Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Aha, onda kasne još na sajtu

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Majka mi ima omorika 1 tarifu, ja sam na telenoru pa pojma nemam o mts paketima... Interesuje me koliko besplatnih min ona ima prema drugim mrežama (vip, telenor)?

Aplicirao sam za postpaid paket sa telefonom za 1 dinar preko email-a i dobio sam sledeci odgovor:

"Poštovani gospodine,

Zahvaljujemo se na Vašem obraćanju.​

U vezi sa realizacijom Vašeg zahteva, bićete kontaktirani u što kraćem roku u cilju daljeg dogovora sa broja koji ne prikazuje identifikaciju.

Molimo Vas da odgovorite na naš poziv kako bismo ostvarili saradnju."

Pa me zanim da li neko zna sta to znaci?
Da li mi je odobren paket sa telefonom?

I jeste i nije po standardnim uslovima nije a ako pristaneš da platiš isprilike 50% od pune cene telefona unapred onda jeste.

Ajde prevedi na nezbunjujuci i razumljiv srpski jezik...

Prvo reci šta nije jasno pa možda mogu bolje da objasnim.

I jeste i nije po standardnim uslovima nije a ako pristaneš da platiš isprilike 50% od pune cene telefona unapred onda jeste.

Nije, jeste, sta nije, sta jeste, ajde citaj recenicu kako je napisana i pokusaj drugacije da je napises i ne budes zbunjujuce kontradiktoran i nejasan...
Ajde recimo da je "isprilike" slovna greska i da znaci "od prilike", ali sta nije a sta jeste meni nije jesano.
Ne bih da nagadjam.

AKo si čito pitanje koje je @fontana postavio onda su moji odgovori vrlo jasni.Ali ajde malo duže da obrazložim standardna ponuda je ova koja stoji na mts sajtu tarifa + rata ili plaćanje od jednom za telefon i za tu sam mu reko da mu nije odobrena.Ali u pozivu nude da ako pristaneš da platiš 50% maloprodajne cene telefona da onda može pod tim uslovima.

Istu ovaku poruku ko @fontana je moj sin dobio kad je uz paket stotka onlajn izabro i telefon koji uz odabranu tarifu bio na rate 125 din ili za plaćanje odmah 3000 din.I kad su ga zvali rečeno mu je bez telefona nema problema da potpiše ali ako hoće telefon da pored ovih 3000 mora da plati unapred još 20000 din što bi bilo uračunato u pretplate pa nebi neko vreme plaćo račune.I to je sve bilo za telefon čija je MC oko 40000 din a ta cena se vidi kad klineš ono + na njihovo sajtu.
Nadam se da sam sad potpuno bio jasan.

Drustvo, aplicirao sam za ugovor sa telefonom na 24 meseca i otplatom na rate preko email-a. Sada citam vase neke postove i zanima me sledece. Nisam jos uvek dobio povratni email ali me neke stvari zanimaju. Naime nemam nikakvu uslugu u mts-u, godinama sam na postpaid u Vipu i prepaid u Telenoru, pa kako to utice na moj zahtev o zasnivanju ugovora? cak nemam ni bilo koju drugu uslugu u mts-u tipa kablovska, fixni it. Da li bi zbog toga trazili uplatu unapred, citam 50% od maloprodajne cene uredjaja i ako bi trazili kako se nadalje to obracunava tj da li placam neki iznos mesecno a taj avans mi se umanjuje na racunu ili ne placam uopste racune odredjeni broj meseca u iznosu avansa podeljenim sa iznosom racuna? Sledece sto me zanima je da li je to praksa da oni traze avansnu uplatu bez obzira na ostale parametre tipa da li si njihov korisnik, da li imas neke usluge na svoje ime kod njih, ili i korisnicima koji su npr vec kod njih na postpaid traze avans? Da li postoji neka caka ako mi traze avans da izbegnem placanje istog a da mi uvaze zahtev za zasnivanje uguvora? Izvinjavam se ako pitam gluposti ali sa mts-om nemam apsolutno blage veze 8 godina sa u Vipu na postpaid i 14 god u Telenoru na prepaid. Hvala

Provere kreditnu sposobnost (virnu u racun i ustanove kolika ti je plata) i ako si solventan da placac 4-8krsd (zavisno od telefona i paketa) nece traziti nista, verovatno.
Ako si klinac, ako nemas stalna primanja, ako nisu dovoljno velika primanja, naravno da ce traziti placanje unapred i sl.

Provere kreditnu sposobnost (virnu u racun i ustanove kolika ti je plata) i ako si solventan da placac 4-8krsd (zavisno od telefona i paketa) nece traziti nista, verovatno.
Ako si klinac, ako nemas stalna primanja, ako nisu dovoljno velika primanja, naravno da ce traziti placanje unapred i sl.

Zaposlen sam, imam stalna primanja, ali su mi trazili da uplatim avansno vrednost uredjaja tj da ga isplatim u celosti jer nisam korisnik mts usluga a oni daju na rate samo onima koji imaju neku uslugu na pretplatu najmanje 6 meseci i da ta pretplata iznosi vise od 1000 RSD. Ne mogu da verujem sta su odgovorili. Unistice kompaniju ovakvim glupostima.

Zaposlen sam, imam stalna primanja, ali su mi trazili da uplatim avansno vrednost uredjaja tj da ga isplatim u celosti jer nisam korisnik mts usluga a oni daju na rate samo onima koji imaju neku uslugu na pretplatu najmanje 6 meseci i da ta pretplata iznosi vise od 1000 RSD. Ne mogu da verujem sta su odgovorili. Unistice kompaniju ovakvim glupostima.
Isto, hteo da uzmem tablet, nikad više kod njih ni ulazak u poslovnicu
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Isto, hteo da uzmem tablet, nikad više kod njih ni ulazak u poslovnicu
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Ja ih kontaktirao mail-om. Morao sam tako jer nikako nisam uspeo da se registrujem na sajtu za online kupovinu. Izbacuje "nepoznata greska" i toliko. Zaista ne znam koja je ovo fora. Sto kaze kolega gore, proveris kreditnu sposobnost i kraj. Kreditni biro bi sigurno odobrio jer imam solidnu platu. Kakva crna avansna uplata?! Ovo je maltene ucena.

Kreditni biro ne proverava plate, nego tvoje ponašanje tokom otplate kreditnih i drugih zaduženja.
Ako nemaš kreditnu istoriju, predstavljaš rizik, jer ne znaju da li ćeš platiti ili ne.
Pozdrav

Nisam uzimao iPhone.
:)

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Znači slučaj moga sina nije usamljen on još i dobro prošo njemu tražili samo 50% od MC.Ovo je verovatno prva posledica onih 12 meseci po dinar,mora to negde da se nadoknadi.

Kreditni biro ne proverava plate, nego tvoje ponašanje tokom otplate kreditnih i drugih zaduženja.
Ako nemaš kreditnu istoriju, predstavljaš rizik, jer ne znaju da li ćeš platiti ili ne.
Pozdrav

Čak i da sumnja u nekog da li može nešto otplatit,u današnje vreme kad postoji javni izvršitelj a ti imaš redovna primanja i da im neplatiš vrlo im je lako se naplatiti preko njega i to bez ikakvih troškova pošto svi troškovi javnog izvršitelja padaju na teret dužnika.

Poslednja izmena:
Pozdrav

Sta god da proverava sve sam u zivotu redovno izmiravao. Svaki racun. Svaki kredit. Uostalom u drugoj sam mrezi mnogo godina na postpaid-u i nikada dan jedan nisam zakasnio sa placanjem. Inace koliko razumem nije ni stiglo do kreditnog odbijen sam jer nisam korisnik ni jedne njihove usluge. Bar tako stoji u mail-u.

Ja se secam davne 2012 cini mi se. VIP nudio neku akciju, za neki tablet ako uzmes dve godine ugovor kod njih. Relativno skoro poceo da radim, urade mi kreditni biro i kazu ne moze.
Kazem ja toj devojci, ali ja sad mogu unapred da vam isplatim svih 24 pretplata. Zao mi je, ne mozemo nista da uradimo. To bilo u Uscu, otisao od njih paravo u Telenor i uzeo Samsung Note 1.
Cisto da vidite da glupost nije ogranicena samo na drzavne firme.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

@jok: igraju na "sigurno" - ne žele da dodju u situaciju da kasniš sa plaćanjem i da moraju da predaju slučaj na izvršenje. Ako ne pratiš tematiku: MTS ima problema sa prihodima, stiže im manje para nego što im treba za tekuće obaveze. Akcija 12x1 RSD ne pomaže da se taj problem reši (naprotiv čak ga pogoršava), pa moraju da malo pripaze gde mogu.
@betmenizsrbije: zašto su te odbili ne znam, samo kažem da kreditni biro ne proverava platu.
Pozdrav

Pozdrav

Da citiram opet tvoj post jeste tako negleda se visina plate.Ali opet nije ni normalno očekivati da neko sa 18-20 godina ima kreditnu prošlost gde je se on mogo šta zadužiti kad mu roditelji babe i dede i dalje verovatno većinu troškova pokrivaju.

Da citiram opet tvoj post jeste tako negleda se visina plate.Ali opet nije ni normalno očekivati da neko sa 18-20 godina ima kreditnu prošlost gde je se on mogo šta zadužiti kad mu roditelji babe i dede i dalje verovatno većinu troškova pokrivaju.

Aman ljudi, nisam klinac. Radim vec dugo, stalni radni odnos, porodica, svi racuni placeni uvek, kredite nemam ali ranije koje sam imao sam izmirio svaki na vreme bez i dana kasnjenja. Ovo je do neceg drugog.

С обзиром на акције које лансирају конкуренти делује да је урушавање овог оператера крајњи циљ.

Aman ljudi, nisam klinac. Radim vec dugo, stalni radni odnos, porodica, svi racuni placeni uvek, kredite nemam ali ranije koje sam imao sam izmirio svaki na vreme bez i dana kasnjenja. Ovo je do neceg drugog.

Ja sam ovo piso uopšteno i na primeru moga sina,nije bilo vezano za tebe.I stojim iza moje konstatacije kako neko sa 18-20 godina može imati bilo kakvu kreditnu prošlost gde se gleda da li redovno plaća rate kredita i tome slično,da bi to bilo merilo da li će nešto redovno plaćati.A čak i da neplaća postoji javni izvršitelj tako da sad niko ne može da izbegne plaćanje npr skupocenog telefona koji je uzo kod mobilnog operatera pa onda presto da ga plaća.

Ja sam ovo piso uopšteno i na primeru moga sina,nije bilo vezano za tebe.I stojim iza moje konstatacije kako neko sa 18-20 godina može imati bilo kakvu kreditnu prošlost gde se gleda da li redovno plaća rate kredita i tome slično,da bi to bilo merilo da li će nešto redovno plaćati.A čak i da neplaća postoji javni izvršitelj tako da sad niko ne može da izbegne plaćanje npr skupocenog telefona koji je uzo kod mobilnog operatera pa onda presto da ga plaća.

Potpuno se slazem. Nikada ovakvo iskustvo nisam imao kao sa mts-om. Kod ostalih mobilnih operatera ovo se resava u 5 min bez avansa. Ili dobijes telefon na rate ili ne. Jednostavno je.

Naručio sam telefon majci uz postojeći paket preko sajta, ali osim potvrde na mejl ništa drugo nisam dobio. Da li se čeka dugo na isporuku uređaja na adresu? Telefon nisu imali u Kragujevcu pa sam zbog toga poručio online.

Meni je telefon stigao na kućnu adresu za 4-5 dana. Pitaj ih na chat-u da li je zahtev za kupovinu telefona odobren, i ako jeste, da ti daju broj za praćenje pošiljke.

Nazad
Vrh Dno