Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja sam podnio zahtjev za ADSL i tablet u cetvrtak i utorak ujutro mi je sve spremno bilo.

Koliko ste vi otprilike dana cekali da bi vam stigao tablet i nov ugovor na adresu?

Tablet i ugovor stigli posle nedelju dana u Suboticu, i evo čekam već nedelju dana da mi ubrzaju na 20/1 :(. Ovih 5/1 su mučenje, ukupno do 7 uredjaja mi se kači na ruter, još kad uključim torent sve se vuče.

Baš dok sam kucao post zvao sam 19813 i kaže mi operater da do njih još nije stigao potpisan primerak ugovora?! Nazovem post express, izdiktiram broj pošiljke, kaže mi žena da im je isporučeno još u ponedeljak?! Kakvih tamo u telekomu ima dileja i koja je to zemlja dembelija to je strašno, da mi je samo znati koji je postupak i šta se sve dešavalo sa tim potpisanim primercima, pa još nisu stigli do njihove odgovarajuće službe? Sad ću da ih zovem ponovo.

Pa meni evo proslo osam dana otkada sam podneo zahtev i nista ne javljaju. Sad sam ih zvao kazu mi da je u proceduri jos i da je tablet kao odvojen i da ce biti isporucen najkasnije sledece nedelje. Kao malo se oduzilo zbog provere brzine jer sam ja trazio da mi povecaju sa 10/1 na 20/1. :trust:

Hocu, samo jos da stigne. Kako su krenuli izgleda da nece skoro. :d

Stiglo i ubrzanje na 20/1, tačno nedelju dana nakon potpisivanja ugovora, dobro je da su to odradili pre vikenda.

pre mesec dana su mi zamenili HG520s na njemu mi je normalno radio DLNA. izvršili zamenu i dobio sam HG531 V1.
Međutim, više mi ne radi DLNA, pa ne mogu da strimujem sa računara na Smart TV internet na tv-u mi radi normalno, racunar ne vidi tv kao dlna klijent
imali resenje za ovo ?

Dobijam u prosjeku 13-17mbit down 0.6-0.8 up, sve po kuci je ok, evo kad se log in-ujem u router podesavanja: http://i.imgur.com/B1oI5FW.jpg
Speedtest: http://www.speedtest.net/result/3794842184.png

Da li da zovem da se zalim ili mi je to to? Max download sto dobijam je 1-1.3 tako nesto a upload ide do 100. Evo sad npr skidam driver za graficku sa AMD sajta sa 1.6mb/s a to dobijam rijetko dok upload na mega.co.nz varira par kb gore dolje oko 100.

Dobijam u prosjeku 13-17mbit down 0.6-0.8 up, sve po kuci je ok, evo kad se log in-ujem u router podesavanja: http://i.imgur.com/B1oI5FW.jpg
Speedtest: http://www.speedtest.net/result/3794842184.png

Da li da zovem da se zalim ili mi je to to? Max download sto dobijam je 1-1.3 tako nesto a upload ide do 100. Evo sad npr skidam driver za graficku sa AMD sajta sa 1.6mb/s a to dobijam rijetko dok upload na mega.co.nz varira par kb gore dolje oko 100.

3796942963.png

Evo kakvo je stanje kod mene. I slika iz rutera pa uporedisa svojim slikama.

am2p2h.jpg

Mnogi su ovde govorili da su parametri jako losi ali verovali ili ne link je neverovatno stabilan, evo tek danas sam video prekid net i to je bilo samo na kratko a pre toga jednostavno ne pamtim da li ga je bilo ili mozda i jeste ali sam zaboravio ali generalno zanemarljiv procenat DC sa linije.

Ja da sam na tvom mestu cimao bih ih da vide sta nije uredu sa linkom jer i meni su prvo pustili net nesto slicno tvojim parametrima ali kada sam ih dovatio na telefon i reko da znam da linija moze da izvuce full link za ono sto sam podpisao su pustili i evo sve radi. Torrenti ponekad idu do 2.1 Mb/s dok se uglavnom drze na 2.0 dok kada skidam sa http-a linkova isto vuce u full-u. Evo slika:

vipnc2.jpg

Poslednja izmena:
Zvat cu ih ujutro, nadam se da je to to, do sad sam max izvukao 1.6 mbita sa amd sajta a na torrent max je bio 1.3. Iznenadjujuce je da kad skidam sa torrenta, ako ne stavim upload na 15(a inace ide oko 100 kad je unlimited), brzina pada sve manje i manje. Ako capujem 20-75 ici ce od 300-800 i tako, a npr kuci u CG upload mi je bio 15-20 kbps ispod maksimuma i download je uvjek isao full speed.

Evo meni je posle 10 dana i vise stigao tablet i nov ugovor, ali mi nisu spakovali garanciju za njega. :trust:
To nisam ni primetio dok sve nisam otvorio. I na kraju vidim da nema nigde garancije. A vec sam potpisao ugovor. :mad:

I sto je najgore kad sam zvao korisnicki centar oni mene ubedjuju da je to ne moguce i da je sigurno stigla nego ja nisam dobro video. Ali kao zapisali su moje podatke pa ce da vide sta mogu da urade. :wall:

Zvat cu ih ujutro, nadam se da je to to, do sad sam max izvukao 1.6 mbita sa amd sajta a na torrent max je bio 1.3. Iznenadjujuce je da kad skidam sa torrenta, ako ne stavim upload na 15(a inace ide oko 100 kad je unlimited), brzina pada sve manje i manje. Ako capujem 20-75 ici ce od 300-800 i tako, a npr kuci u CG upload mi je bio 15-20 kbps ispod maksimuma i download je uvjek isao full speed.

Pazi meni je upload ogranicen na 3 Kb/s i torrenti pice u full-u.

Evo meni je posle 10 dana i vise stigao tablet i nov ugovor, ali mi nisu spakovali garanciju za njega. :trust:
To nisam ni primetio dok sve nisam otvorio. I na kraju vidim da nema nigde garancije. A vec sam potpisao ugovor. :mad:

I sto je najgore kad sam zvao korisnicki centar oni mene ubedjuju da je to ne moguce i da je sigurno stigla nego ja nisam dobro video. Ali kao zapisali su moje podatke pa ce da vide sta mogu da urade. :wall:

Pa garancija treba da ti bude uheftana sa ugovorom osim ako onaj iz kurirske sluzbe nije zaje*o stvar pa ugovor koji treba da vrati telekomu da je ostao kod tebe a da onaj koji treba tebi da ostane da je ustvari vratio njima. Jer meni su ugovor i garancija zajedno spojeni heftalicom. Pogledaj na tom ugovoru sto ti je ostao sta pise za koga je?

Nije uheftana bila. Kod mene je ostao onaj pravi ugovor koji ostaje korisniku, a on je uzeo onaj sto se vraca. Nego oni nisu meni ni spakovali ni uheftali garanicju izgleda. :mad:

Poz drustvo,imao sam paket 5-1mb,radio normalno nekih godinu dana,onda su nesto s....bali i jedva radio,zvali,zalili se,kukali i nema vajde,evo vec nekih dve nedelje ne prelazi 1mb na speed testu,u medjuvremenu komsiju jos navukli zbog problema koje imamo na box2 da bi nam povecali brzinu ali i dalje nema vajde...speed test pokazuje 1mb downloada i 0,20 uploada...evo slike iz modema pa ako moze neko strucan da mi kaze jel su ovo dobra setovanja ili i dalje da se nerviram sa operaterima i da zovem svaki dan lelekom dok ne osposobe to kako valja...unapred hvala

@venom2

Ako imas neku sliku gde se vidi da imas 5 Mb lepo im posaljes email i kazes evo dokaz da sam imao tu brzinu koju placam i nju sam koristio od tada do trenutka kada se nesto zamantalo kod vas na serveru i brzina nece da ide preko 1 Mb/s. Zahtevaj da dodju da pregledaju instalacije one spolje jer one u kuci sti ti duzan da odrzavas a jos povrh svega trazis da ti resetuju setovanja u centrali i da vrate brzinu na onu koja ti stoji u ugovoru i koju placas. Ako ti to ne pomogne preko telefona onda lepo posaljes telekomu email koji ce da citaju oni glavasi odozgo pa kada vide da je problem prisutan duzi period onda ce oni da pritegnu ove dole da to srede.

Uzmi kod sebe kuci i sve kablove koje sada koristis za adsl raskaci i stavi na stranu a povezi nove kablove koje do sada nisi upotrebljavao za adsl. Onda skini uticnicu telefona koja je u zidu pa pogledaj iza gde ulaze dve zice plava i bela da nemaju na krajevima patine (ono zeleno) ako ima zice skrati ogoli a uticnicu ako mozes ocisti ako ne kupi na pijaci ili u radnji ona kosta max 100 dinara, pa sve to povezi pa probaj onda kako ce se net ponasa. Cisto da otklonis sumnje da je problem kod tebe da te ako izadju na teren pa pogledaju kod tebe kako je spojeno da ne bude da na kraju ispadnes ti kriv a ne oni jer uglavnom su oni krivi ali ako mogu samo prebace loptu na korisnika da on bude zrtveno janje.

Sada gledajuci kavalitet tvoje parice ti mozes glat 24 Mb/s da dobijes tako da ne verujem da je problem do linka ili neceg drugog nego samo ljudski faktor sa njihove strane. Jer kada jednima podesavaju u centrali neretko se desi da nekome drugome nesto pokvare.

Samo zovi telefonom i salji email ([email protected]) svaki dan i budi uporan neko ce te vec nazvati da vidi u cemu je problem a kada nazovu glavasi znaj da ce problem da bude resen za jako kratko vreme.

Jel imao mozda neko nekih problema sa Tasla tabletom? Pitam jer je relativno nedavno izasao, pa se razmisljam sta je najbolja varijanta za dinar uz 10/1. Da li on ili nesto drugo?

Jel imao mozda neko nekih problema sa Tasla tabletom? Pitam jer je relativno nedavno izasao, pa se razmisljam sta je najbolja varijanta za dinar uz 10/1. Da li on ili nesto drugo?

Ja ne verujem svojim ocima ono sto vidim na njihom sajtu... :wall: Isto sam razmiljao da uzmem tablet "Tesla 785" za dinar uz 10/1 ali vise nije dinar vec 9000. Da dobro ste videli, nije devetsto vec DEVET HILJADA!!! :banana: O novim cenama drugih tableta je suvisna svaka rec... :smash:

Ау, чак и онај комп са J1800 сада мора да се плати. Ако је неко и хтео да га узме за динар (поред свега осталог) сада ће тешко да се нађе неко такав.

zavrinuli slavinu *** kriza :) a mozda puste nesto za N.G for free

A ja bas merkao taj Adsl racunar za dinar. Sad ni u ludilu :d

Pa moze jos uvek tablet za 1 RSD, ali u okviru nove promocije koja je startovala danas tzv. ''Internet svuda!'', naime dobijate Net 10+ Mobilni Net 3GB+ tablet uređaj Huawei MediaPad 7 Youth 2 za 1RSD a sve ukupno kosta 1999 RSD.
Pa ko voli nek izvoli

http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=8&cid=57451

Akcija je trajala izgleda do 30-og, sto niste uzeli ranije :)

Zapravo akcija je ustvari trebala da traje do 30.6 a trajala je tri meseca duze do 30.9, malo li je?
''Ponuda tablet uređaja važi uz ugovor na 24 ili 36 meseci za neki od Net paketa i traje dok traju zalihe računara, a najkasnije do 30. juna 2014. godine.''

Vrh Dno