Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Keva ima paket 5/1. Od pre neki dan situacija je sledeca: realni paket joj je 2/1.

Ping je normalan.

Evo i slika iz modema, pa ako moze neko strucan da iskomentarise.

10405588_334485140044294_2637390326168713692_n.jpg

Pa svi osnovni parametri su veoma losi, ali 5/1, ili bar priblizno tome, bi trebalo da linija moze da izvuce. Prijavite smetnje pa neka proverevaju.

Keva ima paket 5/1. Od pre neki dan situacija je sledeca: realni paket joj je 2/1.

Ping je normalan.

Evo i slika iz modema, pa ako moze neko strucan da iskomentarise.

Pogledajte prilog 150217

Ako traje duže od, recimo dan, samoinicijativno su joj ograničili net zbog toga što joj je veza "nestabilna", pozovi ih i žali se. Kad budu počeli da se vade na to kako su parametri loši, reci da je sve bez problema radilo do sad i da nije bilo pucanja veze i da skinu ograničenje brzine.

Iju ala mi danas net radi usporeno, youtube mi se obori na 144p i ocajno ucitava. Mozda im je DNS prso [opet] ili nesto jace.

edit- Google pingujem za 65ms average, a speedtest.net javlja 64ms ping do telekomovog servera u BG-u [sa sve ispod megabit brzine za moj 20mbit paket koji redovno radi na oko 14-15mbit].

Poslednja izmena:
Uzeo sam paket 20/1 i nikako da u uTorrentu bude brže od 1MB,koliko je bilo kada sam imao Box4.Došao danas majstor i kaže da je na modemu izmerio 20/1 i da je mereno u centrali isto 20/1.Još me ubedjuje kako za torrent ne treba bolja brzina od 6,šta će mi brže?Kao ko zna odakle skidam te je tako sporo,kažem da skidam sa privatnih trackera gde su odlične brzine,onda mi kaže da ko zna kakvi su nam kompjuteri,instalacija?!?Sada stvarno ne znam šta da radim,dok sam imao brzinu 10 bilo je 10 u uTorrentu a sada kad "imam" brzinu 20 ja imam opet 10?Ima li neko savet kako da dodjem do željenih(ugovorenih) 20?

Uzeo sam paket 20/1 i nikako da u uTorrentu bude brže od 1MB,koliko je bilo kada sam imao Box4.Došao danas majstor i kaže da je na modemu izmerio 20/1 i da je mereno u centrali isto 20/1.Još me ubedjuje kako za torrent ne treba bolja brzina od 6,šta će mi brže?Kao ko zna odakle skidam te je tako sporo,kažem da skidam sa privatnih trackera gde su odlične brzine,onda mi kaže da ko zna kakvi su nam kompjuteri,instalacija?!?Sada stvarno ne znam šta da radim,dok sam imao brzinu 10 bilo je 10 u uTorrentu a sada kad "imam" brzinu 20 ja imam opet 10?Ima li neko savet kako da dodjem do željenih(ugovorenih) 20?

testiraj brzinu na speedtest.net
koju ti pokaze tu brzinu imas.
Telekom nije odgovoran za to koliko ti podataka salju seederi.

PS ozda bi trebalo da rekonfigursises Utorrent put setup guide-a posto verovatno su ti ostala podesavanja dok si imao manju brzinu.
Premda sumnjam da je to.

Poslednja izmena:
Најлакше је да повучеш нешто сигурно (линух и слично) па ако торенти лепо раде, онда су твоји извори проблем. Ако ни ово не иде, онда је нешто у подешавањима.

Moguće da si u utorrentu ograničio brzinu. Ja sam isto tako ograničio upload pa mi trebalo dosta nerviranja dok skontam u čemu je caka i zašto upload nece da ide više.

Prilozi

• IMG_23092014_170558.png
    IMG_23092014_170558.png
    35 KB · Pregleda: 91
  • IMG_23092014_170657.png
    IMG_23092014_170657.png
    32.9 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
trokiraju oni vec mesecima i u beogradu...vise puta dnevno je net prakticno u prekidu...

@Pablo
Brzina downloada je na 0(unlimited)

Pusti Setup Guide (CTRL + G) da podesi mikro torrent pa probaj neku linux distribuciju da vidis brzinu.

@Pablo
Brzina downloada je na 0(unlimited)

Ako ti speedtest daje brzinu koju placas onda tvoj privatni tracker nije toliko dobar koliko mislis. Povuci neki krsteni torrent npr zadnju epizodu neke popularne serije ili filma.

Speedtest daje ispod 10 a trackeri su PTP,AHD,FL ..itd.Skidao sam kada sam imao Box4 3,5giga na sat,sada isto a imao sam i HD paket uz IPTV.Bez svega toga sada imam isto,nešto nije kako treba:mad:

Da ne pravim novi topic pitat ću ovdje. Nedavno sam se preselio, imam jednu utičnicu u hodniku koja je stara sa 3 rupe. U njoj je kabal koji ide u 2 sobe, jedan u kuhinju gdje je napravljena nova utičnica i radi tel probao sam a drugi je u dnevnu koji mi je danas prijatelj majstor razdvojio i spojio sa novom utičnicom koja ima ulaze za žabice ili kako se vec zove kabal što ide u spliter. Ja sam sve spojio kako treba ali ruter samo trepće na ADSL i nestane na par sekundi i sve tako u krug. Prijavio sam telekomu oni će provjeriti ali imam osjećaj da dok mi posalju nekog ja ću umrijeti, pogotovo jer sam bez neta već deset dana. Da li mozda nekon zna što bi mogao biti problem i šta da probam da riješim ovo?

Poslednja izmena:
Da ne pravim novi topic pitat ću ovdje. Nedavno sam se preselio, imam jednu utičnicu u hodniku koja je stara sa 3 rupe. U njoj je kabal koji ide u 2 sobe, jedan u kuhinju gdje je napravljena nova utičnica i radi tel probao sam a drugi je u dnevnu koji mi je danas prijatelj majstor razdvojio i spojio sa novom utičnicom koja ima ulaze za žabice ili kako se vec zove kabal što ide u spliter. Ja sam sve spojio kako treba ali ruter samo trepće na ADSL i nestane na par sekundi i sve tako u krug. Prijavio sam telekomu oni će provjeriti ali imam osjećaj da dok mi posalju nekog ja ću umrijeti, pogotovo jer sam bez neta već deset dana. Da li mozda nekon zna što bi mogao biti problem i šta da probam da riješim ovo?

Slika 1 = neispravno povezivanje
Slika 2 = tako trebas i ti da povezes

Spliter povezivanje.jpg

Ne moze iz zida u dve sobe pa u spliter nego mora iz zida u spliter pa onda vodis kabl gde hoces.

Poslednja izmena:
i meni nekad test pokazuje oko 8 ali kad skidam ide ful brzinom tako da ni taj test nije pouzdan

Imam net 5/1, od pre dan/dva je izgleda 3/512...
Takodje je CRC i FEC katastrofa, ne znam da li oni uticu na brzinu?

Prilozi

• netspeed.png
    netspeed.png
    25.5 KB · Pregleda: 125
I ja sam mislio da je to, reci cu ovome danas. Problem je što mi je ta utičnica daleko od kompa pa cu morat da razvuče kabal do rutera dosta jer neću tamo da mi je zbog signala, hoće li to uticati na kvalitet, 3 4 metra kabal po mojoj procjeni. I fora je što je iz te utičnice kao kabal za telefon ali od njega je napravljena nova utičnica za tel pa mislio radit će, izgleda da je to samo za stare telefone gdje ne treba pameti dosta. Nadam se da je to u suprotnom moram čekati telekom uf.

Ja imam kabl do sobe od 10 metara i isti mi je signal i na kablu od metar i deset metara.

Дужина кабла је апсолутно небитна, како телефонског тако и UTP ако ниси баш поред рутера. Једино што је лакше да се провуче телефонски кабл па то уради тако. Значи како је на сликама, кабл који улази у стан/кућу прво у сплитер а онда из једног краја кабл до рутера а из другог где год хоћеш. На тај други после стављај разделнике, утичнице, повезуј телефоне и шта оћеш ... важно је само да пре сплитера није ништа повезано на линију.

Hvala puno, nadam se da je to, popravljam danas. Telefon nemam tako da samo jedan kabal ide do rutera a već je taj jedan kabal privučen pa cu iskoristiti kuda ide.

Ako nemaš telefon ne bi ni trebalo da imaš problema zbog pozicije splitera.

Napravio, promijenio prvu utičnicu i kabal od telefona sproveo do splitera dje je bliži ruteru i radi. Imam 15 i nešto malo iznad od 20 al ok za sad. Hvala na pomoći dobri ljudi.

Koliko ste vi otprilike dana cekali da bi vam stigao tablet i nov ugovor na adresu?

Prijavio telefonom u prošli četvrtak, a tablet i ugovor stigli u utorak. Brzina još uvek nije povećana, jer čekaju da im se vrati ugovor nazad. Daleko je to, od centra Beograda, do centra Beograda...:mad:

Vrh Dno