Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Javi se ti nama opet kad to dobiješ popust posle popusta. Ali da dokumentuješ tu tvrdnju činjenicama. Pošto nisu ni oni veverice... A sad mogu da ti pričaju šta god samo da ti lupiš potpis na novi ugovor, a posle bude "niste dobro razumeli".

Poslovnica #1
Pitao zaposlenog pri podnošenju zahteva vrlo konkretno - da li mogu bilo kada da internet paket integrišem u box paket? Pošto je bio prijatan i "normalan" pojasnio mu primerom - istekne mi 5 meseci za 1din, da li mogu 6. mesec da uzmem BOX 4 paket za 1din. Bio ubedjen da 100% može ali ipak proverio sa nadredjenim vratio se i potvrdio.

Poslovnica #2
Došao sa rečenicom - odobren mi je zahtev za Net50 paket. Devojka ničim izazvana pokreće priču oko IPTV, izvukao se na "imam već ugovor sa kablovskom" da bi ona onda nastavila "pa možete kada vam istekne ugovor da recimo nakon tih 5 meseci za 1din potpišete BOX paket i uzmete 2 ili 3 meseca za dinar ili neku drugu promociju koja tada bude bila aktuelna"

Drugari, meni je jasan njihov princip - Net50 plaćam 1.749,00. BOX3/4 plaćam +3.000. Njima je u interesu da me vežu da 2 godine plaćam VIŠE. Zato bi trebalo da može. Da već imam BOX 3 recimo i hoću BOX 4, to ne bi moglo jer je ista usluga u pitanju.

Poslednja izmena:
"Njihov princip" je da nisu privatna firma :)

Njihovi rodjeni zaposleni nagovaraju klijente da zloupotrebljavaju kanjon u promotivnoj ponudi, zamisli. Ako se ispostavi da je tacno tj.

A sajberalfi se sekira za boraniju, koja je manje vise vec i funkcionalno ukunuta onim smanjenjem popusta na pakete :)

Poslednja izmena:
Treba mi veci adsl upload,jedini mts nudi 2mb ili gresim ?
Paket Net 20,da li ide 200kbs upload ili je to "kao do" upload

Parametri su tu negde za upload,dok download ne bih imao 20mb ni slucajno ali mi i ne treba
Capture 8.PNG

samo 10/1 ti je adsl sve ostalo je vdsl

zovi ih na telefon 0800 100 100 kazace ti da li moze tj, da li segmentiran, a glavno pitanje je da li uopste ima vdsl portova u tvom mestu

Kako ide oko ovih gratis meseci tj. Po 1din, da li treba potpisati ugovor početkom meseca, svojevremeno su me na foru zavrnuli.

Sent from my x600 using Tapatalk

Drugari, prosli utorak (30.05) sam podneo zahtev za prebacivanje adsl-a sa jedne adrese na drugu, i jos uvek mi internet nije aktivan na ovoj adresi. Da li neko ima predstavu koliko to otprilike moze da traje? U poslovnici je bila prica bice u roku od 24h, a preko telefona (posto ih zovem svaki dan) je prica da ne mogu da mi kazu ali da rade na tome i da budem strpljiv. Stvarno nema smisla kakvi klosari, a kladim se ni da mi nece racun umanjiti...

Ako ti je vec otkacen sa stare (ne radi tamo), racunaj da verovatno nemaju port u centrali, sto znaci moze mesecima da potraje! Sve dok se ne oslobodi port.

Ako ima porta, sam prenos (od dana kada nestane na staroj adresi) ne traje duze od jedne nedelje.

Kreće od narednog meseca. Nema opasnosti od zavrtanja :)
Pa ne znam, na box temi pišu da treba potpisati što ranije u mesecu, i da kao šalju poruku da se u roku od 7 dana potpiše ugovor, a to bude sve krajem meseca.
Još ja juče raskinuo box2 m već razdvojili fixni i net, i podneo zahtev za net50 ako može.

Ne znam za box. Ja sam potpisao samo za VDSL i 1 din je počeo od narednog meseca.

rekla mi je da mogu da uzmem tablet na 2 godine ugovora posto nema vdsl portova znaci po 1550din na 2 god da ostanem na adsl (10/1) taj neki huaveji sto je za pohvalu za njih ali nije za dinar nego 1000 din se placa

Poslednja izmena:
ja sam reko kao i svaki srbin moze za 1 din nemam 1000 din hahah ona kaze ne moze :D

p.s salim se :D

Ako ti je vec otkacen sa stare (ne radi tamo), racunaj da verovatno nemaju port u centrali, sto znaci moze mesecima da potraje! Sve dok se ne oslobodi port.

Ako ima porta, sam prenos (od dana kada nestane na staroj adresi) ne traje duze od jedne nedelje.

Poenta je da sam ja imao dva adsl prikljucka na dve adrese, i jedan sam odjavio i odmah podneo zahtev da drugi prebacim na adresu odakle je ovaj odjavljen. Ne mogu da verujem da su *****i u tih par minuta dok gospodin u poslovnici klikce oni taj port koji sam ja oslobodio "sebi" dali drugome :eek:

Prebaciše me danas na neki drugi profil ako se ne varam. Sada imam nizi Line Attenuation (stari bio 31db), takodje manja maksimalna brzina DL kao i veca maksimalna brzina UL (preko 2Mb/s?!). U pitanju je VDSL ruter, jel ovo ustvari neki hibrid ADSL i VDSL ili sta?
76e92e9c49de952e4c2ae0cc954a3b3e.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

E kad bi sad moglo na ovo bar upload 2Mb/s, kad već ne može veći DL..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam imao slične parametre prvi dan kada sam prešao na 20/2 Mbs i dobio ovaj novi VDSL ruter. Već sutradan su promenili podešavanja i sada izgleda ovako:
Untitled.jpg

ajd da pitam i ovde kratko pošto je povezano sa mts adsl-om...danas mi lg v20 telefon isključi wifi sa porukom avoid poor internet connection, a u isto vreme se prekide wifi protok i na ženinom windows telefonu, mom ipadu, itd...neće da otvori programe, ili jedva nekako...šta je pitanje...da li je mts adsl jednostavno drljav povremeno i tu nema pomoći ili da menjam ruter? stari huawei modem je nakačen na komp a imam tp link 740n ruter...pošto mi tp link deluje kao problem da li da ga menjam i šta da kupim bolje a da znam da će raditi ok? ili je ko što rekoh net jednostavno sklon prekidima i tu nema pomoći?

TP-Link 740n je dosta problematican ruter pogotovu wireless i koliko se secam to se odnosilo na verzije sa starijim firmware-om. Moze da se proba sa ubacivanjem novog firmware-a ali pazljivo, uputstvo se moze naci na sajtu ili da se nabaci DD-WRT firmware.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TP-Link 740n je dosta problematican ruter pogotovu wireless i koliko se secam to se odnosilo na verzije sa starijim firmware-om. Moze da se proba sa ubacivanjem novog firmware-a ali pazljivo, uputstvo se moze naci na sajtu ili da se nabaci DD-WRT firmware.

ubacio sam najnoviji koji postoji za njega, ali problem i dalje postoji...koliko sam dalje uspeo da shvatim moj telefon je dosta osetljiv na oscilacije u protoku/signalu, i čim nešto malo štucne on prebacuje na mobile data...kad isključim data protok i prebacivanje sa wifi problem nestane...sad, da li bi zamena rutera tu nešto pomogla ne znam? ako je mts adsl drljav ne znam koliko to može da pomogne...sama jačina signala nikad nije ispod good najmanje, a uglavnom je od very good do excellent...

Daj sa telekomovog rutera parametre linije

Daj sa telekomovog rutera parametre linije

ako je to ovo...

Bandwidth Down/Up(kbps) 10235/1021
SNR Margin Down/Up(dB) 20.5/9.5
Attenuation Down/Up(dB) 20.0/13.0
CRC Down/Up 32156/77
FEC Down/Up 219778/1117
HEC Down/Up 469210/1002

Koliki je uptime? Daj prinscreen celog prozora.

Poslednja izmena:
Kakav oldtajmer od rutera :) Znaci ako sam te lepo razumeo wireless uredjaji ne izgube vezu sa tim TP-Link ruterom vec samo pukne protok? Dosta gresaka prikazuje ovaj telekomov ruter mozda zbog toga dolazi do diskonekcije. Kada se sledeci put javi problem baci pogled na telekomov ruter koliki je DSL Up Time. Ako nije doslo do prekida konekcije onda vrvtno problem pravi taj TP-Link.

Kakav oldtajmer od rutera :) Znaci ako sam te lepo razumeo wireless uredjaji ne izgube vezu sa tim TP-Link ruterom vec samo pukne protok? Dosta gresaka prikazuje ovaj telekomov ruter mozda zbog toga dolazi do diskonekcije. Kada se sledeci put javi problem baci pogled na telekomov ruter koliki je DSL Up Time. Ako nije doslo do prekida konekcije onda vrvtno problem pravi taj TP-Link.

tako je, a poseban problem ima lg telefon...on bukvalno izgubi wifi vezu i pređe na data, ali to je izgleda već specifičan problem...to radi kad u podešavanjima stavim da prebacuje sa wifi na data kad nema wifi...i on je izgleda toliko osetljiv na oscilacije da svako malo nestane wifi i prebaci se na data protok...kad ugasim datu wifi radi normalno...kod svih drugih uređaja wifi mreža radi ali nestane protok...mislim, ne dešava se to baš stalno, ponekad...

Zamenio sam kucni kabal iz tavana i opet izbacuje mnogo fec i crc gresaka, da li je to znak da nije do mene tj kabla instalacije u kuci, vec od bandere do parice na tavanu.
Kolika je neka granica za crc i fec gresaka za nekih 10-tak minuta.
Meni za 5 min izbaci po par desetina hiljada.
Slika je poale stavljanja novog kabla u tavanu,koje je vase misljenje ili savet?
b9c7a93877214843ca369a41189c0cb2.jpg

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno