Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Oni su ludi, 24 meseci ugovorna obaveza, 8999din kosta Tesla tablet uz Net10, pre ga davali za 1din, nadam se da je samo bug u pitanju, ali sve cene su im otisle na gore.
Neku zescu rstvu su nabavili izgleda, ko zna sta oni puse tamo

http://puu.sh/bVfvi/f2d8afcf85.jpg

U Srbiji ljudi izgleda neznaju sta znaci rec promocija. Jos je produze za 3meseca i to nije dovoljno, sad kome nije istekao ugovor ili je imao vise od 3meseca do kraja sta da im se radi. Dobro sad i telekom nije cvecka sigurno, izracunali su u dinar koliko ljudi moze da uzme za dinar tablet, a i mogli bi za stare korisnike neku akciju da ponude.

Meni nije istekao ugovor bio, potpisan 26.10.2012, ja otisao pre 20 dana, pitao da li moze da se ako nista drugo rezervise tablet, posto mi ugovor istice tek 2.11. (mada na nekim papirima pise da je sklopljen 1.10.2012, ko ce da se seti).
U mojoj ekspozituri iako sam pitao da li je moguce da se produzi/sklopi ugovor 3 meseca pre isteka starog, rekli su da ne moze i da ne znaju odakle mi to (?), tako da jos mesec dana gulim ovaj box4, iako sam bio voljan da uznem mixnet L sa 50% popusta i net10 + samsung tab 3 8.0 za 4000din. Jos mi onaj lik prica kako ce sigurno biti ista akcija kada ja budem obnavljao, i da nema razloga za brigu.

Ne radi se o tabletu za dinar, vec su SVI, ali APSOLUTNO SVI tableti (osim nekih koji su bili za 11-12k kao sto su Asus Transformer ovaj nov, uz net 10, i MemoPad HD onaj od 10" asusov takodje, galaxy tab 3 10.1) duplo vise skocile cene, tj mnogo vise od duplo posto su se delili za dzabe bukvalno.

Promocija kod njih traje godinama, kao sto je ona za 50% pretplate ako ne uzmes telefon, bukvalno vec 3-4 godine koliko ja znam za to traje, a evo i sad kad su menjali tarife, opet istu promociju daju, a rec "akcija, promocija" u Srbiji je vrlo smesna i ima odredjenu konotaciju, ako je verovati svemu i svacemu sto smo se nagledali u poslednje vreme sto se tice kupovina i promocija.

Koja glupost ,sad gledam ove cene ,i neverujem kolko su podigli.Sbb ih je vec ubio sa brzinom,i ovo je bilo jedino sto je moglo nekog da natera da uzme ,njihov net a da ima alternativu.

Da li je nekome danas na par minuta nestajao i ponovo se pojavljivao net i fiksni?

Meni oko podneva na fiksnom nije bilo signala (pa sam pozvao Seagal-a :p) i posle par minuta sve OK.

Inače, nije bila ekipa Telekoma u zgradi, oko zgrade (imamo kamere koje pokrivaju deo gde se igra sa kablovima).

Ja se ponadao da uvode VDSL kad oćeš.

Pa receno ti je ne mozes vdsl daleko si od centrale :)
Salim se...
BTW, meni fix i net(vdsl) radili normalno sve vreme bez seckanja i nestajanja.
pozdrav

@enraged ti li si, Dusman13 ? :d

@enraged

Ako meni nešto odgovaraš samo da znaš da si na listi ignorisanih članova.

screen-shot-2014-10-01-a.png

Legendica :D
Samo fali da se reinkarnira onaj Vlada sto se bio zaljubio u crvenu maticnu plocu :d

@enraged ti li si, Dusman13 ? :d

Ajojjj bre ljudi sta vam je sa tim dusmanom13 ne znam ko je taj covek i ne znam zasto me mesate sa tim covekom?
@enraged

Ako meni nešto odgovaraš samo da znaš da si na listi ignorisanih članova.
Da tebi odgovaram rekao sam ti da meni fixni i net rade normalno.
A to sto si me stavio govori o tebi ne meni.
ja pokusavam da ti pomognem.
I da sad cu zvanicno da trazim od moderatora da kazu jesam li taj ili nisam mislim stvarno me vise smaraju te gluposti da svaki put jedni te isti pricaju za mene da sma taj dusman13 a coveka nisam video u zivotu, niti je to ovde tema, osim sto sam shvatio da covek banovan i da ima vdsl kao sto imam i ja.

Iste fraze, isti ton kod obracanja ostalim clanovima, i obavezno zahvaljivanje na kraju posta u kojem plodis tog nekog kojem jelte pomazes.
Mnogo slucajnosti ?
Dal su slucajnosti ? ;)

Ne znam kako si druze dosao do toga, citao sam malo njegove postove cisto da vidim sto me mesate sa tom osobom, ja sam sa svima korektan i ton mi je normalan kao u svakodnevnoj komunikaciji tet a tet, ponekad se zahvalim ne znam ucili me da kazem hvala ipak sam ja stara skola ovi mladi se ne zahvaljuju nikome izvini sto su me roditelji vaspitali tako.
Ja ne vidim slucajnosti nikakve.
ALi ok mislim da je glupo da zatpavamo ovu temu sa ovim glupostima koje pritom nisu ni tacne, ali ajde neko ce verovatno sve to resiti i srediti ;)

Ja bio u njihovoj ekspozituri, pitao ih za razdvajanje box paketa. Ističe mi ugovor 29.10. a ne treba mi više tv samo net i mobilni pa bih uzeo posebne ugovore i preko mobija uzeo fon a preko neta komp. Kad sam sad video cene, ajoj, nisu normalni. Verovatno ću preći na Orion/VIP kombinaciju.

Ti bar imas gde, u Jagodini ne znam da li ima uopste neko da nudi internet a da nema ocajnu infrastrukturu (tj da nije neki exenet, intercom net ili sta vec sto niko nije cuo).

Zgadili su mi se iz Telekoma, pisao sam im i na fejzzzu za to sto su utrostrucili cene tableta (bukvalno za tab 3 8.0 samsungov koji sam hteo jos pre mesec dana i molio ih da im dam novac za njega pa kad mi istekne ugovor nek mi tad daju, jer sam osecao da ce ovako nesto da izvale), dodje mi ni dinar vise da im ne ostavim, fiksni da odjavim/prebacim.

Ja sam otkazao dva fiksna. Bez veze mi stajala (jedan u stanu, jedan u igraonici). Kad su povećali preplatu, samo sam ih odjavio jer sad mogu za dinar da uvedem fiksni. Za dve godine nekorišćenja ostavio sam im 15-tak hiljada.

Ovi iz telekoma bas poludeli ... srecom uzeh letos lap uz adsl .. sad je taj lap 7000 din skuplji .. a ove cene sa tabletima pa samo lud moze to da uzme u odnosu na cene u radnji .... i 2 godine ugovorne obaveze .....

Kabl menadzment na srpski nacin:
Pre par godina odlucih da se u stanu ne vidi nijedan kabl... te sam isprojektovao kanalice po celom stanu uz rubove zidova, poda i sl.. i kroz njih proveo gomilu, hrpu kablova.
Kanalaice su one plasticne razne, od 1x1cm, do 3x3cm, a u njima ima strujnih produzih, video kablova, zvucnickih, UTP, itd...

Bar Vama ne moram da obajasnjavam koji sve kablovi mogu da postoje kada imas 4 racunara, 3x 5.1 sistema, 4 TV/monitora itd... ali ispade najveci ***** je bio sto sam i telefonski kabl proveo kroz njih.
Nakon 2 godine neuspelih menjanja rutera, pa mirenja sa situacijom da protok nekad je 3x manji jer mozda nesto rade po kraju..., i tako u krug, danas odlucim da vezem ruter direktno u uticnicu na pocetku stana, kablom od 5m.
I gle cuda, parametri na ruteri procvetase, tj. idealni!!! Pici sve u fullu (Net20 paket).
Ispade da taj kabl koji sam provukao maltene kroz ceo stan (~30m kabla) je zapravo nonstop pravio problem ali ne uvek i ne po nekom redu.
Sada cenim da je to verovatno zato sto je uvijen sa 100.000 drugih kablova koji emituju oko sebe i smetaju ADSL signalu da dodje do rutera.

Eto, mozda nekom zatreba info.

Poslednja izmena:
na bum pitanje: fiksni i ne koristim i stigao mi 890 din :( a onaj mesec kad sam uzeo tablet stiglo 70 para :D valjda su castili zbog ugovora, no jel moze da se odjavi fiksni a da adsl ostane da mi radi? i jel moze nekako taj fiksni za dinar preko nekog drugog provajdera i to?

Ja mislim da ne može pošto sam ranije pitao.

Radi se o tome da ti uglave fiksni zbog ADSL-a isto kao što SBB uvali pretplatu za televiziju da bi mogao da imaš internet.

Па да, као што нам пиваре уваљују флаше уз пиво а после их бацимо, као што нам уз чоколаде увале и омот од папира а уз маргарин пластичне чиније ... а ми би само оно унутра.
Вероватно би Телеком могао да понуди АДСЛ без наплате и употребе телефона али уз неки трошак за одржавање па да уграде у цену. А шта ако узмеш АДСЛ код другог, њему плаћаш интернет и онда не би ништа ишло Телекому?
Код СББ-а постоји гомила трошкова због које се плаћа одржавање па то не може да се избегне ни укидањем аналогне телевизије, мада многи мисле да то што плаћају иде за аналогну а не иде.

pa jesam potpisao ugovor samo na adsl net 10 a ne na fiksni :D

Calexx a na sta to trose pare od odrzavanja ? Ja bih rekao da odrzavanje nema nista sa tim. I bez odrzavanja imali bi ogroman profito od prodaje interneta i ostalih usluga. Odrzavanje im je bonus zbog rupa u zakonu.

A gde je on rekao da nema fiksni ?! Reče da ugovorom nije obuhvaćen i fiksni već samo ADSL.

Не каже да нема него пита да ли може да одјави фиксни а остане му АДСЛ а онда да код неког узме фиксни за 1 динар. Можда би успут могао да узме неки екстра мобилни за динар а онда пита како да откаже тај пакет и остане му телефон (а можда би било добро да му остану и минути али да не плаћа пакет) или слично.

@ calexx: najbolje da mi sve sto postoji daju free :d pa *** pitao sam da li slucajno moze da se odjavi fiksni a da mi adsl ostane i posto valjda orion daje za 1 din fiksni ili gde sam to video da se to uzme, a ako nude i neki mob i nesto tim bolje

Poslednja izmena:
Ne znam da li vazi jos ona promocija, ali sestra je uspela u cetvrtak da se prijavi i da naruci tablet i 20/1 za 1899.

Па да, као што нам пиваре уваљују флаше уз пиво а после их бацимо, као што нам уз чоколаде увале и омот од папира а уз маргарин пластичне чиније ... а ми би само оно унутра.
Вероватно би Телеком могао да понуди АДСЛ без наплате и употребе телефона али уз неки трошак за одржавање па да уграде у цену. А шта ако узмеш АДСЛ код другог, њему плаћаш интернет и онда не би ништа ишло Телекому?
Код СББ-а постоји гомила трошкова због које се плаћа одржавање па то не може да се избегне ни укидањем аналогне телевизије, мада многи мисле да то што плаћају иде за аналогну а не иде.

sto bi rekao onaj ribar u Zikinoj dinastiji:" Cene skacu musterija placa!" :D

Nazad
Vrh Dno