Šta je novo?

[MTS] Problemi sa proverom *797# postpejd stanja

@Svantevith
Pročitaj poslednjih četiri, pet stranice ove teme.
Tu je sve objašnjeno zašto u poslednjih mesec dana (od 1. decembra su se promenila pravila igre) imaš situaciju kakva jeste. I sa proverom stanja i sa brzinom interneta.
I ne obaziri se na @alfaunits, on je vrlo poseban slučaj.

Sinoc sam restartovao telefon i radi spori net nekako. Nije los za tapatalk, whatsapp, novine, sve gura sa 0,05-0,06 down.

Толико би и требало, споре брзине су 0,064/0,032Mbps па коме то буде мало, може да дода неки пакет. Бар неће да одеру оне којима се омакне.

Kome to nije malo? Je li probao neko da li je to dovoljno makar za a-GPS?

Pa nije malo za osnovne stvari. Sinhronizaciju mejla, tapatalk, novine i to. Radi i Whatsapp sto je super, stas vise? :d

Za dzabe je dovoljno, ne moze se ocekivati sada da se na sporom netu sve normalno radi kao i na redovnom. Nisam probao, ne korisitm GPS.

Je li ovo forum MTS Telekom pa treba da predlazemo resenja, pa ce mozda najbolji predlog da pobedi? Pitam da li je dovoljno za a-GPS, ne znam u cemu je problem? Jel mozda imam problem percepcije, mozda su ovo velike brzine pa pitanje nije na mestu?

Je li ovo forum MTS Telekom pa treba da predlazemo resenja, pa ce mozda najbolji predlog da pobedi? Pitam da li je dovoljno za a-GPS, ne znam u cemu je problem? Jel mozda imam problem percepcije, mozda su ovo velike brzine pa pitanje nije na mestu?

Pitao si kome to nije malo. Pa cekam sta predlazes: flat mobilni net, full 3G brzinom, za 30EUR mesecno? 50EUR, 20EUR? Vracanje na prethodni sistem, gde imas prenosenje, i pravo da nabijes racun?

Poslednja izmena:
Ne da je dovoljno za a-GPS nego i previse.

Pozdrav
Hvala

Pitao si kome to nije malo. Pa cekam sta predlazes: flat mobilni net, full 3G brzinom, za 30EUR mesecno? 50EUR, 20EUR? Vracanje na prethodni sistem, gde imas prenosenje, i pravo da nabijes racun?
Vidis odgovor rafikija, tako izgleda normalna komunikacija. Pitanje o brzini je bilo retorsko, vremenom ces nauciti da ih prepoznajes. Imam ja i karticu sa 15GB interneta, nemoj se brinuti za mene.

Sa 64kbps se može obaviti ono osnovno - email (bez velikih atačmenta), IM, razne notifikacije, servisi kao sto su a-GPS, može se surfovati kroz operu mini - bez većih problema, ja čak na tom flatu slušam low bitrate aac+ radio (32-48kbps)...

Nije potpuno beskoristan. Pa ljudi, ne verujem da niste iskusili skoro EDGE - ja svakodnevno budem u situaciji da mi je EDGE jedino dostupan, a on zavisno od lokacije, doba dana, opterećenosti mreže varira od 50kbps do 200kbps, pa opet uspem da uradim nešto osnovno.

Aplikacije i onako skidam i update-ujem preko wifi-ja u 99% slučajeva.

Meni je jednostavno bolje da sačekam oko 2 minuta da se skine 1MB podataka (kolko na 64kbps to traje) nego da mi naplaćuju po ludačkim cenama od 50din za 1MB.

Upravo tako.
Ja sam zadovoljan, još da srede ovo oko provere i sve ok.
Za surf Opera mini, nikako Chrome ili slično i može da posluži i za surf.
Inače pre mesec, dva prilikom jednog updatea Chromea sam video da su bili ubacili opciju browsinga preko proksija kao što Opera mini funkcioniše.
Radilo sasvim ok, trećinu prometa štedilo, a onda su izbacili opciju u sledećem updateu.. :)

Radi sasvim korektno mail, gtalk, whatsup i viber, nije neko cudo ali bar nema ni iznenadjenja sa racunom.

Poslednja izmena:
I obicna Opera za Android ima opciju za "Road Mode" kada saobracaj ide preko njihovih proxy-ja koji rade kompresiju i stede protok.

Pozdrav

Navika je čudo, još od vremena Simbijana je nisam pokrenuo nijedanput.
Hvala rafiki, isprobaću je.

edit:
Lepo radi Off-Road mode, na Facebooku (sa off-road images opcijom setovanom na low quality) prijavljuje 69% uštede i obrće stranice sasvim korektno na sporim megabajtima.

Poslednja izmena:
Sad mi je stigao sms od MTS_INFO da do 15.1 mozemo da koristimo Fb, twiter i instagram po maksimalnoj brzini.

Bolje da su nam dali nesto pametno , npr Wikipediu ili tako nest. Na fb se ne logujem ni za dz :d

Ja od navedenog samo FB koristim, ali ne i preko mobilnog... Tako da hvala im :d

Jel neko uspeva da proveri stanje preko onog portala?
Ja kada kliknem na ono detaljnij vuče me na stranicu za kupovinu tarifinih dodataka a stanje nigde ne vidim

Jel neko uspeva da proveri stanje preko onog portala?
Ja kada kliknem na ono detaljnij vuče me na stranicu za kupovinu tarifinih dodataka a stanje nigde ne vidim

Moras da budes preko mob neta ne wi fi

Ne zezaj coveka, na toj stranici gde se kupuju dodaci pise i stanje preostalih MB, ali je toliko glupo postavljeno da se ne primeti.

Imas 5 kolona:
Kod:
Broj kartice
Paket
[b]Preostalo[/b]
Tarifni dodatak
Cena (RSD):

Sad vidim da mi na portalu mojtelekom stoji stanje -416321 KB. Sta im to znaci?

Увек је првих пар дана у месецу брљало, док обрачунају. Тако је ваљда код свих.

Nikad 2. u mesecu MTS-u nije radila provera stanja, ocekivati da ce 2. januara raditi je previse - a tek je previse, znajuci sta su sve izmenili zadnjih meseci i sta se desavalo :D

BTW, meni stoji za Mix pakete stanje iz proslog meseca (sta je potroseno preko racuna, za parking i slicno), nema modela telefona, ali TACNO je stanje MB :D Znaci, samo MB su tacni: 1538765 KB
(ovo je na mts.rs/stanje, kad se ulogujem, MixNet brojevi nisu kod mene, vec samo na moje ime)

Kod mene su megabajti tačni, SMS: -1, a minuti i onako ne pišu.

iWDPn8b.png

Nazad
Vrh Dno