Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

^Bacam pick na loš uređaj.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ako ti se i dalje desava da 25 sekundi ucitava stranicu (posle ove izmene za DNS), a ne vidis da drnda disk (ako nisi na SSDu) ili je CPU 100% zauzet, moze biti da je do loseg linka, ili da ga neko zauzima. Ovo prvo nije tipicno kod Telekom DSLa, tj. ako je los/slab, uvek je los/slab.

Kako mislis zamrzne se net kada otvoris vise tabova? Koji laptop imas, da li se isto desava i na telefonu/tabletu?
Ovaj imam:
https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/dell-inspiron-n5110-(i3_2350m.-4gb.-500gb)-15293

Isto se događa i na jos jednom Toshiba L655, i na telefonu honor 8 lite.

Otvorim vise tabova i oni se ucitaju, ali kruzic za ucitavanje se vrti na svim otvorenim stranicama. Lap top zamrzne na kratko kad treba da se skroluju ucitane strane. Da li je to lap topa ili do neta ne znam. Desava se na mobu i lap topu da ima full konekciju, ali da nece da ucita.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Trebao bi da uđeš u ruter i da nam baciš koji screenshot da vidimo kakva ti je linija.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

+1.
I na telefonu, ako nista drugo ne koristi net, ti se desava da nece da ucita? Jesi promenio DNS na ruteru, onako kao sto sam rekao, ili samo na laptopu?

Jel dovoljna statistika? Ulogovao sam se sa admin i password telekom. Onaj DNS ne mogu da nadjem da promenim kad udjem preko telekom un i pass.

Malo pre nakon ucitavanja foruma umesto njega prvo je pisalo Confirm from resubmission i to nekad izadje pored Not found DNS. Sifra ne pomaze mnogo.
1f9a99bed404c3f88f6d2289b452ace3.jpg
f3b166752945ba9b7d292453c2fc49ce.jpg

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

uloguj se sa:
admin
ztonpk

Usao sam preko tvoje lozinke. Ona tzlkisonpk nije htelo. Ubacio sam oba dns servera da budu Guglova primary 8.8.4.4. i secondary 8.8.8.8. Videcu sad par dana da li kida i kako se ponasa veza kad sam blizu i daleko od rutera. Tad se ponasala isto. Ja kad zovem mts dodju provere, kazu sve ok i to je to. Ruter je star cetri-pet godine, a mts nece da da nov i moderniji, jer ovaj jos radi. Hvala vam do sada, :)

Poslednja izmena:
Moj komšija dugo nije plaćao fiksni telefon i sada je isključen. Kad se okrene taj broj automat kaže da je broj nepostojeći. E sad nije mi jasno, kako mu uredno radi adsl? Doduše adsl nije kod mts-a već kod drugog provajdera, ali čudi me da Mts kada je isključio telefon nije isključio i adsl?

Pre par meseci sam pisao o čoveku koji ne plaća fiksni, a adsl mu normalno radi. Juče sam bio kod njega, znači čovek ima total mix, telefon ne plaća skoro dve godine. Broj više ne postoji, nema ga u "belim stranama", pri pozivanju se dobija obaveštenje da birate nepostojeći broj, a Total Net radi odlično. U čemu je fora?

Kako može da ne plaća telefon, a da ima ADSL ?

Nikako :)

Sent from Tapatalk

Pa i ja sam mislio da je tako, ali ovo sam video svojim očima. On ima Total MIx, znači Adsl mu je Sbb-ov, telefon mu je odavno neaktivan i i isključen. On plaća redovno SBB-u račune i Adsl mu radi, ali ne i telefon. Verovatno su ovi iz Telekoma neažurni i zaboravili su nešto da isključe pa internet i dalje radi. To mi jedino pada na pamet.

Hmmmm, svaka cast ako se "izvukao" da ne placa a ima adsl.

Sent from Tapatalk

Hmmmm, svaka cast ako se "izvukao" da ne placa a ima adsl.

Sent from Tapatalk

Da ali to će moći samo dok se na primer nešto ne pokvari na liniji. On onda mora da prijavi kvar Total-u, a oni će da proslede to telekomu jer je njihova infrastruktura i onda je kraj tome.

Poslednja izmena:
Nije se izvukao, nego ga Telekom jos nije tuzio, ili on jos uvek nije dobio tuzbu.

Nema Telekom ni pravo da ukine DSL uslugu preko drugih providera mozda, a i da ima - kaze Cika SBB "ne, ne, ne diraj moje pare" :)

Meni, da ne treba fiksna linija za ADSL, ja bih odjavio telefon još od odavno. Verovatno će da se nešto promeni u narednih
godinu , dve. Inače ADSL mi realno radi 50/2 i ne puca. Vrlo sam zadovoljan internetom, a nisam izborom TV kanala (Si Fi, Exploer, i još neki normalni kanali se plaćaju), mobilni, pored NEO 2 nema šta da traži. Pretplata za fiksni se podrazumeva :D + cena za dodatni SDB uerđaj. Pričam o paketu BOX 4.

Jedino još pozitivno im je tehnička podrška, koja je po meni vrhunska.

Nisi jedini koji bi otkazali fix, nego bice i toga ali ce podici cene, pa ce ti biti isto, jos i gore.

Sent from Tapatalk

za fiksni ide uvek oko 800 din bzv

• Like
Reagovanja: M J
659 dinara je pretplata.

Bolje je nekad bilo, bez besplatnih minuta.

Jel može neko da mi kaže na osnovu parametara koliko mogu da uzmem brzinu net-a uz jedan IPTV?
Koliko ja vidim mogu da izguram skoro 21 (mbit/s), ako 5-6 otpadne na IPTV, ispadne da mogu da imam oko 15?
Parametri

Paket od 15 ti nece dati, isto sam i ja trazio. Najverovatnije 10Mbit. Mada ja bih isao na to da uzmem 20 bez iptv i uzeo tipa sbb d3i sto planiram i kod sebe uraditi sa slicnim parametrima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@zholinho
pitaj telekom da li ima slobodnih VDSL portova u tvojoj centrali da te prebace.
Na toj razdaljini bi verovatno mogao da dobijes 20Mbita + IPTV...
E sad ne znam kako oni racunaju ako ti npr puste 20 Mbita ( downstream line rate ) da li je u to uracunat i protok IPTV-a ili to puste posebno?
U svakom slucaju nemas sta izgubiti....

Mislim da nema još vdsl kod mene u Kaću. Probaću da vidim šta nude, trenutno sam pod ugovorom za box4 i još imam d3i, pa sam hteo malo da pojačam net.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

U Kaću ima VDSL :)

Pa nisam to znao, kontao sam da to nikad neće doći u Kać[emoji1] hvala na info, sutra ih zovem.

E pa radi lepo, do sada nisam imao nekih problema.

Koliko ti ostane za net kada koristiš oba u isto vreme?
Čudi me da ti nisu konfigurisali port makar na 14 za iptv!

Pa koliko se sećam ja sam pre imao 10 pored iptv. Proveriću to danas.

Moze mi neko reci da li mogu na osnovu ovih parametara da uzmem brzi net od 10mbita?

IWj8etL.png

@mefisto
ako su parametri za downstream line attenuation priblizno tacni, ti si na oko 800 m od centrale i trebalo bi da moze 20Mbita, e sad da li ce pustiti, to je druga prica.
U svakom slucaju zovi call centar i trazi da te prebace na VDSL (ako ima slobodnih portova u tvojoj centrali).
Posle prebacivanja, VDSL ce bez problema gurati full 20/2 paket...
Ja sam imao isti slucaj s tim da mi je udaljenost do centrale bila dosta veca nego tebi. Ako te prebace aj stavi ovde screenshot od VDSL, bas me interesuje da uporedim upload/download max rate preko ADSL i VDSL tehnologije (moja pretpostavka je da ce biti oko dva puta vise)

Nazad
Vrh Dno