Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

U kom smislu? Ne znam ja ih samo pitao i odobrili sutradan i to me zvali na tel.
Nisam jedini, za ovu foru sam cuo ovde na forumu od lika koji je to dobio pa sam probao i ja i dobiio, bas mi cudno sto ti nisu dali.

Kakav je ADSL/ipTV u Filmskom Gradu ako neko ima iskustva, u pitanju su 2317..... brojevi ozbiljno razmisljam da predjem sa IKOMa/SBBsad na MTS
E ipTV vuce Internet? I da li laguje, meni se desavalo sa IKOM da pola digitalnih kanal zasecka, samo opadne signal

Poslednja izmena od urednika:
Da li neko moze da mi kaze na osnovu prilozene slike ,da li mogu da imam internet do 20 mb/s? Trenutno mi je paket net 10 i radi savrseno,pa bih hteo da obnovim ugovor za vecu brzinu. Molim za odgovor...Pozz Capture2.JPG

Trebalo bi da mozes. Ja sam dobio na vecoj udaljenosti od tebe.

Da li neko moze da mi kaze na osnovu prilozene slike ,da li mogu da imam internet do 20 mb/s? Trenutno mi je paket net 10 i radi savrseno,pa bih hteo da obnovim ugovor za vecu brzinu. Molim za odgovor...Pozz Pogledajte prilog 230441

Zovi ih pa pitaj kazace ti sve, jos ako ima portova super. Nemoj da mislis da ce ti srediti za 2 dana , posto sam ja podneo zahtev jos 10 maja i nista

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze na osnovu prilozene slike ,da li mogu da imam internet do 20 mb/s? Trenutno mi je paket net 10 i radi savrseno,pa bih hteo da obnovim ugovor za vecu brzinu. Molim za odgovor...Pozz Pogledajte prilog 230441

Na osnovu ove slike nema sanse. Ja sam tako pre par god uzeo isti paket, kao navodno prvo da provere teh. mogucnosti I posle par dana se javljaju moze. Net puca na svakih par sekundi ubija a parametri linije su mi bili malo bolji of tvojih. Zovem zalim se dolaze par puta kad ja nisam bio tu, I da me otkace kazu mojima ne valja vam kucna instalacija. Ja se iznerviram povezem ruter direktno na stubic u dvoristu da vide da nije do mene I pozovem Ih po stoti put da dodju. Probao sam I druge rutere ista stvar. Na kraju je doso merac I na prvu mi reko da ne mogu da imam vise of 12-14 Mb/s na fast profilu sto je I bilo istina. Ja pitam coveka pa dobro koja je fora sa onom proverom tehnickih mogucnosti kaze ma to samo da ti uvale veci paket. Naredne 2 god sam placao paket 20Mb/s a imao sam jedva 13Mb/s jer vise of toga nije bilo stabilno, pucala je veza. Tako da znas. Osim ako nemas mogucnost za VDSL.

Poslednja izmena:
@ milos85 zaista se ne razumem u parametre pa mi reci kakva je moja "slika" ? gtrrrr.jpg tnx

Malopre bacih pogled na telekomovu ponudu paketa i koliko vidim paket od 20Mb/s je izgleda namenjen vdsl korisnicima tako da ko je osudjen na adsl moze imati samo 10Mb/s.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тако је одавно, постоји ADSL 10/1 а даље само VDSL.

Pre par dana sam "nabasao" na Fiber Optic Internet preko Telekoma, ali sad izgleda da nigde ne mogu da pronađem tu informaciju, pa čak ni na njihovom sajtu.

Zna li neko nešto više o tome? Iskreno, za 2300 mi ne bi smetalo da imam protok 150/20.

Cene su 2x menjane zato sto telekom oprobava trziste. Cene su u poslednjoj iteraciji bile enormne.
Mozes pratiti temu ovde

Zavisi kako gledas. Orion sa svojim nekim popustom na ugovornu obavezu od 2 godine nudi za 3500 din 1gpbs/100 mbps.
Telekom je nudio za 1gbps/100 mpbs oko nekih 9000 din.
Upload brzine za ovakvu tehnologiju su smesne (ajde jesu pomak na odnosu na sadasnje upload brzine), ali ipak smesne.

Videčemo kad se slegne "prašina" oko cena. Ali iskreno, baš bi mi značilo da imam brži NEt prvenstveno što sam Steam korisnik i svako malo ili kupim neku igru pa onda skidaj........a ovaj BEDAK od 20mbps me ubija u pojam.

Pazi, evo i ja imam 250 mbps na ikomu, i imam steam. Ni sam steam do Srbije ne moze da isporuci brze od 100-150 mbps.
Download jeste bitan, ali on postoji i kod kablovskih operatera. Kljucan je upload, a oni ga daju na kasicicu.
Pocevsi od kablovskih operatera, gde komotno mogu dati upload do 50 mbps, a za optiku do 1gbps.
Sad ti oceni kakve su cene u zavisnosti od mogucnosti tehnologije sto nudi naspram paketa koje si eventualno video.

Poslednja izmena:
Pazi, evo i ja imam 250 mbps na ikomu, i imam steam. Ni sam steam do Srbije ne moze da isporuci brze od 100-150 mbps.
Download jeste bitan, ali on postoji i kod kablovskih operatera. Kljucan je upload, a oni ga daju na kasicicu.
Pocevsi od kablovskih operatera, gde komotno mogu dati upload do 50 mbps, a za optiku do 1gbps.
Sad ti oceni kakve su cene naspram mogucnosti tehnologije sto nudi naspram paketa koje si eventualno video.

I to što kažeš. Ma ja sam nešto pre par dana video/naleteo na 150/20 za 2399. Da se razumemo to i nije neka cifra za tu brzinu.
E sad oni da su pravi monopolisti i "bizMismeni" oni bi spucali cene dole, a podigli brzine.

A s obzirom da smo u zemlji Srbiji gde mi SRBi vodimo biznis, to će biti velike cene za malo brzine a glup narod će da pohrli da mazne "kvalitetan" i SKUP internet jer smo izuzetno glup narod.

Sve što je skupo, VALJA.
I tako će Telekom da ošiša nekoliko hiljlada ovaca za velike novce, a ja ću se iskreno potruditi da izdržim do kraja Avgusta, tačnije do kraja UO na 20mbps. :D

Poslednja izmena:
Ne zna narod, njima para usi recenica damo vam 2-6 meseci nesto besplatno, a ti se obavezes naredne 2 godine.
Da je samo internet 2400 din, tu su razno razne nametnute usluge tipa telefonija, televizija, da ne pricam da su mi uz raniji box paket nametnuli subskripciju neke njihove aplikacije na mesecnom nivou.
Kada sam pitao na sta sam pretplacen, dobio sam odgovor: "pa da gledate kamere po Beogradu, i to je napisano u ugovoru" - koje naravno mozes i besplatno gledati.
Pa sad budi ti pametan procitaj 10 strana ugovora i izvali sta su ti sve podvalili.

Sve u svemu kod ikoma je postojao presedan da na najskuplji paket ne postoji UO. Tretman korisnika bez UO kao nebo i zemlja. Kvarovi su se opravljali za manje od jednog dana :)
Kod telekoma ne postoji termin bez UO (jedino ako istekne), a sistem kod njih je - ili sve radi 100%, ili ne radi nista. Pa ti sada opet budi pametan.

Poslednja izmena:
Ne zna narod, njima para usi recenica damo vam 2-6 meseci nesto besplatno, a ti se obavezes naredne 2 godine.
Da je samo internet 2400 din, tu su razno razne nametnute usluge tipa telefonija, televizija, da ne pricam da su mi uz raniji box paket nametnuli subskripciju neke njihove aplikacije na mesecnom nivou.
Kada sam pitao na sta sam pretplacen, dobio sam odgovor: "pa da gledate kamere po Beogradu, i to je napisano u ugovoru" - koje naravno mozes i besplatno gledati.
Pa sad budi ti pametan procitaj 10 strana ugovora i izvali sta su ti sve podvalili.

Sve u svemu kod ikoma je postojao presedan da na najskuplji paket ne postoji UO. Tretman korisnika bez UO kao nebo i zemlja. Kvarovi su se opravljali za manje od jednog dana :)
Kod telekoma ne postoji termin bez UO (jedino ako istekne), a sistem kod njih je - ili sve radi 100%, ili ne radi nista. Pa ti sada opet budi pametan.

Ložiš da su ti uvalili gledanje kamera po gradu? Koga boli uvo za gledanje kamera po gradu? Upališ TDI pa čuješ gde su gužve. :D

S obzirom da su me jednom zeznuli, sad čitam ugovor i od 100 strana, verovao ili ne. Sve čitam i broj strane i fusnote. :D

Uzeo sam box4, prodali mi vdsl 50 mbps, telefon (iphone 6 u to vreme - cena je bila korektna), paket za telefon, i pride sam trazio jos jedan dodatni set top box.
Ugovor nisam mogao procitati zato sto na licu mesta je cekala radnica da procesuira ugovor i da mi da opremu. Predpostavljao sam da su standardne stvari pravne prirode,
a ne jos i podvaljotka oko dodatnih aplikacija koje cak ni zaista nisam znao da imam prava da koristim.

Epilog toga da sam zasao u 4ti mesec UO, kada je vdsl postao neupotrebljiv (majstori su sasekli snop kablova prilikom renoviranja maxi prodavnice i od tada vdsl je postao neupotrebljiv,
a fiksni telefon susti kao da nisam u centru Beograda). Telekom nije hteo da mi raskine UO, razlog je bio da su oni odgovorni za instalacije do zgrade, a od zgrade ka stanu tvoj problem.
Sad sto ja zivim na spratu, pa nije prakticno promeniti instalaciju to je druga stvar. Izdejstvovao sam preko ratela preinacenje UO sa box 4 na box 2 (samo fiksni telefon) na 2 godine, gde mi
UO istice sad u septembru. Inace za taj presedan u Telekomu da mi daju drugu UO je direktor te filijale morao licno da potpise.
Toliko o tome, i neka nam je sa srecom sa novim uslugama, valjda necemo imati stare probleme.

Ovaj lelekom je šou.
Odem u petak da pitam za preseljenje linije, kaže mi ona ženska: to traje mesec dana!?!?
Pogledam levo, desno, rekoh ovo mora da je skrivena kamera, pitam je šta ja da radim mesec dana bez telefona i neta! samo je slegla ramenima, kao tako radi "tehnika"! Je**a ih ta tehnika.

Nije mesec, ali stvarno moze da potraje. Telefon ces imati na jednoj od lokacija maltene sve vreme, ali ostaces bez neta barem nedelju dana, to racunaj. Ako nema portova - ostaces bez neta!

Ne zadrzavas port, on ostaje u prethodnoj centrali (osim ako se ne selis u istu centralu).
Da, mozes ostati "trajno" bez neta. Prebacice ti telefon, ali ako nema slobodnog porta, nemas net dok se ne oslobodi port.

Možda je i ista centrala, nova lokacija je u istoj ulici, razlika je recimo kilometar, možda i manje, naravno u telekomu mi nisu rekli to za portove.
Kakva glupost...

Zavisi gde si, negde ima dovoljno, ali evo vec nekoliko slucajeva znam da nemaju slobodne portove i ne mogu dobiti net :(

Apropo priče od pre dve nedelje - uzeo sam Net50 sa 5 meseci gratis i da, kao što sam i pomislio, nakon tih 5 meseci mogu da potpišem ugovor za BOX paket i uzmem 3 meseca gratis.

Štaviše, juče kada sam preuzimao opremu to mi je eksplicitno navela promoterka kao ideju/predlog.

Ispade da ipak ima logike koja glasi - može popust posle popusta - obavezujem se da ću 2 godine plaćati veću uslugu. Sad, kako se to njima isplati, nije moja računica.

Poslednja izmena:
Javi se ti nama opet kad to dobiješ popust posle popusta. Ali da dokumentuješ tu tvrdnju činjenicama. Pošto nisu ni oni veverice... A sad mogu da ti pričaju šta god samo da ti lupiš potpis na novi ugovor, a posle bude "niste dobro razumeli".

Ja sam posle godinu dana na VDSL 50/2 (kad su konačno za Box pakete uveli net preko 10 Mbps) hteo da uzmem Box 2 (ili eventualno Box 3; koristim D3i pa mi buđavi IPTV ne treba) čisto zbog keve i jašenja na fixnom i naravno da nije moglo... tek kad ostane 3 meseca ugovora. I pri tom nisam tražio ponovo dž mesece...

Ne bi im bio prvi put da budu veverice.

Pa koliko je samo ljudi koristilo "Kontrola troskova" paket da placa parking uz popust od 50%...

Poslednja izmena:
Vrh Dno