Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

i ja dobio isti mail, sve sa upitnicima |)

Izgleda da taj mejl shalju samo pristojnim ljudima, poshto meni nisu nishta odgovorili :D

Ma posaljite im uz e-mail i link kao ovoj temi na Benchu,da se obrazuju malo i da procitaju sta su oni u stvari :mad: :-devil-:

Ma poslao sam im ja email,raspisao se na A4 format i jos na kraju lepo zamolio da NE dobijem automatizovan odgovor vec objasnjenje na moja pitanja:
- Zasto su poceli zaokruzivanje na 1,prvi,minut,pitao sam ih da li bi njima bilo u redu da recimo odu u prodavnicu i kupe 2 flase piva a na kasi im naplate celu gajbu,jer su eto naceli gajbu a nisu popili/kupili sve,znaci kako da naplate nesto sto NISAM potrosio i,sigurno pogadjate,NISAM dobio odgovor!
- Zasto su rekli da se 1-og zavrsava PROMOCIJA,kad je na sajtu pisalo,i jos uvek pise (bar jeste prekjuce kad sam slao mail) da je to deo PAKETA,a da jeste bila promocija moralo je da se navede od kad do kad traje promocija!?Verovatno pogadjate,NISAM dobio odgovor ni na to pitanje!
- Kako mogu da raskinem ugovor zbog toga sto su ONI prekrsili isti time sto menjaju stanje paketa za koji sam potpisao da ce mi odgovarati sledece,sad vec nesto manje od,2 godine jer po ugovoru mogu da promene cene razgovora ali ne i paket za koji sam se opredelio i potpisao,i gde da odnesem telefon da vratim,i opet verovatno pogadjate NISAM dobio odgovor ni na to!
Na moj,prilicno fino sklopljen email sa samo pokojim caps-om cisto da naglasim koliko mi odredjene stvari smetaju,oni su odgovorili bas onako kako NISAM hteo i kako sam ih zamolio da NE rade,*****i su mi poslali automatizovan odgovor spremljen za ove prilike da se:"Zavrsava PROMO usluga prenesi za Bel i Mix pakete 01.03.2008..."znaci *****i nevidjeni,dzabe sam ruke smarao!!
Pozdrav ,)

Bole njih ....GUZA :) Kazhem vam lepo...iz najbolje namere...tako je kako je pomirite se sa time...prerachunajte se shta vam najvishe odgovara, tj gde vas najmanje deru i zhivot ide dalje. Vi se nervirate,a njih boli guza za to :)

Poslednja izmena:
Slažem se, ovom temom nećemo ništa promeniti. Da smo narod na nekom minimumu samopoštovanja, svi sa BEL paketa bi se dogovorili da iz protesta ne napravimo nijedan odlazni poziv jedno 24 sata. Da znaš kako bi se svima tresle gaće da oko čega možemo da se dogovorimo, ali pobogu, mi ne možemo da se dogovorimo kad čovek pokuša da se prestroji u saobraćaju tako da - o čemu ja ovde kog đavola trtljam...

Ja upravo raskinuh ugovor sa mts: - om

Odo u Telenor po Prenesi paket, verujem da se nisu nešto preterano potresili, ali...

Ma lako je reci raskinite ugovore,raskinite ugovore,a ko da mi plati preko 20 pretplata ako sam raskinem ugovor,da to ne bude posledica neke tuzbe zbog nepostovanja ugovora sa NJIHOVE strane,da necete vi koji to savetujete!?
Pitam se,posto znam da ovde ima pravnika mozda neko moze pomoci,da li njih moze neko da tuzi,recimo udruzenje ojadjenih MTS korisnika (koje bi osnovali naravno),ne samo za ove LAZNE promocije,nego i za ovo zaokruzivanje,mislim da sam dobru analogiju napravio sa onom pivom u prodavnici,zasto ja recimo za:"E cao,evo stizem za 5 minuta kod tebe,budi kuci"sto ne traje ni 5 sekundi treba da platim 7 dinara jer mi je zaokruzen ceo minut,onda bolje da za tako sitne stvari saljemo SMS-ove,ali onda teze mozemo znati da li je korisnik taj SMS i video dok ne odgovori ili pozove nazad a kad nam je nesto hitno cekanje na odgovor cesto otpada,stvarno mislim da NE SMEJU da naplate nepotrosene sekunde!?
Pozdrav ,)

Pa u principu, oni te obaveste, da menjaju paket, ti ako ti ne odgovara raskineš ugovor, i ne možeš sada da ih tužiš što tebi ne odgovara ono što oni tebi prodaju.

E sada jeste problem za ljude koji su potpisali ugovornu obavezu na 2 godine, ali to im je za nauk. Ja kada sam svima pričao da to ne rade, svi su bili u fazonu, što, pa ja te pare i ovako potrošim. Sada nažalost shvataju, u čemu je problem, ali kasno...

A aluzija sa pivom je OK, ali ima i npr. ovaj slučaj. Odeš u kafanu, i naručiš flašu piva, i popiješ dva gutljaja, i kreneš kući i sada kažeš neću da ti platim celu flašu, jer sam popio samo 2 gutljaja. Ja bi pre to postavio ovako: Odeš u kafanu i naručiš pivo i konobar ti donese gajbu i kaže: "pij kolko 'oćeš, kada završiš kolko si flaša popio, tolko ćeš da platiš. Ti popiješ celu gajbu i naručiš još jedno pivo, on ti donese još jednu gajbu i kada popiješ još tri piva kaže ti: "e da naplatiću ti svaku gajbu koju ti donesem, ma kolko piva iz nje popio". Po meni pre je ovaj slučaj...

Nema razloga da se kuka, sumnjam da može bilo šta da se uradi, jer si ti kada si ušao u kafanu, potpisao na ulazu da mogu da ti menjaju cenu pića, da ti menjju piće koje će da ti služe, da mogu da ti naplate i još ponešto u smislu da se sete da će dati naplaćuju amortizaciju stolova i stolica, ako im pare zatrebaju, tako da mrka kapa. Već pamet u glavu i ne potpisuj više nikakvu ugovornu obavezu.

Poslednja izmena:
ja imam mnogo besplatnih minuta i poruka, ali sam se zainatio do kraja dana da nadjem sve moguce nacine da ih potrosim do kraja ! znam da ih boli, ali mora covek necim i sebe da zadovolji !

A evo i odgovora Telenora... :)

U ponudi Telenora najpovoljniji postpejd paketi do sada

Jednostavan i brz prelazak na nove „Prenesi" pakete uz veliki izbor modela mobilnih telefona na popustu

Svi korisnici Telenorovih novih postpejd paketa „Prenesi" od danas će, za nepromenjenu cenu mesečne pretplate, imati na raspolaganju više besplatnih minuta i SMS poruka.

Novi paket „Prenesi” omogućava korisnicima da, za mesečni iznos od 250, 500, 1000 ili 2000 dinara u nacionalnom saobraćaju, iskoriste 60, 150, 325 ili 700 besplatniih minuta i isto toliko besplatnih SMS poruka. Sve nepotrošene minute razgovora i SMS poruke moguće je iz jednog meseca preneti i trošiti u naredna tri.

Odabir i kupovina jednog od četiri „Prenesi" paketa omogućava kupovinu telefona iz Telenorove džinovske ponude, uz veliki broj modela na popustu.

Prelazak na „Prenesi“ postpejd pakete jednostavan je i lak. Više informacija o načinu prelaska nalaze se na sajtu www.telenor.co.yu .

Cene ne uključuju PDV.

Izvor: http://www.poslovnimagazin.biz/vesti/u-ponudi-telenora-najpovoljniji-postpejd-paketi-do-sada-1-1919

Poslednja izmena:
Na sajtu im još uvek stoje stari br. minuta i poruka?

Danas je 29.02.2008. i jutros sam (proverio putem 797) imao jos preko 10min u 064/065 mrezi i preko 5 minuta razgovora u nac. saobracaju. Bas sam bio u fazonu da necu da im ostavim ni minut, imam sve da potrosim. Evo sada stoji 0.0 i za jedno i za drugo a nisam imao odlazne pozive od te provere . Znaci ladno su mi smakli i to malo bede sto mi je preostalo ili je neka greska sa ovim servisom, ali da napomenem da je br. sms-a ostao isti (ne kucam sms). Znaci ovo je bezobrazluk prve vrste. Odoh sutra da raskinem ugovor definitivno. Nikada nisam uzimao telefone i onako su nepovoljni. Bel 100 je u pitanju.

Jednostavan i brz prelazak na nove „Prenesi" pakete uz veliki izbor modela mobilnih telefona na popustu

Svi korisnici Telenorovih novih postpejd paketa „Prenesi" od danas će, za nepromenjenu cenu mesečne pretplate, imati na raspolaganju više besplatnih minuta i SMS poruka.

Novi paket „Prenesi” omogućava korisnicima da, za mesečni iznos od 250, 500, 1000 ili 2000 dinara u nacionalnom saobraćaju, iskoriste 60, 150, 325 ili 700 besplatniih minuta i isto toliko besplatnih SMS poruka. Sve nepotrošene minute razgovora i SMS poruke moguće je iz jednog meseca preneti i trošiti u naredna tri.

Odabir i kupovina jednog od četiri „Prenesi" paketa omogućava kupovinu telefona iz Telenorove džinovske ponude, uz veliki broj modela na popustu.

Prelazak na „Prenesi“ postpejd pakete jednostavan je i lak. Više informacija o načinu prelaska nalaze se na sajtu www.telenor.co.yu .

Cene ne uključuju PDV.

Izvor: http://www.poslovnimagazin.biz/vesti/u-ponudi-telenora-najpovoljniji-postpejd-paketi-do-sada-1-1919

Ako se pokaze kao tacna vest, ovo ce biti dobar potez Telenora, jako dobar, dok nama ukinuse i prenosenje ;)

Poslednja izmena:
haha nismo dugo cekali
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2117

Ono sto je jos novo pored povecanja minuta u okviru pretplate je da se vrsi zaokruzivanje na 1 min prvi minut a posle po sekundu nakon isteka besplatnih minuta

29.02.2008.
Više besplatnih razgovora i SMS u Mix-u

Korisnike Mix postpaid tarifnih profila, od 1. marta nagradjujemo sa do 30% više SMS poruka i minuta uključenih u mesečnu pretplatu. U tarifnom paketu Mix 1000 korisnik će, umesto dosadašnjih 250 minuta razgovora ka svim mrežama i 250 besplatnih poruka, ubuduće dobijati 325 besplatnih minuta razgovora i 325 besplatnih poruka.
Mobilna telefonija Srbije od 1. marta uvodi za korisnike Mix tarifnih profila novi obračunski interval, tako da će se razgovori nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu tarifirati po sekundi nakon prvog minuta.
Na isti način, za poslovne korisnike tarifnih profila Biznet 5, Biznet 10 i Biznet 20 razgovori će se ubuduće obračunavati po sekundi nakon prvog minuta.

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=202&Type=1

Prilozi

• mix.PNG
    mix.PNG
    11.3 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:

Cene ne uključuju PDV.

jeli to 100% true?
na sajtu i dalje stoji isto http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3879
ja sam na prenesi550. jeli to znaci da cu umesto 550 free minuta imati 700 ili je to samo za nove korisnike?

Stvarno su najgori ološ!

Shvatili su da je narod popizdeo, i umesto da vrate prenoshenje nepotroshenih minuta i poruka, sad opet "promocija" koja ce trajati mesec dva...

Tek sad cu da ih satrem...

Postavlja se i pitanje tarifiranja, izgleda da svi idu na foru da se prvi minut zaokružuje, što je totalno bzvz. Uopšte mi nije jasno po kom osnivu onda naplaćuju odgovro na poziv. Ko da možeš da se javiš i da ti naplate manje od minuta???

Poslednja izmena:
znachi na kraju svi iskopirashe vip-ove tarifne pakete :D

xaaxax i jedna stvar na koju ne mogu da se ne nasmejem u vezi ove vesti o povecanju minuta i poruka na mix paketima:

Mobilna telefonija Srbije od 1. marta uvodi za korisnike Mix tarifnih profila novi obračunski interval
Korisnike Mix postpaid tarifnih profila, od 1. marta nagradjujemo sa do 30% više SMS poruka i minuta uključenih u mesečnu pretplatu.

samo chekamo trenutak kada ce nagrada da prestane da vazi i da nam ostane zaokruzivanje

Odluke u mts-u se donose na mnogo visem nivou, i nikakve zalbe ovakvog tipa nece proci osim na sudu. A i tu je ugovor potpuno jasan, mts nije ucinio nista protivzakonito.

Dobro je, bar su nas obradovali da je tarifiranje jos uvek po sekundi dok se ne potrose "besplatni" minuti. Ali i to ce verovatni jako brzo da se promeni.

haha nismo dugo cekali
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2117

Ono sto je jos novo pored povecanja minuta u okviru pretplate je da se vrsi zaokruzivanje na 1 min prvi minut a posle po sekundu nakon isteka besplatnih minuta

29.02.2008.

Korisnike Mix postpaid tarifnih profila, od 1. marta nagradjujemo sa do 30% više SMS poruka i minuta uključenih u mesečnu pretplatu. U tarifnom paketu Mix 1000 korisnik će, umesto dosadašnjih 250 minuta razgovora ka svim mrežama i 250 besplatnih poruka, ubuduće dobijati 325 besplatnih minuta razgovora i 325 besplatnih poruka.
Mobilna telefonija Srbije od 1. marta uvodi za korisnike Mix tarifnih profila novi obračunski interval, tako da će se razgovori nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu tarifirati po sekundi nakon prvog minuta.
Na isti način, za poslovne korisnike tarifnih profila Biznet 5, Biznet 10 i Biznet 20 razgovori će se ubuduće obračunavati po sekundi nakon prvog minuta.

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=202&Type=1

E pa stvarno su sljam najgori. Nemam reci...
Sto se tice Telenora, mislim da nije automatsko prebacivanje, jer je razlicit obracunski interval. Prenesi 125 je tarifiranje po sekundi, a Prenesi 150 60+1.

Poslednja izmena:
Ma nema dileme, ima da 'izgubim' karticu i onda na profesionalnu tarifu :) . Drzite mi palceve.

jeli to 100% true?

ja sam na prenesi550. jeli to znaci da cu umesto 550 free minuta imati 700 ili je to samo za nove korisnike?
Ne znači, jer su zapravo uveli još 4 Prenesi paketa (uz postojeća 4) tako da sada postoji ukupno 8 Prenesi paketa.
Pretplata je ista za nove pakete, a razlika je u povećanom broju minuta ali i zaokruživanju naplate prvog minuta.
Dakle, ako ne želiš da menjaš svoj Prenesi 550 za novi Prenesi 700 ne moraš!
;)

Prilozi

• TelPrenesi.jpg
    TelPrenesi.jpg
    54 KB · Pregleda: 82
  • Mix0803.jpg
    Mix0803.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Jos samo 23 meseca pa raskidam ugovor sa telekomom :)
Ali dobro, vreme leti, proci ce to dok trepnem.

Danas je 29.02.2008. i jutros sam (proverio putem 797) imao jos preko 10min u 064/065 mrezi i preko 5 minuta razgovora u nac. saobracaju. Bas sam bio u fazonu da necu da im ostavim ni minut, imam sve da potrosim. Evo sada stoji 0.0 i za jedno i za drugo a nisam imao odlazne pozive od te provere . Znaci ladno su mi smakli i to malo bede sto mi je preostalo ili je neka greska sa ovim servisom, ali da napomenem da je br. sms-a ostao isti (ne kucam sms). Znaci ovo je bezobrazluk prve vrste. Odoh sutra da raskinem ugovor definitivno. Nikada nisam uzimao telefone i onako su nepovoljni. Bel 100 je u pitanju.
Pa nije ta provera realtime. Ko zna kad si potrosio te minute, samo su ti ih tokom dana azurirali u izvestaju.

Sto se svi bunite? Ovo je relativno korektan potez. Ako su vam preostajali minuti pa ste ih prenosili, em vam ide na ruku povecanje paketnih minuta/smsova, em vas ne zanima zaokruzivanje kada se oni potrose. Ako niste prenosili minute, sta uopste trazite u kukate u ovom threadu :D
Samo da i ovo ne bude promocija... (zaokruzivanje sigurno nece biti :D)

Postavlja se i pitanje tarifiranja, izgleda da svi idu na foru da se prvi minut zaokružuje, što je totalno bzvz. Uopšte mi nije jasno po kom osnivu onda naplaćuju odgovro na poziv. Ko da možeš da se javiš i da ti naplate manje od minuta???

Poenat je u tome sto im je takav software.I u toku trosenja 'placenih minuta' njihov software vrsi obracun na takav nacin, a tek na kraju meseca, vrse preracun sta treba platiti , a sta ne.E sad, kad vec tako radi sto bi ga menjali kad potrosis placene minute. Ja sam cerki davno postavio limit na 3000 (kad je bila jos na bel 100 paketu), pa su se desavale gluposti, da joj iskljuce rooming ili cak saobracaj, jer je njihov obracun davao cifru od oko 3000, a da ona nije bila ni blizu da potrosi placene minute.(naravno sada kada je na MIX 1000).

Vrh Dno