Šta je novo?

[MTS] Problemi sa proverom *797# postpejd stanja

Mislim da je taj "spor" neupotrebljiv, mada zovi kol centar

Isto mix net sa potrošenim brzim megabajtima.
Kod mene radi spori, kontaktiraj kol centar kao što ti predložio kolega.
Upotrebljiv je i spori, i za Tapatalk na primer a i preko Opere mini je solidno upotrebljiv.
Edit:
U speedtest rezultate nemojte gledati :D
Šala na stranu, za navedeno je podnošljiv (Opera mini - podešavanje za kvalitet slika ucitanih na najnizem)
edy8amy6.jpg

Poslednja izmena:
Zvao podršku ali me je*u već 2x. Više ih ne zovem nego kad budem blizu neke poslovnice svraticu.

Prvi put kad sam zvao reče mi žena da probam net na drugom telefonu, probao i ne radi, drugi put mi lik reče da prebacim na 2G režim jer drugačije neće da radi iako sam mu ja rekao da sam podesio newtork mode na auto gsm/hspa. Naravno ni kad je samo 2g ne radi.
Treci put ih ne zovem da im dam još 10 dinara, dosta im je i ovih 20.

Ni meni ne radi nakon potrošenog saobraćaja iz paketa. Imam rom koji pokazuje neki protok koji na momente bude između 5 i 10 Kb/s ali uglavom je red veličine 100 b/s. Ali ne otvara ništa. Otvorio je samo mts.rs/stanje.

Barem ne moze da se probije paket i napumpa racun.

Meni izbaci Sign into network obaveštenje.
ydumahen.jpg
Ono otvara sledeću stranu
jytype8y.jpg
I ako uspe da otvori dobije se ovo
a7u9usy3.jpg

Je l jasno kome šta?
Na drugoj kartici mi je 3gb (nepotrošenog) mobilnog interneta koji radi bilo da je na toj kartici uključen 3g ili ne (brže odnosno sporije, tj kako bi i trebalo).
Na 'glavnoj' kartici je mixnet l (potrošen internet) i dešava se situacija sa slika svejedno da li je na njoj 3g ili ne i da li je u podwsavanjima gprsinternet ili gprswap.

Poslednja izmena od urednika:
Jesi li obrisao proxy i port?

Jesam, tj uneo sam ih bio samo da probam. A u poslovnicu bolje da ne idem. Ništa pametno neću čuti. Rekli su mi da data kartica ne može da radi u telefonu. Moram da nišanim s kim bi mogao da popričam.

Proradio mi spori net, vuče se ali sad barem radi...

A naravno da MTS nije preneo nepotrošene MB iz novembra, a u vesti lepo piše od decembra se primenjuje da se nepotrošeni MB ne prenose.

Korisnici Mix Net tarife MB, odnosno GB dobijene u okviru pretplate moći će da, od navedenog datuma, iskoriste u tekućem mesecu, odnosno nepotrošena količina saobraćaja se ne prenosi u naredni mesec. Ostali saobraćaj iz pretplate (minuti i SMS ) koji nije potrošen u tekućem mesecu i dalje će moći da se prenosi u naredni mesec.

Ne znam odkud im pravo da to rade. Moraću da pročitam ugovor.

Pročitaj, ima jedan pasus koji kaže da mogu da menjaju pakete i sl.

Samo što taj pasus nije "jači" od zakona

Pravo na raskid

Član 89

Potrošač ima pravo da jednostrano raskine ugovor o pružanju usluga od opšteg ekonomskog interesa ako nije saglasan sa promenom cene odnosno tarife i izmenom opštih uslova ugovora navedenim u obaveštenju trgovca.

Potrošač je dužan da uplati iznos za usluge koje su mu pružene do jednostranog raskida ugovora.

Ko ima volju, želju i slobodno vreme nek se sudi sa mts-om.

Nema razloga da se sudi, ako zelis da raskines ugovor na osnovu ovoga, mozda pozovu u najboljem slucaju da vide zasto konkretno (kao da nisi rekao :D) ali nece se potresti da te odmah puste. Mozda cak i sa telefonom.
Iz licnog iskustva pocetkom godine ;)

A postoji i mnp pa lepo odaberete operatera koji ce vam najvise odgovarati i najmanje nervirati pa pola postova ne bi ni bilo:). Svi bi cene Mts-a sa 50 % popusta a uz to uslugu Telenora i telefon od 300 e za 1 dinar a to nema nigde. Kad Mts nije imao neogranicen internet bio je problem prekoracenje racuna sad kad je uveo desavaju se problemi ali se definitivno resavaju...

To i ja kazem - ljudi se samo zale na MTS, nebitno sta je, i koliko je bitno. Prosto, takve ljude privlaci.
Ajde de da se zali neko ko uopste ne prati pa se pozali kad primeti nesto sto mu ne odgovara.. ali ovde je IT ekipa, koja prati, i bitno je samo da se na nesto zali :)

Meni mts radi dovoljno dobro. Od kako postoji 50 posto popusta samo takve ugovore potpisujem. I nisam imao praktično nikakvih problema.
Evo sada imam problem sa internetom nakon potrošenog saobraćaja iz paketa. Tj imao bih problem da u telefonu nemam data karticu sa tri giga protoka (ponovo mts sa 50% popusta). Za sada me samo zanima šta li se dešava. Da li se nekom pojavljivalo ono Sign into network (okačio sam printskrin)?

Ne znam sto na ovu android aplikaciju ne implementiraju stanje sa portala kao privremeno resenje dok ne rese problem a i stanje preko portala je nikad azurnije :).

Ne moze preko aplikacije da se proveri stanje MB?

Malopre sam potrošio net iz paketa i nije mi spori radio uopšte. Zatim sam poslušao poolmakera (hvala mu) iz posta 216 i sad mi je ovakav net:

Što se sad ovo desilo? Ne bih da me iznenade nekim računom. :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1388007266732.jpg
    uploadfromtaptalk1388007266732.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 111
Онда не би требало да бринеш јер се не наплаћује прекорачење. За сваки случај проверавај стање да им се не омакне. Ја имам исти пакет али нема шансе да потрошим. Ни близу.

Ussd ne radi, a preko sajta nisam registrovan...sutra cu jer nije na mene paket pa mi treba JMBG. Bolje im je da mi ne naplacuju nista :d

Сајт ради али ја нисам нашао где се за Бокс проверавају претекли мегабајти. Зато ми ради mts.rs/stanje на мобилном.

Nazad
Vrh Dno