Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@ calexx: najbolje da mi sve sto postoji daju free :d pa *** pitao sam da li slucajno moze da se odjavi fiksni a da mi adsl ostane i posto valjda orion daje za 1 din fiksni ili gde sam to video da se to uzme, a ako nude i neki mob i nesto tim bolje
Pazi kad mislim od skoro može nešto slično. Sasvim slučajno sam saznao da valjda ADSL više ne mora da bude vezan za osnovnu POTS uslugu, ali mislim da bi ti uvalili BBTF, pa ti opet dođe na isto. :)

ADSL se danas isplati samo ako je u nekakvom paketu usluga, tipa PTT PoštaNet (ADSL + kablovska televizija), SBB TotalMix (TotalTV + ADSL), TS Box paketi, itd. Naravno, ADSL ima moje najveće poštovanje jer Telekom jedini ima propisno odrađena čvorišta/podstanice te ima vrhunsku dostupnost (naravno tamo gde radi bez problema). Hoću reći, ADSL kada radi, onda RADI! :)

Ne znam da li vazi jos ona promocija, ali sestra je uspela u cetvrtak da se prijavi i da naruci tablet i 20/1 za 1899.

Koji je tablet u pitanju i po kojoj ceni? Razmisljao sam da uzmem "Tesla 785" za dinar uz 10/1 ali sada vise nije dinar vec "samo" 9000 puta vise tj. DEVET HILJADA :wall: Inace taj tablet je u SVIM radnjama 13000 din. Posto nisam ovca za sisanje, mogu samo da me poljube u :butt:

Upravo Tesla tablet. Ja sam joj javio u sredu da je promocija trajala do prvog i danas mi ona kaze da je u četvrtak isla da potpise to. Ne znam kako, ali je uspela.

Можда ће да плати и три рате по 2.333 динара, то се обично тако плаћа. Осим ако у уговору не пише да је за динар.

Pazi kad mislim od skoro može nešto slično. Sasvim slučajno sam saznao da valjda ADSL više ne mora da bude vezan za osnovnu POTS uslugu, ali mislim da bi ti uvalili BBTF, pa ti opet dođe na isto. :)

ADSL se danas isplati samo ako je u nekakvom paketu usluga, tipa PTT PoštaNet (ADSL + kablovska televizija), SBB TotalMix (TotalTV + ADSL), TS Box paketi, itd. Naravno, ADSL ima moje najveće poštovanje jer Telekom jedini ima propisno odrađena čvorišta/podstanice te ima vrhunsku dostupnost (naravno tamo gde radi bez problema). Hoću reći, ADSL kada radi, onda RADI! :)

ok a sta je bbtf? ma mozda sam se zaleteo sa ugovorom a sad je kasno to mi bas rece matori juce, mozda sam mogao da uzmem i net i tv i neki mob nisam pratio pomocije telekoma posle uzimanja uogovora net10+talbet ***. hvala na odg.

Ovaj Nes* je prvo kukako kako nema jeftinog interneta, onda kada je dosla promocija da se dele tableti pitao je covek cemu sluze tableti na kraju posle 2 i vise godina covek je pre par meseci podpisao novi ugovor uzeo tablet dobio vec briznu neta ali mu ni to sada ne odovoara nego hoce da odjavi fixni da ne bi morao da placa predplatu.

Jel decko onako nevezano za temu, da nisi ti bre pirocanac kada se toliko stiskas za taj novcanik.

Kada ces da svatis zivis u Srbiji i nema bolje od trenutnih ponuda u nasoj drzavi a sta ima od ponuda van nasih drzava i koje su cene to nemoj ni da gledaj jer ne zivis kod njih nego zivis ovde pa samim time treba da svatis vise da je takvo stanje kakvo jeste i da od trenutnih probmocija neces naci nista bolje a da je link stabilan.

Ono sto si ranije linkovao i pokazivao je samo macku o rep dok ne navuku musterije a onda krecu problemi kod takvih provajdera koji na jedan link gde je preporuceno do 10 korisnika da se nakaci da bi stabilono radilo oni nakace 15 i kada krenu pucanja i male brzine onda opet krece kuknjava.

Svi koji misle da nesto pricam napamet samo neka kliknu na njegovo ime pa neka nadju sve njegove postove pa ce te da vidite koliko vremena i meseci je unazad u ovoj temi kukako pa se onda jedno vreme smirio a sada opet izmislja krive drine.

Nekim ljudima jednostavno nije moguce ugoditi.

Poslednja izmena:
ok a sta je bbtf?
BBTF - broadband telephony, iliti VoIP telefon, koji u Telekomovom slučaju ima svoj geografski prefiks i učestvuje u javnom saobraćaju, kao i običan fiksni telefon. Sa korisničkog aspekta ne bi trebalo da ima ikakve razlike, osim što su ti dostupne neke napredne funkcije. U praksi se i nije pokazao baš nešto - ima ljudi koji i nisu baš zadovoljni.

ma mozda sam se zaleteo sa ugovorom a sad je kasno to mi bas rece matori juce, mozda sam mogao da uzmem i net i tv i neki mob nisam pratio pomocije telekoma posle uzimanja uogovora net10+talbet ***. hvala na odg.
Postoji jedno generalno pravilo kod svih tih promocija/ugovora/paketa:

1. Što je veći paket usluga to se više isplati
2. Uvek će neko nuditi nešto što makar deluje kao više/bolje
3. HW se ne isplati uzimati (barem kod nas) jer se može nabaviti povoljnije, već treba uzimati popust na pretplatu i druge povoljnosti

Šta si uzeo uzeo si. Niti si strašno pogrešio, niti si napravio fenomenalan posao. Vrtiš se u krug i samo ruminiraš oko nekoliko hiljada dinara na godišnjem nivou. Nije to vredno ni vremena ni živaca. :)

Meni je bilo bitno da promenim provajdera i da za iste pare imam duplo vecu brzinu(sa 5/1 na 10/1 za 1500), a to sto su dali i tablet, lepo od njih.Jeste da nije to sad neka vrednost i nije neka klasa tableta, ali je lep nacin za privlacenje korisnika.Koliko sam video, promocija je trajala duze vreme, morala je jednom da se zavrsi.Verovatno ce opet za neko vreme pustiti slicnu promociju sa mozda i boljim uslovima.

Da trajala je tacno 3 meseca duze stavljao sam linkove ka njihovim stanicama za promociju gde se lepo sve vidi.
Bilo je lepo dok je trajalo neko je iskoristio, a neko ce verovatno od NG iskoristiti nesto jos povoljnije, pa ce onda ovi sto su sad bolje prosli da kukaju i sve tako redom, cudan smo narod, nikada nam nista ne valja... da ne pisem dalje oticicu u politiku a to nije ni tema niti se ovaj forum time bavi.
Ali je tako...

@ magick: hvala na objasnjenju, ma to je to vrtimo se u krug :) reko mozda moze bez fiksnog i sl. :d a kablovsku povecali na 1000 din :lupko: box nema sport klubove zato ga nisam nikad ni razmatrao :-devil-:

Bilo je lepo dok je trajalo neko je iskoristio, a neko ce verovatno od NG iskoristiti nesto jos povoljnije, pa ce onda ovi sto su sad bolje prosli da kukaju i sve tako redom, cudan smo narod, nikada nam nista ne valja... da ne pisem dalje oticicu u politiku a to nije ni tema niti se ovaj forum time bavi.
e, da, vidis, to si lepo rekao, samo sto ce oni izmedju ta 3 meseca (oktobar, novembar, decembar) da izvise, samo zato sto su ugovor potpisali mesec-dva kasnije ili ranije.
kod telekoma inace nikad ne znas kada stvarno traju akcije, recimo 50% pretplata bez telefona za mobilne tarife im traje vec 4 godine do kraja godine, tako da ono..

Znam da sam lepo rekao :) pa pazi neko mora i da izvisi, niko nije pretplacen nizasta, zavisi kakav ti je horoskop tako je to u zivotu.
A i ne moraju oni ako imaju lufta u ta tri meseca mogu da ne potpisuju novi ugovor vec sacekaju tri meseca i onda sa nekom akcijom potpisu novi ugovor.
Recices ali onda placaju vise 3 meseca, DA ali ako ugrabe neku dobru promociju sve se anulira cak budes i u plusu, sta je tri meseca naspram 24 meseca?

Ко узме кајаће се, ко не узме кајаће се још више. Једноставно, прате се акције и понуде, изабере нека која личи на добру и после тога не обраћа пажња на остале. Понуде ће најчешће да буду (или личе да су) боље од претходних и на то мора да се рачуна. Сви би волели да узму нешто добро а да после пар месеци замене за боље и тако сваки час ... али то не мере.

Da trajala je tacno 3 meseca duze stavljao sam linkove ka njihovim stanicama za promociju gde se lepo sve vidi.
Ali je tako...
Potpisujem.

Koja je fora sa ovim Telekom wifi modemom za aDSL?
MacBook nece da se nakaci na wifi, moram da palim i gasim wifi na laptopu da bi se konektovao, a mobilni S3 isto cesto nece ili mu treba par minuta da uhvati wifi.
Mreza je zakljucana onim WPK2 (ili kako je vec skracenica).
Dok sam imao na nakacen moj Linksys WAG 200G aDSL modem/ruter, sve se cas posla konektovalo.
Modem je onaj mali beli od Telekoma, pre neki dan su mi zamenili jer je stari beli veci crkao, sprzio ga je IPTV uredjaj.

Verovatno je neko imao slican problem i spominjano je u temi, da sad ne listam 50 strana.
Jel postoji neko resenje ili da opet kacim Linksys?

Probaj da promeniš enkripciju sa WPA2 na WPA, ako ne pomogne kači linksys.

Istekao mi je ugovor i naravno hoću da produžim ugovor uz tablet, nazovem ih da pitam da li je moguće povećati brzinu na 20mbps proveravali su to dve nedelje da bi mi rekli da ne može. Ok tražim im 10mbps na 36 meseci i Asus Transformer, sve super šalju stiglo za 2 dana . juče su mi ubrzali i net ali mi skida 15mbps što mi je logičnije da je paket od 20mbps pa da ide sporije nego da je ultra super brzi 10mbps? I evo jutros ko šlag na tortu poštara sa još jednim tabletom.. Nisam primio pošiljku ne znam šta su pobrkali. Da li se nekome desila slična situacija?

dobio si 2tableta i brzinu vecu od ugovorene?
To mislim da se desava jednom u milion slucajeva.

Pa da, na ovom ugovoru mi pise 10mbps, mozda mi je sad stigao za 20mbps A 3x su proveravali i nije moglo.. Ništa odbiću paket da ne rizikujem plaćanje dve pretplate, mada bi dobro došao još jedan tablet :D

Како могу две претплате за један број? Ја бих задржао и правио се да нисам одавде. ;)

Ne razumem se stvarno. Jel ste sigurni? Da ne plaćam dva računa.. :D

Jel normalno ovo?
3834945138.png

A navodno imam paket 10/1 sa potpisanim jednogodišnjim ugovorom za BOX 3.

Zvao sam ih, nekoliko puta, rekli su videćemo da popravimo to, ja kažem ok i evo ostade ovako. Stvarno nema smisla a već tri godine sam njihov korisnik i biću još godinu minimum. Ali kako sad stvari stoje to će biti i maksimum.

Jel može neko da mi kaže kako da proverim koja brzina je kod mene moguća da se dostigne u pogledu neta? Znam da ide neko čačkanje i gledanje nekih parametra u ruteru ali ne znam tačno šta.

Samo treba da zovneš korisničku podršku i kažeš im da povećaju Bandwidth Down na 14000, kao što je i kod svih koji su u boksu. Parametri linije su odlični.

A do koliko može ova moja linija da istrpi veliku brzinu?

Ja sam pre nekih 20-ak dana potpisao ugovor za BOX 3, i oni su meni pustili brzinu koja bi trebalo da ide, negde oko 9,20 mi je pokazivao down konstantno ali kad je to bilo non stop mi se resetovao modem, pucao net i IPTV ili seckao ili zamrzavao. Odmah koliko se smanji brzina na nekih 7 Mbps down, odmah je sve radilo normalno. Ja sam ih zvao da pogledaju šta je to, pozvao sa korisničku podršku i tereali su me da pročitam baš ove parametre iz rutera, nakon čega su rekli da će poslati nekog da vidi u čemu je problem. Posle me je zvala tehnička podrška iz predstavništva u mom gradu i opet sam im objasnio u čemu je problem i rekli su da će probati da podese da radi kako treba kod njih tamo, ako ne bude to moglo da će doći kod mene da vide problem. Nakon toga brzina mi se smanjila i ovako ide konstantno ali sada nemam nikakvih smetnji na IPTV-u i internetu.

Možda moja linija ne može da izdrži tu brzinu?

Poslednja izmena:
192.168.1.1, pa pogledaj koliki ti je maxbandwidth.

jel mozes da mi kazes sta da ocekujem od ove linije,na paketu od 5mb je radio odlicno a kada sam uzeo box2 nemogu da prebacim 1mb,kazu da nemam uslove a nemogu da im dokazem da je na 5mb radio ko doksa i nikad probleme nisam imao Screenshot (6).png

Prilozi

• Screenshot (7).png
    Screenshot (7).png
    651.4 KB · Pregleda: 172
Poslednja izmena:
Imaš veliki problem sa linijom. Veliko slabljenje, veoma mali maxbandwidth. Verovatno imaš veliku udaljenost od centrale, ili su parice loše, ili oba. Sa ovakvim parametrima ni u snu ne možeš da izvušeš 5 Mbit. Ako si mogao ranije, onda obavezno prijavi problem, ne samo box podršci, već i tehničkoj službi telekoma, da dođu da provere liniju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno