Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Generalno bi moglo, ali moras da izvuces PPPoE username i password iz ZTE rutera i da ih upises u Pirelli, to nije mnogo jednostavno, ali ima uputstvo na VDSL temi ovde. Ako ga samo povezes verovatno da nece raditi.

Ovako imam tri modema kod sebe, pirelli, ovaj suntavi ZTE i zver od modema Fritz box. Do juce sam imao adsl kod Oriona i koristio Fritz box. Nakon dobijanja MIK koda i uspostavljanja novog ugovora kod MTS-a fritz box je uspostavio vezu sa mts-om i bilo je interneta medjutim na njemu ne mogu da namestim IPTV i za to cu staviti Pireli od telekoma.
Tako da mislim da nije neophodno da se kuca user name i pass.

Ne treba da unosiš tvoj PPPoE user/pass sa ZTE na Pirelli, jedino ako je tom Pirelli-u međuvremenu ugašen PPPoE!
Verovatno si ga kupio preko oglasa a Telekom zna da ugasi PPPoE parametre kod modema koji su kod njih razduženi u sistemu iz nekog razloga!!!

Kad, 5 godina kasnije? :d Pošto su i dalje "u sistemu" PPPoE login podaci sa Huawei-a koji sam vratio pre 3 godine kad sam sa ADSL prešao na VDSL (i sa Huawei na ZTE). "Samo" što sam tim PPPoE podacima sa tog matorog rutera ZTE uvek popije CG-NAT, a sa njegovim default podacima nema CG-NAT.

Mozda je ostao isti PPPoE kao na Orionu, pa nisi morao da menjas?
Ne bi smeo tek tako da radi FritzBox za DSL :)

Ako imas PPPoE podatke, mozes da ubacis taj Pirelli sigurno.

Kad, 5 godina kasnije? :d
Imam ja od prvog modema Huawei Aolynk DR814Q aktivan PPPoE kojeg sam dobio pre 11 godina i posle 3god. dobio nov, ali su npr. kod modema ZTE H267N koji sam pre nekoliko meseci menjao zbog problema sa Wi-Fi posle nekih 30-tak dana ugasili PPPoE!

Zar sa drugim modemom ne dobijes i druge brzine? Ne vece, ali manje ako je njegov PPPoE profil za manje brzine.

Koliko je meni poznato PPPoE nije vezan za profil ili brzinu, imao sam priliku da probam priličan broj PPPoE user/pass i uvek je brzina ona koja je aktivna na toj liniju (ni veća, ni manja)!

Cemu onda sluzi PPPoE osim da kaze "mozes da koristis net"?

poz, da li bi mogao sa ovim stanjem na 20/4?

net.jpg

Ja sam malo blize centrali od tebe i meni bez problema radi 20/4.
Vidi prvo sa njima da li ima slobodan VDSL port za tebe i da li zele da ti puste taj paket.

Radi sa starim modemom, proverio juce, cak u korisnickom imenu postoji oznaka .yu jos iz doba jugoslavije. Mislim da moze bilo sta da se ukuca i da ce raditi.

Nisu menjali jer je sustinski nebitno da. Username moze da bude xcvdferhgefsoh00 i radiće. To je samo njihova interna odluka.

Juce uzeo box 3 i sve radi super. Interesuje me da li mogu da umesto ZTE modema koji sam dobio da stavim Pirelli modem koji imam od ranije a koji je kupljen polovan a vec je setovan za MTS. Pirelli je znatno kvalitetniji od ovog.

Mozes da stavis Pirelli sam ce da povuce parametre za PPPoE.

Poslednja izmena:
Primetih da mi je skocio ADSL2+ net sa 13.5mbit downstream [sto sam imao X godina] na 15.5. Upload mi je ostao isti, 0.8mbit.

Moram opet da skoknem do telekoma, nisam odavno, da ih ponovo smaram za VDSL. Non stop su mi ranije nudili samo 10/1 paket, "moja konekcija ne moze bolje".

Prilozi

• tFUFrnS 22222.jpg
    tFUFrnS 22222.jpg
    28.3 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Zvoi ih i trazi, ne moras u poslovnicu.

Primetih da mi je skocio ADSL2+ net sa 13.5mbit downstream [sto sam imao X godina] na 15.5. Upload mi je ostao isti, 0.8mbit.

Moram opet da skoknem do telekoma, nisam odavno, da ih ponovo smaram za VDSL. Non stop su mi ranije nudili samo 10/1 paket, "moja konekcija ne moze bolje".

Jako ti je losa margina u downstream-u. Pirelli drzi konekciju ne popusta :)

Meni je cudno iskreno kako taj ruter i dalje radi.

Sent from my Note 8

Pirelli DRG A226G je jedan od najboljih ADSL uređaja koje je telekom imao ranije u ponudi!

Haha, izvinjavam se. :D

Digli upload, a prodaju maglu ovamo kod nas kako moze 50mb protok ali samo ko zivi pored poste, a niko ne zivi pored poste jer je nemoguce..

Vrh Dno