Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Realno je da ih nece imati sve dok se neko ne odseli iz te centrale. niko ne menja VDSL za alternativu ako ne mora.

Jedan kolega ceka od novembra.

upravus logicno, a nisu nadogradili portove i to je, cekam da proknjize uplatu racuna pa zovem da ostanem na 10/1 na godinu dana nemam vise zivaca, jos od februara cekam nesto sto unapred znam da je crna pogibija :)

update: sredjeno, od 5 do 7 dana ugovor na kucnu adresu.

Ostajes na 10?
Izglwda da ne mogu da se dodaju portovi ili im trebaju drugde.

Koji je postupak za raskidanje ugovora? Istice mi minimalna ugovorena obaveza septembra pa bih da raskinem ugovor.

Ostajes na 10?
Izglwda da ne mogu da se dodaju portovi ili im trebaju drugde.

ostajem po 1299 din na godinu dana-ne zelim da dajem vise 1760, i da je neko odustao to bi dali nekom preko veze a ocito da nisu prosirivali mrezu sto je trebalo da se odradi jos u decembru

Poslednja izmena:
Cao drustvo,

juce sam dobio adsl 10/1 sa ruterom ZXHN H168N v3.1. Interesuje me kao prvo pitanje javne ip adrese. Ruter dobija ip adresu 109.93.xxx.xxx, sto mi na prvi pogled izgleda kao javna ip adresa, ne cg-nat. Kad odem na neki sajt, sto pokazuje javnu ip adresu, tu mi stoji druga ip adresa 178.222.xxx.x. Jesam li sad na cg-natu ili nisam? Kako to da proverim?

Zvao konacno podrsku zbog problema sa tim CG NATom i kao menjali su oni nedavno nacin dodele IP adresa i sada da bi otvorio portove mora da se uzme fiskna IP adresa, samo 590 din mesecno....
Hmmm ladno im je to odgovor, a meni bukvalno ne rade neke stvari na ps4 npr voice chat u destiny, match making koji je p2p u online igrama sporo radi zbog onemogucenih direktnih konekcija kao sto ovo isto utice na mogucnosti seedovanja torenata, drugih p2p programa itd...

Prelazim kod drugog provajdera samo da skontam koji je normalniji povodom ove stavke...

Neke preporuke ?

Svi su gori od MTSa. Ovog puta bez ikakve sale. Mozda negde naidjes slucajno da dobijes javnu, ali MTS jako sporo nas salje na CG-NAT, ostali su odavno punom pari zasli duboko.

Znaci nema mi spasa ?

Koji smor.

Moram da im placam 600 din mesecno da bi imao redovan p2p saobracaj ?

Posto pored jelte torrent klijenata ispastam i u svim online igrama koje koriste p2p a ima ih gomila.

Da li ono cudo od DMZ-a pomaze kod CG NAT-a ili ni od toga nema vajde ?

Nista ne pomaze osim da oni otvore portove ili ti daju javnu adresu.
Probaj jedino da zoves vise puta, mozda naidjes na nekog ko ima volje da ti otvori jedan ili vise portova. To ti je dovoljno za sve.

Posalji im mail. Napisi da ti treba normalna ip zbog video nadzora.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Sta tacno da napisem u mejlu.

Normalna IP adresa zvuci cudno.

Da li mi treba javna adresa samog rutera, da tako formulisem ?

Meni je uspelo.

Od februara do maja, sam ih smarao. :)

I u ugovoru piše, javna dinamička IP adresa.

Samo 3 meseca, sitnica [emoji14]
Al bitno je da su poklekli :d

Imamo njihov net 10mb za 1500din koji istice sledece godine. Dosta je cesto pucao i kidao iz cista mira. Cak i kad sam u sobi gde je ruter. Stavio sam sifru da vidim da nije mozda neko bio nakacen i optercivao ga. Sta mislite jel je do samog mtsa ili ga je neko kradjom usporavao i kidao?

Ako je bio spor, to moze biti neko drugi, ali ako je pucao, to je vec do rutera/linka.

Koliko imas gresaka, kakva je parica?

Da li ima još wifi mreža u okolini i na kojim kanalima rade?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ako je bio spor, to moze biti neko drugi, ali ako je pucao, to je vec do rutera/linka.

Koliko imas gresaka, kakva je parica?

Kakvih gresaka i parica? Pukne s vremena na vreme sa nekom porukom DNS nije nadjen.

Da li ima još wifi mreža u okolini i na kojim kanalima rade?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Moj ruter koristim. Ima mreza od komsija koje su sifrovane kao moja. Ako sam dobro razumeo pitanje,

To "DNS not found" je verovatno samo problem MTSovog DNSa, i resava se tako sto postavis Google-ov ili neki drugi DNS server kao default. Mozes i na ruteru, za sve povezane uredjaje, ili mozes na svakom uredjaju za sebe.
Idi na 192.168.1.1, loguj se sa admin/tzlkisonpk, odes na Basic/LAN.
Skroz dole na kraju podesavanja za DHCP upises 8.8.8.8 kao secondary DNS server. Mozes postaviti oba, 8.8.4.4 je drugi Google-ov DNS, ja upisujem samo jedan.

To "DNS not found" je verovatno samo problem MTSovog DNSa, i resava se tako sto postavis Google-ov ili neki drugi DNS server kao default. Mozes i na ruteru, za sve povezane uredjaje, ili mozes na svakom uredjaju za sebe.
Idi na 192.168.1.1, loguj se sa admin/tzlkisonpk, odes na Basic/LAN.
Skroz dole na kraju podesavanja za DHCP upises 8.8.8.8 kao secondary DNS server. Mozes postaviti oba, 8.8.4.4 je drugi Google-ov DNS, ja upisujem samo jedan.

Ok, hvala. :) To sto mi neku stranicu ucitava 20-25 sekundi? Sto se net zakoci, zamrzne kad otvorim vise tabova? To do neta ili do lap topa?

Ako ti se i dalje desava da 25 sekundi ucitava stranicu (posle ove izmene za DNS), a ne vidis da drnda disk (ako nisi na SSDu) ili je CPU 100% zauzet, moze biti da je do loseg linka, ili da ga neko zauzima. Ovo prvo nije tipicno kod Telekom DSLa, tj. ako je los/slab, uvek je los/slab.

Kako mislis zamrzne se net kada otvoris vise tabova? Koji laptop imas, da li se isto desava i na telefonu/tabletu?

Vrh Dno