Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

Jedna napomena, Telenor je nedavno ukinuo uslugu Omiljeni broj, odnosno modifikovao je na jedan jako nepopularan nacin. To sto oni imaju paket Prenesi ih nista ne sprecava da ga za koji dan nazovu Zezni, i ukinu prenos besplatnih minuta.

Ugovor koji potpisujemo daje operateru za pravo da menja paket kako hoce. Nazalost, ne postoji nijedna komisija koja bi kaznila takvo ponasanje. Medjutim, svedoci smo da vecina u ovoj zemlji ne zeli promene u smislu primene zakona i principa zapadnih zemalja...

Slichna pricha ko sa zaokruzhivanjem minuta na prepaidu...jedan dan osvanulo i kraj. To im je proshlo ladne vode iako je 70% korisnika prepaid, ne znam zashto bi za 3% korisnika mix paketa neshto bilo drugachije...

Šifra su ti poslednja 4 broja PUK.

Idi na opciju da razgovaras sa operaterom pa od nje/njega trazi da ti promeni paket. :)
Razgovarao sa operaterom i kaze da ne mogu sa bel100 na mix500 kao ovaj drugi je jeftiniji.Pre 5 minuta probam opet sa automatom,ukucam 4 poslednja broja puk koda i uspem da promenim paket sa bel100 na mix500.Valjda sam ih zaj...bao.:d
Cak mi je bilo ponudjeno i mix250.
edit:Opet sam zvao automat i kaze da mi je tarifa i dalje bel100 iako je prvi put rekao da sam uspesno promenio na mix500.Doduse rekao je i da promena tece tek od 1 marta,mozda zbog toga kaze da sam na bel100.

Poslednja izmena:
Tarifa ti je jos uvek bel100 do 29.02 u 23:59, posle tog dana automat ce ti govoriti da si na mix500, a ako npr probas opet da promenis tarifu sada, nece ti dati jer "ti je zahtev vec u procesu obrade"...

Tarifa ti je jos uvek bel100 do 29.02 u 23:59, posle tog dana automat ce ti govoriti da si na mix500, a ako npr probas opet da promenis tarifu sada, nece ti dati jer "ti je zahtev vec u procesu obrade"...
Extra.Samo jos da stvarno uspe promena paketa,kod operatera ne moze a preko automata moze?!

Cekaj, da li si vezan ugovorom na dve godine za taj paket (BEL100) ili ne?
Ukoliko nisi onda mozes da menjas pakete kako god hoces. Dakle moze da se potpise i ugovor na BEL1000 pa da predjes na MIX250 ukoliko je ugovor na neodredjeno, tj. najcesce bez telefona.

Extra.Samo jos da stvarno uspe promena paketa,kod operatera ne moze a preko automata moze?!

Hajde bas javi prvog marta, ako se setis, sta se desilo...
Tj prvog naravno nece biti dostupan servis :d, nego par dana kasnije...

Cekaj, da li si vezan ugovorom na dve godine za taj paket (BEL100) ili ne?
Ukoliko nisi onda mozes da menjas pakete kako god hoces. Dakle moze da se potpise i ugovor na BEL1000 pa da predjes na MIX250 ukoliko je ugovor na neodredjeno, tj. najcesce bez telefona.
Na ugovoru sam i zato operater kaze da ne mogu ali mi je automat promenio.Nemam pojma kako.Nije mi zbog razlike u ceni izmedju dva paketa nego samo zato sto ne moram vise da pratim koliko sam na koju mrezu potrosio.Javicu se oko 5 og marta:D

Poslednja izmena:
Ma slazem se, ocu i ja na MIX500 ali ne mogu preko automata da predjem. Ne ide mi u glavu kako si uspeo da predjes preko automata na 'jeftiniji' MIX paket ako ti jos nije istekao dvogodisnji ugovor na BEL100. Onda mozda imaju propusta u software-u. Primetio sam i ja neke propuste kod govornom automata jos ranije ali ovo bi bilo nesto znacajnije. Dakle uzeo si neki telefon uz paket?

Da,uzeo sam supruzi neki Samsung na moje ime.Pre toga sam bio na postpaidu 2 godine,obican ugovor bez obaveze na 2 godine i kad joj je dotrajao stari telefon,uzeo sam novi ali sada sam obavezan da budem 2 godine na bel100 odn. mix500 ako uspe.Automat mi je kao prvu ponudu dao MIX250 i kada je dosao do MIX500 vise nisam ni slusao.Cini mi se da je jos neko u ovoj temi rekao da je uspeo isto,pa sam zato i ja pokusao.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kada ce RATEL konacno uvesti kupovinu brojeva,pa da mozemo da biramo provajdera bez obzira na broj?

Da,uzeo sam supruzi neki Samsung na moje ime.Pre toga sam bio na postpaidu 2 godine,obican ugovor bez obaveze na 2 godine i kad joj je dotrajao stari telefon,uzeo sam novi ali sada sam obavezan da budem 2 godine na bel100 odn. mix500 ako uspe.Automat mi je kao prvu ponudu dao MIX250 i kada je dosao do MIX500 vise nisam ni slusao.Cini mi se da je jos neko u ovoj temi rekao da je uspeo isto,pa sam zato i ja pokusao.

Da vidis, moze biti. Slicno mi se desavalo sa friends&family brojevima ali onda kada sam menjao SIM karticu. Prosto su se resetovali kao i te tarife, posto je nakon prelaska na postpaid dozvoljeno za dz jednom promeniti tarifu, nakon sto sam menjao SIM karticu mogao sam i drugi put da uradim to za dz. Dakle, zanima me da li si u skorije vreme menjao SIM karticu? :-devil-:

ja sam uspeo. sa bel 50 (ugovor 2 god) na mix 250. odradjeno u decembru, radi od januara, na racunu lepo pise tarifa: mix 250, pretplata 250 dinara...

Da vidis, moze biti. Slicno mi se desavalo sa friends&family brojevima ali onda kada sam menjao SIM karticu. Prosto su se resetovali kao i te tarife, posto je nakon prelaska na postpaid dozvoljeno za dz jednom promeniti tarifu, nakon sto sam menjao SIM karticu mogao sam i drugi put da uradim to za dz. Dakle, zanima me da li si u skorije vreme menjao SIM karticu? :-devil-:
Jesam,pre nedelju dana.Klinac mi se igrao sa pin i puk kodovima i sprzio staru.

Koliko se beše naplaćuje promena tarife posle one prve besplatne promene?

edit:
Koliko se naplaćuje promena tarife za postpaid korisnike?
Prva promena tarife za postpaid korisnike je besplatna, a svaka naredna se naplaćuje 43,80 dinara bez PDV-a.

Poslednja izmena:
Ne, jos od 2004...

Ovi nisu normalni, na moj mail gde sam im rekao NEMOJTE me praviti budalom i pricati da je to promocija, i to ponovio na razlicite nacine vise puta (bez vredjanja) stigao mi je odgovor.

"Postovani korisnice,

Usluga PRENESI je va?ila samo u PROMO periodu koji se zavr?ava 01.marta 2008.godine.
Shodno tome obave?tavamo Vas da se od 01.marta 2008.godine ukida mogu?nost
preno?enja neiskori??enih minuta i SMS poruka u okviru tarifnih profila Bel (Bel50, Bel100,
Bel150, Bel200, Bel400, Bel1000, SMS Bel, My Bel i Sport Bel) i Mix (Mix 250, Mix 500 i Mix 1000).
U vezi sa tim MTS je sve korisnike pomenutih tarifnih profila obavestila o prestanku vazenja PROMO perioda putem sms poruke.

S' postovanjem MTS"

Neverovatno... stvarno ih je bas briga.

sta si ocekivao? da ce ti reci "izvinite, pogresili smo" ili pak "moze nam se"?

pa ja sam ocekivao odgovor u stilu: Dragi korisnice, bas si sexy i u znak izvinjenja dajemo ti jedan n958gb i paket na 3 godine besplatno.

Minimum

:)

Sta bi sa onom grupnom tuzbom?

Meni lik na 789 nije mogao da kaže gde tačno piše da je PROMO bio u pitanju, ali da u svakom slučaju od 1.3. nema prenošenja minuta... Pa kome ne odgovora neka menja paket... :mad: Očigledno su se debelo preračunali, jer im minut u tim paketima košta npr. 2.5-3 din i još možeš da ih prenosiš 3 meseca...

pa toliko kosta i kod Telenora pa nisu (za sada) ukinuli prenosenje.

Meni lik na 789 nije mogao da kaže gde tačno piše da je PROMO bio u pitanju, ali da u svakom slučaju od 1.3. nema prenošenja minuta... Pa kome ne odgovora neka menja paket... :mad: Očigledno su se debelo preračunali, jer im minut u tim paketima košta npr. 2.5-3 din i još možeš da ih prenosiš 3 meseca...

Ako sam te dobro razumeo kažeš da mts ima pakete na kojima postoji prenošenje 3 meseca, pošto su i meni u odgovoru na mail poslali istu onu papazjaniju o promo akciji koja je kao važila za sve pakete koje imaju, i kako to više ne važi ni na jednom od tih paketa.

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2117

GDE piše da je PROMO? To sam pitao njih, i nemaju odgovor.

Nigde. Ma to sve lopov do lopova. Oni mogu da promene paket, ali ne mogu da imaju laznu reklamu, ili da to pravdaju promocijom koja ne postoji. Jer ceo paket se i zasnivao na tim prenesenim minutima, plus nigde nije navedeno kada su ljudi potpisivali ugovor da je to promo akcija. A to je vec krsenje ugovora. Mada sam siguran da bi MTS izasao sa izjavom:"Ok, nigde nismo napisali, ali svejedno menjamo paket tako da nema vise prenosa minuta.". Kadija te tuzi, kadija ti sudi.

Ovi nisu normalni, na moj mail gde sam im rekao NEMOJTE me praviti budalom i pricati da je to promocija, i to ponovio na razlicite nacine vise puta (bez vredjanja) stigao mi je odgovor.

"Postovani korisnice,

Usluga PRENESI je va?ila samo u PROMO periodu koji se zavr?ava 01.marta 2008.godine.
Shodno tome obave?tavamo Vas da se od 01.marta 2008.godine ukida mogu?nost
preno?enja neiskori??enih minuta i SMS poruka u okviru tarifnih profila Bel (Bel50, Bel100,
Bel150, Bel200, Bel400, Bel1000, SMS Bel, My Bel i Sport Bel) i Mix (Mix 250, Mix 500 i Mix 1000).
U vezi sa tim MTS je sve korisnike pomenutih tarifnih profila obavestila o prestanku vazenja PROMO perioda putem sms poruke.

S' postovanjem MTS"

Neverovatno... stvarno ih je bas briga.

Potpuno isti (copy/paste) odgovor sam i ja dobio na mail. Da li uopšte čitaju mailove ?

Vrh Dno