Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@Invoker
Izgleda da je tvoja konekcija "probna" za VDSL2 vectoring.
Na preko 500 metara parice, tebi su pustili 70/9, plus ti je SNR download 20dB sto je odlicno.
Ti si trenutno kod Telekoma na adsl10?
Ako te ne mrzi ajde saznaj koja ti je tacno duzina parice (mozes preko mts chata na njihovom sajtu ili mail ili 0800100100).
U kojem si gradu?
U BG je.

@Invoker
Sta ti kaze speedtest? Koja ti je brzina na kojoj si trenutno?

Ne dizali su vdsl ul brzine, ti si sad na vdslu a bio si na adsl i tu 8 ul ne moze ni u ludilu.
Probaj speedtest sada.

Hmmm, budze dakle jos isprobavaju, tvoja centrala je prva u zemlji gde se radi vectoring, def nesto isprobavaju.

Zanimljivo 1:1 net kod TS. Haha
Samo koliko vidim imas dosta CRC gresaka one mogu uticati na DL brzinu.

Poslednja izmena:
FEC je ok to nije lose to su korektivne greske, govori da parica i nije u najboljem stanju ali su ispravljene tako da njih ne treba uzimati za nesto sto je lose.
Ne znam da li si me razumeo?

Juče bio na terenu kod jednih da im podesim repeater, uradim speedtest, gledam neće brzina preko 4,6 Mbps... Rekoh šta je ovo, ajd da vidim parametre rutera, kad ono centrala svukla na 5,2 Mbps (a po ugovoru 10), ista priča kao kod mene što je bilo, s tim da su jedno 400,500m bliže centrali.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

FEC je ok to nije lose to su korektivne greske, govori da parica i nije u najboljem stanju ali su ispravljene tako da njih ne treba uzimati za nesto sto je lose.
Ne znam da li si me razumeo?

Meni su na moj zahtev promenili profil u fast i greške su se drastično smanjile a takođe i ping. Evo kako sad izgleda. Interesantno je da ne primećujem promenu u brzini otvaranja stranica i ako je ping sa 22 pao na 6 ms.
DSL Link information.png

Poslednja izmena:
Ako ne igras online igrice, 16ms manje do najblizeg speedtest servera ti je apsolutno neprimetno/nebitno.
U svakom slucaju imas ekstra kvalitetan net ;)

Ja iskreno nisam primetio razliku izmedju 12-13ms, koliko je bilo pre ove promene na 50/8, i 3-5ms, koliko je sada. Za igranje na Xpamu (DotA).
A ocekivao sam bitnu razliku.

Moja je na fast, ali sa ovim vrednostima, to je sve, samo ne fast.
Gde se najlakše dobije korekcija brzine linije? Gde je jadan UL, gde mi ga smanjiše skoro 20%.

ADSL DSL Line info.JPG

Pa tebi je uzasna linija i daleko si.
Brdo gresaka.
Nazalost dok ti ne skrate paricu to ti je sto ti je.

@PJ
Upravo tako, preko 1,5km duzina parice..
Pustena ti je max UL brzina koja je moguca.
Malo sam gledao na VDSL temi, na toj duzini cak ni ne prebacuju na VDSL sto bi ti mozda malo poboljsalo UL.

Ostaje da se nadamo da će uskoro da nam spoje optiku koja nam prolazi 2 metra ispred izloga lokala u kome je ovaj ADSL.

Gde je jadan UL, gde mi ga smanjiše skoro 20%.

Pogledajte prilog 251784

U ovom slučaju, niko nije smanjio upload, već je sam smanjen usled loše konekcije. Ono što nije u redu i ne valja, jeste SNR za UP. Da li je do loše parice ili postoje neke smetnje, treba videti. Nekada se problem može rešiti zamenom žice od priključne kutije do modema.

Zašto ljudi čupaju kosu i paniče, kad vide ijednu grešku? Ako je brzina postojana, ako nema pucanja konekcije i ako su podaci verno preneti, nema potrebe se toliko obazirati na to.

preko 1,5km duzina parice..

Što ne predstavlja problem za 10/1, ako je sve kako treba.

na toj duzini cak ni ne prebacuju na VDSL

Ne.

Ljudi na toj dužini imaju 20/4.

Zašto ljudi čupaju kosu i paniče, kad vide ijednu grešku? Ako je brzina postojana, ako nema pucanja konekcije i ako su podaci verno preneti, nema potrebe se toliko obazirati na to.

Ne znam zasto to ljudi rade i ko ti kaze da uopste to ljudi rade?
Ja sam samo rekao sa teh strane da je losa parica.
Dal ces da cupas kosu i panicis zbog toga-tvoj izbor.
Ako mene pitas, ne opterecuj se time.
Pozdrav.

Ne.

Ljudi na toj dužini imaju 20/4.

Nama su rekli da je ovih 10/1 trenutno limit, ali od prošle godine obećavaju izmene da instalacijama i ozbiljno unapređenje ponude. Predpostavljam da ima veze sa optikom koja je dovučena do zgrade. I sad čekamo.
A da je parica i sve instalacije krš, to ne može da se ospori.

Slab računar, problem sa pregrevanjem, problem sa internetom, problem sa serverom odakle se film stream-uje, problem sa grafikom (ako koristi hardversku akceleraciju)...

Juce uzeo box 3 i sve radi super. Interesuje me da li mogu da umesto ZTE modema koji sam dobio da stavim Pirelli modem koji imam od ranije a koji je kupljen polovan a vec je setovan za MTS. Pirelli je znatno kvalitetniji od ovog.

Nazad
Vrh Dno