi iz iste telenorov broj) jer ne mogu da podnesem:
nestalnost i neizvesnost u ponudi,
neinformisanost i neorganizovanost u korisnickom servisu (iskusio na svojoj kozi nekoliko puta),
neazurnost sajta i cesta pojava dezinformacija na istom.
Nisam siguran da ce ovim potezom izgubiti bitniji procenat korisnika zbog mnogo razloga vezanih za inertnost i ugovore ali meni deifinitivno ne odgovora da svakih dva meseca dobijem nove 'poklone' sumnjivog kredibiliteta. Naravno ne iskljucujem ni oscilacije kod drugih operatera ali s obzirom da sam koristio dva razlicita operatera u zadnje tri godine mislim da mogu da kazem da postoje ipak sustinski vidljive razlike u odnosu prema korisnicima.

Poslednja izmena:
hehe...dzhaba se palite... nigde u ugovoru ne pishe za prenos minuta...samim tim...djaba. Nego..kod svih je isto...nemojte misliti da telenor necje za par dana da prekopira to kao shto je zaokruzhio minut na prepaidu "u skladu sa tendencijama na trzhishtu" :) samo shto se upishao nisam kad sam to prochitao:)

xaxaxa da samo shto telenor uvalio sam sebi jer im se tarfini paket zove Prenesi :D bilo bi bash fantastichno kad bi i oni ukinuli prenoshenje minuta :) ovako lepo dash naziv paket Mix i onda mozesh da je*esh korisnike na mix nachina :D

Ne znam zasto pominjete samo mix pakete kada je ista situacija sa bel paketima. Ja sam na bel400 paketu i ne secam se da je jednog trenutka neko pominjao neku promociju, vec da je to promena paketa koja se desila pre 3 meseca. Mozete na njihovom sajtu da vidite ovo o cemu pricam:
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110

Znaci nigde se ne pominje promocija. A secam se kao malopre da je bilo kada mi je stigla poruka da ce moci da se prenose poruke i minuta i da ce moci da se potrose u naredna 3 meseca, tj. da imas 3 meseca da potrosis poruke i minute, i tako progresivno. Nigde se nije pominjala promocija.

mene interesuje da li i Telenor moze tako da pre**** korisnike? kakav je njihov ugovor?
ako nigde nije bilo naglaseno da je promotivni period i da se u toku istog mogu prenositi minuti/poruke, onda je to prevara!
i nemojte ljudi da kukate nego raskidajte ugovore! to ce ih zaboleti, a ne postovanje hejt postova po forumima...bas da vidim koliko ce vas raskinuti ugovor. pomozite sami sebi - resite se bede! ako ne pomognete sami sebi - niko vam nece pomoci! ako ne raskinete ugovore - znaci da ste saglasni sa sisanjem ovaca tj. vas...

Poslednja izmena:
da ali da bi raskinuo ugovor koji je potpisan na dve godine (i recimo proslo je godinu dana), ti treba da im platis jos 12 meseci visinu pretplate, tako da raskid ugovora postaje totalno neisplativ.

Kako su samo izmislili to "promotivni period". Stvarno jadno. :smash:

A hoce li biti uopste prenosenja u nekom paketu? Kad odem na promociju npr. piva, znam da je poenta "probaj, ako ti se svidi, kupi opet i prijatno ti bilo :bottle:". Ovde je ispalo "vidite kako bi bilo cool kad bi mi hteli"...

mene interesuje da li i Telenor moze tako da pre**** korisnike? kakav je njihov ugovor?

Cisto sumnjam (tacnije: nema sanse) da ce Telenor da uradi ovakvu budalastinu kao MTS. Ipak je to ozbiljna firma :D

Не желим да мешам политику, али...

Куд мт:с којим случајем није послао поруку пре четвртка... :-devil-: па да смо мало Телеком... :hump:

Sta reci, sem olosh belosvetskih razmera.

LEGALNA PREVARA VELIKE DRZAVNE FIRME!!!
iz cega se da zakljuciti da je treba izbegavati na dajle.

A evo vam deo, pocetak ugovora u komo stoji koji je tarifni paket odabran.

Kao sro se moze videti stoji PROMO MIX.

Oni su se unapred vec u ugovoru ogradili, a na stranici na sajtu ce samo da izbace recenicu u kojoj stoji da u mix paketu ima prenosa.

Dakle oni su se pravno ogradili i mozemo da im duvamo.:mad::mad::mad:

Svi oni tako rade, ograde se napred pa ti ga zavuku kad dodje vreme.

Sto se mene tiche, cekacu da mi istekne paket, troseci i poslednju poruku i sekundu razgovora i ni dinar preko.
A ovo sto mi je preostalo, cu na sliu da potrosim do zadnje pare.

Sto preporucujem i vama.

DAKLE TELEFONE U SAKE I NEMILOSRDNO, BEZ IKAKVOG CILJA TROSENJE KREDITA U NAREDNIH 7-8 DANA.

2002382477092824548_rs.jpg

Poslednja izmena:
da ali da bi raskinuo ugovor koji je potpisan na dve godine (i recimo proslo je godinu dana), ti treba da im platis jos 12 meseci visinu pretplate, tako da raskid ugovora postaje totalno neisplativ.

ko ima potpisan ugovor naravno da ce sacekati da isti istekne pa neka ga onda raskine. samo nemojte da zaboravite kako su vas navukli za godinu dana (ili kada vam vec istice ugovor) pa da ga ponovo obnovite ako vam zamazu oci nekom novom "pogodnoscu"...pamet u glavu!

ko ima potpisan ugovor naravno da ce sacekati da isti istekne pa neka ga onda raskine. samo nemojte da zaboravite kako su vas navukli za godinu dana (ili kada vam vec istice ugovor) pa da ga ponovo obnovite ako vam zamazu oci nekom novom "pogodnoscu"...pamet u glavu!

NARAVNO. JEDNOM JE I PREVISE.

a jel moze raskid ugovora da se otplati na rate ,npr ostane ti 10000 i platis na 2-3 meseca sa raskidom ugovora?!u dogovoru sa njima,da ne placas odmah toliku sumu

Da je ovo normalna zemlja, sada bi mogli da ih odvalimo od raznih tuzbi za laznu reklamu, za krsenje uslova ugovora, za prevaru... Stvarno jadno. I izrazito bezobrazno, jer nas prave budalama i ovcama. Stvarno ne razumem coveka kome je ovo palo na pamet. Niti razumem koji im to ljudi razvijaju strategiju poslovanja ( ako je uopste imaju ).
Plus svako malo menaju pakete, nisu u stanju sami da smisle nesto novo... Ma uzas. More bre da zovnemo Caka Norisa da resi problem :d.

Poslednja izmena:
A evo vam deo, pocetak ugovora u komo stoji koji je tarifni paket odabran.

Kao sro se moze videti stoji PROMO MIX.

Bravo na skenu ugovora. :)

Dakle pravno gledano sve je legalno, kao sto sam i pretpostavljao. :S: Cak nije ni sitnim slovima vec lepo pise PROMO MIX 250. Ko je potpisao ovakav ugovor nema razloga da se mnogo cudi i da se ponasa kao naivini Pinokio koga su na brzinu izvatale one barabe od lisca i macka. :beat: Ja sam na MIX presao telefonskim putem i operaterka mi nije pominjala promo akciju. Da jeste, verovatno bih se zamislio dal' da prelazim sa BEL paketa. :)

Da, ali nigde nije navedeno sta PROMO znaci. Nije navedeno da li je to promocija, da li je akcija, do kada traje, sta je ukljuceno i nju itd. , ili je to samo naziv paketa. A ako je promo akcija, mora da bude naznaceno da kada traje, kao sto bi trebalo kada pise rasprodaja da stoji do kada traje ili da pise da traje dok traju zalihe. To tako ide. A ovo je onaj sistem - da ti prodam kravu, krava crkne posle 5 meseci jer ti nisam rekao da je bolesna, sto se nisi raspitao da li je bolesna, sam si kriv, ja pare zadrzavam. Izvinite na banalnom primeru ali ovo sto oni rade mi deluje kao tako neka pokvarena seljacka logika.
Ja sam se takodje prebacio sa BEL SMS tarife pozivom korisnickog servisa na MIX tarifu, i niko mi nije spomenuo da je to promocija, niti da je stos sa prebacivanje minuta i sms-ova u okviru akcije.

Poslednja izmena:
Ok, ne kazem ni ja da nije pokvareno i seljacki-pijacno ali kada potpisujes nesto na dve godine po nekim trenutnim promo uslovima trebao bi barem da se raspitas oko uslova promocije. :) Na kraju ce jos ispasti dobro sto nisu digli cene za 20-30% i da se nisu vadili da su 200-500-1000 cene paketa u okviru promocije. :-devil-: Sve u svemu pamet u glavu...

Takodje sam presao sa BEL paketa na MIX i niko nije rekao da je promotivna akcija u pitanju. Samo da mi istekne ugovor sa njima i dovidjenja mts-u....

trebalo je da kod promo stave zvezdicu i da dole ispod teksta stoji objasnjenje gde bi se detaljno i nedvosmisleno objasnilo sta znaci "promo". ovako je najgora prevara, ali im ne mozete nista. ciganska posla. posle ovoga im ne bih uzeo postpaid (ni prepaid) ni lud ni pijan...klosarcine jedne!

Dakle pravno gledano sve je legalno, kao sto sam i pretpostavljao. :S: Cak nije ni sitnim slovima vec lepo pise PROMO MIX 250. Ko je potpisao ovakav ugovor nema razloga da se mnogo cudi i da se ponasa kao naivini Pinokio koga su na brzinu izvatale one barabe od lisca i macka. :beat: Ja sam na MIX presao telefonskim putem i operaterka mi nije pominjala promo akciju. Da jeste, verovatno bih se zamislio dal' da prelazim sa BEL paketa. :)

Pa naravno da je sve legalno. Legalno je i bez tog 'PROMO' u ugovoru. Mogu oni da menjaju tarifnu politiku kako god hoce. Ono sto moze da se dovodi u pitanje je da li je legalna bila reklama tipa:
" Novi paketi! Sa prenosom minuta u sledecih tri meseca! Potpisite ugovor na 2 god!"
Bas me zanima da li moze da se nadje ta reklama koja se besomucno vrtela.
Ne znam kako bih to nazvao , lazni marketing? Dakle nije bilo cak ni zvezdica ni sitnih slova niti drugacijih podataka na sajtu. Evo sta i danas na dan 23.2.2007 stoji na njihovom sajtu:
Karakteristika ovog tarifnog profila je ista cena razgovora ka svim mrežama u nacionalnom saobraćaju, a ona zavisi od izbora paketa i mesečne pretplate, koja može biti 250, 500, ili 1000 dinara. U okviru pretplate dobijate određen broj besplatnih minuta i SMS poruka ka svim mrežama u nacionalnom saobraćaju.

I to nije sve! Imate mogućnost prebacivanja besplatnih minuta i SMS poruka, odnosno možete da ih trošite u periodu od tri meseca.
Dakle, slucajno da niste dobili poruku ili tek razmisljate danas da predjete na postpaid, sta bi vecina zakljucila o ovom paketu preko sajta? Da li se prenose minuti? Pa naravno. Sta je to nego obmana?
Voleo bih da se slozimo oko toga da u trenutnku izlaska MIX paketa nije bilo pomena o takvoj promociji. Cak i da se nasao neko pametan da pita : "Da li cete nakon tri meseca ukinuti prenos?" mislim da bi dobio negativan odgovor.
Ja sam isto telefonski presao na MIX i vracam se sada na BEL ali i tu se situacija sa tarifiranjem promenila. Otaljigacu ugovor i caos.... Gubitnik sam definitivno ja sam i daleko od toga da se pravim naivnim pinokiom, oni su me namagarcili i svaka im cast za to. Mislim nece svet propasti zbog toga... Samo ce oni zaraditi malo vise, ja placati malo vise a posle - adios.

Poslednja izmena:
Sve sve ali sto se vracas na BEL?

zar se ugovor ne moze raskinuti u slucaju da neka od strana ugovora prekrsi taj ugovor. ti si duzan 2 godine da placas pretplatu za paket koji si potpisao, a oni su duzni da ti omoguce koriscenje tog paketa. ako oni ukidaju glavnu prednost tog paketa u odnosu na neki drugi (sto je i najveci razlog potpisivanja ugovora za bas taj paket) onda oni krse ugovor.

... Ma uzas. More bre da zovnemo Caka Norisa da resi problem :d.
A koga drugo, to se podrazumeva:)!
Kod mene (doduse, bez ugovorne obaveze, upravo zbog ovakvih stvari), ne pise PROMO mix nego samo mix, neka pogleda svako, ja cu sigurno raskinuti ugovor.

...
Sledeći potez u fixnoj (puštam mašti na volju - da ne misli neko da je informacija):
Cela Srbija jedna zona. Ista cena bez obzira da li zoveš prvog komšiju, ili granični prelaz Preševo. Deja vu.

Nije masta - samo je pitanje kada...

Brate, taj PROMO mix mozes da okacis macku o rep, reci mi molim te sta uopste rec PROMO znaci?!@?!
I sta njeno znacenje i koga na sta obavezuje??
Ugovorna obaveza je jasna i cista, a ne neka rec iz modernog slenga pa jos boldovna.

Vrh Dno