Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Znači za mobilne linije poskupljenja još nema? Za sve nas korisnike?
Mts je pocetkom decembra stare pakete prepakovao u nove sa vecim cenama. Ukinuo je pre neki dan popust od 19200 dianara (6 meseci po 999) za 5ica L na primer.
Zmaci nije poskupljenje ali nema popusta vise placate za 5ica L 19200 dinara.
Imaju oni lufta da smanje jos poopuste i eto im para bez poskupljenja..

Meni je stigla ova poruka od MTS, kod njih imam jedan postpaid broj i MSAT.
I mene interesuje na sta se ovo odnosi. Je l' to lepo upakovano poskupljenje ili prebacivanje sa Irisa na Move (Iris podrzava 3 istovremeno povezana uredjaja i sva tri mogu da budu TV, dok Move dozvoljava samo 1 TV i ostalo mobile itd.)?

Ovo je vazno (sa sajta Efektive):

Članom 131. stav 1. novog zakona je predviđena dužnost operatora da „krajnjeg korisnika najmanje 30 dana unapred, na jasan i razumljiv način na trajnom nosaču podataka ili drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka, obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu krajnjeg korisnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.“

Sa istog sajta:

Članom 131. stav 2. je predviđeno da se ovo pravo ostvaruje „u roku od 30 dana od prijema obaveštenja o nameri jednostrane izmene uslova ugovora“. Prema tome, sada je kristalno jasno da potrošač od trenutka dobijanja obaveštenja ima 30 dana da operatoru uputi izjavu o raskidu ugovora, a ako taj rok propusti – GUBI TO PRAVO.

Od MTS-a je previse ocekivati da ce tacno napisati sta menjaju - pogledaj samo sadrzinu SMS-a. Je l' to jasan i razumljiv nacin!? Alal vera onom ko razume sta su hteli da kazu. Satro javili su, a nisu javili nista. Cobanluk i bezobrazluk!

Trebalo bi ovo tacno proveriti u poslovnicama i iskoristiti pravo na raskid bez penala i sl. Nesto mi govori da ce da se pozivaju na ovo:

Članom 131. novog zakona je predviđeno da „krajnji korisnik nema pravo da raskine ugovor, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, kada je jednostrana izmena uslova ugovora od strane pružaoca usluge iz stava 2. ovog člana administrativne prirode i nema negativnih posledica na krajnjeg korisnika ili je posledica zakonskih i regulatornih promena.“.

Pravice se blesavi da izmena (Iris>Move ili nesto sl.) ne utice na kranjeg korisnika, osim ako ne ponude iste uslove - a vec znamo da ne nude.

Ne vidim najavljeno. Znaci za sada ne za postojece korisnike.
Ali cene svega jesu porasle skoro i to mnogo vise procentualno nego ranije, tipa Box4 je otisao skoro 2x ono sto placam trenutno 💀😭
Presli smo na veci level prevare (poskupljenja) vise ga nema u obavestenjima, nema novog.cenovnika, nema nigde.
Neki baner na iris go boxu, neka sms poruka nerazumljiva vecini korisnika..

Presli smo na veci level prevare (poskupljenja) vise ga nema u obavestenjima, nema novog.cenovnika, nema nigde.
Neki baner na iris go boxu, neka sms poruka nerazumljiva vecini korisnika..
A gde mi bez mobilnog i tv-a da ga vidimo? 💀

A gde mi bez mobilnog i tv-a da ga vidimo? 💀
Nisu ni sestri poslali nista nit sms ni mail niti gde videla. Ali skoknula do poslovnice i rekli joj da poskupljuje od 1 aprila i moze da napise prigovor da ostane ista cena do kraja UO. Ona rekla ma nista to, samo raskid UO dolazi u obzir. 😂
Ni ja nisam dobio ni sms ni mail.

Nisu ni sestri poslali nista nit sms ni mail niti gde videla. Ali skoknula do poslovnice i rekli joj da poskupljuje od 1 aprila i moze da napise prigovor da ostane ista cena do kraja UO. Ona rekla ma nista to, samo raskid UO dolazi u obzir. 😂
Koje usluge je sestra tačno raskidala?

Pošto ako je u pitanju mobilna linija, ja bih raskinuo onda odmah ugovor sa mt:s-om zbog kvaliteta pruženih usluga... 🥲

Koje usluge je sestra tačno raskidala?

Pošto ako je u pitanju mobilna linija, ja bih raskinuo onda odmah ugovor sa mt:s-om zbog kvaliteta pruženih usluga... 🥲
Bila samo da pita jer stvarno.poskupjuju. u pitanju box3 , tamo je unedjivali da ne moze raskid UO kao, samo da joj ostane ista cena ako podnese zahtev.

Znaci svi moramo u poslovnice da bi se informisali? A cenu ce napisati na papiricu i predati, da ostane tajna?

Ja bi raskinuo ali alternativa je isto visa cena trenutno 🤷‍♂️

Sada sam zvao mts i potvrđeno mi je od strane operatera da mobilne usluge ne poskupljuju, dok se to poskupljenje odnosi samo na inernet i TV pakete.
Kako imam i Supernova internet paket prvo što me je pitao je da li sam dobio SMS gde sam mu ja odgovorio da nisam, ali mi je rekao da je svakako bolje da uložim prigovor da posle ne bude kasno...

Sada sam zvao mts i potvrđeno mi je od strane operatera da mobilne usluge ne poskupljuju, dok se to poskupljenje odnosi samo na inernet i TV pakete.
Kako imam i Supernova internet paket prvo što me je pitao je da li sam dobio SMS gde sam mu ja odgovorio da nisam, ali mi je rekao da je svakako bolje da uložim prigovor da posle ne bude kasno...
Da ne mobilne usluge ne poskuplju još ( uvek )?

Tarife nece ni da diraju jer su ih menjali kada su pustili 5G,tada su promenili nazive tarifa i cene, tako da njih nece dirati.

Tačno...

3. aprila mi ističe ugovor u A1 na Neo Neo. Kao i svi ovde da bih tvrdio pazar i dobio dobru ponudu za obnovu ugovora, podnijeću zahtjev za prenos broja. Ali želim i dobru ponudu u slučaju da me ovi u A1 olade i puste prenos.
Bio danas u MTS poslovnici i kažu da za 5icu M daju samo 3 mjeseca za dinar, a ostatak puna cijena.
Je li to maksimum ili može da se izboksuje nešto povoljnije?

3. aprila mi ističe ugovor u A1 na Neo Neo. Kao i svi ovde da bih tvrdio pazar i dobio dobru ponudu za obnovu ugovora, podnijeću zahtjev za prenos broja. Ali želim i dobru ponudu u slučaju da me ovi u A1 olade i puste prenos.
Bio danas u MTS poslovnici i kažu da za 5icu M daju samo 3 mjeseca za dinar, a ostatak puna cijena.
Je li to maksimum ili može da se izboksuje nešto povoljnije?

Odgovor na tvoje pitanje postoji u poslednjih nekoliko stranica teme. Pretraga teme na forumu ne postoji slučajno...od 1. marta su ukinuli ponudu 15 meseci za 1 din, 9 meseci po punoj ceni za prelaz iz A1. Biće nekad ponovo verovatno. Kad, ne zna se - agent mi je rekao "mogu da im jave danas za sutra bez ikakve najave".

Prihvatio sam ponudu 15 meseci za dinar zbog prelaska iz A1.
Kad vidim na racunu neku naknadu za gsm..
1773256140047.png

Al' je ovde "žestoko" 🙃
Skratiću max.. Krajem decembra sam uzeo box paket i honor 400 pro, uz koji sam trebao dobiti ( nakon aktivacije aparata ) slišalice i neki honor tablet. Dan danas, ništa...
Je l' bilo takvih slučajeva i kome se obratiti, honor-u ili mts-u?

Ako si se prijavio na Honor sajt za poklone o da ćeš dobiti, ako nisi onda ništa. Trebalo je da se prijaviš i dobiješ povratni mejl za poklone, ako si se prijavio kako je trebalo onda moraš da cimaš Honor Srbija.

Jel ima neko broj nekog mts agenta da mi pošalje na pp, krajem meseca mi isticu ugovori na više brojeva pa želim iste da prenesem iz Yettela u A1 ili Mts, ko bolje ponudi sto bi se reklo.

Koji Box paketi poskupljuju? Oni pre 2.12? 2.12. su postavili nove pakete, nema logike da to poskupi.

To obabestenje o cenama i sta zapravo poskupljuje niko video nije i nece.videti.
Po poruci koju je dobio kolega od Mts-a , najverovatnije ce svi placati te nove cene od 02.12.2025. Samo je pitanje vazi li za box pakete i postpejd. Ostaje da gledamo u pasulj i vidimmo sta za koga i kako. 😀

Mene samo zanima da li će biti nekog obaveštenja ili su pojedini koji će biti prebačeni dobili, a neki nećemo. Takođe, da li bih dobio obaveštenje na SMS ako mi je i postpaid u MTS-u ali nije u boxu. Inače trenutak za poskupljenje je savršen, upravo mi ističe 14m po dinar za box3.

Ako neko bude tražio info o tome i dobije zvaničan odgovor da će poskupeti, javite.

Pitanje je da li mi koji smo prosle godine ulozili zalbu na poskupljenje upadamo i u ovo. Ja jesam a Sms nisam dobio.

Pitanje je da li mi koji smo prosle godine ulozili zalbu na poskupljenje upadamo i u ovo. Ja jesam a Sms nisam dobio.
Javljam ja uskoro jer imam istu situaciju, pitao sam ih na fejsbuku, ali gospoda je, jelte, toliko zauzeta pa ne odgovara od utorka na poruku, dok Yettel i A1 odgovaraju bukvalno kroz par minuta.

Mene samo zanima da li će biti nekog obaveštenja ili su pojedini koji će biti prebačeni dobili, a neki nećemo. Takođe, da li bih dobio obaveštenje na SMS ako mi je i postpaid u MTS-u ali nije u boxu. Inače trenutak za poskupljenje je savršen, upravo mi ističe 14m po dinar za box3.

Ako neko bude tražio info o tome i dobije zvaničan odgovor da će poskupeti, javite.
Zvanicno ide migracija paketa od 1 aprila. Obavestenje nema na sajtu i nece ga biti. Mozes da se zalis i trazis raskid UO u poslovnicama.

Nazad
Vrh Dno